You are on page 1of 44

Scopul acestei lucrări este de a prezenta caracteristicile sistemelor de injectie Bosch

EDC16CP39, care este instalat pe DW12MTED4
SISTEMUL alimentare cu combustibil
1. SCHEMA

2. Rezervorul de combustibil
2.1. DESCRIERE
Rezervorul de combustibil este format din 2 parti:
• partea principală, situat pe partea a gâtului de umplere (verde)
• o parte suplimentar (roşu)

2.2. DESCRIERE INTERNE

2.3. Pompă de combustibil / metru a nivelului de combustibil (1211)
2.3.1. Rolul
Modulul POMPA combustibil / nivel combustibil:
• combustibil de joasă presiune la pompa de combustibil de înaltă presiune
• masurarea cantitatii de combustibil prezente în r

3 ± 1 ohm .ecartament pluti pe gard de sus: 6.5 ± 1 ohm 2.ecartament pluti pe palma superior de 6.1. .4.5. Pompă de combustibil de joasă presiune continuă pentru a primi putere de 20 de secunde. Caracteristici de dispozitive electrice • Pin atribuire: Contact 1: "masa" Pin 2: semnal Rezistenţa • între PIN 1 şi PIN 2: . Caracteristici de dispozitive electrice Pompa de combustibil BOSCH EKP 10 • maxim de debit al pompei de combustibil = 160 l / h • presiunea în circuitul de joasă presiune la ieşirea din pompa de combustibil este reglementată la nivelul de 1. 2.2 bar • Starea de control pompă de joasă presiune: Power + APC (de la aprindere) (o întârziere de 20 de secunde) Contact 1: "masa" detector Pin 2: traductor de semnal Pin 3: Neutilizat Track 4: "masa" de pompa Pin 5: Pompa de alimentare (12 Volt) Rezistenţa între PIN 1 şi PIN 2 . în cazul în care CMM computer primeşte informaţii "motorul în funcţiune".6 Ohm .ecartament plutesc pe palma inferioare: 44.4. FUNCŢIONARE nivel combustibil (1211 şi 4315) Redus de combustibil pompa de presiune este alimentat de la BSI 12 V putere.3.ecartament pluti pe palma inferior 75.7 ± 0. Rolul Măsurarea nivelului de combustibil din rezervor măsuri suplimentare cantitatea de combustibil din rezervor suplimentar.2. Nivel combustibil (4315) 2.4.2.2.5 ± 0.6 Ohm 2.

Semnal de la tabloul de bord 24 BA (18) Citroen HPI motoare de autovehicule În caz de încălcare a circuitului în mesaj de avertizare instrument panoul este afişată mecanicului: În acest caz. este o tensiune care depinde de fiecare pluteste de sonde. . Informaţii despre nivelul de combustibil este trimis la tabloul de bord.2 ecartament de combustibil metru instalate în serie şi conectate la panoul de instrumente Informaţii despre nivelul de combustibil afişate pe panoul de instrumente este suma nivelurilor de combustibil în rezervoarele de combustibil principale şi suplimentare. dispozitivul de diagnostic citeşte valoarea de 255 Ω.

Ω . POWER DISTRIBUTION • Modul pompă / nivel combustibil (1211) rezervor de combustibil primeşte puterea după rotirea cheii de contact pentru a «+ APC» de relee situat în BSI. ace • M2. M4 negru 48-pini servi ca un link pentru redistribuirea puterii între pini M1. Parametru de măsurare Meniu BSI / «mesures parametrilor» (parametrii de măsurare) .2.6.% 2. Testul de acţionare Meniu «COMBINA» (tabloului de bord) / «Teste Actionneurs» (servomotoare Teste) . M3 maro 48-pini calculator CMM.6.3.1. Operaţiunilor după SALES SERVICE 2. care sursa de alimentare la pompa de combustibil diesel (1208).6. .Rezistenţa la indicator de nivel pentru combustibil. M2.7.Nivelul de combustibil. rezistor încălzit (1273) Regulatorul de presiune inalta HP (1322).Digital Index / combustibil ecartament 2.Oficiul de pompa de combustibil = active sau inactive Meniu «COMBINA» (tabloului de bord) / «mesures parametrilor» (măsurarea parametrilor) . Erorile de citire B1201: eroare informaţii despre nivelul de combustibil Informaţiile de eroare cu privire la nivelul de combustibil: B1202 2. senzor de oxigen (1357) şi solenoid supapa bypass sistemul EGR (1394). M3.6.2. • Releu de control în BSI se desfăşoară în 20 de secunde după aprindere.

1. DESCRIERE Return combustibil De pompă de injecţie .3. Filtru de combustibil 3.

Alimentare cu combustibil Senzor conector prezenţa apei Motorina .

40 ° C. este încălzit la o temperatură de 30 ° C.2. Încălzite motorină în detrimentul bypass interne de combustibil în filtrul de combustibil. în scopul de a obţine de reciclare de combustibil minim. ÎNCĂLZIRE ŞI RECICLAREA de combustibil diesel Filtrul nu este un combustibil diesel electric de încălzire. Procentul maxim de deschis termostatic Kapan este de 80%. Funcţia de încălzire diesel foloseste principiul de reciclare a motorinei fierbinte de la regulatorul de presiune înaltă şi robinet termostatic de temperatură de combustibil în intervalul de la aproximativ 30 . supapă termostatică este combustibil reciclat pentru mai repede.3. apoi a crescut treptat până la o temperatură de 40 ° C. Scopul este de a utiliza caldura pentru a reveni de combustibil pentru incalzirea de combustibil la intrarea în pompa de combustibil de înaltă presiune. .

1. DESCRIERE Senzorul de temperatură de combustibil include un rezistor cu un "negativ" coeficient de temperatura (CTN). CARACTERISTICI ALE aparat electric • Principiul a senzorului: CTN .2. Senzorul de temperatură este situat la iesirea de combustibil de la filtrul de combustibil pe tubul de alimentare de înaltă presiune pompa de combustibil. Mai mare temperatura creste. Senzorul de temperatură de combustibil include un rezistor cu un "negativ" coeficient de temperatura (CTN). Mai mare temperatura creste.1. Operaţiunilor după SALES SERVICE 3. Citroen motor HPI motor Senzorul de temperatură trimite informaţii despre temperatura de combustibil în CMM calculator. mai putin rezistenta.3. Erorile de citire P0182: scurt circuit la plus sau deschis sau valoarea este prea mică P0183: scurt-circuit la "masa" sau valoarea este prea mare 4.3. Temperatura combustibilului SENZOR (1221) 4. Acest lucru îi permite să reglementeze consumul de combustibil şi se calculează densitatea de combustibil 4.3. mai putin rezistenta.

4.2.4. Erorile de citire P0182: scurt-circuit la "masa" sau valoarea este prea mare P0183: scurt circuit la plus sau deschis sau valoarea este prea mic Dacă vă identificaţi erorile în computer senzor de temperatură de combustibil CMM ia valoarea de default la 100 ° C. Pompa de inalta presiune CP1H (1208) .4.3. Operaţiunilor după SERVICE Vânzări / DIAGNOSTIC 4. Parametru de măsurare Meniu «INJECTIE» (injecţie) / «Mesures parametrilor» (măsurare) / «Informatii carburant circuit» (Informaţii cu privire la sistemul de alimentare cu combustibil) Temperatura combustibilului. SPECIFICAŢII 4. ° C 5.1.4.4.

6. unele de management al motorului de calculator 5.5. REGULATOR FUEL (1208) 6. În caz de eşec de control al consumului de combustibil (1277) pentru a înlocui pompa de combustibil de înaltă presiune în întregime.1. şi reglarea presiunii în rail este . Pompa pentru combustibil a CP1H nu necesită ajustări. ROLUL pompa de combustibil de înaltă presiune primeşte combustibil alimentate de la rezervorul de combustibil. vă permite pentru a ridica temperatura de combustibil diesel "motorul este rece. cu pompa de combustibil.1. DESCRIERE regulator de combustibil este deschisă în absenţa controalelor asupra CP1H pompa de combustibil.2. pompa de combustibil de înaltă presiune comprimă mai mult combustibil decat este necesar. şi apoi se comprimă la o valoare de presiune inalta. de asemenea. de înaltă presiune." Acţionare permite directa de combustibil mai multe diesel la pompa de combustibil. ROLUL reglarea presiunii în rail este prevăzut cu: a) pe partea de joasă presiune: control al consumului de combustibil pot fi depuse la pompa de combustibil de înaltă presiune numai cantitatea de combustibil care motorul într-adevăr nevoie. control de gestiune.

vă permite să schimbaţi rapid presiunea combustibilului în rampă atunci când presiunea set de combustibil (de exemplu.2. de asemenea. Regulatorul de presiune. mod concis combustibil este încălzit şi se elimină necesitatea de combustibil pentru încălzire suplimentare. DESCRIERE Presiune 1: Built-in electrice interfaţă 2: Construirea unui electromagnet 3: Reliance 4: inductiv de bază cu un împingător 5: Wrapping în bobină corp 6: Locuinţei 7: reziduale gol de aer 8: miez magnetic 9: O-ring 10: cu piston cu canal de distribuţie . acceleratorul este eliberat). 6.prevăzut cu un regulator de presiune. b) partea de înaltă presiune: regulatorul de presiune combustibil vă permite să schimbaţi presiunea de combustibil în funcţie de sarcina motorului curent şi păstraţi-l la un nivel prestabilit.

11: de primăvară 12: element de fixare Primăvară .

în cazul în care autoritatea de reglementare nu primeşte combustibil de control electric. în cazul în care autoritatea de reglementare nu primeşte combustibil de control electric. 6. De intrare în direcţia de pompa de combustibil de înaltă presiune este deschisă. Admisie de la pompa de combustibil de înaltă presiune este deschisă. .De primăvară "11" permite supapa de control al fluxului să fie deschisă în absenţa unui control în cazul în care servomotorul nu primeşte semnalul de comandă.3. CARACTERISTICI ALE combustibil electrice dispozitiv de control (1208) regulator de combustibil este deschis în lipsa de control electrice.

4. Citroen motor HPI motor Scară = 5 V / diviziune. Cursul tipic de curbe Acest grafic a fost obţinută experimental. Bază de timp = 5 ms .6.

5.1. Parametru de măsurare Meniu «INJECTIE» (injecţie) / «Mesures parametrilor» (Măsurătorile) / «Informatii carburant circuit» (Informaţii despre sistemul de alimentare cu combustibil) . vedere acest material este recomandat pentru toate. Informaţii despre nodurile principale şi senzorii din sistemul de injectie de combustibil pot fi relevante pentru alte versiuni de motoare Citroen / Peugeot.Supapa de control electromagnetică debitul pompei de combustibil 6. prin urmare.2. În . Erorile de citire P0001: controller circuit deschis electrovalva P0002: discrepanţă între actual de gestionare P0003: scurt-circuit la "masele" de control al supapei electromagnetice sau valoarea este prea mică P0004: scurt la plus controler supapa electromagnetică (blocate în poziţia închis) 6. Testul de acţionare Meniu «INJECTIE» (injecţie) / «Teste actionneur» (Teste de acţionare) . 6. nu doar proprietarii de Peugeot 4007 si Citroen C-Crosser. "Educaţie" Pentru a controla combustibil "formare" lipse A doua parte a materialului dedicat de combustibil a sistemului de injecţie Bosch EDC16CP39 grup diesel HDi DW12MTED4 motor PSA.4. mA 6.în intervalul de la 0% (deschis) la 100% (închis) .5.5.3.5.Curent de înaltă presiune pompa de combustibil.6.combustibil RCO de control de flux de control . Motorul va continua să funcţioneze dacă deconectat regulator de debit cu motorul în funcţiune. OPERAŢIUNI After Sales Service / Carburanţi CONTROL DE DIAGNOSTIC Motorul poate rula atunci când deconectat regulator de debit.5.

