UNIVERSITATEA BABES-BOLYAI

FACULTATEA DE STUDII EUROPENE

Specializarea: Relaţii Internaţionale şi Studii Europene
Promoţia: 2012-2015

Policy Memo
Directiva produselor din tutun – reglementări
Proiect la disciplina Politici comune ale UE

Studente
Aresmeriţoaei Alexandra
Asmarandei Maria-Larisa
Rise R, an III, grupa I

2014

împachetare şi etichetare. Toate aceste prevederi se află pe Planul Comisiei din 2012. Principalele arii politice abordate sunt reprezentate de: consumul de tutun masticabil şi derivatele sale. . Problema sănătăţii cetăţenilor este principalul motiv de îngrijorare a autorităţilor. prezentarea şi vânzarea produselor din tutun şi a produselor derivate din tutun constituie măsura de politică publică abordată. exporturi. prin diferite măsuri.Abstract Directiva privind armonizarea actelor cu putere legislativă şi administrativă a statelor membre în ceea ce priveşte fabricarea. ingrediente. elemente distinctive şi de siguranţă. Scopul acestei directive este acela de a avea un conţinut de actualitate faţă de cea din 2001. acestea încercând să minimizeze pe cât posibil efectele negative ale consumului de tutun.

........................................................4 2................................................................................................................................................................................................6 2.......Piata interna...............Directiva...........................Cuprins Cuprins……………………………………………………………………..................……………………1 Introducere................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................7 3 Concluzii .........................................4 2.7 Rezultate şi efecte .....................3 Prezentarea şi descrierea măsurilor ............................................6 Costuri ....................................................3 2.........................................1 Decrierea problemei.........4 2.4 2..................................9 4 Bibliografie .........................2 1.....................................................................................................................................2 Principalele arii ale Pieţei Interne...............7 2...............................................................................................................................6 2................2 Contextul..5 Instrumente utilizate de U E ......................................................................................................................................................................................................................................................4 Actori...............3 1.................10 .............................................................................................

pentru o mai bună protecţie a sănătăţii cetăţenilor. Uniunea Europeană a decis că trebuie introduse noi prevederi în Directivă. Principalul motiv al revizuirii Directivei iniţiale este acela de a se plia pe necesităţile actuale ale cetăţenilor statelor membre. Astfel. acestea au avut oportunitatea să îşi exprime punctele de vedere.Introducere Acest document are ca scop principal o mai bună înţelegere a Directivei produselor din tutun din 2012. Comisia Europeană a organizat o serie de consultări cu părţile implicate. . În urma creşterii semnificative a deceselor premature din cauza tutunului. creându-se cât mai puţine divergenţe. Pentru a lua cele mai bune măsuri. În continuare vom dezvolta problemele abordate şi soluţiile date.

3 Pentru o bună funcţionare a Pieţei Comune.eu/legislation_summaries/internal_market/single_market_capital/index_ro. c. 4 1 http://europa. articole esenţiale pentru o bună funcţionare a acesteia. Piaţa unică a persoanelor d. Piaţa unică a capitalurilor c. Cele mai importante articole din Tratatul de Funcţionare al Uniunii Europene. Piaţa unică a serviciilor cumulează mai mult de 70% din activitatea economică a statelor membre.2 Principalele arii ale pieţei interne sunt: a. statele membre elimină treptat restricţiile impuse circulaţiei capitalurilor. pentru ca fiecare cetăţean sau întreprindere să poată beneficia de avantajele acesteia. Totodată Uniunea Europeană doreşte armonizarea diferitelor legislaţii pentru a fi în pas cu noile provocări ale globalizării şi pentru a se adapta la progrese. Piaţa unică a mărfurilor a. a munci.eu/legislation_summaries/internal_market/internal_market_general_framework/index_ro. în care persoanele. 1 1.htm 3 http://europa. fără a fi discriminat pe motiv de naţionalitate. O altă arie principală a Pieţei Interne este reprezentată de libera circulaţie a persoanelor. cât şi din materia de ocupare a forţei de muncă. în temeiul Tratatului de Instituire a Uniunii Europene. a reprezentat primul pas spre Uniunea Economică şi Monetară. Piaţa interna ajută la prosperitatea. concretizată la 1 iulie 1990. cum ar fi noile tehnologii. Orice membru al statelor Uniunii Europene are dreptul de a trăi .eu/legislation_summaries/internal_market/single_market_services/index_ro. Acesta a fost finalizată în anul 1992.1. Piaţa internă 1. serviciile si capitalurile pot circula fără restricţii. care a dus la introducerea monedei euro. care fac referire la piaţa internă sunt libera circulaţie a serviciilor (49) şi libertatea de stabilire (56). mărfurile.1 Piaţa internă reprezintă unul din pilonii Uniunii Europene.htm http://europa. a călători şi a se stabili sau oferi un serviciu în orice alt stat membru . Uniunea Europeană se implică direct în eliminarea obstacolelor care îngreunează funcţionarea pieţei interne. Piaţa unică a serviciilor b. Piaţa unică a capitalurilor. având un aport important în realizarea obiectivelor Uniunii în cadrul Strategiei de la Lisabona.htm 2 . fiind un spaţiu fără frontiere interne. 2 b. creşterea şi ocuparea forţei de muncă în Uniunea Europeană.

