You are on page 1of 23

UNIVERSITATEA CONSTANTIN BRNCUI

TRGU-JIU
FACULTATEA DE TIINE MEDICALE
I
COMPORTAMENTALE

ANATOMIE
Culegere Teste
Gril

2013

Profesor Universitar Dr.


Iancu Emil PLEEA

Cuprins

C U P R I N S

Cuprins

C U P R I N S.......................................................................III
CAPITOLUL I INTRODUCERE............................................5
CAPITOLUL II SISTEMUL OSOS......................................11
CAPITOLUL III ARTICULAIILE.......................................17

C A P I TOL UL I
INTRODUCERE

Introducere

Capitolul I

1. n care din situaiile de mai jos primul nivel de complexitate al organizrii


organismului menionat este mai mare dect urmtorul nivel men ionat:
a. Organ, Molecul
b. Atom, Molecul
c. Organ Sistem, Organism
d. Molecul, Celul
2. Care dintre urmtoarele NU reprezint descrierea corect a Pozi iei
Anatomice?
a. Corpul privete nainte
b. Capul ntors spre lateral
c. Palmele privesc spre nainte
d. Corpul este aezat n picioare
3. Planul care mparte corpul in Seciunea Anterioar i Seciunea Posterioar
este:
a. Planul Medial
b. Planul Coronal sau Frontal
c. Planul Sagital
d. Planul Transvers
4. n care din situaiile de mai jos primul plan men ionat, apar innd mpr irii
abdomenului n 9 regiuni este situat superior de cel de-al doilea plan men ionat,
aparinnd i el aceleeai mpririi:
a. Planul Transpiloric, Planul Transtubercular
b. Planul Sagital, Planul Transvers
c. Planul Mediosagittal, Planul Coronal
d. Planul Transtubercular, Planul Transpiloric
5. n care din situaiile de mai jos prima regiune men ionat, apar innd
mpririi abdomenului n 9 regiuni, este situat inferior de cea de-a doua men ionata,
aparinnd i ea aceleeai mpririi:
a. Regiunea Ombilicala, Regiunea Hipogastrica
b. Regiunea Inginala Dreapta, Regiunea Hipochondrului Drept
c. Regiunea Hipochondrului Stng, Regiunea Hipochondrului Drept
6. La nivelul cruia dintre organele de mai jos se intersecteaz cele dou
planuri care mpart abdomenul n 4 regiuni:
a. Stomach
b. Diaphragm
c. Umbilicus
d. Bladder
7. Planul care mparte corpul in Seciunea Superioar i Seciunea Inferioar
este:
a. Planul Sagital
b. Planul Coronal sau Frontal
c. Planul Transvers
d. Planul Oblic

Introducere

Capitolul I

8. Termenul anatomic (latinesc) pentru CAP este:


a. Cervical
b. Cefalic
c. Cephalon
d. Craniu
9. Regiunea Anterioar a membrului inferior situat sub genunchi este:
a. Regiunea Femural
b. Regiunea Poplitee
c. Regiunea Crural
d. Regiunea Sural
10. Termenul pentru Regiunea Posterioar a Cotului este:
a. Regiunea Antebrahial
b. Regiunea Brahial
c. Regiunea Cubital
d. Regiunea Olecranian
11. Termenul pentru cea mai nalt regiune a Umrului este:
a. Regiunea Pectoral
b. Regiunea Acromial
c. Regiunea Toracic
d. Regiunea Cervical
12. Termenul poziional care nseamn n fa este:
a. Medial
b. Anterior
c. Distal
d. Superior
13. Termenul poziional care nseamn De aceea i parte este:
a. Proximal
b. Ipsilateral
c. Anterior
d. Medial
14. Termenul poziional care este folosit n mod special la descrierea
extremitilor este:
a. Anterior
b. Superficial
c. Medial
d. Proximal
15. Termenul anatomic opus pentru LATERAL este:
a. Proximal
b. Distal
c. Medial
d. Superficial

Introducere
16. Care sistem din organism secret hormoni:
a. Sistemul Osos
b. Sistemul Muscular
c. Tegumentul
d. Sistemul Endocrin
17. Unghiile sunt parte a crui sistem al organismului:
a. Sistemul Endocrin
b. Sistemul Muscular
c Sistemul Osos
d. Tegumentul
18. Articulaiile sunt parte a crui sistem al organismului:
a. Sistemul Muscular
b. Tegumentul
c. Sistemul Nervous
d. Sistemul Osos
19. Cavitatea abdominal conine:
a. Cordul i Plmnii
b. Organele genitale interne i Vezica urinar
c. Ficatul, Splina i Stomacul
d. Testiculele i Ovarele

Capitolul I

Introducere

Capitolul I

C A P I TOL UL I I
SISTEMUL OSOS

Sistemul Osos

Capitolul II

1. Care din urmtoarele oase nu face parte din scheletul apendicular:


a) Scapula
b) Radiusul
c) Coasta
d) Tibia
2. Care din urmtoarele oase nu face parte din scheletul axial:
a. Coasta
b. Humerusul
c. Osul Frontal
d. Vertebra Cervical
3. Osul principal al regiunii posterioare a bazei craniului este:
a) Osul Sfenoid
b) Osul Occipital
c) Osul Temporal
d) Osul Lacrimal
4. Care os conine meatul auditiv extern:
Which bone contains the external auditory meatus:
a. Osul Frontal
b. Osul Temporal
c. Osul Parietal
d. Osul Sfenoid
5. Foramen Magnum este localizat n care din urmtoarele oase:
a. Osul Occipital
b. Osul Parietal
c. Osul Temporal
d. Osul Frontal
6. aua turceasc (sella turcica) este localizat n care din urmtoarele oase
a. Osul Etmoid
b. Osul Frontal
c. Osul Sfenoid
d. Osul Occipital
7. Prin care dintre structurile osoase urmtoare trec fibrele Nervilor Olfactivi:
a. Sella turcica
b. Cribriform plate
c. Foramen magnum
d. Foramen ovale
8. ntre care dintre oasele craniene se afl Sutura Coronal:
a. Osul Frontal i Oasele Parietale
b. Osul Parietal i Osul Temporal
c. Osul Temporal i Osul Occipital
d. Osul Parietal i Osul Occipital

Sistemul Osos

Capitolul II

9. Arcada Zigomatic este alctuit din care din urmtoarele perechi de oase:
a. Osul Zigomatic i Osul Parietal
b. Osul Zigomatic i Osul Temporal
c. Osul Zigomatic i Osul Maxilar
d. Osul Zigomatic i Mandibul
10. Care dintre urmtoarele aspecte nu este tipic pentru vertebra cervical:
Which of the following is not usually present in a typical cervical vertebra:
a. Foramen Transversus
b. Procesul Spinos Bifid
c. Canal vertebral Larg
d. Corp vertebral mare
11. La nivelul creia din urmtoarele vertebre se gse te Dintele/Procesul
Odontoid
a. C1
b. C2
c. T1
d. L5
12. Poriunea superioar a Sternului se nume te:
a. Corp
b. Apendice Xifoid
c. Cap
d. Manubriu
13. Acromionul este localizat pe care dintre oasele urmtoare:
a. Humerus
b. Scapula
c. Stern
d. Femur
14. Capul radial se articuleaz cu:
a. Trohlea
b. Procesul Coronoid
c. Procesul Coracoid
d. Capitulum
15. Care dintre urmtoarele procese osoase este cel mai ascu it:
a. Tuberculul
b. Tuberozitatea
c. Procesul Stiloid
d. Trohanterul
16. Care sunt cele 3 oase care, prin unire, formeaz Osul coxal
a. Ileon,Ppubis, Sacru
b. Ileon, Ischion,Pubis
c. Pubis, Coccis, Sacru
d. Ischion, Ileon, Sacru

Sistemul Osos
17. Pe ce os este situat Marele Trohanter
a. Tibia
b. Humerus
c. Femur
d. Sacru
18. Maleola Medial face parte din:
a. Tibia
b. Fibula/Peroneu
c. Humerus
d. Ulna

Capitolul II

Sistemul Osos

Capitolul II

C A P I TOL UL I I I
A R T I C U L A I I L E

1. Care dintre urmtoarele nu definete un tip de articulaie:


Which of the following is not a joint category:
a. Cartilaginos
b. Fibros
c. Sinovial
d. Osos
2. Majoritatea articulaiilor din organism sunt de tip:
a. Fibros
b. Cartilaginos
c. Sinovial
d. Amfiartroz
3. Articulaia dento-maxilar este o raticulaie de tip:
a. Cartilaginos
b. Gomfoz
c. Sincondroz
d. Amfiartroz
4. Placa epifizar este componenta unei articulaii de tip:
An epiphyseal plate is an example of which type of joint:
a. Sindesmoz
b. Sincondroz
c. Snovial
d. Fibros
5. Care dintre urmtoarele articulaii nu este de tip Sinovial:
Which of the following is not a synovial joint:
a. Articulaia Umrului
b. Articulaia Genunchiului
c. Articulaia Gleznei
d. Discul Intervertebral
6. Structurile care solidarizeaz oasele n articulaiile sinoviale se numesc:
a. esut conjunctiv lax
b. Tendoane
c. Fibre conjunctive
d. Ligamente
7. Articulaia Umrului este o articulaie de tip:
a. Balama
b. Balama modificat
c. Condilian/Elipsoid
d. Sferoidal/Enartroz
8. Rotirea antebraului astfel nct palma privete n sus este numit:
a. Rotatie Interna
b. Supinatie

c. Flexie Lateral
d. Pronatie
9. Articulaia oldului este o articulaie:
a) Multiaxial
b) Sferoidal/Enartroz
c) Sinovial
d) Numai a i b
e) a, b i c
10. Care dintre urmtoarele micri nu se produce la nivelul oldului:
a. Flexie
b. Extensie
c. Abductie
d. Supinatie
11. Cnd ne ridicm pe degetele de la picioare, n articula ia gelznei se
produce:
When standing on your toes your ankle joint performs this motion:
a. Extensie
b. Flexie Dorsala
c. Eversie
d. Flexie Plantar

C A P I TOL UL I V
SISTEMUL MUSCULAR

Sistemul Articular

Capitolul III

1. Articulaia temporomandibular este un exemplu de prghie de gradul:


The temporomandibular joint is an example of which type of lever:
a. Gradul I
b. Gradul II
c. Gradul III
d. Gradul IV
2. Care dintre urmtoarele descrieri definete o articulaie Prghie de Gradul I:
a. Punctul de Sprijin (reprezentat de articula ie) este localizat ntre Punctul de
aplicaie al Forei Active reprezentat de inser ia tendonului mu chiului care produce
micarea i Punctul de aplicaie al Forei de Rezisten
b Punctul de aplicaie al Forei de Rezisten este localizat ntre Punctul de
aplicaie al Forei Active reprezentat de inser ia tendonului mu chiului care produce
micarea i Punctul de Sprijin (reprezentat de articula ie)
c. Punctul de Sprijin (reprezentat de articula ie) este localizat ntre Punctul de
aplicaie al Forei de Rezisten i Punctul de Sprijin (reprezentat de articula ie)
d. Punctul de aplicaie al Forei de Rezisten i Punctul de aplicaie al Forei
Active reprezentat de inseria tendonului muchiului care produce mi carea se afl n
vecintatea Punctului de Sprijin (reprezentat de articula ie)
3. Maina mea s-a oprit. Am ncercat s o mping dar nu s-a clintit de loc.
Acesta este un exemplu de ce tip de contracie:
My car was stuck. I tried to push it but it wouldnt budge an inch. This is an
example of which type of contraction:
a. Izotonic
b. Izometric
c. Izokinetic
d. Izoibar
4. Care dintre urmtorii muchi NU este un muchi al Braului:
Which of the following is not an arm muscle:
a. M Brahioradial
b. M Triceps
c. M Sartorius
d.M Flexor carpi radialis
5. Care dintre urmtorii muchi nu este localizat n regiunea lateral a gtului:
a. M Erector spinae
b. M Trapezius
c. M Sternocleidomastoid
d. M Latissumus dorsi
6. Care dintre urmtorii muchi este un muchi al expresiei faciale:
a. M Trapezius
b. M Platysma
c. M Orbicularis occuli
d. M Levator scapulae

Sistemul Articular

Capitolul III

7. Care dintre urmtorii muchi NU este un muchi Ischiogambier:


a. M Rectus femoris
b. M Semitendinosus
c. M Biceps femoris
d. M Semimembranosus
8. Care dintre urmtorii muchi produce flexia oldului:
a. M Tibialis anterior
b. M Iliopsoas
c. M Rectus abdominis
d. M Soleus
9. Care dintre urmtorii muchi este cel mai profund muchi abdominal:
a. M Transverse abdominus
b. M External oblique
c. M Internal oblique
d. M Rectus abdominus
10. Muchiul Latissumus dorsi se inser pe:
a. On the thoracic wall
b. On the humerus
c. On the scapula
d. On the cervical spine

Cap. Introducere
1. a
2. b
3. b
4. a
5. b
6. c
7. c
8. c
9. c
10. d
11. b
12. b
13. b
14. d
15. c

Cap. S. Osos
1. c
2. b
3. b
4. b
5. a
6. c
7. b
8. a
9. b
10. d
11. b
12. d
13. b
14. d
15. c

Sistemul Articular

16. d
16. b
17. d
17. c
18. d
18. a
19. c
Cap. S. Articular Cap. S. Muscular
1. d
1. b
2. c
2. a
3. b
3. b
4. b
4. c
5. d
5. d
6. d
6. c
7. d
7. a
8. b
8. b
9. e
9. a
10. d
10. b
11. d

Capitolul III