You are on page 1of 15

ISTORIA TEHNICII SI CREATIVITATE

-REFERAT-

Student:

Specializarea:EPI II

Scurt istoric a bicicletei

roata din fata. asemanatoare cu celeriferul. Utilizatorul statea pe o sa plasata in partea din spate si impingea celeriferul cu picioarele. In 1865 fratii Michaux inventeaza velocipedul. Putem spune ca aceasta inventie este functionala si astazi. numai ca este adaptata la dimensiunile copiilor de 2-3 ani. cum era la celerifer si la dreziana. In 1873 se inventeaza triciclul. care era o bicicleta din lemn cu doua roti inegale. asigurand astfel propulsia prin actionarea directa a vehiculului si nu prin atingerea pamantului. au montat niste pedale asemanatoare cu cele de azi. La inceput au folosit o prelungire a axului rotii din fata. legate intre ele printr-un cadru tot din lemn. rotari din Paris. Acesta era un ansamblu format din doua roti de lemn. dar care avea roata din fata orientabila. In 1818 baronul german Karl Friedrich Drais Sauerbronn construieste dreziana. prevazuta cu pedale. sau biciclul. .Stramosul bicicletei este considerat celeriferul. iar saua era plasata deasupra rotii mari. Schimbarea de directie se facea printr-o smucitura imprimata partii din fata. apoi. inspirandu-se dupa modelul manivelei cu care ei actionau piatra lor de ascutit cutite. In 1849 mecanicul german Heinrich Fischer a montat pedale la roata din fata orientabila. era mult mai mare decat cea din spate. Istoria acestei inventii este controversata. Unii spun ca fratii Ernest si Pierre Michaux. inventat in 1790 de catre contele francez Sivrac. iar saua era plasata la jumatatea distantei dintre roata din fata si roata din spate. aveau la reparat o dreziana si s-au gandit sa monteze un sprijin pentru picioare. care semana cu tricicleta de astazi utilizata de copii.

publica primul studiu teoretic privind dinamica bicicletei. Trecerea de la biciclu la bicicleta se datoreaza englezului Lawson care. şezutului şi a ghidonului au suferit doar mici schimbări din 1885. în special odată cu apariţia materialelor moderne de fabircaţie şi a proiectării asistate de calculator. si compatriotului sau J.patru ori mai mare. de la Universitatea Glasgow din Scotia (Marea Britanie). Bicicleta a influenţat istoria în mod considerabil. servicii de curierat şi sportul numit ciclism. O bicicletă poate fi definită în general ca fiind un vehicul rutier cu două roţi aşezate în linie una în spatele celeilalte. iar prin aceasta precizare vreau sa subliniez ca performanta in toate domeniile nu poate fi atinsa daca nu se bazeaza pe stiinta. Forma şi configuraţia de bază a cadrului. Fiind inventate în Europa secolului 19. construcţia bicicletelor s-a inspirat din tehnologiile deja existente. amortizoare pentru roata din faţă şi mânerele ghidonului orientate perpendicular pe axa bicicletei In 1874 profesorul Macquron-Rankin. cu toate că multe detalii importante au fost înbunătăţite. Ele sunt de asemenea foarte populare ca mod de recreaţie. dar în ultima vreme bicicleta a . În anii de început. fitness. asigurând în multe regiuni mijlocul principal de transport. bicicletele sunt acum în număr de peste un miliard. pe teorie. care in 1885 construieste bicicleta cu roti egale si cadrul din tuburi metalice. aplicaţii militare. roţilor. in 1877. iar viteza este de trei . Acestea au permis răspândirea modelelor speciale pentru cei ce practică un anume tip de ciclism. Se estimează că mersul pe bicicletă este de trei ori mai eficient din punct de vedere energetic decât mersul pe jos. şi au fost adaptate pentru folosinţă în multe alte domenii ale activităţii umane cum ar fi cel al jucăriilor. atât în domeniul cultural cât şi în cel industrial. prin utilizarea pneului de cauciuc. De atunci s-au realizat sute de imbunatatiri. in 1879. pedalelor. Ultima perfectionare esentiala este realizata de John Boyd Dunlop. pus în mişcare prin intermediul a două pedale acţionate cu picioarele.K.Această bicicletă de munte ("mountain-bike") are cauciucuri supradimensionate. cadrul cu pedalier si sistemul ghidon-furca. a inventat roata din spate cu lant de trasmisie. cadru rezistent. avand toate elementele bicicletelor moderne. când a fost construit primul model cu lanţ. dar elementele de baza au ramas aceleasi.Starly.

