PASTICETS DE NADAL

(Tipics de Castello, recepta de Donya Paquita) LA CONFITURA 2 quilos i mig de moniatos blancs. El mateix pes en sucre. La ralladura d’una llima

Despres de llavar be els moniatos, es bullen ab una olla expres. No es necessari que estiguen coberts d’aigua, puix es couen al vapor. Prou en 10 o 15 minuts. Una volta cuits, es trauen de l’olla i es diesen refredar, despres es pelen i pasen pel passapures. La massa resultant es pesa abans de posar-la a foc mig en un recipient i se li afig el mateix pes en sucre. Es mou tot fins a que agarre el punt de bollir, se li afig la ralladura de la llima i es deixa bollir un poc. Es trau la confitura de la caçola i es deixa refredar. Despres ho deixem reposar un dia o mes, abans de fer els pasticets. LA MASSA 4 tassons d’oli d’oliva suau de 0,4 º d’acidea. 2 tassons i mig de vi moscatell del Desert de les Palmes (en Castello es pot trobar en la tenda del cantó dels carrers En Mig i Antonio Maura o en el despaig de café del carrer Bisbe Climent). Farina, millor de panaderia de forn, si es de supermercat que siga per a reposteria. De 2 quilos sobraran uns 200 grams. 1 ou batut per a pintar els pasticets. Sucre per a adornar-los.

-

PREPARACIO Es posa l’oli i el vi en un bol gran, es mescla be ab una cullera de fusta o en la ma (millor en la ma) fins que estigue emulsionat, aproximadament uns 10 minuts. A continuacio s’afig una cullerada de sucre i es seguix movent un poc, despres es va tirant la farina i movent-lo fins a conseguir la massa de manera que es puga moure ab les mans i que siga consistent per a poder fer les boletes, que despres chafades valdran per a la base dels pasticets. Per a fer els pasticets es aconsellable amprar un plastic o paper plastificat rectangular. Farem una boleta en la massa i la colocarem en un costat del rectangul i doblarem l’atra part, chafant la boleta per a fer un circul. Posarem una culleradeta de confitura en el centre del circul i despres doblarem el plastic de l’atre mig circul, chafant poc a poc les vores i ya tindrem fet el pasticet.

Es van colocant ab conte en una font del forn, abans els haurem untat en unes gotes d’oli per a que els pasticets no s’apeguen. Una volta en la font els pintarem ab l’ou batut i els sucrarem al gust. Es posen al forn ya calfat a uns 250º al centre del forn, entre 10 i 15 minuts. Es vigila la cuita i quan estiguen dorats per dalt i per baix ya els tenim fets. Es trau la font i ab l’ajuda d’una espatula es retiren i ho deixem refredar. Es neteja la font ab l’espatula i paper de cuina i tornem a fer una atra tanda. Es conveniente amprar dos fonts, puix mentres una s’ompli l’atra es va coent. Ixen, aproximadament, si noes fan molt grans, unes 7 dotzenes. ¡Bon profit!

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful