Meditacija Lotosova Plamena

& Čišćenje aure i čakri

©2009 Crystal Aurora

Meditacija Lotosova Plamena

Jednom prilikom, dok sam meditirala, pokušavajući vrtiti čakre, um mi nije davao mira. Kako sam ja osoba kojoj stvari vrlo brzo postanu monotone i nezanimljive, usudila bih se reći i dosadne, trebalo mi je nekakvo osvježenje, improvizacija. Zahvaljujući Luciferovoj prisutnosti, dolepršala je jako lijepa vizualizacija; vizija kako meditaciju vrtnji čakri učiniti mnogo zanimljivijom i bogatijom za osobe nemirna duha poput mene. Naravno, za svaku meditaciju, bila ona „lagana“ ili „teška“, potrebna je dobra koncentracija, fokus i vizualizacija; bez ovoga svaka meditacija će vam predstavljati problem. Prije svake meditacije najbolje je očistiti auru i čakre, smiriti um i ako je moguće ući u blaži trans, no nije nužno. Kako bi očistili auru i čakre, zamislite se u središtu blještavog bijelog cvijeta, odnosno pupoljka, iz kojeg isijava energija. Pupoljak lotosova cvijeta pluta u bistroj vodi uz zvuk umirujućih slapova. Osjetite svježinu, lakoću i besprijekornu čistoću ozračja netaknute prirode. Vi ste potpuno obavijeni ovim energetskim cvijetom lotosa, koji vas puni i pročišćava svojom energijom (energija proizlazi iz samog središta cvijeta), tako što prodire kroz sve vaše čakre, počevši od korjenske pa sve do krunske. Sva nečistoća izlazi kroz stabljiku cvijeta u vodu na kojoj lotos pluta. Kada vidite da su vam čakre čiste, prijeđite na vašu auru vizualizirajući kako sve više i više upija energiju lotosa kojim je obavijena. Nakon što su vaše čakre i aura potpuno poprimili bliještavo bijelu energiju, rastvorite pupoljak cvijeta i time proširite svoju auru što više možete. Provedite nekoliko trenutaka u ovoj vizualizaciji i meditirajte na osjećaju.

Sada, zamisli svoju prvu (korjensku) čakru kao veći pupoljak vibrirajuće crvenog cvijeta lotosa koji se polako rastvara, a u samom središtu cvijeta plamsa crveni plamen. Kada ovo jasno budete vidjeli, neka se cvijet počne vrtjeti sve brže i brže, dok na kraju plamen ne obavije cvijet i ne nastane velika crvena vatrena kugla. Držite vizualizaciju neko vrijeme i meditirajte na osjećaju.

Sada, zamisli svoju drugu (sakralnu) čakru kao veći pupoljak vibrirajuće narančastog cvijeta lotosa koji se polako rastvara, a u samom središtu cvijeta plamsa narančasti plamen. Kada ovo jasno budete vidjeli, neka se cvijet počne vrtjeti sve brže i brže, dok na kraju plamen ne obavije cvijet i ne nastane velika narančasta vatrena kugla. Držite vizualizaciju neko vrijeme i meditirajte na osjećaju.

Sada, zamisli svoju treću (solar pleksus) čakru kao veći pupoljak vibrirajuće žutog cvijeta lotosa koji se polako rastvara, a u samom središtu cvijeta plamsa žuti plamen. Kada ovo jasno budete vidjeli, neka se cvijet počne vrtjeti sve brže i brže, dok na kraju plamen ne obavije cvijet i ne nastane velika žuta vatrena kugla. Držite vizualizaciju neko vrijeme i meditirajte na osjećaju.

Sada, zamisli svoju četvrtu (srčanu) čakru kao veći pupoljak vibrirajuće zelenog cvijeta lotosa koji se polako rastvara, a u samom središtu cvijeta plamsa zeleni plamen. Kada ovo jasno budete vidjeli, neka se cvijet počne vrtjeti sve brže i brže, dok na kraju plamen ne obavije cvijet i ne nastane velika zelena vatrena kugla. Držite vizualizaciju neko vrijeme i meditirajte na osjećaju.

Sada, zamisli svoju petu (grlenu) čakru kao veći pupoljak vibrirajuće tirkizno-plavog cvijeta lotosa koji se polako rastvara, a u samom središtu cvijeta plamsa tirkizno-plavi plamen. Kada ovo jasno budete vidjeli, neka se cvijet počne vrtjeti sve brže i brže, dok na kraju plamen ne obavije cvijet i ne nastane velika tirkizno-plava vatrena kugla. Držite vizualizaciju neko vrijeme i meditirajte na osjećaju.

Sada, zamisli svoju šestu (pineal, treće oko) čakru kao veći pupoljak vibrirajućeg indigo cvijeta lotosa koji se polako rastvara, a u samom središtu cvijeta plamsa indigo plamen. Kada ovo jasno budete vidjeli, neka se cvijet počne vrtjeti sve brže i brže, dok na kraju plamen ne obavije cvijet i ne nastane velika indigo vatrena kugla. Držite vizualizaciju neko vrijeme i meditirajte na osjećaju.

Sada, zamisli svoju sedmu (krunsku) čakru kao veći pupoljak vibrirajuće ljubičastog cvijeta lotosa koji se polako rastvara, a u samom središtu cvijeta plamsa ljubičasti plamen. Kada ovo jasno budete vidjeli, neka se cvijet počne vrtjeti sve brže i brže, dok na kraju plamen ne obavije cvijet i ne nastane velika ljubičasta vatrena kugla. Držite vizualizaciju neko vrijeme i meditirajte na osjećaju.

Sada, zamislite svoju zlatnu čakru (odnosno produžetak sedme čakre; koja se nalazi nekoliko centimetara iznad glave) kao kristalni cvijet lotosa; kao čistu svjetlost koja reflektira svih sedam boja (7 čakri). U samom središtu lotosa, plamsa svjetlosni plamen. Vizualizirajte si da se cvijet počne vrtjeti sve brže i brže, dok na kraju ne nastane velika svjetlosna kugla. Svijetlost postaje sve jača i počinje prštati sa svih strana. Usmjerite svjetlosnu energiju do korjenske čakre i natrag gore kroz krunsku sve do zlatne (njezina nastavka). Na ovaj način čista kristalna svijetlost cirkulira vašim tijelom tj. cirkulira kroz svih 7 čakri. Provedite nekoliko trenutaka meditirajući na osjećaju.

*Na ovaj način meditacija je učinjena mnogo zabavnijom, kreativnijom i puno zanimljivijom, a da prije svega nismo umanjili učinkovitost meditacije, nego smo je možda čak i povećali jer smo upravo ovim postupkom meditaciju učinili originalnijom i ojačali naš interes za meditiranjem.

NEŠTO O LOSOTOVU CVIJETU:

„Ovaj prekrasni cvijet bijele ili nježne roza boje, popularnost je stekao zahvaljujući budističkoj predstavi svijeta: kao sto se lotos u svojoj vječnoj ljepoti izdiže iz močvarnog blata, tako bi se i ljudska duša, meditirajući, trebala izdizati iz sive prosječnosti i dosezati božansko prosvjetljenje.“ „Malo ko zna da je lotosov cvijet imun na prljavstinu. Niz njegove latice klize kapljice vode sapiruci svu prljavstinu - cadz, bakterije, alge... Cak je imun i na boje i ljepila: kapljice prljavstine naprosto igraju kao na vreloj ploci.“ „Lotosov je cvijet simbol čistoće u kulturama istočnih civilizacija. Kapljice vode na njegovu listu su kuglice koje ne prianjaju za plohu, nego se slobodno kotrljaju po njoj. Kotrljanjem skupljaju prašinu s površine i tako je čiste, pri čemu površina lista ostaje potpuno suha! Lotosov je cvijet dugo skrivao tajnu svoje čistoće na nanometarskoj skali. Kada smo razotkrili o čemu se radi, brzo smo pronašli da mnoga živa bića izvanrednih osobina ovu pojavu koriste za svoje preživljavanje. Možemo li kopirati prirodu?“ „Lotos je bio sveti cvijet u Indiji, Kini i u Egiptu. Osim što su Kinezi lotosov cvijet, ili zlatni lotos, povezivali sa stidnicom, za njih je simbolizirao i vrhunsku mudrost, snagu, bogatstvo, bračnu sreću i vječni život. U Indiji je sankskrtski izraz za lotos, padma, ujedno i simbolička riječ koja predstavlja čakre. Padma simbolizira i čistu ljepotu i svetost. U indijskoj su ikonografiji Brahma, hinduski bog stvoritelj, te solarni bog Višnu, njegovo utjelovljenje (avatar) - ime mu doslovno znači "onaj koji prožima" - često prikazivani kako sjede na lotosu. Lotos simbolizira i Buddhino prijestolje. Padma-sutra, što doslovno znači "lotosova nit", smatra se ključnim dijelom budističke doktrine. I napokon, otac stvoritelj tibetanskog budizma, koji je živio u 8. st., bio je poznat pod imenom Padmasambhava, što znači "rođen iz lotosa".“

*Nikako nemojmo zaboraviti na „KOZMIČKE LJUBAVNIKE“:

„Dinamičko sjedište Kundalini Šakti (kreativne životne energije) je u bazi kičme, u prvoj čakri (Muladhara), a Njeno statičko sjedište je tzv. Lotos sa tisuću latica na vrhu glave (Sahasrara) gdje su Šiva i Šakti Jedno u kozmičkom orgazmu.“

Slava Luciferu!!!

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful