Balsamul de Peru, sau Tolu, este obţinut din răşini de la trei specii de copaci veşnic

verzi, înalţi, cu numele generic de "Myroxylon balsamum" din familia Fabaceae, care
cresc în pădurile tropicale din merica de !ud, în special în "l !alvador#
$alsamul de %eru este utilizat în principal în aromoterapie şi parfumerie datorită aromei
sale de amestec de vanilie şi scorţişoară# Mai mult dec&t at&t, acest ulei de răşinoase are
proprietăţi antiseptice şi de vindecare a pielii# 'in punct de vedere istoric, acest balsam a
fost utilizat de peruani în siropuri de tuse şi pentru a ucide paraziţii, dar astăzi balsamul
este folosit aproape exclusiv în cosmetică şi aromoterapie#
$alsamul de %eru are un miros foarte dulce, bogat, balsamic şi asemănător cu vanilia şi
scorţişoara, este de culoare maronie şi apos ca v&scozitate#
$alsamul de %eru este extras din răşina plantelor, prin distilare cu aburi#
%rincipalele componente c(imice ale $alsamului de %eru sunt) cinnamein, acid benzoic,
acid cinnamic, vanillin, nerolidol, benzyl*benzoat#
%roprietăţile terapeutice ale $alsamului de %eru sunt) antiinflamator, antimicotic,
antiperspirant, antiviral, (ipertensiv, expectorant, stimulează creşterea ţesutului epitelial#
$alsamul de %eru se foloseşte în cazurile de piele uscată şi sensibilă, erupţii cutanate,
răni, circulaţie proastă, reumatism, astm, bronşită, răceală, gripă, tensiune nervoasă,
stress#
$alsamul de %eru se combină bine cu uleiurile de ylang*ylang, patc(ouli, lemn de santal,
trandafir, condimente, florale şi baze orientale#
Precauţii)
$alsamul de %eru este non*toxic, non*iritant, dar sunt posibile anumite reacţiile alergice
şi, de asemenea, poate creşte sensibilitatea la lumina soarelui# Folosit în cantităţi mari,
poate afecta rinic(ii#
+leiurile esenţiale nu trebuie să fie utilizate nediluate şi nu trebuie să fie folosite pentru
uz intern#
,u se vor lăsa la îndem&na copiilor#
'acă folosiţi un ulei esenţial pentru prima dată trebuie efectuat întotdeauna un test de
sensibilitate cu un plasture timp de -. de ore pe o mică parte de piele mai puţin sensibilă
/după ce s*a diluat în mod corespunzător într*un de ulei de bază adecvat0#
+leiurile esenţiale se păstrează înc(ise ermetic, în locuri uscate şi răcoroase, ferite de
căldură şi lumină#

Related Interests