You are on page 1of 1

Adius (shqip)

Fytyra jote eshte e fresket


ndersa nje nate zbret e embel
mbi portin.
Ti me mungon teper,
do ore, me shume
Mungesa jote eshte lufte
por te kerkoj armpushimin
perpara sulmit final
se nje zemer eshte braktisur
e kuqe mu ne rruge
dhe nje mace po e ha
nder njerez indiferente
por nuk jam une
jane ata.
Dhe keshtu...
Do te rrish afer? Jooo?
Te qifsha nenen. Te qifsha nenen.
Jane dyzet vjet qe dua te te them... Te qifsha nenen.
Te qifsha nenen. Ty, dhe gjithe fisit tend. Ju qifsha nenen.
Po qysh moj? Jane shekuj qe te dua... pesemije vjet.
Dhe ti me thua jo? He te qifsha nenen. E di 'te them? Te qif-sha ne-nen.
Ty, intelektualeve dhe pirateve. Te qifsha nenen. Nenen.
S'kam gje tjeter per te te thene. Te qifsha nenen dhe te befsha varrin.
Se une jam i bukur, i bukur shume... hehe. Dhe ku vete? Te qifsha nenen.
Dhe mos qesh. Nuk e nje edukaten, eh? Me sill nje karrige, dhe largohu.

Il vino
Com' bello il vino
rosso rosso rosso,
bianco il mattino,
sono dentro a un fosso.
E in mezzo all'acqua sporca
godo queste stelle,
questa vita corta,
scritto sulla pelle.
Ma com' bello il vino
bianco bianco bianco,
rosso il mattino,
sento male a un fianco.
Vita vita vita,
sera dopo sera,
fuggi tra le dita,
spera, Mira, spera.