You are on page 1of 2

Quiz – Sample Questions

1. Name the spacecraft that returned Sunitha Williams and the ISS crew to earth?
Answer: ATLANTIS

2. MONALISA is a famous painting by which artist?


Answer: LEONARDO DA VINCI

3. Lord Greystoke is the real name of which fictional or cartoon character, who was brought up in
the jungle?
Answer: TARZAN

4.Which board game was originally known as LEXICO?


Answer: SCRABBLE

5.Red, Blue & Green are 3 of the 5 colours on the rings of the Olympic flag. What are the other
two?
Answer: BLACK & YELLOW

6. How do we know Lee Jun Fan better?


Answer: BRUCE LEE

7. In which Indian city would find the Indira Gandhi International Airport?
Answer: DELHI

8. Which planet in the solar system is known as the 'Red Planet'?


Answer: MARS

9. Which country hosted the last Asian Games in 2006?


Answer: QATAR

10. What did William Shockley, Bardeen and Walter Brattain invent in 1948?
Answer: TRANSISTOR

11. What is common to Dickie Bird, Steve Bucknor & David Shephard?
Answer: ALL CRICKET UMPIRES

12. Which company now owns IBM’s personal computer division?


Answer: LENOVO

13. Porthos, Athos, and Aramis were together called what?


Answer: THREE MUSKETEERS

14. If it is Bookmarks on Netscape what is it on Explorer?


Answer: FAVORITES

15. Which Indian director has composed the music for the broadway plays Lord of the Rings &
Bombay Dreams?
Answer: A R RAHMAN

1
Quiz – Sample Questions

16. What does SUN stand for in SUN Microsystems?


Answer: STANFORD UNIVERSITY NETWORKS

17. AIFF is an audio file format standard used commonly on which computer system - Macintosh
or Microsoft?
Answer: MACINTOSH

18. In printing technology CMYK are the four colours. What is K?


Answer: BLACK

19. Expand ISRO?


Answer: Indian Space Research Organisation

20. How do we popularly know MPEG-1 Audio Layer 3?


Answer: MP3