You are on page 1of 73

PYETJET E DREJTSHKRIMIT PR PROVIMIN E SHTETIT N MSUESI

Prcaktoni alternativn e shkruar drejt!


1.
a. Ded Gjo Luli
b. Ded gjo Luli
c. Ded Gjo luli
d. Ded gjo luli
2.
a. Gjeto Basho Muji
b. Gjeto basho Muji
c. Gjeto Basho muji
d. Gjeto basho muji

3.
a. Gjin Bue Shpata
b. Gjin bue Shpata
c. Gjin Bue shpata
d. Gjin bue shpata
4.
a. Aleksandr Dyma Biri
b. Aleksander dyma Biri
c. Aleksandr Dyma biri
d. Aleksander dyma biri

5.

a. Gavrill Dara i Riu


b. Gavrill dara i Riu
c. Gavrill Dara i riu
d. Gavrill dara i riu

6.
a. Gjergj Balsha i Par
b. Gjergj balsha i Par
c. Gjergj Balsha i Par
d. Gjergj balsha i par

7.
a. Kalderon de la Barka
b. Kalderon De La Barka
c. Kalderon de La Barka
d. Kalderon de la barka

8.
a. Leonardo da Vini
b. Leonardo Da Vini
c. Leonardo Da vini
d. Leonardo da vini

9.
a. Lope de Vega
b. Lope De Vega
c. Lope De vega
d. Lope de vega

10.
a. Vincent van Gog
b. Vincent Van Gog
c. Vincent Van gog
d. Vincent van gog

11.
a. ministri i Ndrtimit
b. Ministri i Ndrtimit
c. ministri i ndrtimit
d. Ministri i ndrtimit

12.
a. presidenti i Republiks
b. Presidenti i Republiks
c. presidenti i republiks
d. Presidenti i republiks

13.
a. mbretresha Teuta
b. Mbretresha Teuta
c. mbretresha teuta
d. Mbretresha teuta

14.
a. komandanti i Regjimentit
b. Komandanti i Regjimentit
c. komandanti i regjimentit
d. Komandanti i regjimentit

15.
a. komandanti i brigads
b. komandanti i Brigads
c. Komandanti i Brigads
d. Komandanti i brigads

16.
a. komandanti i korpusit
b. Komandanti i Korpusit
c. komandanti i Korpusit
d. Komandanti i korpusit

17.
a. shefi i shtabit
b. shefi i Shtabit
c. Shefi Shtabit
d. Shefi i shtabit

18.
a. gjeneral Petrit Bardhi
b. Gjeneral Petrit Bardhi
c. gjeneral Petrit bardhi
d. gjeneral petrit bardhi

19.
a. duk Gjin Tanushi
b. Duk Gjin Tanushi
c. duk Gjin tanushi
d. duk gjin tanushi

20.
a. princ Karl Topia
b. Princ Karl Topia
c. Princ Karl topia
d. Princ karl topia

21.
a. kont Niket Topia
b. Kont Niket Topia
c. Kont Niket topia
d. Kont niket topia

22.
a. Ali pash Gucia
b. Ali Pash Gucia
c. Ali Pash gucia
d. Ali pash gucia

23.
a. Mehmet pash Bushati
b. Mehmet Pash Bushati
c. Mehmet Pash bushati
d. Mehmet pash bushati

24.
a. Ali bej Evrenozi
b. Ali Bej Evrenozi
c. Ali Bej evrenozi
d. Ali bej evrenozi

25.

a. antar i Akademis s Shkencave


b. Antar i Akademis s Shkencave
c. antar i Akademis s shkencave
d. Antar i akademis s shkencave

26.
a. doktor profesor Xhuvani
b. Doktor Profesor Xhuvani
c. Doktor Profesor Xhuvani
d. Doktor profesor Xhuvani

27.
a. papa Gjon Pali
b. Papa Gjon Pali
c. papa gjon Pali
d. papa gjon pali

28.
a. at Shtjefn Gjeovi
b. At Shtjefn Gjeovi
c. At Shtjefn gjeovi
d. at Shtjefn gjeovi

29.

a. imzot Luigj Bumi


b. Imzot Luigj Bumi
c. Imzot Luigj bumi
d. imzot luigj bumi

30.
a. sheh Mustafa Tetova
b. Sheh Mustafa Tetova
c. Sheh Mustafa tetova
d. Sheh mustafa tetova

31.
a. Baba Faja Martaneshi
b. baba Faja Martaneshi
c. Baba Faja martaneshi
d. baba faja martaneshi

32.
a. Hoxha Tahsini
b. hoxha Tahsini
c. hoxha tahsini
d. Hoxha tahsini

33.

a. Kont Urani
b. kont Urani
c. Kont urani
d. kont urani

34.
a. Papa Kristo Negovani
b. papa Kristo Negovani
c. papa Kristo negovani
d. papa kristo negovani

35.
a. Princ Vidi
b. princ Vidi
c. princ vidi
d. Princ vidi

36.
a. Kryetari i Kuvendit Popullor
b. kryetari i Kuvendit Popullor
c. kryetari i kuvendit popullor
d. Kryetari i Kuvendit popullor

37.

a. Kryetari i Kshillit t Ministrave


b. kryetari Kshillit t Ministrave
c. Kryetari i Kshillit t ministrave
d. kryetari i Kshillit t ministrave

38.
a. Hero i Popullit
b. hero i Popullit
c. Hero i popullit
d. hero i popullit

39.
a. Msues i Popullit
b. msues i Popullit
c. Msues popullit
d. msues i popullit

40.
a. Artist i Popullit
b. Artist i popullit
c. artist i Popullit
d. artist i popullit

41.

a. Urdhri i Liris
b. urdhri i Liris
c. urdhri i liris
d. Urdhri i liris

42.
a. Urdhri i Flamurit
b. urdhri i Flamurit
c. urdhri i flamurit
d. Urdhri i flamurit

43.
a. Urdhri Naim Frashri
b. urdhri Naim Frashri
c. Urdhri Naim Frashri
d. urdhri Naim Frashri

44.
a. Medalja e Trimris
b. medalja e Trimris
c. medalja e trimris
d. Medalja e trimris

45.
a. Artist i merituar

b. Artist i Merituar
c. artist i merituar
d. artist i Merituar

46.
a. Msues i merituar
b. Msues i Merituar
c. msues i merituar
d. msues i Merituar

47.
a. Arusha e Madhe
b. Arusha e madhe
c. arusha e madhe
d. arusha e Madhe

48.
a. Arusha e Vogl
b. arusha e vogl
c. arusha e Vogl
d. Arusha e vogl

49.
a. Kashta e Kumtrit

b. kashta e Kumtrit
c. Kashta e kumtrit
d. kashta e kumtrit

50.
a. Ylli Polar
b. ylli Polar
c. Ylli polar
d. ylli polar

51.
a. Amerika Latine
b. amerika latine
c. amerika latine
d. amerika Latine
52.
a. Azia e Vogl
b. Azia e vogl
c. azia e Vogl
d. azia e vogl
53.
a. Bishti i Palls
b. bishti i Palls
c. bishti i palls

d. Bishti i palls
54.
a. Bjeshkt e Namuna
b. bjeshkt e Namuna
c. Bjeshkt e namuna
d. bjeshkt e namuna
55.
a. Bregu i Detit
b. bregu i Detit
c. bregu i detit
d. Bregu i detit
56.
a. Bregu i Fildisht
b. bregu i Fildisht
c. bregu i fildisht
d. Bregu i fildisht

57.
a. Briri i Art
b. briri i Art
c. briri i art
d. Briri i art
58.

a. Deti i Bardh
b. deti i Bardh
c. deti i bardh
d. Deti i bardh
59.
a. Deti i Kuq
b. deti i Kuq
c. deti i kuq
d. Deti i kuq
60.
a. Deti i Vdekur
b. deti i Vdekur
c. deti i vdekur
d. Deti i vdekur
61.
a. Deti i Zi
b. deti i Zi
c. deti i zi
d. Deti i zi
62.
a. Drini i Bardh
b. Drini i bardh
c. drini i bardh
d. drini i Bardh

63.
a. Fusha Mbret
b. fusha Mbret
c. fusha mbret
d. Fusha mbret
64.
a. Gadishulli Ballkanik
b. gadishulli Ballkanik
c. gadishulli ballkanik
d. Gadishulli ballkanik
65.
a. Gropa e Shkodrs
b. gropa e Shkodrs
c. gropa e shkodrs
d. Gropa e Shkodrs
66.
a. Guri i Bardh
b. guri i Bardh
c. guri i bardh
d. Guri i bardh
67.
a. Guri i Hasi
b. guri i Hasit

c. guri i hasit
d. Guri i hasit
68.
a. Guri i Pishkashit
b. guri i Pishkashit
c. guri i pishkashit
d. Guri i pishkashit

69.
a. Gjiri Persik
b. gjiri Persik
c. gjiri persik
d. Gjiri persik
70.
a. Gjiri Arabik
b. gjiri Arabik
c. Gjiri arabik
d. gjiri arabik
71.
a. Ishulli i Lezhs
b. ishulli i Lezhs
c. ishulli i lezhs
d. Ishulli i lezhz

72.
a. Kunora e Lurs
b. kunora e Lurs
c. kunora e lurs
d. Kunora e lurs
73.
a. Lndina e Lotve
b. lndina e Lotve
c. lndina e lotve
d. Lndina e lotve

74.
a. Lugjet e Verdha
b. lugjet e Verdha
c. lugjet e verdha
d. Lugjet e verdha

75.
a. Lumi i Vlors
b. lumi i Vlors
c. lumi i vlors
d. Lumi i vlors
76.
a. Maja e Hekurave

b. maja e hekurave
c. maja e hekurave
d. Maja e hekuarve
77.
a. Malsia e Madhe
b. malsia e Madhe
c. malsia e madhe
d. Malsia e madhe
78.
a. Malsia e Mbishkodrs
b. malsia e Mbishkodrs
c. malsia e mbishkodrs
d. Malsia e mbishkodrs
79.
a. Mali i Bardh
b. mali i Bardh
c. mali i bardh
d. Mali i bardh
80.
a. Mali i Gjer
b. mali i Gjer
c. mali i gjer
d. Mali i gjer

81.
a. Mali i Zi
b. mali i Zi
c. mali i zi
d. Mali i zi
82.
a. Mali me Gropa
b. mali me Gropa
c. mali me gropa
d. Mali me gropa
83.
a. Oqeani i Ngrir i Veriut
b. Oqeani i ngrir i Veriut
c. oqeani i ngrir i veriut
d. Oqeani i Ngrir i veriut
84.
a. Prroi i That
b. prroi i That
c. prroi i that
d. Prroi i that
85.
a. Poli i Jugut
b. poli i jugut
c. poli i jugut

d. Poli i jugut
86.
a. Poli i Veriut
b. poli i Veriut
c. poli i veriut
d. Poli i veriut

87.
a. Qafa e Gjarprit
b. qafa e Gjarprit
c. qafa e gjarprit
d. Qafa e gjarprit
88.
a. Qafa e Thans
b. qafa e Thans
c. qafa e thans
d. Qafa e thans
89.
a. gadishulli i Ballkanit
b. Gadishulli i Ballkanit
c. gadishulli i ballkanit
d. Gadishulli i ballkanit
90.

a. Qafa e Zez
b. qafa e Zez
c. qafa e zez
d. Qafa e zez
91.
a. Rrfshi i Dukagjinit
b. rrafshi i Dukagjinit
c. rrafshi i dukagjinit
d. Rrafshi i dukagjinit
92.
a. Sheshi i Flamurit
b. sheshi i Flamurit
c. sheshi i flamurit
d. Sheshi i flamurit

93.
a. Shkalla e Tujanit
b. shkalla e Tujanit
c. shkalla e tujanit
d. Shkalla e tujanit
94.
a. Shkmbi i Kavajs
b. shkmbi i Kavajs

c. shkmbi i kavajs
d. Shkmbi i kavajs
95.
a. Shtegu i Dhenve
b. Shtegu i dhenve
c. shtegu i dhenve
d. Shtegu i dhenve
96.
a. Tenda e Qypit
b. tenda e Qypit
c. tenda e qypit
d. Tenda e qypit
97.
a. Vau i Dejs
b. vau i Dejs
c. vau i dejs
d. Vau i dejs
98.
a. deti Adriatik
b. Deti Adriatik
c. deti adriatik
d. Deti adriatik

99.
a. fusha e Kors
b. Fusha e Kors
c. Fusha e kors
d. Fusha e kors
100.
a. fusha e Myzeqes
b. Fusha e Myzeqes
c. Fusha e myzeqes
d. Fusha e myzeqes
101.
a. gryka e Klcyrs
b. Gryka e Klcyrs
c. Ggryka e klcyrs
d. Gryka e klcyrs
102.
a. gjiri i Vlors
b. Gjiri i Vlors
c. gjiri i vlors
d. Gjiri i vlors
103.
a. hunda e Karaburunit
b. Hunda e Karaburunit
c. Hunda e karaburunit
d. Hunda e karaburunit

104.
a. ishulli i Sazanit
b. Ishulli i Sazanit
c. ishulli i sazanit
d. Ishulli i sazanit

105.
a. kanali i Korfuzit
b. Kanali i Korfuzit
c. kanali i korfuzit
d. Kanali i korfuzit
106.
a. kepi i Rodonit
b. Kepi i Rodonit
c. kepi i rodonit
d. Kepi i rodonit
107.
a. liqeni i Presps
b. Liqeni i Presps
c. liqeni i presps
d. Liqeni i presps
108.
a. liqeni i Shkodrs

b. Liqeni i Shkodrs
c. liqeni i shkodrs
d. Liqeni i shkodrs
109.
a. liqeni i Pogradecit
b. Liqeni i Pogradecit
c. liqeni i pogradecit
d. Liqeni i pogradecit
110.
a. lumi i Matit
b. Lumi i Matit
c. lumi i matit
d. Lumi i matit

111.
a. maja e Korabit
b. Maja e Korabit
c. maja e korabit
d. Maja ekorabit
112.
a. maja e Radomoirs
b. Maja e Radomirs
c. maja e radomirs

d. Maja e radomirs
113.
a. mali i Dajtit
b. Mali i Dajtit
c. mali i dajtit
d. Mali i dajtit
114.
a. ngushtica e Bosforit
b. Ngushtica e Bosforit
c. ngushtica e bosforit
d. Ngushtica e bosforit
115.
a. ngushtica e Gjibraltarit
b. Ngushtica e Gjibraltarit
c. ngushtica e gjibraltarit
d. Ngushtica e gjibraltarit
116.
a. qafa e Llogaras
b. Qafa e Llogaras
c. qafa e llogaras
d. Qafa e llogaras

117.

a. shpella e Dragobis
b. Shpella e Dragobis
c. shpella e dragobis
d. Shpella e dragobis
118.
a. vargmali i Andeve
b. Vargamali i Andeve
c. vargamali i andeve
d. Vargamali i andeve
119.
a. Curraj i Epr
b. Curraj i epr
c. curraj i epr
d. curraj i Epr
120.
a. Drini i Zi
b. drini i Zi
c. drini i zi
d. Drini i zi
121.
a. Kurveleshi i Poshtm
b. Kurveleshi i poshtm
c. kurveleshi i poshtm
d. kurveleshi i Poshtem
122.

a. Labria e Siprme
b. Labria e siprme
c. labria e siprme
d. labria e Siprme

123.
a. Myzeqeja e Vogl
b. Myzeqeja e vogl
c. myzeqeja e Vogl
d. myzeqeja e vogl
124.
a. Prespa e Madhe
b. prespa e Madhe
c. prespa e madhe
d. Prespa e madhe
125.
a. Prespa e Vogl
b. prespa e Vogl
c. prespa e vogl
d. Prespa e vogl
126.
a. popujt e Lindjes
b. Popujt e Lindjes

c. popujt e lindjes
d. Popujt e lindjes
127.
a. Lindja e Largme
b. lindja e Largme
c. lindja e largme
d. Lindja e largme
128.
a. Lindja e Mesme
b. lindja e Mesme
c. lindja e mesme
d. Lindja e mesme

129.
a. shtetet e Perndimit
b. Shtetet e Perndimit
c. shtetet e perndimit
d. Shtetet e perndimit
130.
a. kryengritja e malsorve t Veriut
b. kryengritja e malsorve t veriut
c. Kryengritja e malsorve t Veriut
d. Kryengritja e malsorve t veriut

131.
a. popujt e Veriut
b. Popujt e Veiut
c. popujt e veriut
d. Popujt e veriut
132.
a. Amerika e Jugut
b. amerika e Jugut
c. amerika e jugut
d. Amerika e jugut
133.
a. Italia e Jugut
b. italia e Jugut
c. italia e jugut
d. Italia e jugut
134.
a. Italia Jugore
b. Italia jugore
c. italia Jugore
d. italia jugore

135.
a. Shqipria e Veriut

b. Shqipria e veriut
c. shqipria e veriu
d. shqipria e Veriut
136.
a. Azia Juglindore
b. azia Juglindore
c. azia juglindore
d. Azia juglindore
137.
a. Gjermania Lindore
b. gjermania Lindore
c. gjermania lindore
d. Gjermania lindore
138.
a. Shqipria Veriperndimore
b. Shqipria veriperndimore
c. shqipria veriperndimore
d. shqipria Veriperndimore
139.
a. Rilindja Kombtare Shqiptare
b. Rilindja Kombtare shqiptare
c. Rilindja kombtare Shqiptare
d. Rilindja kombtare shqiptare
140.
a. Komuna e Parisit

b. komuna e Parisit
c. komuna e parisit
d. Komuna e parisit

141.
a. Konferenca e Ambasadorve
b. Konferenca e ambasadorve
c. konferenca e ambasadorve
d. konferenca e Ambasadorve
142.
a. Konferenca e Paqes
b. Konferenca e paqes
c. konferenca e paqes
d. konferenca e Paqes
143.
a. pes qind e pesdhjet
b. pesqind e pes dhjet
c. pesqind e pesdhjet
d. pesqindepesdhjet
144.
a. n qoft se
b. n.q.s
c. n qoftse

d. nqofte se
145.
a. prve q
b. pr ve q
c. prveq
d. pr veq
146.
a. megjith q
b. megjithq
c. me gjith q
d. megjithq

147.
a. nj milion e dyqindmij
b. nj milion e dyqind mij
c. njmilion e dyqindmij
d. njmilion e dyqind mij
148.
a. Klasa e katrt
b. Klasa e 4-t
c. Klasa e IV
d. Klasa IV
149.

a. dokumente t rndsishm
b. dokumenta t rndsishm
c. dokumente t rndsishme
d. dokumenta t rndsishme
150.
a. elemnt kimik
b. elemente kimik
c. element kimik
d. elemente kimike
151.
a. barra t kqia
b. barna t kqija
c. barra t kqija
d. barra t kqij
152.
a. Nuk do tju dgjoj
b. Nuk do tju drgoj
c. Nuk do tu dgjoj
d. Nuk do tu dgjoj

153.
a. U takon juve ta thoni
b. Ju takon juve ta thoni

c. Ju takon ju ta thoni
d. U takon ju ta thoni
154.
a. Le ti kthehemi lajmeve
b. Le tju kthehemi lajmeve
c. Le tu thkehemi lajmeve
d. Le tu kthehemi lajmeve
155.
a. far nuk i plqen atyre?
b. far nuk ju plqen atyre?
c. far nuk u plqen atyre?
d. far nuk iu plqen atyre?
156.
a. Ja dhash mikes tnde
b. Ja dhash mikes tuaj
c. Ja dhash mikes sate
d. Ja dhash mikes tate
157.
a. Gjat shtitjes s s diels
b. Gjat shtitjes s t diels
c. Gjat shtitjes t t diels
d. Gjat shtitjes t s diels
158.
a. Monumenti i Shpalljes s Pavarsis
b. Monumenti i shpalljes s Pavarsis

c. monumenti i Shpalljes s Pavarsis


d. monumenti i shpalljes s Pavarsise

159.
a. Monumenti i Sknderbeut
b. monumenti i Sknderbeut
c. Monumenti i sknderbeut
d. monumenti i sknderbeut
160.
a. koha e re
b. Koha e re
c. Koha e Re
d. Koha e Re
161.
a. Kryqi i Kuq Shqiptar
b. Kryqi i Kuq shqipar
c. Kryqi i kuq shqiptar
d. Kryqi i kuq shqiptar
162.
a. Ministria e Punv t Jashtme
b. Ministria e punve t Jashtme
c. Ministria e punve t jashtme
d. Ministria e punve t jashtme

163.
a. Fakulteti i Historis dhe i Filologjis
b. Fakulteti i Historis dhe i filologjis
c. Fakultetiti i historis dhe i filologjis
d. fakulteti i historis dhe i filologjis
164.
a. Teatri i Opers dhe i Baletit
b. teatri i opers dhe i baletit
c. teatri i opers dhe i baletit
d. teatri i Opers dhe i Baletit

165.
a. Biblioteka Kombtare
b. bibloiteka kombtare
c. Biblioteka kombtare
d. Biblioteka Kombtare
166.
a. Fakulteti Ekonomik
b. Fakulteti ekonomik
c. fakulteti Ekonomik
d. fakulteti ekonomik
167.
a. Ministria e Arsimit

b. ministria e arsimit
c. Ministria e arsimit
d. Ministria e arsimit
168.
a. Kuvendi i Lezhs
b. Kuvendi i lezhs
c. kuvendi i Lezhs
d. kuvendi i lezhs

169.
a. Lidhja e Prizrenit
b. lidhja e prizrenit
c. Lidhja e prizrenit
d. lidhja Prizrenit
170.
a. Lufta e Dyt Botrore
b. Lufta e dyt botrore
c. Lufta e dyt Botrore
d. lufta e dyt botrore

171.
a. Nata e Shn Bartolemeut
b. Nata e shn Bartolemeut
c. Nata e Shn Bartolemeut

d. nata e shn bartolemeut


172.
a. Traktati i Shn Stefanit
b. traktati i shn stefanit
c. traktati i Shn Stefanit
d. Traktati i shn Stefanit
173.
a. Traktati i Londrs
b. traktati i Londrs
c. traktati i londrs
d. Traktati i londrs
174.
a. komuna primitive
b. Komuna Primitive
c. Komuna primitive
d. Komuna Primitive
175.
a. Xhamia e Ethem beut
b. Xhamia e Ethem Beut
c. xhamia e Ethem beut
d. xhamia e Ethem beut
176.
a. Dita e Msuesit
b. Dita e msuesit
c. dita e Msuesit

d. dita e msuesit

177.
a. Plaku i Vitit t Ri
b. Plaku i Vitit t ri
c. plaku i vitit t ri
d. Plaku i vitit t Ri
178.
a. Rruga e Barrikadave
b. Rruga e barrikadave
c. rruga e Barrikadave
d. rruga e barrikadave
179.
a. Lagjja e Re
b. Lagjja e re
c. lagjja e re
d. lagjja e Re
180.
a. Klubi i Manastirit
b. klubi i Manastirit
c. klubi i manastirit
d. Klubi i manastirit
181.

a. shkolla Katr Dshmort


b. Shkolla Katr Dshmort
c. shkolla katr dshmor
d. shkolla katr Dshmort
182.
a. romani Lumi i vdekur
b. romani Lumi i Vdekur
c. romani lumi i vdekur
d. Romani Lumi i vdekur

183.
a. drama Familja e peshkatarit
b. drama Familja e Peshkatarit
c. Drama Familja e peshkatarit
d. Drama Familja e Peshkatarit
184.
a. baleti Halili dhe Hajria
b. baleti Halili dhe hajria
c. baleti halili dhe hajria
d. Baleti Halili dhe Hajria
185.
a. i prkohshm
b. i prkohshm

c. i prkohshm
d. i pr kohshm
186.
a. gjithka
b. gjithka
c. gjith a
d. gjith ka
187.
a. gjithsaher
b. gjithsaher
c. gjith saher
d. gjith sa her
188.
a. gjithsekush
b. gjithsekush
c. gjith sekush
d. gjith se kush

189.
a. kurrfar
b. kurrfar
c. kurr far
d. kurr far

190.
a. vetvetor
b. vetvetor
c. vet vetor
d. vet vetor
191.
a. bashkatdhetar
b. bashkatdhetar
c. bashkatdhetar
d. bashk atdhetar
192.
a. zmbl
b. zmbl
c. z mbl
d. zmbl
193.
a. lulemosmprek
b. lule mosmprek
c. lule mos mprek
d. lule mos m prek
194.
a. drejtperdrejt
b. drejt p rdrejt
c. drejtp rdrejt
d. drejt p r drejt

195.
a. bashk ting llore
b. bashkting llore
c. bashk tingllore
d. bashk ting llore
196.
a. i pashembullt
b. i pa shembullt
c. i pash mbullt
d. i pa sh mbullt
197.
a. i p rbotsh m
b. i p rbot sh m
c. i p r botsh m
d. i p rbotsh m
198.
a. i pafajsh m
b. i pafaj sh m
c. i pafajshm
d. i pa fajsh m
199.
a. z vend s

b. z v nd s
c. z vend s
d. zvend s
200.
a. miellzim
b. miell zim
c. mjell zim
d. mjellzim

201.
a. dyzetk mb sh
b. dyzet k mb sh
c. dyzet k mb sh
d. dyzet k mb sh
202.
a. vet mohues
b. vetmohues
c. vet mohues
d. vet mohues
203.
a. i paz vend suesh m
b. i paz v nd suesh m
c. i paz vendsuesh m

d. i pa z vend suesh m
204.
a. shpyll zim
b. shpyllzim
c. pyll zim
d. pyllsim
205.
a. regjistrim
b. rregjistrim
c. regjistrim
d. regjist rim
206.
a. njer zor
b. njer zor
c. njerzor
d. njer zor

207.
a. i her pashersh m
b. i herpashersh m
c. i her pas hersh m
d. i her pashersh m
208.

a. mesholl
b. mes holl
c. mes holl
d. mesholl
209.
a. shtathedhur
b. shtat hedhur
c. shtat hedhur
d. shtat hedhur
210.
a. brezhumbur
b. brez humbur
c. brezhumbur
d. brezhumbur
211.
a. k nddrejt
b. k nd drejt
c. k nd drejt
d. k nd drejt
212.
a. shpeshher
b. shpesh her
c. shpesh her
d. shpesh her

213.
a. mishshits
b. mish shits
c. mish shits
d. mishshits
214.
a-makin vetshkarkuese
b-makin vetshkarkuese
c-makin vetshkarkuse
-makin vetshkarkuse

215.
a-akt vetmohues
b-akt vetmohues
c-akt vetmohus
-akt vetmohus

216.
a-i papajtueshm me ligjin
b-I papajtushm me ligjin
c-I pa pajtueshm me ligjin
-I papajtueshm me ligjin

217.
a-shi i vazhdueshm
b-shi i vazhdushm
c-shi i vazhdushm
-shi i vazhdueshm

218.
a-ministr i paaft
b-ministr i pa aft
c-ministr i paaft
-ministr I paft

219.
a-vlla i paafrueshm
b-vlla i pa afrueshm
c-vlla paafrushm
-vlla i paafrueshm

220.
a-gjykats i paanshm
b-gjykats i paanshm
c-gjykats i pa anshm
--gjykats i paanshm

221.

a-mikroorganizm i demshm
b-mikroorganizm i demshm
c-mikro organizmi i demshm
-mikroorganizm I demshm

222.
a-ecte kmbadoras
b-ecte kmbadoraz
c-ecte kmba doras
--ecte kmbdoras

223.
a-libr i fardoshm
b-libr i fardoshm
c-libr i fardoshm
-libr i fardoshm

224.
a-e bra me vetdije
b-e bra me vetdije
c-e bra me vetdie
-e bra me vet dije

225.
a-hidhrim i madh
b-hidhrim i madh

c-idhrim i madh
-idhrim i madh

226.
a-e gjeta me hamendje
b-e gjeta me hamndje
c-e gjeta me hamendie
-e gjeta me hamndie

227.
a-kokrriz rre
b-kokrriz rre
c-kokriz rre
- kokriz rre

228.
a-marrdhnie e mir
b-marrdhnje e mir
c-marrdhnie e mir
-marr dhnie e mir

229.

a-marrveshje e rndsishme
b-marrveshje e rndsishme
c-marr veshje e rndsishme
-marrveshie e rndsishme

230.
a-msoj prmedsh
b-msoj prmendsh
c-msoj prmndsh
-msoj prmndsh

231.
a-gzim i prmatshm
b-gzim i prmatshm
c-gzim i prmatshm
-gzim i pr matshm

232.
a-e mbushur me kundrthnie
b-e mbushur me kundrthnje
c-e mbushur me kundr thnie
- e mbushur me kundr thnje

233.

a-dele veshshkurtr
b-dele veshshkurtr
c-dele vesh shkurtr
-dele veshshkurtr

234.
a-trekndsh knddrejt
b-trekndsh knddrejt
c-trekndsh knd drejt
-trekndsh knddrejt

235.
a-takim i herpashershm
b-takim i her pas hershm
c-takim i herpashershm
-takim i herpashershm

236.
a-parathnie e thukt
b-parathnje e thukt
c-para thnie e thukt
-para thnje e thukt

237.

a-grua shtatzn
b-grua shtatzan
c-grua shtatzn
-grua shtatzan

238.
a-fmij i mir
b-fmij i mir
c-fmi i mir
-fmij i mir

239.
a-njerz t kqij
b-njerz t kqinj
c-njerz t kqij
-njerz kqinj

240.
a-tholl pett
b-trholl pett
c-t holl pett
-tholl pett

241.

a-sht ngatrrestar i madh


b-sht ngatrrestar i madh
c-sht ngatrrestar I madh
-sht ngatrrestar I madh

242.
a-ishte dimr ather
b-ishte dimr ather
c-ishte dimr at her
-ishte dimr ather

243.
a-flamur me gjysmhn
b-flamur me gjysmhn
c-flamur me gjysmhn
-flamur me gjyshn

244.
a-interes gjithkombtar
b-interes gjithkombtar
c-interes gjithkombtar
-interes gjith kombtar

245.

a-djal kokfort
b-djal kokfort
c-djal kokfort
-djal kokfort

246.
a-plehroj tokn
b-plehroj tokn
c-pleroj tokn
-plehroj tokn

247.
a-shrbim mjeksor
b-shrbim mjeksor
c-shrbim mieksor
-shrbim mieksor

248.
a-zdrukthtar i zoti
b-zdrukthtar i zoti
c-zdrukthtar i zoti
-zdruthktar i zoti

250.

a-pro es miellzimi
b-pro es miellzimi
c-pro es mjellzimi
-proes mjellzimi

251.
a-pllumb I shkruar
b-pllump I shkruar
c-pllumb I shkruar
-pllump I shkruar

252.
a-shtegtar i rrall
b-shtegtar i rrall
c-shtektar i rrall
-shtektar i rrall

253.
a-mjelsja e lopve
b-mielsja e lopve
c-mjelsja e lopve
-mielsja e lopve

254.

a-uj i kthjellt
b-uj i kthiellt
c-uj i kthiellt
-uj i kthjellt

255.
a-ballkaniad madhshtore
b-balkaniad madhshtore
c-ballkanjad madhshtore
-ballkaniad madhshtore

256.
a-higjien vetjake
b-higjen vetjake
c-igjen vetjake
-higjen vetjake

257.
a-karrier shkencore
b-karier shkencore
c-karrjer shkencore
-karjer shkencore

258.

a-koncesion fitimprurs
b-konesion fitimprurs
c-koncesjon fitimprurs
-konesjon fitimprurs

259.
a-recension libri
b-reension libri
c-recensjon libri
-reensjon libri

260.
a-akuarium peshku
b-akuarum peshku
c- akuarjum peshku
-akurium peshku

261.
a-koniunktur
b-konjuktur
c-konuktur
-koniuktur

262.

a-pavijon spitali
b-pavjon spitali
c-pavin spitali
-pavejon spitali

263.
a-ka mbaruar jurisprudencn
b-ka mbaruar juristpodencn
c-ka mbaruar juristprudencn
-ka mbaruar juristprudencn

264.
a-sht lajmotivi im
b-sht lejtmotivi im
c-sht lajtmotivi im
-sht lejtmotivi im

265.
a-u ndrtua hidrocentrali
b-u ndrtua hidroentrali
c-u ndrtua idrocentrali
-u ndrtua idroentrali

266.

a-figura e sinekdoks
b-figura e sinekdoks
c-figura e sinekdogs
-figura e sinedoks

267.
a-kemi kolokuim
b-kemi kolokjum
c-kemi kolegjum
-kemi kolegium

268.
a-olimpiad matematike
b-olimpjad matematike
c-olimpiad matematike
-olimpjad matematike

269.
a-procedur e paqart
b-proedur e paqart
c-procedur e paqart
-proedur e paqart

270.

a-prmendore e lart
b-prmndore e lart
c-permendore e lart
-pr mendore e lart

271.
a-qenie e uditshme
b-qnie e uditshme
c-qenje e uditshme
-qnje e uditshme

272.
a-mish qengji
b-mish qngji
c-mish qingji
-mish kingji

273.
a-shtpi dykatshe
b-shtpi dykatshe
c-shtpi dy katshe
-shtpi dy katshe
274.
a-vetur katrvendshe
b-vetur katrvendshe

c-vetur katr vendshe


-vetur katr vendshe

275.
a-lule shumngjyrshe
b-lule shumngjyrshe
c-lule shumngjyrshe
-lule shumngjyrshe

276.
a-gjarpri i shtpis
b-gjarpri i shtpis
c-gjarpri i shtpis
-gjalpri i shtpis

277.
a-sjellje e prpikt
b-sjellje e prpikt
c-sjellje e prpikt
-sjellje e pr pikt

278.
a-fole zogjsh
b-fole zogjsh
c-fole zogsh
-fole zogsh

279.
a-kope dhensh
b-kope dhnsh
c- kope dhnsh
-kope dhensh

280.
a-tuf qensh
b-tuf qnsh
c-tuf qensh
-tuf qnsh
281.
a-mur i brendshm
b-mur i brndshm
c-mur i brendshm
-mur i brndshm

282.
a-mish i zier
b-mish i zjer
c-mish i zier
-mish i zjer

283.

a-vjelje ftonjsh
b-vielje ftonjsh
c-vjelie ftonjsh
-vielie ftonjsh

284.
a-mbjellje gruri
b-mbjellie gruri
c-mbiellje gruri
-mbiellie gruri
285.
a-bukpjeks i zoti
b-bukpieks i zoti
c-buk pjeks i zoti
-buk pieks i zoti

286.
a-ujsjells i ri
b-ujsjells i ri
c-ujsiells i ri
-uj sjells i ri

287.
a-lum i rrmbyeshm
b-lum i rrmbyshm
c-lum i rrmbyshm
-lum rrmbyshm
288.

a-film i plqyeshm
b-film i plqyshm
c-film i plqyeshm
-film i plqyshm

289.
a-lufttar i pathyeshm
b-lufttar i pathyshm
c-lufttar i pathyeshm
-lufttar i pathyshm
290.
a-prcjellje e gzuar
b-perciellje e gzuar
c-prcjellie e gzuar
--perciellie e gzuar

