You are on page 1of 21

Industria metalurgjike perpunonte mineralin e hekurit per te

perfituar gizen dhe celikun . Ky mineral ne gjysmen e dyte te
shekullit mund te perfitohej me kosto te ulet fale shpikje se nje
pajisje te quajtur “ shenderruesi Besemer” nga emri I inxhinierit (
Henri Besemer) I cili vazhdon te perdoret edhe sot . Te gjithe
binaret me gize u zevendesuan me celik qe ishte shume me
rezistent . Industria metalurgjike punonte me kohe te plote dhe
rendiment te larte .
Industria e naftes
Me 1883 inxhinieri gjerman Gotlieb Daimler shpiku motorin e pare
me benzine , dhe vite me vone u shpik edhe makina e pare . Xhon
Rokfeleri kishte krijuar deri me 1870 shoqerine e pare per rafinimin
e naftes , Standard oil company . Deri ne fund te shekullit kjo
shoqeri kontrollonte 90% te naftes se rafinuar

Përpjekje të vazhdueshme zgjatën gjatë Rilindjes. Megjithatë nderin e shkrimit të
historisë do ta fitonin Vëllezërit Wright në SHBA. Pas shumë provash të
susksesshme me mjete fluturuese pa motorr, më 17 dhjetor 1903 me modelin e
radhës Wright Flyer I të treguar në figurë, ata bënë të mundur fluturimin e parë të
pilotuar me motorr në histori, duke hapur një faqe të re të zhvillimit industrial
botëror. Edhe pse garën e fluturimit të parë e fituan vëllezërit Wright, përpjekjet e
shkencëtarëve që ndërkohë ishin munduar t'i kalonin bënë të mundur një zhvillim
të jashtëzakonshëm të aeronautikës. Në vitet që pasuan u zhvilluan si aeroplanë,
ashtu dhe zeppelin (balona të ngurta gjigande të treguara në figurë më poshtë) në
kohë rekord.

Më 27 shtator 1825 treni i parë tërheq historia Nr.1 lëvizje komerciale, trafikimit të Stockton
mbi Tees dhe Darlington. Dy lokomotivave se trafiku ishte projektuar nga George
Stephenson. Treni ishte i përbërë nga vagonët nga miniera ku ishin ngarkuar pasagjerët
komunave, dhe të pasagjerëve të parë vetë karrocën, Experiment, i cili udhëtoi disa fisnikëri,
dhe shpejtësia mesatare ishte rreth 9 km në orë. 4 vjet pas Rocket arritur 48 km / h.
Pas suksesit të Stephenson, i cili kishte një vlerë më shumë se demonstrim komerciale, tren si
një mjet të transportit publik dhe u përhap me shpejtësi në të gjithë Evropën.
Në Angli ka pasur disa eksperimente me trenat e tërhoqi nga rruga, por, pas disa incidenteve
dhe rreziqet objektive e të pasurit një mënyrë mekanike në mes të kuajve dhe turma ishte në
1839 nxorri një dekret që i kufizuar në 16 km / h shpejtësi të lartë jashtë qytetit, dhe ndaloi
lëvizjen brenda qyteteve. Në 1865 Akti lokomotivë (apo Red Flag Aktit) vendosi edhe për t'i
paraprirë automjeteve nga një njeri me një flamur të kuq për të lajmëruar nga kalimtarët-.
3 tetor 1839 hekurudhor bërë paraqitjen e saj në Itali, me hapjen e Napolit-Portici.
Në Francë rreth 1840 trenat lëvizur nga Thomas lokomotiva Crampton shpejt fitoi një
reputacion në mesin e udhëtarëve, në mënyrë që "Crampton" u bë një emër të përbashkët
për trenat e pasagjerëve.
Tashmë në vitin 1869, trenat me avull udhëtuar kilometra në 2859 vetëm 4 ditë, kalojnë
Shtetet e Bashkuara nga San Francisko në Nju Jork. Minesota, mars 1881, një tren ngecur në
dëborë. Një situatë e tillë nuk ishte e pazakontë dy shekuj më parë, dhe mund të bllokojnë
linjat për disa ditë.
Në më pak se 30 vjet, tren mori një rol të rëndësishëm në shoqëri industriale: transportimi
masiv i mallrave të lejuara për të zgjeruar rrethin e tregtisë, të transportit të shpejtë të
personave të lejuar për njerëzit e biznesit më të mirë aktivitetet e tyre në rajon.

1860 . Një tren kalon mbi një urë , u tërhoq nga
dy lokomotiva e tipit 4-4-0 Amerikan (Uajt
running gear) dhe shoqëruese qerre Pullman.

“Une nuk kam deshtuar , Une thjesht
kam gjetur 10.000 menyra te cilat nuk
funksiononin ’’