.inventatorul primei biciclete Baronul german Karl Drais von Sauerbronn a inventat “Laufmaschine” sau “masina de alergat”. Istoria bicicletei Foarte rar ne punem întrebări de genul “De unde vine bicicleta?”. Baronul Karl Drais von Sauerbronn . 1818. “Cine este inventatorul bicicletei şi cum a avut el această idee?” Acest articol îşi propune să prezinte pe scurt modul în care a evoluat această invenţie pe care astăzi o numim bicicletă. Utilizatorul trebuia să se împingă cu picioarele în pamânt pentru a deplasa maşinăria înainte.contribuit la rândul ei la dezvoltarea tehnologiilor atat in vechile domenii cat şi în altele noi. Acest strămoş al bicicletei era construit în totalitate din lemn şi nu avea pedale. Aceasta inventie a fost prezentata la Paris in 6 Aprilie.

Cauciucul a fost folosit prima oară în combinaţie cu spiţele. Porecla este justificată. nu oferea o calatorie foarte confortabila. Pedalele erau în continuare ataşate de roata din faţă. Următorul pas este deja cunoscut de multa lume. Era anul 1870 când această “Maşinărie” a apărut (pâna în acel moment nu exista posibilitata producerii unui cadru şi a unor componente din metal care să reziste).Această maşinărie a fost prima care a purtat numele de bicicletă (bicycle). Această combinaţie. având în vedere faptul că velocipedul era construit din lemn şi ulterior a fost echipat cu o bandă de metal pe roţi pentru o rezistenţa sporită. Maşinăria a fost numită velociped dar era cunoscută în termeni populari ca şi “bone shaker”(scuturător de oase). Roata din faţă era foarte mare deoarece constructorii au realizat că în acest fel o rotaţie a pedalelor va permite deplasarea pe o distanţă mai mare. pentru oferirea unei călătorii mai confortabile.Velocipedul sau “Boneshaker” Următoarea apariţie a maşinăriei pe doua roţi a fost în 1865. când pedalele au fost aplicate direct pe roata din faţa. O bicicletă cu o roată foarte mare în faţa şi cu o roata mai micuţa în spate. . împreună cu strazile pavate cu pietre.

Bicicleta a evoluat ajungând la nişte performanţe uluitoare. Istoric O bicicletă de epocă. Să nu uităm totuşi că meritul cel mai mare le revine celor care au gândit această minunată “maşinărie” care se numeşte bicicletă. în acel an a avut loc . Cadrul de carbon şi greutăţi de 7 kg nu mai sunt ceva neobişnuit. Acestea ofereau o altă prestanţă fiind utilizate şi de medici sau avocaţi. Aşadar. doamnele. cunoscută sub denumirea de velociped Strămoşul bicicletei a fost creat de către baronul german Karl Drais. îmbrăcate în fuste lungi şi strânse de corset aveau nevoie de altceva.În timp ce barbaţii riscau să se accidenteze pe o bicicletă instabilă. Aşa a apîrut bicicleta cu trei roţi. care a inventat şi şi-a patentat maşinăria în anul 1817.

În România. În majoritatea locurilor. bicicletele trebuie sa aibă lumini (faruri si stopuri) funcţionale daca sunt folosite după lăsarea întunericului. pentru a putea fi folosită pe drumuri publice. Aspecte Tehnice Schiţa unei biciclete Bicicletă de curse Cerinţe legale Din punct de vedere legal. în unele cazuri incluzând chiar obţinerea unui permis pentru conducerea bicicletei.prima plimbare cu bicicleta din oraşul său natal Mannheim până în suburbia Rheinau. Deoarece o bicicletă aflată în mişcare nu face foarte mult zgomot. după cum s-a stabilt la Convenţia de la Viena privind traficul rutier din 1968. . bicicletele trebuie sa aiba claxoane pentru a putea avertiza pietonii şi pe alţi biciclisti de apropierea lor. iar cel ce o conduce este şofer. în multe ţări. bicicleta este considerată ca fiind un vehicul. impunând ca bicicletele să satisfacă anumite cerinţe legale. De asemenea. în multe zone este o infracţiune conducerea unei biciclete care nu e în condiţie suficient de bună. Codurile rutiere din multe ţari reflectă aceste definiţii.

Roţile La bicicletele pentru adulţi. Mărci de ghidoane: Truvativ. roţile au de obicei diametrul de 26" (un inch = 25. ghidoanele pot fi drepte (flatbar) sau curbate (riserbar). Amortizorul furcii poate fi reglabil sau nereglabil. de la cea mai bună marcă la cea mai slabă). mai apoi prin anii 1980 au devenit comune cadrele din aliaje de aluminiu. dar Codul Rutier include şi obligaţii pentru ei. format din două triunghiuri: unul în faţă şi celălalt în spate. Alte diametre frecvent întâlnite la roţile de bicicletă sunt 24" şi 28".Mountain-Bike). printr-o articulaţie. Apoi ar veni Marzocchi. În interiorul furcii se fixează roata din faţă a bicicletei. Ghidonul Ghidonul bicicletei poate fi din oţel (modelele mai ieftine). Există două categorii mari de furci: cu amortizor şi fără amortizor. Suntour.4 milimetri). Părţi componente Cadrul Aproape toate bicicletele moderne au cadrul în formă de romb. de cadrul bicicletei.nu neaparat in ordinea performantei. Sunt foarte usoare si performante. Fox. Materialele folosite trebuie să fie rezistente şi uşoare. Furcile cu amortizor se folosesc la bicicletele care circulă pe teren accidentat (de exemplu la bicicletele tip MTB . FSA. Zoom (oarecum în ordinea calităţii. Componentele unei roţi de bicicletă sunt butucul. Point. janta . din aliaje de aluminiu sau din plastic armat cu fibre de carbon. Marzocchi. Manitou. iar în prezent sunt disponibile cadre mai scumpe din titan sau din materiale plastice armate cu fibre de carbon. Începând cu anii 1930 s-au folosit aliaje de oţel. Din punctul de vedere al formei. Manitou. Furca Este subansamblul care se fixează.conducătorii bicicletelor nu au nevoie de permis de conducere. Mărci de furci: Rock Shox. spiţele. RockShox . Fox Racing Shox sunt primul nume in lume la furci.

care pot fi mecanice sau hidraulice. Din punct de vedere constructiv. şapte. dar încă folosit la bicicletele ieftine) sau pe casetă (modelul mai nou). şase. lanţul este antrenat de foaia de antrenare. Sunrims. Remerx. Lanţul Serveşte la transmiterea mişcării de la pedale la roata din spate. Marci de schimbatoare: Shimano. Pinionul sau setul de pinioane se montează pe butucul roţii din spate. pinioanele pot fi pe filet (model mai vechi. iar pe cealaltă roată . Roţile de bicicletă au de obicei 24. Mach 1. Pinioanele cele mai des întâlnite au între 13 şi 28 de dinţi.frână disc. Exista schimbatoare pentru pinioane si schimbatoare pentru foi. Frânele Servesc la reducerea vitezei de deplasare şi la oprirea bicicletei. Mărci de pinioane: SRAM. în limbajul neoficial al bike-rilor). anvelopa ("guma") şi camera. Vuelta. Schimbătoarele Ajută la schimbarea vitezelor pentru pedalarea mai uşoară sau mai grea. Novatec. Shimano. Beretta. Shimano. SRAM. opt sau nouă. 32 sau 36 de spiţe. În partea din faţă. Din punctul de vedere al . Campagnolo. Bicicletele pot avea frâne pe disc pe cele două roţi. Dacă bicicleta are mai multe pinioane. acestea pot fi patru (la bicicletele mai vechi). Author. Rigida. Pinioanele Pentru transmiterea mişcării de la pedale la roata din spate. Câteva mărci de butuci: Mavic. iar în partea din spate. Se mai numesc deraioare (derailleur). frâne pe disc. o componentă foarte importantă este pinionul sau setul de pinioane.("cercul". Altrix. DT. Din punctul de vedere al modului de fixare. lanţul antrenează un pinion fixat pe butucul roţii din spate. Câteva mărci de jante: Mavic. în funcţie de preferinţe sau de teren. frânele sunt de mai multe tipuri: frâne tip cleşte ("frâne în V") . sau pot avea pe o roată frâna tip V. frână de picior. Alexrisms. Pedalele Sunt folosite pentru a pune în mişcare bicicleta.

inclusiv accidentele rutiere. şaua poate lipsi. fapt ce poate duce la conflicte atât politice. Sau pot sa aibe frână în V pe faţă si frână de picior pe spate. atât pentru cadre cât şi pentru componente speciale cum ar fi rulmenţii sau roţile dinţate. Altrix. Promax. Spre exemplu. Shimano. La unele biciclete destinate competiţiilor sportive. Numarul de răniţi per kilometru este comparabil cu cel al pietonilor. Exista sei special concepute pentru femei sau pentru barbati. Logan. Mărci de şa: Selle San Marco. Bicicleta în oraşul modern Bicicliştii şi conducatorii de vehicule motorizate au cerinţe diferite în ceea ce priveşte proiectarea străzilor. cât şi pe strazi. Alhonga. fabricanţii de automobile Rover. frânele pe disc pot fi mecanice sau hidraulice. Un studiu danez din anul 2000 a concluzionat că mersul pe bicicletă la lucru este legat de o reducere cu 40% a ratei mortalităţii. Tektro. iar acest lucru este asociat cu costuri de zeci de miliarde de dolari. Şaua Este "scaunul" bicicletei. Unele oraşe oferă prioritate traficului motorizat. În general. Mărci de frâne: Magura. la fel ca şi Fraţii Wright. ciclismul nu este considerat o activitate cu grad mare de risc. Point.sistemului de acţionare. Hayes. Skoda şi Ford şi-au început afacerile ca şi producatori de biciclete. care ofera un confort sporit Aspecte sociale si Implicaţii economice Producţia de biciclete s-a dovedit a fi un bun antrenament pentru alte industrii care au dus la dezvoltarea tehnicilor avansate de metalurgie. Avid. acesta a inclus toate cauzele decesului. spre exemplu realizând sisteme extinse de străzi cu sens unic sau sensuri giratorii . cum ar fi cele de "trial". Aceste tehnici le-au dat mai târziu posibilitatea metalurgiştilor şi mecanicilor să realizeze componentele utilizate în automobilele şi avioanele timpurii. dar mai mic decat cel al pasagerilor de autoturisme. Ciclismul şi sănătatea Exercitiul fizic obţinut din mersul pe bicicletă este în general asociat cu sănătatea şi cu o stare de bine general. Organizaţia mondială a sănătăţii estimează că lipsa activităţii fizice este pe locul doi (după fumatul de tutun) ca şi factor de risc în ţările dezvoltate.

Masa Critică este o mişcare mondială de promovare a ciclismului. Alte oraşe aplică metode de reducere a traficului pentru a limita impactul traficului motorizat. spre exemplu. Ei cer şi dotarea acestora cu soluţii pentru transportul bicicletelor. Kona. sau se asigură dispozitive externe de ataşare a bicicletelor pe mijolacele de transport în comun. Concret.) cât şi pentru scopuri globale (conservarea energiei. Mărci de biciclete actuale Mărci fabricate în România: DHS. Leader Fox (Cehia)Azonic (SUA). First Bike. Cannondale. cât şi de alte şcoli de gândire politică. Cross (Bulgaria). etc. Kenzel (Slovacia). Magellan (Ungaria). De asemenea. proiectarea urbana. Pegas. Asemenea grupuri promovează bicicleta ca un mijloc alternativ de transoprt şi sublinază potenţialul ei pentru conservarea energiei şi a resurselor precum şi beneficiile pe care mersul pe bicicletă le aduce sănătăţii în comparaţie cu mersul cu maşina. cluburi de turism. Mărci din alte ţări: Orbea (Spania). Astfel de activişti cer de asemenea îmbunătăţirea transportului în comun atât local. Are legătura cu largirea spaţiului alocat bicicletelor şi este susţinută atât de cei ce fac campanie pentru protejarea mediului înconjurator. cât şi promovarea mersului pe bicicletă. Ocazional se iau chiar măsuri extreme impotriva bicicliştilor. Peugeot (Franţa). în Shanghai. Masa Critică este o plimbare lunară cu bicicletele. Altrix (Ungaria). Merida (Taiwan). . întreţinerea drumurilor. skateboarderi şi cu pietoni. Giant(Taiwan). Activismul pentru ciclism Cicliştii formează asociaţii. cluburi de concursuri. atât pentru interese specifice (cum ar fi benzi pentru biciclete. Rich Bike. Fisher (SUA). Dragomir (Bulgaria). Scott. reducerea poluării. Separarea traficului motorizat de biciclete în unele oraşe a avut succes doar parţial. un oraş în care bicicletele obişnuiau să fie mijlocul dominant de transport. cât şi între oraşe. Astfel de benzi dedicate trebuie adesea să fie împarţite cu skateri. în unele oraşe se găsesc sisteme extinse de benzi de biciclete.Bulls (Germania). În orasele unde ciclismul este popular şi încurajat este permis transoprtul bicicletelor pe mijloacele de transport în comun.de mare capacitate. mersul pe bicicletă pe strazile oraşului a fost chiar oprit temporar în decembrie 2003. atât în ceea ce priveşte siguranţa. Trek (SUA). promovarea bunei condiţii fizice).

