100 мъдрости за всеки ден

от д-р Уейн Дайър
1. Всички велики учители са ни оставили едно и също послание:
Вникни в себе си. Открий невидимата си същност.
Познай Бог чрез любовта, която те изпълва.
2. Ти не си човешко същество с духовни преживявания.
Ти си духовно същество с човешки преживявания.
3. Ако подхранваш мислите си и подхождаш към тях правилно.
Те ще се превърнат в реалност.
Мислите са невероятно могъщ феномен.
4. Можем да дадем на другите само онова, което имаме в себе си.
5. Винаги, когато отвръщаш на омразата с любов.
Ти обезсилваш омразата.
6. Всяко нещо, което искаш да притежаваш.
В крайна сметка те завладява.
Щом се освободиш от него.
Започваш да го получаваш.
7. Ако вярваш само на това, което виждаш.
Значи възприемаш нещата ограничено и повърхностно.
Щом вярваш само на това, което виждаш.
Защо плащаш сметката си за електричеството?
8. Обещай пред себе си да правиш онова, което обичаш.
И да обичаш онова, което правиш.
9. Вслушвай се в онези вътрешни сигнали,
които ти помагат да направиш верния избор.
Няма значение какво мислят околните.
10. Осъзнай го. Другите хора ще си останат точно такива, каквито са.
Независимо от твоето мнение за тях.
11. Всичко в света е свързано чрез мисълта.
12. Не можеш винаги да контролираш това, което става извън теб, но
винаги можеш да контролираш какво става вътре в теб.

Винаги е съществувало единствено НАСТОЯЩЕТО. Живей сега. мисловен образ. за него утре.действай. от номер 10 направо на номер 21. На птичките щеше да им бъде забранено да ядат червеи и щеше да се наложи личните интереси на всяко същество да бъдат удовлетворени. Едва след това придобива материална форма. 22. Цяла вечност можеш да оплакваш лошите си постъпки. Ако светът беше устроен така. толкова повече получаваш. като пътуване овкусено със сладости. 14. представа. някой. преминаваме към по-забавните теми. Пред мисълта няма препятствия. Ако имаш . нов ред има. или не.махни с ръка.никога! Или имаш контрол над него. Не хаби енергията си за тревоги. 16. Не се безпокой за каквото и да било . че всичко да е справедливо. никое живо същество нямаше да оцелее и ден. 18. Щастието е самият път. Всяка човешка постъпка започва с мисъл. Но чувството ти за вина няма да поправи стореното. Ако ли не . 20. така се прави. с което разполагаш е : Днешният ден и може би следващата седмица. Но само днешния ден ти е сигурен. 15. 21. виновна е жегата. Няма път към благополучието. идея. ! и това е краят на Мъдростите. Всичко.13. Благополучието е пътят. Всичко друго ще те съкруши. Да се чувстваш виновен до смъртта си. 19. са позабравили как се брои. Няма път към щастието. Единствените ни ограничения са материални. 17. в случая това съм Аз. . също и идеята за ваканция. Единственият отговор на омразата е любовта. ! няма грешка. Колкото повече даваш.

способно да прави чудеса. Когато се изправиш пред избора да бъдеш прав или да бъдеш любезен. Ти си тук с определена цел и тя не е да натрупаш материални блага. Никой не е способен да предизвика в теб гняв или стрес. Те няма да работят за теб. 33. Можеш да състариш само формата. Винаги ще имаш на разположение специално убежище. Не можеш да състариш мисълта. 36. по който възприемаш твоя свят. е създадено от теб. Бъди любезен и ще видиш как страданието ти изчезва. 30. това ни се връща. от д-р Уейн Дайър 31. Щом се научиш да влизаш във вътрешното си царство. 24. Всяко нещо съществува с определена цел. 26. 25. . Желанието непременно да бъдеш прав поражда страдание. В света не съществува стрес. щом решиш. Само ти самият можеш да го сториш. Всичко. което ти пречи и те отклонява от целта.23. В зависимост от начина. 35. 32. 27. Винаги си задавай въпроса : Дали си част от проблема или част от решението? 28. Каквото дадем. Медитацията ти дава възможност да опознаеш твоята невидима същност. Ще се превърнеш в същество. Можеш да го изхвърлиш веднага. 34. Ако се съмняваш в принципите на Вселената. 29. Щом повярваш в себе си и прозреш. че душата ти е безценна. То е част от съвършения разум : Вселената. Да не прощаваш значи да не разбираш принципите на Вселената. а само хора със стресиращи мисли.

които ти пречат да влезеш в царството на истинската магия. Не си закрепостен в сегашното си положение. Спокойният ум. който държи на предпочитанията си. Отнасяй се с търпение и любов към всяка плашеща мисъл. Идваш на този свят с малко голо телце. Слей се с душата си. Вселената ти дава изобилие. 39. напускаш го в голямо сбръчкано тяло. Вслушай се във вътрешния си зов за спокойствие. Никой не може да бъде собственик на каквото и да било. 46. 45. който внимава да не вреди на другите е : По-устойчив от всяка физическа сила във Вселената. Докато не решиш да бъде така. 41. 42. 43. че нещата не би трябвало да бъдат такива. Причината за нашите страдания е умът ни. че няма нищо невъзможно. 48. Освободи се от мисълта. Когато си изпълнен с благодарност. Няколко минути в пълно благоговение. каквито са. И не позволява на другите да бъдат такива. Почувствай със сърцето си. Толкова по-добре ще се настроиш за принципа на изобилието. Когато осъзнаеш и почувстваш чудото. Упражнявай се да гледаш на страховете си острани. какъвто го направят мислите ти. Добиваш увереността. Откажи се от Нуждата. Животът ти е такъв. . 47. Ако имаш късмет. 38. 50. Те СА такива. Ще видиш как се разсейват. като наблюдател. 49. 44. което представляваш. Умът. 40. Колкото по-скоро го осъзнаеш. Всички твои съмнения са препятствия.37. Само така истинската магия ще бъде достъпна за теб. ще допринесат за : Духовното ти пробуждане повече от всеки курс по метафизика.

какъвто винаги си бил. щастието са: Резултат от целенасоченото ти съществуване. Така можеш винаги да увеличаваш жизнената си енергия. Да наблюдаваш как тялото ти преминава през фазите на съществуване. на мисълта. 52. 53. 57. като здравето.Нищо повече не ти е необходимо. Да бъдеш целенасочен означава. Като даваш безкористно и осъществяваш своето предназначение.Да си привързан към физическата си външност е страдание. Като се съсредоточаваш върху дишането си. Интуицията е любящо напътствие. да бъдеш в мир със себе си. .. което трябва да даваш и на другите. Значи се противопоставяш на израстването. Ще осъзнаеш. че винаги трябва да бъдеш такъв. че си господар на намеренията си. за да постигнеш цялостност. че си господар и на целия твой свят. 55. 54. 60. Вътрешната отдаденост. 63. Не позволявай в тялото ти да се промъкне старец. насочена към собственото ти съвършенство. 56. 51. че външните неща стават маловажни в сърцето ти. Сам ще откриеш. 61. която ми е необходима. И това. Тя винаги те насочва в правилната посока. Докато следвам намерението си и търся подкрепа в себе си. Като медитираш и потвърждаваш гласно намеренията си. 59. която шепне: Аз мога да постигна това веднага. Отдай се на новото съзнание. Когато разбереш. Благополучието ще бъде твоята награда. Парите. Ако смяташ. любовта. Ако позволиш на Бога да говори и да се усмихва чрез теб. Ще получавам цялата помощ. Те не са самоцел. 58. 62.Стареенето е само заучен начин на съществуване. Душата е твоят съветник.

на което са способни.Вслушвай се в тялото си.Вярата и познанието ще дойдат при теб чрез мислите ти.Бог работи с теб. 73.Ако не простиш. 70. Толкова по-малко ще се радваш на онова. Изобилието идва.Погледни на всяко препятствие като на нова възможност.Чудесата се случват мигновено. 72. Всичко. от който се творят чудеса. 68. 79. Настрой се на тяхната вълна и им позволи да действат чрез теб.Не искай нищо и ще получиш много. 75. 76. Колкото повече се стараеш да извлечеш някаква полза за себе си. свързана с тялото. То ще ти каже всичко. Безпристрастността и Единението. 67. 64. 74.Изобилието. Чудесата се случат. Когато те нараняват : Хората правят единствено онова. Когато почувстваш магията на познанието. което притежава душа. което отчаяно търсиш.Ти си душа. 65. При дадените обстоятелства. Всичко. а не вместо теб.Това е материалът. 69. което трябва да знаеш. което желаеш. 66. Синхронността. за което мислиш и говориш. което правим. 77.Можеш да направиш всичко. на което се противопоставяш. Когато се освободиш от идеята за невъзможното. Не тяло. те отдалечава от изобилието. 78. прераства в действие. когато обичаме това. Онова. 71. Бъди готов и ги очаквай. . Ще позволиш на старите рани да продължават да болят. Те са работещите принципи във Вселената.

особено след като вярваме. 81. че Вселенският разум. за да сътвориш магията. което получаваш.Говорим с Бога насаме и наричаме този разговор молитва. а после промени възгледите си.Твоите чудеса са си вътрешна работа. че можеш да го постигнеш. 82.Проучи внимателно онова. 91. което си и което имаш. което искаш.Истинската същност на живота се разкрива пред нас в мълчание. 89.Зачитай физическото си същество като приют на душата.Първата стъпка към освобождаването от нагласата за оскъдица е да благодариш за всичко. 83. сякаш вече си станал онова. външният сам ще се появи.така любящата ти душа ще насочва физическото ти поведение. За да опознаеш чудесата.80. която търсиш в живота си. Незначителни и привидно несвързани случаи са те довели до тук. Щом откриеш вътрешния път.За да превъзмогнеш съмненията в себе си и да влезеш в твоето царство на истинската магия. вместо душата ти винаги да бъде на второ място.Създай си вътрешна хармония . което желаем да приемем. трябва да се държиш така. Тогава защо обратната връзка ни се струва толкова неестествена . Позволи си да предприемеш пътешествието към истинската магия. Обърни се към себе си.Любовта означава да даваш и няма нищо общо с онова. което смяташ за невъзможно. Задръж видението. трябва да носиш в себе си щастие и хармония.Мислено си представи онова. 85. към когото се обръщаме.Получаваме само онова. 92. 90.Погледни от позицията на днешния ден. 88. което би нарекъл чудо. Отхвърли неверието и скептицизма.Просветлението се състои в спокойното приемане на това. което съществува. съществува? 86. и да знаеш. 87. 84. .

Всички ние сме част от безкрайна Вселена. Промени тази нагласа и ще премахнеш всички ограничения. когато компонентите са в противоречие. значи си ученик.Цялостното същество.93. че невидимото ти Аз желае обитаваното от него тяло да бъде възможно най-здраво. 95.Ако решиш да се отнасяш към физическото си Аз с благоговение и почуда и дълбоко в себе си проумееш. за възможното и невъзможното.Твоите ограничения се определят от твоето разбиране. 99. 100. който е добре подготвен. . Пътят към вътрешната хармония минава през тишината. 98. стигаме до тук и сега и отиваме никъде.Пътят към единението минава през вътрешната хармония.В съвършената Вселена няма случайности. 94. 96. 97. Едно е.Процесът на смъртта в материалния свят ти позволява да живееш. не може да функционира хармонично.Всички ние идваме от никъде. наречено Човек. Едно и също е.