1

Abraham-Hiks - Abrahamova radionica Chicago-Ilinois
2008.
Dobro jutro. Ekstremno smo zadovoljni što ste ovdje sa nama.
Odlično je sastajati se radi zajedničkog stvaranja, zar ne?
Da!
Znate što hoćete?
Da.
Uživate li u ekspanziji svoje želje?
Da!
Dobro je.
Ovo je vrhunac zajedničkog stvaranja!
Znate li da ste mnogo više nego ono što trenutno vidite, u svojim
fizičkim tijelima?
Znate li da ste Vi, u svojim fizičkim tijelima, samo produžetak mnogo
šire Energije Izvora?
Da li shvatate da taj širi, nefizički dio vas, Izvor koji je u vama,
konstantno teče kroz vas i da je nemoguće da se odvojite od njega?
Da li shvaćate da je taj nefizički, širi dio vas, u velikom dijelu
odgovoran za ono što vam se dešava čitavog dana , svakog dana?
Zato što kontinuitet onoga što si ti, je dubok.
Ti si Energija Izvora u fizičkom tijelu. Mnogi od vas to ne shvaćate. Vi
kažete:
"Ako je to istina, zašto mi onda ne ide bolje u životu? Ako sam ja
Energija Izvora u fizičkoj formi, zašto mi onda Anđeli ne pjevuše na
uho?‘
Hoćemo da znate, da u svakom trenutku, dobrobit koja ste zapravo vi i
koja vas okružuje, koja prožima sve, obje hemisfere: fizičku i nefizičku,
ta dobrobit uvek teče prema vama i kroz vas. Srazmjerno stupnju
vašeg dopuštanja te dobrobiti, vi viđate dokaze u vašem životnom
iskustvu.
Često, dok posmatrate detalje onoga što se odvija u vašem životnom
iskustvu, osjećate da sigurno postoje neki vanjski faktori, sile i
okolnosti, koje vas spriječavaju da imate dobrobit, za koju kažemo da
vam pripada. Jer, kada dobrobit ne teče ka vama, kada novac ne teče
lako u vaše iskustvo, ili vas nešto strahovito boli u tijelu, ili vam je neko
slomio srce, ili nešto što jako želite jednostavno ne dolazi, znamo da
vam se ponekad čini i imate osjećaj, jer jarko želite suprotno od toga,
da postoji nešto van vas, što spriječava dobrobit u vaše iskustvo.
Međutim, mi želimo da shvatite da ne postoji nikad ništa osim vas, što
spriječava dobrobit da poteče ka vama. Priznajemo, često se rađate u
sredini gde dobrobit ne teče: vaši roditelji su vodili težak život, ili je
okolina bila inficirana tjeskobom, tako da ste vi, još od svog djetinjstva

1

koja bi tu svakako bila u suprotnom. 2 . komponente onoga što želite. jer znate šta je ono što ne želite. ostaje nefizički fokusiran. ne brinući za kontrast. sortira ih. Zato su najveći majstori vaše planete najčešće rođeni baš u situacijama i okolnostima gdje vrvi od kontrasta! Stvari koje su htjeli svuda oko njih. gde bi se istrenirali na vibrciju otpora? Kako mala beba može da se istrenira na vibraciju koja je sprečava da dopušta dobrobit?‘ A mi kažemo: ta beba. vi non stop emitujete vibracioni signal toga. i mi priznajemo. ček ne trudeći se ni da ga izbjegne. a kontrast vam pomaže da znate šta je ono što ne želite.svuda oko njih! Recimo da ste vi. mi želimo da znate: da taj kontrast ne služi samo vama i vašem napretku. rodili u takvim okruženjima. Kontrast uvek izaziva fokus vaše vibracije. koji možete iskoristiti i proživjeti čak i sada dok ste još u ovom fizičkom tijelu. a vi ste to možda zaboravili: kada iz točke svoje ljudske forme ponudite vibraciju onoga što želite. I mnogi od vas kažu: ‘ Da! Upravo o tome govorimo! Zašto bismo se mi. što vas tijera da shvatite šta je ono što zaista želite. i otprilike znate što je ono što želite. već služi i masovnoj svijesti i svakako svemu što jeste. kojim upravlja Zakon Privlačnosti. i što je ono što zaista želite. A evo nešto što je veoma važno. koja izgleda i čini se tako maleno i tanano. dok dio vas pristupa u ovo fizičko tijelo. da ste uspjeli da istrenirate svoju vibraciju u vibraciju konstantnog otpora dobrobiti. koja je pristupila ovom fizičkom iskustvu. to mi ne znači ništa…‘ A mi kažemo: to vam znači apsolutno SVE. koja konstantno emitiraju vibracijske signale svojih želja. je ustvari genije Izvora Energije namjernog stvaranja. A ponekad otprilike znate što je ono što ne želite. što ste upravo vi. i onoga što ne želite. čak šta više grleći kontrast. Ponekad zaista znate što je ono što ne želite. Zato je bitno da shvatite da vi jeste vibraciona bića. a da vam se pri tom ne jave. Mnogi od vas kažu: ‘ Ah taj vibracioni signal! Vibracioni signal… Moš’ misliti. u jednakoj mjeri. koje se vibraciono pojavljuju u vašem iskustvu. napredka. filtrira i vraća vam u iskustvo manifestacije koje su slične vašim vibracijama. rođeni u sredini veoma snažnog kontrasta. ili neko koga znate. Izvor Energije Vi. znajući da je iz kontrasta UVIJEK rođena kristalna jasnoća boljitka. prihvaćajući ga. koji reagira na ponuđene vibracije. prirodno je da zbog toga što ste konstantno posmatrali određene detalje. Zato što živite u vibracionom Univerzumu.2 počeli da posmatrate detalje određene okoline koja vas je okruživala. Bilo da govorite na glas. tako da vi ne možete razmišljati o nijednoj temi. stvari koje nisu htjeli. male bebe. ili uopće uobličite u riječi ono što sada znate da želite zbog kontrasta koji ste proživjeli. a samim tim znate što je ono što želite.

nastavljate da pravdate zbog čega to zaslužujete. proporcionalna vašem stupnju bolesti. nefizički dio vas. vi to emitirate konstantno. žalite se tko sve dobija to što vi nemate. Ako ste fokusirani u vašem fizičkom iskustvu. vi tražite da ozdravite. duduše ne toliko intenzivno. što u suštini nije loša stvar. mogli pridružiti većem dijelu vas. na ekspanziju. depresivni ste što nemate ono što hoćete. umjesto da shvatite što je ono što ne želite. A kada biste se vi. nervirate se zbog činjenice što odmah sad niste više. večni. a vi niste uhvatili ritam i krenuli! Život vas je pogurao da postanete više od onoga što ste trenutno. i samim tim shvatite što je ono što želite. A kada se to desi. a vi. verziji želje koju ste poželjeli. Ako ste malo bolesni. Kako je to dobro! A sve zbog kontrasta koji ste upravo proživjeli.3 Ako nemate dovoljno novca. a htjeli bi biti tamo! On-line chat-grupe: MI SMO OVDjE ! MI SMO OVDjE ! MI SMO OVDjE ! A oni ljudi tamo. Da li shvaćate to? Govorili vi to na glas ili ne. ali ako nastavite ne služi vam baš najbolje. vaša želja za ozdravljenjem je ogromna. Šta se tu u stvari desilo: život vas je pogurao na rast i proširenje. a to je zaista veći deo vas. doživjeli biste uzbudljiv trenutak u tom trenutku. žalite se što ste još uvijek ovdje. nastavljate da pravdavate zašto ste to poželjeli. vaš nefizički dio Energije Izvora poklanja neprikosnovenu. ma sigurno su zgriješili! 3 . vi nastavljate da udarate u ritmu onoga što ne želite. i objašnjavate koliko ste već dugo tu. umjesto da okrenete svoju pažnju ka onome što želite. Međutim… Često to ne učinite… (smijeh) Češće. primjećujete i druge ljude koji su na istom mjestu. dok se vi. prezentirana je vibracionim ekvivalentom onoga što želite. koji ste upravo proživeli taj kontrast. srazmerno onome koliko ga nemate. konstantno naglašavate koliko je grozno biti ovdje. u vibraciji onoga što ste zatražili. to znači da se vibracija većeg diela vas promijenila. nego na mestu gde želite da budete. oformljavate grupe koje se žale što su ovdje. vi tražite više. u vašoj nefizičkoj točki postojanja proširujete do tog novog mjesta. poželjeli. a ako ste teško bolesni. upravo u tom trenutku. proporcija onog što ne želite. potpunu pažnju toj vašoj novo pridodanoj. A kada se to dešava.

ali osjeti koliko si zaglavljena u toj vibraciji nemanja nečeg što ti je potrebno: ‘ Nemam to a treba mi! Nemam to a treba mi! Nemam to a treba mi! Hoću to! Gdje je? Hoću to! Gdje li je više?…‘ Osjeti koliko je samo ta vibracija suprotna od vibracije : ja imam nešto što želim. ali ti ne tražiš iz točke imanja. zar ne? Kada nemaš nešto što želiš. neželeći to . sa tog mjesta nemanja ti ćeš to zatražiti. ti tražiš iz vibracije nemanja! To je normalno.4 Oni sigurno varaju! Oni sigurno valjaju drogu! Ma rođeni su sa tim! Sigurno ne zaslužuju više nego ja! A ja ne dobijam to! JA NE DOBIJAM TO! JA NE DOBIJAM TO! JA NE DOBIJAM TO! GDJE JE MOJA MANIFESTACIJA? GDJE SU MOJE ŽELJE? GDJE SU MOJE STVARI?… Ti stojiš. jer je ovo dio koji objašnjava 4 . u vibraciji koja te tjera da tražiš. Ovo je jako bitan dio koji želimo da čuješ.

to jednostavno znači da ne pratiš korak sa sobom. ti si otišla zajedno sa ekspanzijom. kada pratiš život. mi smo primorani da tražimo poboljšanje. proširuješ se. i u ovom momentu misli. Hajde da sada ovo objasnimo na način na koji ćeš bolje shvatiti: ako ne tražiš više od onoga što već imaš. i ne bi morala pratiti taj korak sa sobom! A mi kažemo: nema šanse! Jer ti jednostavno ne možeš stajati u sred ‘švedskog stola’ koji te konstantno tjera na ekspanziju. ako osjetiš nemoć. se spoji sa vibracijom tvoje želje. bijes ili strah. strast. uzbuđenje. trik je u tome što je čitav Univerzum postavljen tako da te tjera na konstantno proširenje. automatski osjećaš otpor rastrganosti. ‘Separacija ‘ je presnažna riječ. ako osjetiš te negativne emocije koje su ti odvratne. da tražimo bolje. i trenutno ne radiš ono što često radiš i što te sprečava da budeš ono što zaista jesi. što znači: ti si sebično fokusirana. a negativna emocija koju osjećaš je tvoj indikator tvoje sopstvene separacije. i mi shvaćamo zašto se žalite. Kada osjećaš ljubav. postoji kontrast koji te tjera da se proširuješ. verovatno non stop blebećeš o tome. Postoje neke važne stvari da znaš u vezi toga: kad te život ne bi tjerao na ekspanziju. više… Vidite.U svekom momentu. Kada osjećaš negativne emocije. kada si napaljena na život. Ali. ali njome želimo da ti skrenemo pažnju. znači da si krenula zajedno sa ekspanzijom i u tom trenutku svoje misli. I ako ne kreneš sa ekspanzijom i rastom. i ti kažeš: ‘ Da. tvitaš o tome… (smijeh) Znači da se u tvom umu trenutno dešava nešto zbog čega nisi ni blizu onome što zaista jesi. bez obzira gde stojiš. i tome se ne možemo protiviti. to samo znači da trenutno imaš nešto što se odvija u tvom umu. ti si otišla sa mišlju ljubavi. ne bi bilo nikakvog koraka da pratiš. Međutim. ali da ne 5 . u smislu da ne šalješ Izvor u tebi na nova vibraciona mjesta u tvoje ime.5 svaku emociju koju si ikad osjetila. osjetiš diskonekciju. svi smo. Ne možeš stajati mirno. kada si u harmoniji. upravo je to moja poanta! Da nema kontrasta ja se ne bi morala ekspanzirati. pišeš blogove o tome. A ako se ti ne spojiš. to samo znači da si otišla ruku pod ruku sa ekspanzijom. Kada osjećaš zanimanje za nečim. Izvor u tebi. Mi smo svi vječno fokusirana bića. rasteš. ako u bilo kom momentu osjetiš frustraciju. pomalo je zeznuto. čak i na ćelijskom nivou našeg bića. onda možeš stajati gdje jesi i ne osjećati nikakav raskol. u momentu kada zatražiš nešto. Kada si u stanju velike radosti znači da si se proširila.

jer uporno pričate i pričate samo o tom prijatelju. ako ste u mogućnosti da pobjegnete od tog prijatelja na drugi kraj planete. (smijeh) Vi ste gusto upleteni i vezani vibracijom. i naravno. Zakon Privlačnosti vam konstantno priređuje tog prijatelja i zadržava ga u vašoj blizini. Izvor u tebi je dobio veliku korist zbog te ‘neprijatne’ veze. ali ga se jednostavno ne uspijevate osloboditi. poput trna u peti! On je sa tobom već dugi niz godina. dugo vremena. vi ne biste mogli tražiti poboljšanje. Zakon Privlačnosti vam samo još više donosi upravo to. On te toliko maltretira. imate tog prijatelja koji vas maltretira do tačke ekspanzije. i zbog te vaše veze ti se proširuješ non stop. zbog kojeg i nisi baš sretna. kao i većina ljudi koristiš tog prijatelja i cjelokupno to kontrasno iskustvo. da je on odgovoran za jedan ogromni dio tvoje vibracione ekspanzije. i čini sve što je moguće kako bi sebe usrećio. Upravo zbog toga. A evo i interesantnog dijela: ti. (smijeh) Pa on samo prati sopstvenu sebičnu prirodu. ti si ekstra. kao izgovor da ne pratiš korak sa ekspanzijom koju ti je ono donijelo. Znači. riječ ‘prijatelj‘ koristimo veoma slobodno… (smijeh) Imate prijatelja koji vas muči i maltretira do točke ekspanzije. (smijeh) I konačno. Ovaj prijatelj je saučesnik u tvojoj ekspanziji. Mi bismo mogli veoma precizno reći. Zar to nije interesantno? To je kao da imate prijatelja. a sam kontrast koji je odgovoran za poboljšanje. Prokleti prijatelj! (smijeh) Ovaj prijatelj vam priređuje momente tuge već dugo. i to tako odlično radi. i ne možeš skrenuti misli sa 6 . da taj prijatelj. je kontrast koji vi koristite kao svoj izgovor kako ne bi krenuli u korak sa ekspanzijom. ekstra. ekstra ljuta na tog prijatelja. isti takav veoma brzo zauzme njegovo mjesto! Zato što. a ti koristiš detalje vaše veze kao opravdanje da se ne proširiš i zbog toga ti ta stvar ne da mira. ali taj prijatelj ne zna ovo što ti znaš: on ne zna da treba da radi sve moguće da učini da se ti osjećaš dobro.6 postoji kontrast. iznova i iznova. kada imate nešto aktivno u svojoj vibraciji.

a ako gledaš nešto što ne želiš i vičeš mu ne. znamo da su oni mogli postupiti bolje. ako gledaš nešto i kažeš :’ Želim to!’ -ti ga uključuješ u svoju vibraciju. mogli su biti prijatniji prema tebi. A kada to učiniš. mogli su biti u harmoniji. kad njega ne bi bilo ja bih se osjećala odlično! Ne možeš istrijebiti svijet od stvari koje te nerviraju! Moraš svoju vibraciju pročistiti od stvari koje te živciraju. jer u tvom životu postoje neki ljudi vrijedni ljubavi. pa onda ova osoba… Drugim riječima. Drugim riječima. znamo da neko vrijeme već promatraš tu grozotu. i već neko vreme si fokusirana na to. koje je lako voljeti! Ne baš puno. i to je odlična riječ da se to opiše. Ali moraš ići malim koracima. Jedini način da prestaneš da privlačiš nešto što ne želiš. pa ona. ali ih ima! (smijeh) Većina ih je ispod dve godine… (smijeh) ili imaju krzno…ili perije… (smijeh) Većina ljudi ne kontrolira svoju vibraciju. možeš se postepeno pomicati na gore. Ako imaš nešto aktivno u svojoj vibraciji. i kada staneš pred nekog i 7 . to je ta osoba. uvijek postoji neko koga koristite kao svoj trenutni izgovor da ne dopustite sebi da se osjećate dobro. ne možeš se odjednom prebaciti na drugi kanal kao kad mijenjaš radio stanicu. svojom emocionalnom ljestvicom. Zato sve izgleda kao njegova krivnja. na frekvenciju kukanja u vezi nečega. drugim riječima. kada vam se dešava slična situacija. onda je ona osoba. Postoji samo dodavanje. Da li ste primijetili. je da poklanjaš pažnju nečemu što želiš. ti bi mogla samo da ih pogledaš i već bi se osjećala bolje! Ti to znaš. Moraš sebi dati malo olakšanja. prisvajanje. da su oni bili u konekciji sa svojim Izvorom. stvari koje te živciraju ti ni ne mogu više prići! Ne možeš se otarasiti ničeg u svojoj vibraciji jer ne postoji ekskluzivnost u ovom Univerzumu baziranom na privlačenju. Kada bi samo mogla spljoštiti tu malu gnjidu na zemlju i ubiti je! (smijeh) E onda. je. a svima se to dešava bar do nekog stupnja: neko vrijeme.7 tvog prijatelja. takođe ga uključuješ u svoju vibraciju. Ako si se istrenirala. mi znamo da imaš razloga za to i da ne izmišljaš. i ok.

vaš Izvor Energije. Ako se kronično žalite kako se ne osećate dobro. Vi kažete: ‘ Pa ja imam milion problema da se žalim!’ A mi kažemo: sigurni smo da imate… Jer kad istreniraš sebe na vibraciju kukanja. dragi prijatelji! (smijeh) A mjesto gde želite da tražite i nađete ljubav je: vaše prošireno ja. i kažeš svima: ‘Nije vaš posao da budete u poravnanju i konekciji da bi se ja osećala dobro! Moj je posao. recimo na primjer. i sa onim što zaista jesi. da koristite.’ Drugim riječima: vi tražite ljubav na pogrešnim mjestima. vaša ekspanzija. kao izgovor da ne budete u ravni sa onim što zaista jeste. namjerno i svjesno.‘ -ti tražiš nemoguće! Ono što ti moraš da učiniš. Onda vi kažete: ‘Pa dobro. prošlost. to znači da ste svoju vibraciju istrenirali tako da vam ona ne dopušta prijatan život. to ste više proširili rascjep između sebe i sebe. dobrobit je smrvljena tvojom navikom misli. da bi ja mogla. jer je to ono što su zapravo emocije. šta god. kada te pogledam. sadašnjost i budućnost. da takođe budem u poravnanju sa onim što ja zaista jesam. Tako što ćeš konstantno udarati bubanj onoga što bi bilo lepo da se desi. da gledam okolo u svom okruženju. koju možeš naći gdje god da se nalaziš. je da preuzmeš kontrolu nad svojom vibracijom. što se gore osjećate. više ste zatvorili rascjep između sebe i sebe. i nađem stvari koje će me poravnati sa onim što JA zaista jesam. Posezanjem za onim najboljim. dio vas koji je ljubav! Poravnajte se sa tom vibracijom! Ok. što češće možeš. umesto udarati o bubanj svega onoga što bi bilo užasno da 8 . i koristite svoj sistem navođenja-svoje emocije. za najboljom misli o aktivnoj temi.8 kažeš mu: ‘ Meni je potrebno da ti uvijek budeš u poravnanju i konekciji sa sobom. umjesto za onim najgorim. posegnuti. vaši indikatori: što se bolje osjećate. kako onda da odviknem sebe od toga?’ A mi kažemo: tako što ćeš.

zakon privlačenja Kada bismo te nekako mogli uvjeriti da si Izvor Energije koji te moćno zove ka dobrobiti koju zaslužuješ. interpretiraš vibraciju ove točke ovoga vremena. Mnogi ljudi nipodaštavaju vibracionu realnost. Sve ono što znaš oko sebe kao pravu pravcatu fizičku stvar. i poslušaš vibraciju Izvora. i da. vrijeme manifestacije. je jednom davno bio samo vibracioni koncept. ljudsko biće u punom sjaju i svojoj fizičkoj formi. prostora i realnosti. Da li shvaćaš da je sve ono što se nalazi oko tebe. dio tebe je pristupio u ovo tijelo. kakvo si rođeno da budeš. I mnoge stvari ste već pokrenuli mnogo prije nego što ste došli u ovo fizičko tijelo. i vibraciono ga osjetiš u sebi. uzbudljivo biće. tvoja vibraciona stvarnost. jednom kada shvatiš kako to sve funkcionira. Sve ono što dolazi u tvoju budućnost. umjesto svega onog što ne voliš u vezi toga. i koji se vrti u svojoj orbiti. jer je sva realnost potekla iz vibracione realnosti! I ona dolazi brzo. intuitivno. Sve je prvobitno vibracija prije nego što postane oblikovana mišlju. drugim riječima. Vi niste novi u kreiranju. dugo vremena već. je već sada ispunjeno vibraciono. i ono je-kako ga mi nazivamo. ispunjeno. Vi ste kreatori dugo. i prije nego što postane oblik. konstantno napredujuće. a mi kažemo da ne smijete nikad potcjenjivati vibracionu realnost. proširena verzija prethodne vibracije. i postaćeš radosno. (aplauz) Nije to tako strašno. je samo ekstenzija misli. ako ne dozvoljavaš sebi da vibriraš u skladu sa onim što zaista jesi. ako sa ovog predavanja poneseš kući samo razumijevanje da si Izvor Energije.9 se desi. miksaš se sa drugima i konstantno lansiraš iz sebe rakete želja naprijed. i da ako poslušaš zov Izvora. Tvoje vibraciono skladište. Čak i ovaj svijet koji vidiš. Tako što ćeš udarati u bubanj svega onog što voliš u vezi nečega. vitalano. puno ljubavi. samo ako joj dopustiš. Evo kako kreativni proces funkcionira: Ti si Izvor Energije. Mnogo prije nego što su vaša 9 . Vi ste na vodećem pročelju. i konstantno se pomičeš u pravcu misli koje te čine da se osjećaš bolje. napijred gdje ih Izvor unutar tebe uzima. od začeća misli do poravnanja sa njom. mjeri se u sekundama u većini slučajeva. u vezi svake teme koja je trenutno aktivna u tebi. jednostavno se nećeš osjećati dobro. Vi ste na rubu instant manifestacije mnogo puta baš iz ovog razloga. zatvoriti taj rascjep između sebe i sebe. dok si ovde. imali ste svoje vibraciono skladište. ti ćeš i pre nego što toga zaista budeš svjesna. a eto te sad. u ovom fizičkom tijelu.

zatražili ste ljubavnika koji ima više para. Vaš zahtjev pulsira i Izvor u vama se odmah baca na taj zahtjev. ali tek nekolicina vas se tek približava da shvati njegovu pravu moć. jedan veoma anti-surađujući činjenik svoje kreacije! Što se desi sa tvojom kreacijom…Da li je dobiju drugi? Ne. Imali ste ljubavnika sa kojim niste dijelili životne stavove.10 stopala dotakla ovu zemlju. sa posljednjom emisijom koju ste gledali na televiziji. i stara se o njemu. kovitlava Energija. i mi se žalimo. Mi se tako cijeli dan žalimo na to kako nam je teško. mjesta. ljuta sam na onog što već imam. želimo da vam skrenemo pažnju. zatražili ste ljubavnika koji dijeli vaša mišljenja. a Zakon Privlačnosti privlači sve skladne okolnosti ka tome. To je taj Vorteks postajanja. doprinjeli ste ovom vibracionom skladištu i ono buja. (smijeh) Imali ste ljubavnika koji vas nije baš volio. I evo vaših zahtijeva. (smijeh) Da li si vibracioni par sa dobrobiti koju želiš? Ne. sa posljednjim razgovorom koji ste vodili sa nekim. Šta mislimo kad to kažemo: mislimo na stvari koje su vibracioni par sa onim što je vaša želja. Pitanje koje želimo da ti postavimo je: Da li ti surađuješ sa njim? Da li ti surađuješ sa vlastitom željom? Ne. a Zakon Privlačnosti. i ono privlači. moćni zakon koji stvara svjetove prikuplja i privlači sve podudarne ljude. i raste i uvećava se… Ono je jedan gigantski vorteks privlačenja! E sada. on ga zna. ja sam smoren što je nemam. Da li si vibraciono poklopljena sa svojim budućim ljubavnikom? Ne. stavljate u nju svakog dana svog fizičkog iskustva. stvari… sve ono što je neophodno da se ostvari ono što ste tražili postaje privučeno ovim moćnim Vorteksom privlačenja. 10 . ona samo raste i raste i raste. živo i realno. na razne teme. čista vibracija svih stvari koje želite. događaje. a sada. zatražili ste ljubavnika koji vas zaista voli. I ono je vibraciono. ja sam se priključila on-line grupi. zatražili ste ljubavinika. čuli ste za Zakon Privlačnosti. Gradili ste vibraciono skladište. oni imaju svoje sopstvene manifestacije sa kojima izlaze na kraj. Niste imali ljubavnika. Imali ste ljubavnika koji je bio siromašan. sa posljednjom mišlju koju ste pomislili.. sa posljednjim filmom koji ste pogledali. u svojoj ljudskoj formi. Kako je nastala? Stavljali ste stvari u nju i pre nego što ste se rodili. To je ta rastuća. sve potanke detalje koje sta tražili. sa posjlednjom knjigom koju ste pročitali. To je Zakon koji stvara svetove. Ja sam.

što konstantno teče ka vama…kada uhvatite ritam svega toga. ne samo voljna. Želimo da kažeš sebi: odlučujem da prihvatam život onakav kakav mi dolazi. Danas. kako god vam izgledao u danom trenutku. a ono što nazivate: STVARI KOJE SU POGREŠNE u vašem životnom iskustvu. da tražite oko sebe stvari koje vam prijaju. odlučna. Ništa nikada ne pođe naopako zato što znam da mi svaki djelić kontrasta koji osećam. a sve što vam je potrebno da se poravnate sa tim bogatstvom je voljnost da gledate u pravcu onoga što želite. gde si voljna. a to je kako se osjećaš svakom momentu. To je stvar koju želimo da najbolje upamtite. Svi vi ste u potpunom toku ovog uragana dobrobiti. što će vas automatski odvojiti od gledanja u pravcu onoga što ne želite. Kada to razumete i počnete da živite sa stavom voljnosti da primite korist te dobrobiti i svega divnog što zaslužujete. i vašem trenutnom mišljenju o tome. nestrpljiva da otpustiš potrebu za kontroliranjem stvari koje je nemoguće kontrolirati. a najbolji način da uhvatite ritam je. Niko od vas nije izoliran kao neko ko ne bi trebalo da bude prijemnik te dobrobiti. da stojite upravo na mjestu gde jeste i da pronađete najbolje aspekte svega onoga što vas okružuje. Život i treba da bude dobar za vas. Usmjeri svoj ultimativni fokus i pažnju na jedinu stvar koju možeš da kontroliraš.11 Da li će moja kreacija otići? Ne. i da radim najbolje što mogu u sred bilo kakvih izazova. su zapravo samo distanca između stvari koje su potpuno u redu. Želimo da dosegneš mjesto u sebi. samo će se uvećati. kao potpuni prijemnici uragana veličanstva koji teče ka vama u svakom trenutku. Vi živite. znali to ili ne. koje je za vas spremno i čeka da se svakog trenutka poravnate sa njime. pomaže da iskristališem šta je ono što ja zaista hoću.vaš život bi se promenio na bolje iste sekunde. koliko god se činio pogrešnim. i da date svu svoju pažnju najboljim stvarima koje se dešavaju u vašem životnom iskustvu. Kontrast. Drugim riečima. beskrajno mnogo doprinosi vašoj ekspanziji. i odgovara na sve ono što ste tražili. bez obzira sa kim to 11 . i da gledate stvari koje cijenite iako ih možda nema baš mnogo. bez obzira što radim. iako možda postoji mnogo više stvari koje vas nerviraju i rastužuju. kada bi samo mogli da prihvatite činjenicu da ste sakupili ogromnu količinu vibracionog bogatstva. sa odlučnošću da istrenirate sebe na vibraciju najboljeg osjećaja koji možete naći u ovom trenutku. ne samo odlučna. kao na primer: šta neko drugi radi. bez obzira gdje idem. To je naša najsnažnija poruka koju vam šaljemo.

Jednostavno se sastaješ sa svim divnim stvarima koje si stavljala u svoje vibraciono skladište. i počneš da se osjećaš ispunjena nadom. i namjerno se okreneš u pravcu onoga što ti više prija i što te čini da se osjećaš bolje. onog momenta kada se okreneš i zapitaš.12 radim. u roku od jednog dana. i najbolju…I pre nego što shvatiš. Podesićeš svoju frekvenciju na najbolju vibraciju koju možeš pronaći. ono te privlači još više. a u trenutku kada počneš da veruješ i očekuješ da ti se dese dobre stvari u životu. A već sutra bi mogla biti vibraciono toliko blizu onoga što zaista jesi. i ti dobijaš manifestaciju da se sastaješ sa svim novcima koje si ikad željela. osjetim. A onda. u tvojoj vibracionoj realnosti. preuveličam i pričam o onom najboljem što vidim oko sebe u ovom trenutku. dotaknem. omirišim. i počneš da obraćaš pažnju na to kako se osećaš. Moja je dominantna namjera je da isfiltriram iz svog iskustva. čujem. A ti postižeš kontrolu nad vibracijom koju nudiš. i postaje.‘ A ti odgovoriš:’ Dovela sam sebe u Vorteks. djela: bankovni račun koji se promenio do cifre koju si želela. Kada osjećaš nadu. neka divna stvar ti se desila u životu. ti si na dobrom putu. i još bolju. da bi počela uviđati dokaze. bijes. sada si činjenik koji surađuje. kada preuzmeš kontrolu nad vibracijom koju nudiš. i svim stvarima iz tvoje okoline koje si ikad žejlela. Kada obratiš pažnju na to kako se trenutno osjećaš. i najbolju. sa svojim ljubavnikom. sa svojim zdravljem. postaješ. očaj. nisi ni blizu nje. moja je dominantna namjera da tražim i gledam u stvari koje me čine da se osjećam dobro kada ih vidim. non stop? Svaki put kada te vidim. Možeš veoma lako istrenirati sebe da razmišljaš na taj način. i to veoma brzo. ljudi u tvom susedstvu postaju prijatniji… Posjeduješ kontrolu svega onoga što se susreće sa tobom. To je tvoja mantra. prijatnim susjedima.’ (smijeh) A oni kažu: ‘ Što?’ ‘ Dovela sam sebe do vorteks! Ja sam u Vorteksu!’ 12 . okusim. vibrirat ćeš u beskonačnosti onoga što se dešava u tvom vibracionom skladištu. Ta vibraciona realnost se okreće. Kada dospeš do beskonačnosti nade. činjenik koji ne surađuje. vibracioni par sa onim što si postala. sa svojom jasnoćom. a ako ti osjećaš strah. ti si u Vorteksu. A kada se nađeš u Vorteksu ti više nisi jedini. ljudi koji te posmatraju kažu: ‘ Šta se tebi desilo??? Stalno si sretna. jednom kada počneš da dospijevaš do točke kada vidiš beskraj stvari zbog kojih bi mogla da se osjećaš dobro.

i na pravom sam putu do Vorteksa sve dobrobiti???’ ‘Da. Počećeš da vjeruješ da je tvoje biće dovoljno dobro i dovoljno vrijedno dobrobiti. ‘Počet ćeš da vjeruješ u moć sopstvene misli. Bliži je tvom Vorteksu. a što ide posle osvete?’ ‘Bijes. sada kada sam u Vorteksu!’ (aplauz) 13 . toga nije bilo već dugo u mom životu. Ako možeš da postigneš to. da ćeš početi da vjeruješ. Kako si se osjećao pre osvete?’ ‘Nemoćno. svakog dana. Povremeno. Ne postoje očigledna vrata. što će ti dati dokaz da si namerni kreator sopstvenog iskustva. kukanje…’ ‘Hm… Otprilike mi je jasno.’ ‘E pa osjeti opet to. Jer kada se nađeš u stanju nade. Počet ćeš da vjeruješ da si kreator vlastite realnosti. prezasićenje. Raduj se nadi. nema detaljnog uputstva…’ ‘Kako da znam da sam na pravom putu?’ ‘Osjećaš se bolje nego maloprije. imati. Počet ćeš da vjeruješ da možeš biti. Bijes je bolji od osvete. Počećeš da vjeruješ u voljnost Zakona Privlačnosti da surađuje sa tobom. da dođeš do stanja nade. Moraš osjetiti svoj put do Vorteksa. I ako možeš da se zadržiš u stanju nade. Sada osjećam da bi se svetio’ ‘Odlično! Na pravom si putu. nešto će se desiti. barem na dve ili tri stvari u svom životu.’ ‘U što?‘ -pitaće vaš prijatelj. dospijet ćeš u Vorteks dovoljno duboko.’ (smijeh) ‘Onda se raduj nadi. dospijevat ćeš u Vorteks dovoljno često da ćeš početi da vjeruješ. Počet ćeš da vjeruješ da su sve sve stvari moguće..13 ‘Što? Kako se ulazi tamo? Gdje su vrata? Hoću i ja unutra! A ti kažeš: ‘ Ti imaš svoj sopstveni Vorteks. dolaziš do Vorteksa..’ ‘Osjećam osvetu.Kada si ljut ti si na dobrom putu. tako što ćeš obraćati pažnju na ono kako se osjećaš. Počećeš da vjeruješ da možeš da kontroliraš vlastite misli. raditi sve što poželiš! To je ono što ja znam. Bićeš mnogo ljut na razne ljude’ ‘To mi je poznato.’ ‘A što ide poslije toga?’ ‘Frustracija. Počet ćeš da vjeruješ u dobrotu ovog Univerzuma. nema napisanog scenarija. samo se nemoj vraćati na nemoć i bićeš na pravom putu’ ‘Dobro.’ ‘E pa ja osećam da bih se mnogima osvetio!’ ‘Pa sigurno se krećeš u pravom pravcu. Počećeš da vjeruješ u moć onoga što jesi. a to nije teško. niti tajna kombinacija brave. polako sklapam kockice…A šta ide poslije toga?’ ‘ Nada.’ ‘Ah.

fokusiran. bilo kakva vibracija koja je aktivna. Zakon Privlačnosti odgovara na oba tvoja vibraciona aspekta. vezano za odnos ta dva aspekta. Tako što donosi sve više i više stvari. ili dati kompliment. takođe. Zaista? Nebitne. u ovoj realnosti ovog trenutka i mjesta savršene različitosti. koje svakodnevno koristiš kao svoj izgovor da ne uđeš u Vorteks. i testiraš ih iz te svjesnosti o njima. šta ih spriječava do tebe? (smijeh) ‘Ne volim ovo!’ Ne sviđa mi se ono!’ ‘Neću ovo!’…. je ponuđena sa namjerom da ti pomogne da obnoviš svoju svjesnost sa validnim činjenicama koje se poklapaju sa zakonima Univerzuma. Ti si Izvor Energije. i Zakon Privlačnosti odgovara i tom aspektu tebe. a što se gore osjećaš. Zar nije lijepo čuti ovako nešto? (smijeh) Te stvari čekaju samo na tebe!!! One čekaju na tebe! Dakle.14 A što je to Vorteks? To je vibracioni. nevažne. Što se bolje osjećaš. jer onog trenutka kada svjesno počneš da shvaćaš zakone. genijalni kreator na vodećem pročelju. Znači. ti osjećaš harmoniju. na cijeloj planeti. Ti si kreator sopstvene realnosti. Zar nije to lijenost? Ako lako možeš potražiti misao nade. i još uvijek jesi. Kada te 14 . hoćemo da znaš da sve što ti nudimo. i koje čekaju tebe. kao što si ga i uključila… Ako čitaš naše knjige. sa perspektivom kojoj Zakon Privlačnosti odgovara. male stvarčice. u svom prekrasnom tijelu. nego što si biće od krvi i mesa koje vidiš. kao i pesimističnu misao. kaže: ono što je slično-privlači se. i takođe si nefizički. ili slušaš bilo šta što smo rekli. taj fizički dio tebe nije u harmoniji sa ovim drugim dijelom tebe. Zakon Privlačnosti je čini samo još više aktivnijom. koje je Univerzum već okupio. ovde na vodećem pročelju misli. napredni oglašivač onoga što si postala. koje se poklapaju sa tom vibracijom. onakve kakvi jesu. isto tako vrlo lako možeš isključiti svoj TV. i svih okolnosti i situacije podudarnih. umjesto pomisliti nešto loše. Zakon Privlačnosti odgovara svima jednako. ili ne. Zakon Privlačnosti koji odgovara svima. jadne. ili na primer pohvaliti svoju vladu…Uf. i svaka riječ koju Ester prevede iz naše vibracije. i svemu. hajde da počnemo sa nečim lakšim! (smijeh) Isto tako lako možeš potražiti razlog zbog kojeg se možeš osjećati dobro. to si više u harmoniji sa tim dijelom sebe. oni će ti svaki put bez izuzetka dokazati validnost tih istina. kao i razog zbog kojeg bi se osećala loše. Bila si vrijedna svega dobrog i pre nego što si se fokusirala u ovo fizičko tijelo. Ti si mnogo više vibracija Energije Izvora. bez obzira na sve.

i koja će ti. što si već manifestirala. rekla to na glas ili ne. ti nudiš suprotstavljene vibracije i tako možeš držati sebe. Dobrobit koja si ti. što je ono šti ti zapravo jesi. Vjerovanje je samo misao koju stalno prakticiram. u tvojoj fizičkoj formi. ali… Želim to. Postoji vibraciona realnost koja se konstantno uvećava. ali… 15 . A relanost je: što više ističeš ono što ne želiš. koja ste zapravo vi. tu ne postoji separacija. ili će u suprotnom toga biti još više. koji onaj veći deo tebe prima u sebe. Sve što živiš je manifestacioni indikator tvog miksa vibracija. tvoje vjerovanje u tu suprotnost će spriječiti da se desi ono što želiš. Postoji i fizička realnost. ali neki od vas će prvo crknuti. Kada želiš nešto. on te automatski tjera i da znaš što je ono što želiš. koja je u konstantnom procesu je toliko velika. koju želimo da aktiviramo u tebi . čitav svoj život. kad želiš nešto. natjera da znaš šta je ono što ne želiš. mi pravimo ove seminare da bi vam pomogli da dođete u vibraciono poravnanje sa onim što zaista jeste. namirisala. Zašto je to bitno? Zato što. puni čiste pozitivne energije. osjetila. nudiš samo jedan signal. što znači: pronaći vibraciono poravnanje sa onim što ja zaista jesam. da ti ona konstantno daje svjesnost i dokaz o tome kako ti vibriraš. u tom obrascu tapkanja u mjestu. da je za tebe dobra ideja da non stop ukazuješ na to. Na ovim seminarima Zakona Privlačnosti. ne vjeruješ. Da budete motiviranii. Da živite ovaj život onako kako ste i naumili. Vjerovanje je samo moja navika misli. gdje naglašavamo umjetnost dopuštanja. i vjeruješ u to. koji ne dopušta ono što želiš.15 život. i toliko duga. Međutim. da bi je iskusili. ono što možeš opipati. i odgovara na njega. da je vječna. Najdominantnija činjenica koja je pogrešno protumačena u vašoj fizičkoj realnosti je. a vjeruješ u suprotno. čula. kada želiš nešto i sumnjaš u to. služiti do kraja života je: Vjerovanje je samo misao koju konstantno ponavljam. I Zakon Privlačnosti istog momenta počinje da odgovara toj novostvorenoj vibracionoj verziji tebe. Vjerovanje je samo misao koju puno puta pomislim. raspoloženi. radijatori ljubavi. da kada neko učini nešto što ti ne odobravaš. što si fizičku relanost posmatrala već dovoljno dugo. i Zakon Privlačnosti će ti ga donijeti ODMAH. Ta dobrobit će zauvjek trijumfovati. i postaje on u istom trenutku. ti emitiraš vibracioni zahtjev. ta realnost je samo malo drugačija od vibracione realnosti i razlika je jedino u tome. ‘Želim to. to obećavamo. samo još više držiš sebe u konstantnom obrascu vibracije. A najmoćnija stavka. A kada se to desi.

(smijeh) VLADA. Želimo da ti kažemo: povrati natrag svoju moć. vjerovanje samo misao koju nastavljaš ponavljti. a kada se vibracija aktivira. DRŽAVA JE KRIVA. zar ne? (smijeh) DA SU ONI DRUGAČIJI. drže na distanci od onoga što želiš. dakle. Najveća od njih: JA NISAM VIJjEDNA TOGA. i Zakon Privlačnosti nastavi da mi odgovara na ovu aktivnu vibraciju. tako što sam davala svu svoju pažnju na ono što mi se ne dopada… Čak i Ester povremeno kaže: ‘ Pa Abrahame. ako nastavim da mislim istu misao. samo držiš u sebi aktivnim. ona je razlog zašto ne dobijam ono što želim. a vjerovanje je samo misao koju ponavljaš. ako je vjerovanje samo misao koju nastavljam ponavljati. taj obrazac vjerovanja. aktiviram vibraciju. Dakle. kada non stop udaraš bubanj onog što jeste trenutno. tako što ćeš shvatiti da je vjerovanje samo misao koju nastavljaš ponavljti. i nastavim da i dalje aktiviram ovu istu točku privlačenja. 16 . zašto onda ne bi mislila misli nade? ‘E pa Abrahame. TO JE KARMA. ROĐENA POD POGREŠNOM ZVIJEZDOM. ali… To je lijepo.16 Želim to. vjerovanje samo misao koju nastavljaš ponavljti. Jedino te vjerovanja koja gajiš u sebi. a mislim misli koje su u opziciji sa onim što želim. MOJA MAMA JE KRIVA ZA SVE. to je ta lažna činjenica o kojoj smo ranije govorili…Da je realnost statična… Dakle. NEMA UŽIVANJA DOK NE PLATIŠ CIJENU. ste stjecište toliko mnogo neproduktivnih misli. ali interesantno. SIGURNO. ali se meni ne dešava… Zaista bih željela da imam to. E u to biste baš voljeli da verujete. SVE BI BILO LIJEPO. da na kraju povjerujem u nju…? Ako je vjerovanje samo misao koju nastavljam da mislim. to je glupo! Činjenice govore protiv toga! ‘ E da. ja sam gradila život na lažnoj pretpostavci. kada konstantno nastavljaš da se suočavaš sa ‘stvarnošću’. ali sam to tako dugo htjela…’ Kada konstantno nastavljaš govoriti takve stavri. što da radim kad je to istina…’ -kao da je to ikakav faktor u odlučivanju čemu ćeš pokloniti pažnju. šta bi bilo ako bi mislila misao u koju ne verujem dovoljno dugo. jer vjerovanje je samo misao koju konstanmtno ponavljaš.…počinjem vjerovati u to… Kada pomislim misao. Dakle. Očigledno. tako što sam se suočavala sa ‘stvarnošću’. ljudi. Ako je vjerovanje samo misao koju ponavljam. na scenu stupa moja točka privlačnosti. vjerovanje samo misao koju nastavljaš ponavljti. A vi.

‘Hoćeš da fantaziram. i koja aktivna vjerovanjan u tebi su ona koja ti ne služe? Kako da znaš koja su korisna. one postaju 17 . kada ih pomisliš. ‘Hoćeš da se pretvaram da imam novac. prije nego što ga vidite. prije nego što u to povjerujete. sve dok nisu privukli njen ekvivalent. zamišljenu. su ona koja ti služe. da ona zaista jeste. Morate u to vjerovati. i davalo svu svoju pažnju. ‘Abrahame. Hoćeš da se pretvaram da sam vitka. i mislilo. to nije logično…Ti hoćeš da ja mislim neku flafastu. jeste?’ Da.17 nastavit ću da dobijam iste rezultate. bajkovitu misao. postoji mnogo misli. nije li pogodno da počnem da mislim drugu misao? ‘Ali Abrahame. U ranim fazama nećeš moći da osjetiš razliku. lažnu. dovoljno dugo. Kao i mnoge stvari u koje vjerujete. sile Univerzuma će vam dati dokaz onoga u šta vjerujete. šta vas ometa da to učinite? Realnost.a ko je to misao koju stalno mislim. Nastaviti sve dok ne povjerujete u nju. Međutim. je prije toga bila samo misao. Završili smo. da maštam? Da koristim riječi koje nisu istinite?’ Da. nemam baš neki osjećaj. misao koju je netko mislio dovoljno dugo… Kada Ester kaže: ‘Abrahame. Vrlo je jednostavno. i uskoro ćeš znati. koje se poklapaju sa onim što želite. Smrtonosna te tjeraju da se osjećaš još gore kada ih pomisliš. koje kada mislim. to ne može doći u vaše iskustvo.’ Samo nastavi da ih misliš i one će se uvećati. ne zato što su istiniti. a koja smrtonosna? Korisna su ona. dok ne povjerujete u njih. Postoje svakakve stvari u vašoj okolini u koje vjerujete. ali što ih duže misliš . mislilo. Drugim riječima. Mi hoćemo da mislite misli. Znači. kad sam debela?’ Da.I kada to učinite. i da stavim svoju glavu u oblake ili je zabijem u pijesak? Hoćeš da se pretvaram da nešto što nije. sve dok ona ne postane realnost. i ne zato što je to REALNOST . ali zar ne bi ja trebala tako razmišljati o tom. morate misliti misao. činjenice… Pa što? Sve što vidite oko sebe. koje se poklapaju sa onim što želite. jer to je vjerovanje samo misao koju stalno ponavljate. Kako biste ih ikada sortirali? Kako da znaš koja aktivna vjerovanja u tebi.e zato što je to istinito?‘ -šta je istina do misao koju je mislilo dovoljno ljudi. što zovete svojom realnošću. već zato što je to dosljedni odgovor Zakona Privlačnosti na misao koju non stop nastavljam da mislim. i dobijam rezultate koje ne želim. od kojih se dobro osjećaš. (smijeh) Dakle. to je ljepota Zakona Privlačnosti. umišljenu. Dakle. ako morate to vidjdti. kad sam sirota?’ Da. a koje opovrgavaju ono što želite.

Baš kao što ste i znali da će biti. Dakle o čemu želite da pričamo? 18 . I to ste znali kada ste došli ovdje. a time i očiglednije rezultate. a što aktivnije postaju.18 aktivnije. imaju veću moć privlačenja. To je savršena okolina za kreatora da stvara.