fara denivelari.numit si “drezina”. un baron neamt. si-ti faceai vant. cu ghidon la cea din fata. la bicicletele de curse performante si la cele de tip Mountain Bike. exact ca la trotinetele din zilele noastre. . dupa care impinsul cu picioarele trebuia repetat. atat de utila si placuta. nu se putea merge cu ea decat pe un drum foarte drept. decat in gradinile palatelor sau in unele parcuri. Bicicleta avea doua roti egale. spite. apoi velocipedul si mai tarziu bicicleta. sau prima “masina mergatoare”. sau “cal de placere” . Doar ca bicicleta mergea cativa metri. inventa prima bicicleta. asina mergatoare pe doua roti”. veti afla cum s-a ajuns de la modelele de lemn. Dar. Si va dati seama ca acum aproape 200 de ani aceste drumuri nu prea existau.Von Drais. Interesanta poveste a bicicletei incepe acum aproape doua sute de ani.la care „din întâmplare” participă sute de ciclişti. lant. cum se mergea pe ea? Foarte simplu: te suiai. lant si frane. deoarece. din cauza aglomeratiei si densitatii populatiei. 1817 . cu care “galopeaza” tinerii in ziua de azi. in unele tari ca Japonia si China. te impingeai cu picioarele in pamant. cand un baron german s-a gandit sa inventeze un mod mai simplu de a se deplasa. Acest model . si era construita toata din lemn.nu a avut prea mare succes. fara pedale. Utila mai ales pentru faptul ca. pentru a se deplasa mai repede pe aleile gradinii regale. astfel de evenimente au avut pana acum loc în Bucureşti. fara pedale. Citind in continuare o scurta istorie a bicicletei. este aproape imposibil sa circuli cu masina. oare. din cauza ca era din lemn si ii zdruncina foarte tare pe cei ce incercau. Timişoara şi în Cluj Napoca. În România. aparatoare sau alte accesorii.