d. 2.2 Contextul Propunerea pune accentual pe debutul timpuriu al consumului de produse din tutun din rândul tinerilor. cu aproximativ 700 000 de morti annual. probleme cardiovasculare. htm . Acestă propunere doreşte în principiu să promoveze sănătatea popolaţiei. Propunerea doreşte regularizarea produselor din tutun într-o manieră care să reflecte caracteristicile specifice ale acestora. 2. peste 94% dintre fumatori sunt deja dependent de acest viciu. Iniţiativa s-a regăsit şi în Planul de Lucru al Comisiei Europene din 2012. şi anume gradul ridicat de dependenţă faţă de nicotină cât şi consecinţele negative ale consumului de tutun. Consumul de tutun masticabil şi derivatele sale 4 http://europa. gât. pentru o mai bună pliere pe Piaţa Internă actuală.3 Prezentarea şi descrierea măsurilor de politică publică Revizuirea directivei produselor din tutun are ca şi plan de acţiune următoarele cinci arii politice: a. exemple : cancer de plamâni.1 Descrierea problemei Directiva produselor din tutun este considerată de o reală importanţă în Uniunea Europeană din cauza impactului pe care produsele le au asupra sănătăţii consumatorilor. fiind necesară o modificare a celei aflată în vigoare. 2. Directiva privind armonizarea actelor cu putere legislativă şi administrativă a statelor membre în ceea ce priveşte fabricarea. în timp ce până la vârsta de 25 de ani. Tutunul este cunoscut ca o cauză principal a decesului prematur în Uniune. care are ca obiectiv asigurarea schimburilor comerciale în cadrul Uniunii Europene. aceste decizii fiind bazate pe o informare corectă a consecinţelor asupra sănătăţii pe care le au aceste produse. prezentarea şi vânzarea produselor din tutun şi a produselor derivate din tutun constituie varianta actualizată a Directivei 2001. Un ultim fundament al Pieţei Interne este libera circulaţie a mărfurilor. făcănd parte din strategia Euro 2020. anevrisme. Peste 70% dintre fumători se apucă de fumat înainte să împlineasca 18 ani. 2. Scopul principal al acestei revizuiri este crearea de condiţii care sa permit cetăţenilor Uniunii Europene luarea deciziilor corecte cu privire la consumul produselor din tutun.eu/legislation_summaries/internal_market/living_and_working_in_the_internal_market/index_ro. fertilitate scăzută cât şi un impact asupra sarcinii etc.

De asemenea aditivii asociaţi cu ideea de sănătate. Un alt aspect foarte important inclus în această arie este interzicerea consumului şi comercializării de produse din tutun minorilor. b. Printre acestea se numără aromele de ciocolată şi fructe. din cauza efectelor dăunătoare pe care acesta îl produce.6 c. cofeina. cum ar fi vitaminele şi cele care sporesc energia.Propunerea prevede. cu privire la etichetarea şi ambalare. pe cand altele. d. numărul de ţigări. d. Ridicarea restricţiilor privind tutunul pe cale orală ar duce la creşterea procentului de consumatori în rândul tinerilor. presentation and sale of tobacco and related products pag 3 6 http://unimedia. cât şi informaţiile suplimentare despre ingrediente. până la persoană juridică. reglementările rămân la fel ca în Directiva din 2001 şi anume interzicerea comercializării acestui produs. c. nu. 7000 RON.info/stiri/amenzi-mai-mari-pentru-cei-care-vand-minorilor-tigari-si-alcool-39484. Toate aceste informaţii sunt folosite pentru creearea unei baze de date. taurina. drept urmare unele ingrediente sunt interzise în anumite state membre. utilizarea de avertismente combinate (text + imagine) dispuse pe ambele părţi ale pachetelor.Pe piata internă există anumite prevederi.Referitor la consumul de tutun masticabil. Împachetarea şi etichetarea Ingrediente/Aditivi Exporturile Elemente distinctive şi de siguranţă5 a.html 7 Proposal for a DIRECTIVE OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL . Nerespectarea acestor prevederi se sancţionează cu amenzi care diferă de la persoană fizică. regulations and administrative provisions of the Member States concerning the manufacture. e. Producătorii de produse din tutun nu trebuie să încurajeze consumul de tutun ţi trebuie să evidenţieze efectele dăunătoare ale acestuia pe ambalaj. Directiva reglementează de asemenea forma pachetelor. Unele state membre au legislaţie care interzice utilizarea anumitor ingrediente din produsele de tutun.Statele membre trebuie să solicite producătorilor şi importatorilor de produse din tutun să declare lista cu ingrediente utilizate în fabricarea acestora. indiferent de statul în care sunt comercializate aceste produse şi anume consumatorii au dreptul de a le achiziţiona din orice stat membru indiferent de reglementările din acel stat. sunt interzise cu desăvârşire.7 5 Proposal for a DIRECTIVE OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL on the approximation of the laws. 2400 RON.b. şi automat la un număr mai ridicat de decese premature.

c. ţara de origine.5. e. Baza legală Principiul subsidiarităţii Principiul proporţionalităţii Drepturile fundamentale Forma legală a. au loc la iniţiativa Comisiei. o serie de consultări publice. on the approximation of the laws. deoarece aceasta aduce o serie de schimbări. Un exemplu îl reprezintă ştanţarea pachetelor de ţigarete astfel încât să se poată afla precis lotul din care fac parte.Directivele au fost adoptate în baza unor articole aflate în tratatele Uniunii Europene.4. deloc tolerate de aceştia. Una din beneficiile revizuirii directivei consta în aria politică a elementelor de siguranţă şi control. presentation and sale of tobacco and related products pag 5 .e. regulations and administrative provisions of the Member States concerning the manufacture. Toate aceste prevederi există în directiva din 2001. 2. însă acum puterea Comisiei a fost sporită ăn privinţa adoptării acestor măsuri tehnice. cât şi reprezentanţii industriei producătoare de tutun şi comercianţi.Pentru sporirea siguranţei consumatorilor. Majoritatea cetăţenilor chestionaţi s-au declarat împotriva modificărilor directivei. Instrumente utilizate de Uniunea Europeană Principalele reglementări legislative ale Uniunii în privinţa directivei tutunului se împart în următoarele subdiviziuni: a. Organizaţiile NonGuvernamentale. precum eliminarea anumitor arome de pe lista ingredientelor. Grupurile ţintă au fost formate din cetăţenii Uniunii Europene. directiva tutunului prevede utilizarea anumitor standarde de siguranţă şi control în procesul de fabricaţie a produselor din tutun. care a venit ca un răspuns la preocupările stakeholderi-lor în privinţa contrabandei cu tutun. Actori Înainte de a se hotărî prevederile directivei produselor din tutun. fumători sau nefumători. acestea fiind aprobate de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene. etc. d. 2. . b. Organizaţiile NonGuvernamentale care promovau sănătatea militau pentru adoptarea unor măsuri stricte în domeniul tutunului pe când marii producători de tutun şi comercianţii acestuia nu erau prea încântaţi de aceste măsuri dure.

