P. 1
poveste de succes.

poveste de succes.

|Views: 85|Likes:
Published by popescu_viorel

More info:

Published by: popescu_viorel on Jan 21, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPT, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/24/2012

pdf

text

original

Din ingredientele secrete ale unei poveşti de succes

IULIAN NICULAE
broker imobiliar, Victoria Consult

Paşii vânzării unei proprietăţi
 Discuţia iniţială
 Colectarea informaţiilor Vizionarea proprietăţii  Efectuarea imaginilor  Evaluarea proprietăţii  Stabilirea preţului iniţial  Promovarea proprietăţii  Legătura cu clienţii  Finalizarea tranzacţiei

Discuţia iniţială

Discuţia iniţială
Discuţia iniţială a fost purtată cu reprezentanţii agenţiei Grup de Lux din Cluj cu care am stabilit o colaborare.
Avantaje pentru agenţia Victoria Consult din Bucureşti:  o ofertă care nu mai este pe piaţa din Bucureşti la altă agenţie  există un vânzător hotărăt, cunoscut de agenţia imobiliară din Cluj Avantajul agenţiei Grup de Lux din Cluj:  Posibilitatea încheierii unei tranzacţii în Bucureşti, fără a face vizionări efective în acest oraş

Colectarea informaţiilor

Colectarea informaţiilor
Vizionarea proprietăţii şi efectuarea imaginilor: Pozele au fost făcute după ce apartamentul a fost eliberat de către chiriaşi. Înaintea efectuării imaginilor pe care le puteţi urmări mai jos, firma noastră a angajat o persoană care să igienizeze apartamentul.

Colectarea informaţiilor

Colectarea informaţiilor

Colectarea informaţiilor

Evaluarea proprietăţii

Evaluarea proprietăţii
Stabilirea preţului iniţial:
Pentru stabilirea preţului iniţial am trecut la efectuarea unui mic studiu al ofertelor imobiliare similare proprietăţii clientului. Am prezentat clientului premizele de la care am plecat în efectuarea acestui studiu (pe care le puteţi urmări mai jos) şi am ales 4 oferte similare, toate fiind apartamente cu 3 camere, situate în zona str. Turda intersecţie cu B-dul Ion Mihalache.

Reacţia clientului: favorabilă

Evaluarea proprietăţii
Studiu privind piaţa apartamentelor de 3 camere, situate în zona Str. Turda intersecţie cu B-dul Ion Mihalache.
Premize Acest material este întocmit respectând metoda comparaţiei proprietăţilor imobiliare. Imobilele prezentate au fost selectate conform standardelor de evaluare impuse de ANEVAR. Sursele principale de documentare utilizate: www.imobiliare.ro, programul ARGUS   Criteriile de selecţie care au stat la baza studiului sunt următoarele:   Anul construcţiei blocului: între 1980-1989,  Zona: strict imobilele aflate la intersecţia str. Turda cu B-dul Ion Mihalache,  Împărţirea apartamentului: s-a optat pentru introducerea în căutare a ambelor tipuri, decomandate şi semidecomandate, cu menţiunea că cei interesaţi în achiziţionarea de apartamente au o inclinaţie mai mare ctre cele decomandate, datorită gradului de intimitate sporit.   Poziţionarea blocurilor este dată de imaginea următoare

Evaluarea proprietăţii

Evaluarea proprietăţii
Studiu privind piaţa apartamentelor de 3 camere, situate în zona Str. Turda intersecţie cu B-dul Ion Mihalache. Comparabila B:
Comparabila A: 02/11/2009 10:03 - INTERNET (p0/c0) 1 MAI, TURDA, vânzare apartament 3 camere, în bloc, confort I, semidecomandat, etaj 6/8, 2 gr.san, suprafaţă 72mp. gresie, faianţă, parchet, termopan, constr.1986 preţ 95000 EUR, negociabil OBS: cadastru, intabulare, accept garsonieră sau apartament + diferenţă 0724-516.476, 0765-487.351 20/10/2009 14:00 - INTERNET 1 MAI, TURDA, vânzare apartament 3 camere, în bloc, decomandat, etaj 7/8, 2 balcoane, 2 gr.san, preţ 139000 EUR 0722-120.624   “Apartamentul este situat pe Turda, vis-avis de blocul dumneavoastră, în blocul 39, cel lipit de galeriile de artă Gala. Imobilul este decomandat, are 74 mp, 2 grupuri sanitare. Propietarul se află în primele zile de promovare a proprietaţii, ar prefera să ofere posibilitatea de a renova el apartamentul, după placul cumpărătorului, în banii ceruţi. La prima sugestie de reducere a preţului este de acord cu 130.000 euro. Oferta pare nerealistă. Acceptă colaborare imobiliară. După părerea mea, această ofertă ne va ajuta pe noi să vindem mai bine proprietatea dumneavoastră, pe principiul «oii negre a vecinului»”

Evaluarea proprietăţii
Studiu privind piaţa apartamentelor de 3 camere, situate în zona Str. Turda intersecţie cu B-dul Ion Mihalache.
Comparabila C:   28/10/2009 - ROMÂNIA LIBERĂ (p5/c2) 1 MAI, ION MIHALACHE, AVERESCU, vânzare apartament 3 camere, în bloc, confort I, mobilat, etaj 9/10, suprafaţă 80mp. cu îmbunătăţiri, constr.1980, preţ 115000 EUR 0745-051.201 “Imobilul este situat în diagonala intersecţiei, deasupra fostului showroom Autoitalia 4X4, accesul se face prin gang. Apartamentul este decomandat, are o suprafaţă de 80 mp, un grup sanitar şi are îmbunătăţiri generale (faianţă, gresie, aer condiţionat, tâmplărie stejar). Propietarul a început formalităţile de vânzare acum 3 luni, la preţul de 119000 Euro, astăzi , telefonic, lasă din prima la 110 000 euro. Acceptă colaborare imobiliară. Oferta este existentă şi în portofoliul agenţiilor imobiliare: “

Evaluarea proprietăţii
Studiu privind piaţa apartamentelor de 3 camere, situate în zona Str. Turda intersecţie cu B-dul Ion Mihalache.
Comparabila D:
30/10/2009 - ANUNŢUL TELEFONIC (p35/c8) ION MIHALACHE, vânzare apartament 3 camere, în bloc, decomandat, mobilat, etaj 2/8, constr.1983, preţ 125000 EUR, OBS: utilat, aer condiţionat 0740-240.528 În urma discuţiei cu propietarul, am aflat că apartamentul are o suprafaţă de 72 mp, este decomandat, are două grupuri sanitare, recent renovat, mobilat modern, mobila este inclusă în preţ. Telefonic, a coborât preţul la 115 000 Euro şi în situaţia în care găseşte un cumpărător cu banii cash mai poate discuta. Pentru a fi cât mai obiectiv, prefer să nu comentez ofertele prezentate, în ideea de a nu vă influenţa. Consider că putem pleca în promovarea ofertei dumneavoastră cu preţul de 107.000 Euro.
* Fragment dintr-un e-mail trimis proprietarului

Promovarea proprietăţii

Promovarea proprietăţii
“Promovarea proprietăţii a fost realizată exclusiv online. În primul rând a fost promovată ca şi Ofertă garantată pe imobiliare.ro dar şi pe alte site-uri cum ar fi metropola.net, evrika.ro. Totuşi, 5 din cele 7 vizionări pe care le-am efectuat pentru această proprietate au venit de pe imobiliare.ro Cu ajutorul soft-ului ImoAdmin Pro am realizat o fişă a acestei proprietăţi pe care am avut-o la Târgul Naţional Imobiliar (TNI). De asemenea, această fişă am depus-o, în urma unui parteneriat, în birourile Credit Zone. Imaginile următoare le-am trimis şi proprietarului.”

Promovarea proprietăţii
Credit Zone TNI

Legătura cu clienţii

Legătura cu clienţii
 Mail cu proprietarul la maxim 2 zile, descriere metode folosite,  Chat (uneori zilnic) - măcar câteva rânduri  O dată pe săptămână telefon în Austria  Clientul a fost informat despre trendul pieţei şi previziuni  Ajutor-indicele imobiliar!!! Curba de scădere a preţului
Alte informaţii: “Numărul conversaţiilor online pentru vânzarea acestei proprietăţi a fost de 70 de e-mail-uri. În acest număr intră discuţiile cu colegii de la agenţia Grup de Lux din Cluj şi discuţiile cu cumpărătorul (aproximativ 15)”

“Cine stă mai aproape de client are preţul momentului”

Cine stă mai aproape de client are preţul momentului
“Chiar dacă am avut cheia apartamentului, prietenul proprietarului a anunţat alte agenţii! Răspunsul meu a fost: mai multă aplecare asupra ofertei!!! Rezultatul: Când preţul meu era 105.000€, la alte agenţii -115.000€ Când preţul meu era 95.000€, la alte agenţii -115.000€”

Cine stă mai aproape de client are preţul momentului

“Clienta care a cumpărat proprietatea a sunat pe 11 decembrie, iar pe 14 decembrie a avut loc vizionarea”

Finalizarea tranzacţiei

Finalizarea tranzacţiei
“Având în vedere că tranzacţia s-a efectuat la o diferenţă mare faţă de preţul de pornire (o tranzacţie strânsă), ţinând cont de faptul că proprietarul mai are incă două proprietăţi la vânzare, am decis modificarea comisionului de la 3% la 2%.”

Preţ final şi ferm: 85.000€ finanţare bancară Acordul părţilor la această

Concluzii:

Concluzii
Legătura cu clienţii trebuie să fie strânsâ: Cine stă mai aproape de client are preţul momentului Calitatea nu se va devaloriza niciodată. Ea va rămâne mereu la baza unei relaţii reale şi stabile cu clienţii Există un raport invers între calitate şi cantitate. Doar gestionarea unui număr restrâns de oferte, poate oferi timpul necesar dezvoltării unor servicii de calitate.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->