Facut tot din lemn. cu atat se parcurgea o distanta mai lunga la fiecare pedalare. mai tarziu rotile fiind si din fier. Proaspata inovatie. s-a inventat un nou model si mai interesant: bicicleta cu roata inalta in spate. sau oamenii mai bogati. pentru mai multa siguranta. ce facea mersul mult mai confortabil. desi costa foarte mult . Avand pedalele fixate tot pe roata din fata. rotile fiind prevazute cu cauciucuri foarte tari. noua inventie arata foarte ciudat: roata din fata. incat bicicletei de lemn cu pedale i s-a spus “zdruncinatorul de oase”! 1870 . fara lant intre roti.echivalentul salariului mediu al unui muncitor pe sase luni.1865 . acest model a venit cu ceva nou: pedale fixate direct pe roata din fata.1890 . deoarece in scurt timp s-a trecut din nou la cele doua roti egale. Ambele modele nu au rezistat insa prea mult. Cu ea se plimbau insa si doctorii. la orice oprire brusca sau la lovirea rotii de o piatra. a fost inventata tricicleta cu roti inalte in spate. deoarece le dadea un aer de superioritate si eleganta. deoarece era la fel de incomoda ca si bicicleta baronului. era mult mai inalta in comparatie cu cea din spate. Mai tarziu. Si a devenit tot mai mare. pe masura ce constructorii si-au dat seama de un lucru foarte clar: cu cat era roata mai mare. pe care era fixata si saua. bicicleta se rasturna in fata. dar era si foarte periculoasa! Toata greutatea fiind in partea din fata. a fost adusa in 1887 de un medic veterinar irlandez. Iar cel ce mergea pe ea cadea de pe roata inalta exact in cap! De aceea. pe numele sau John Boyd . pentru a elimina riscul “caderii in cap”.Apare velocipedul (“picior iute” in traducere din limba latina) . special construita pentru femei. Si nu numai ca era foarte scumpa. Aceasta masinarie a fost si prima care a purtat oficial numele de bicicleta. Nici aceasta inventie pe doua roti nu a incantat lumea.1890. Modelul a fost o atractie intre anii 1880 . Iar mersul pe un drum de tara sau pe unul pietruit era atat de neplacut. stramosul bicicletei. care era putin mai mare decat cea din spate. aparand in plus pedalele legate prin lant si pneuri in loc de cauciucuri.Bicicleta din lemn este inlocuita de cea construita in totalitate din metal. preotii.

prima semicursiera inventata. mai ales cele pentru copii. In 1929 apare bicicleta Lindy. suspensiile s-au perfectionat. Mai mult. fiind anul infiintarii companiei Arnold & Schwinn. Tot el a inventat doi ani mai tarziu pneurile pentru automobile. Apoi.pentru baieti si albastru . . pentru o mai mare rezistenta la traseele de concurs foarte denivelate. in 1966. exact ca la bicicletele de azi).Dunlop. femeile au trecut incet . In 1933. Trecand in secolul douazeci. facute din metale foarte usoare (crom si aluminiu). Revenind la bicicleta cu pneuri (pneul este format din cauciuc si camera. una dintre cele mai mari companii producatoare de biciclete. Iver Johnson. Acum incep sa apara bicicletele special facute pentru copii de compania Sears. modelul acesta fiind. la comanda ciclistului. In plus. Schwinn introduce camere speciale la pneuri. vopsite in culorile rosu stralucitor . a deschis “epoca spatiului” in industria bicicletelor. primul om care a traversat cu avionul Oceanul Atlantic. iar in 1890 a infiintat una dintre cele mai mari companii producatoare de pneuri din lume: DUNLOP. a facut o bicicleta speciala pentru un ciclist celebru in acea vreme . Tot in aceasta perioada s-a format “Liga americana a oamenilor pe roti”. bicicletele fiind accesibile aproape tuturor copiilor din America. precum si unul dintre sponsorii echipelor de curse cicliste. pentru a putea merge mai comod cu bicicleta. in mai 1927. in 1910. devenita din 1960 Schwinn Bicycle Company.englezul Major Taylor . un constructor din statul american Massachusetts. rand pe rand. Astfel. cu aripi la roti. numele ei venind de la americanul Charles Lindberg. Au aparut.sudand cele trei bare ale cadrului in forma de triunghi. de fapt. Tot compania Sears. “Soimul negru” fiind un model care pana in 1950 a fost prezent pe piata bicicletelor pentru cei mici. pe masura ce crestea cererea pentru bicicletele pentru curse. iar metalul greu din care era facut cadrul si tuburile a fost inlocuit de alte metale mult mai usoare.incet de la fusta si corset la o imbracaminte mult mai lejera. modelele fiind tot mai aerodinamice. asemanatoare cu cele de la motociclete. suspensiile. mai intai la roata din fata. vorbim despre unul dintre modelele care a fost foarte apreciat la vremea lui. apoi la cea din spate.pentru fete. coarnele ghidonului au fost indoite. care exista si azi sub numele de “Liga Biciclistilor Americani”. Anul 1916 a fost unul revolutionar in istoria bicicletei. bicicleta nu a mai suferit mari schimbari fata de modelele dinainte.

Tot aceasta firma este printre primii creatori ai celebrului model pentru copii BMX.Intre anii 1960 si 1970 apar si se dezvolta bicicletele cu mai multe viteze. construite de compania Schwinn. mai tarziu inlocuit de mult mai performanta bicicleta Mountain Bike. .