Uniunea Europeană acţionează sub principiul proporţionalităţii în orice propunere a sa. finanşarea şi acordarea de servicii medicale. propunerea afectează câteva dintre acestea. Măsurile prevăzute în aceste arii au ca scop promovarea activităţilor licite şi previn contrabanda. c. b. astfel nici directiva tutunului nu se abate de la aceasta. regulations and administrative provisions of the Member States concerning the manufacture. Rezultate şi efecte Scopul principal al acestei Directive repretintă armonizarea actelor cu putere legislativă şi administrativă a statelor membre în ceea ce priveşte interzicerea tutunului masticabil .8 2.7. Comisia Europeană continuă să acorde finanţare atât pentru cercetare şi dezvoltare. statele membre. cât şi statelor membre. cele mai bune rezultate pot fi obţinute la nivelul Uniunii Europene. Alte reglementări legate constau în armonizarea valorilor nicotinei şi monoxidului de carbon. presentation and sale of tobacco and related products pag 10-12 . Cu toate că unele prevederi nu au afectat tot conţinutul directivei. etichetarea 8 Proposal for a DIRECTIVE OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL on the approximation of the laws. de aspectele legate ocupându-se Comisia. 2. e. iar de implementare.Conform principiului subsidiarităţii. Obiectivele propunerii nu pot fi pe deplin îndeplinite de către statele membre la nivel central. Costuri Costurile derivate din funcţionarea acestei Directive se regăsesc atât în sfera naţionale. Comisia trebuie să asigure un nivel ridicat al protecţiei sănătăţii. Uniunea Europeană încearcă să împiedice ca statele memebre să acţioneze singure luând măsuri care ar putea intra în contradicţie cu cele luate de aceasta. numeroasele modificări au făcut necesară o înlocuire a sa pentru o mai bună claritate şi întelegere.6. nivel supranaţional.Forma legală a propunerii înlocuieşte în totalitate directiva din 2001. în cadrul protecţiei consumatorilor. libertatea de expresie şi informare şi dreptul operatorilor economici de a-şi conduce afacerea.Potrvit articolului definitor pentru directiva revizuită. pentru implementarea planurilor în vigoare. cât şi supranaţionale. în special protecţia datelor personale. este necesară o aproximare a legislaţiilor naţionale pentru o mai bună circulaţie a bunurilor. d.În ceea de priveşte drepturile fundamentale. Toate acestea sunt însă necesare pentru o mai bună funcţionare a pieţei interne şi asigurarea unui nivel ridicat al protecţiei consumatorilor. regional şi local. Propunerea garantează o anumită respectare a statelor membre în ceea ce priveşte organizarea. Totodată.

restricţionarea cantităţilor de nicotină. unele arome. monoxid de carbon şi alte ingrediente dăunătoare din ţigarete. dar mai ales pentru a creşte nivelul sănătăţii publice. Toate aceste măsuri sunt luate pentru a facilita funcţionarea Pieţei Interne a produselor din tutun .produselor cu avertismente ce promovează sănătatea. . cât şi excluderea de pe piaţă a anumitor segmente de produse . de exemplu.

aceştia pot lua decizii bazându-se pe o informare corectă asupra consecinţelor asupra sănătăţiia consumului de tutun. Îmbolnăvirile şi decesele tot mai dese datorate consumului de tutun au alarmat instituţiile competente. acestea încercând să reducă pe cât posibil efectele dăunătoare ale acestuia. scopul principal al acestei revizuiri este crearea de condiţii care sa permită tuturor cetăţenilor accesul neîngradit la informaţii. Principalele arii politice unde au loc modificări sunt : consumul de tutun masticabil şi derivatele sale. Astfel.3.Concluzii În concluzie. consumul de tutun fiind o problemă importantă în rândul cetăţenilor. exporturi şi elementele distinctive şi de siguranţă. împachetare şi etichetare. . Toate aceste modificări sunt necesare în condiţiile actuale. ingrediente / aditivi .

4. Bibliografie 1)http://europa.htm 5)Proposal for a DIRECTIVE OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL on the approximation of the laws.info/stiri/amenzi-mai-mari-pentru-cei-care-vand-minorilor-tigari-si-alcool39484. regulations and administrative provisions of the Member States concerning the manufacture.htm 4)http://europa.html .eu/legislation_summaries/internal_market/internal_market_general_framework/i ndex_ro.htm 3)http://europa.htm 2)http://europa. presentation and sale of tobacco and related products 6)http://unimedia.eu/legislation_summaries/internal_market/living_and_working_in_the_internal_ market/index_ro.eu/legislation_summaries/internal_market/single_market_capital/index_ro.eu/legislation_summaries/internal_market/single_market_services/index_ro.