291.
a-djegie e thell
b-djegje e thell
c-diegje e thell
-diegie e thell

292.
a-urim i njmendt
b-urim i njmendt
c-urim i njmndt
-urim i njmndt

293.
a-punim i pjesshm
b-punim i pjesshm
c-punim i pjesshm
-punim i pjsshm

294.
a-certifikat familiare
b-ertifikat familiare
c-certifikat familiare
-ertifikat familiare

295.
a-abstraksion gramatikor
b-abstraksjon gramatikor
c-apstraksion gramatikor
-apstraksjon gramatikor
296.
a. Aty-ktu lshonte ndonj ububu.
b. Aty,ktu lshonte ndonj u-bu-bu.
c. Aty-ktu lshonte ndonj u-bu-bu.
d. Aty-ktu lshonte ndo nj ububu.
297.
a. Kjo sht nj kng e Kris De Burg.

b. Kjo sht nj knga e Kris de Burg.


c. Kjo sht nj kng e Kris de Burgut.
d. Kjo sht kng e Kris De Burgut.
298.
a. Bleva njzet kuti boj hiri
b. Bleva njzet kutira bojhiri
c. Bleva nj zet kuti boj hiri
d. Bleva njzet kuti bojhiri

300.
a. Mir seerdhe!
b. Mirseerdhe!
c. Mir se erdhe!
d. Mirserdhe!
301.
a. Takuam ish-drejtorin, tani zvendsdrejtor
b. Takuam ish drejtorin, tani zvendsdrejtor
c. Takuam ish-drejtorin, tani zvends-drejtor
d. Takuam ishdrejtorin, tani zvendsdrejtor
302.
a. Ai shkenctar meret me studime indo-evropiane.
b. Ai shkenctar merret me studime indoevropiane.
c. Ai shkenctar meret me studime indoevropiane.
d. Ai shkenctar merret me studime indo-evropiane.

303.
a. Takova Ana- Maria Zanuton
b. Takova Ana Maria Zanut-on
c. Takova Ana Maria Zanuton
d. Takova Ana- Maria Zanut-on
304.
a. Ai sht 1-shi i FIFA.
b. Ai sht 1shi i FIFAs
c. Ai sht 1-shi i FIFA-s
d. Ai sht 1 i FIFA-s
305.
a. ndeshja I Partizani, Dinamo
b. ndeshja I-r PartizaniDinamo
c. ndeshja e I PartizaniDinamo
d. ndeshja I Partizani Dinamo
306.
a. M plqen piktura e Van Gog
b. m plqen piktura e van Gogut
c. m plqen piktura e Van Gog-ut
d. m plqen piktura e Van Gogut
307.
a. Duhet tja thuash atyre.
b. Duhet tia thuash atyre.
c. Duhet tua thuash atyre.
d. Duhet tjua thuash atyre.

308.
a. Do tua shpjegojm edhe ju
b. Do tua shpjegojm edhe juve
c. Do tjua shpjegojm edhe juve
d. Do tjua shpjegojm edhe ju
309.
a. Ky sht specialisti i ksaj studjo.
b. Ky sht specjalisti i ksaj stuioje.
c. Ky sht specjalisti i ksaj stujoje.
d. Ky sht specialisti i ksaj stuioje.
310.
a. N kt pavjon ka higjen shmbullore.
b. N kt pavjon ka higjen shembullore.
c. N kt pavijon ka higjien shmbullore.
d. N kt pavijon ka higjien shembullore.
311.
a. Ai sht nj nga shkrimtart m t mdhej t t gjitha kohrave.
b. Ai sht nj nga shkrimtart m t mdhenj t t gjitha kohrave.
c. Ai sht nj nga shkrimtart m t mdhenj e t gjitha kohrave.
d. Ai sht nj nga shkrimtart m t mdhenj i t gjitha kohrave.
312.
a. Mendimi i atyre u quajt i paanshm.
b. Mendimi i atyre u quajt i paanshm.
c. Mendimi i tyre u quajt i paanshm.
d. Mendimi i tyre u quajt i paanshm.

313.
a. Kjo shtpi sht tndja, jo imia.
b. Kjo shtpi sht jotja, jo imia.
c. Kjo shtpi sht jotja, jo imja.
d. Kjo shtpi sht tndja, jo imia.
314.
a. Shkuam n Ministrin e Arsimit dhe t Shkencs dhe takuam ministrin e Arsimit.
b. Shkuam n Ministrin e Arsimit dhe t shkencs dhe takuam Ministrin e Arsimit.
c. Shkuam n Ministrin e Arsimit dhe t Shkencs dhe takuam Ministrin e arsimit.
d. Shkuam n Ministrin e Arsimit dhe Shkencs dhe takuam ministrin e Arsimit.
315.
a. I ram nga lindja e Tirans, nga mali i Dajtit.
b. I ram nga Lindja e Tirans, nga mali i Dajtit.
c. I ram nga Lindja e Tirans, nga Mali i Dajtit.
d. I ram nga lindja e Tirans, nga Mali i Dajtit.
316.
a. I thirri vajzs t s motrs.
b. I thirri vajzs s s motrs.
c. I thirri vajzs s t motrs.
d. I thirri vajzs t t motrs.