precum şi regulatorul de presiune combustibil. Valorile de presiune admisibile de presiune rail • presiunea minimă: 100 bar • presiunea maximă în funcţionare continuă: 1600 bar • Presiunea maxima pe scurt: 2000 bar • Presiune maximă admisibilă de urgenţă: 2200 bar Este interzis să înlocuiţi senzorul de presiune de combustibil din sol (1321).1. De înaltă presiune (1321) 8. La scurt timp planificate pentru a publica continuarea acestei serii de materiale. injectoarele de combustibil şi un algoritm pentru gestionarea acestora. 8. senzor de debit de aer. CARACTERISTICI ALE aparat electric .această secţiune vom considera rail.2. 8. ROLUL Senzorul de presiune combustibil vă permite să controlaţi închis punctul de setare în buclă rail. turbocompresor. CMM computer necesar.

Cursul tipic de curbe La sarcină maximă de presiune în rail se modifică după cum urmează: Viteza motorului.3.• Principiul a senzorului: piezo-rezistive 8. rpm .

Presiunea de combustibil măsurat în feroviar.2. Erorile de citire P0192: scurt-circuit la "maselor" sau valoarea este prea mică P0193: scurt circuit la plus sau deschise sau valoarea este prea mare 8. Testul de acţionare Elementul executiv de testare lipseşte. Motorul continuă să funcţioneze dacă deconectat senzor de presiune înaltă în feroviar cu combustibil atunci când motorul este pornit. . bar 8.4. Parametru de măsurare Meniu «INJECTIE» (injecţie) / «Mesures parametrilor» (Măsurătorile) / «Informatii carburant circuit» (Informaţii privind sistemul de alimentare cu combustibil) . în caz de deconectare a senzorului: 321 bar 8.4. • Presiunea care se afişează instrument de diagnosticare în anticiparea pornirea motorului: 258 bar • Presiunea care se afişează instrument de diagnosticare.1. bar .4.presiunea combustibilului în feroviar.raducere din Rusă în Română Presiunea combustibilului în feroviar.4.3. bar 8. Operaţiunilor după SERVICE Vânzări / DIAGNOSTIC Motorul poate începe dacă presiunea manometrică în rail este deconectat.

2.4.4. CARACTERISTICI ALE aparat electric .1. REGULATOR DIESEL combustibil de presiune (1322) 9. ROLUL Regulatorul de presiune combustibil diesel (1322) permite autorităţii de reglementare a consumului de combustibil (1277) pentru a obţine o presiune de carburant determinat în rampa. unele CMM calculator. 9. "Educaţie" "Educaţia" lipseşte. 9.8.

3. DESCRIEREA unitate internă / OPERARE Traducere din Rusă în Română 1: Filtru 2: margine de prindere 3: robinet cu bilă 4: O-ring 5: Montarea suprafaţă şurub cu şaibă de blocare 6: Craving . presiunea minimă Regulatorul de presiune de combustibil este deschis în lipsa de control (În cazul în care presiunea de motorină> 100 bar). presiunea maximă .RCO 0%: de înaltă presiune regulator de combustibil este deschis.RCO 100%: de înaltă presiune regulator de combustibil este închis. 9.Regulatorul de presiune de combustibil este controlată de principiul RCO: .

7: înfăşurării 8: Conexiune electrică 9: arc supapă (calibrare 100 bar) Calea ferată de mare de combustibil la presiune provoacă presiune de intrare ridicată (etichetate cu numărul 3: Robinetul cu bilă). În cazul în care solenoid nu este controlată. care se misca tija la stânga. se opun presiune mai mare de combustibil exercitată asupra mingea => se suprapune peste canal pentru a se scurge combustibil creşte => presiunea de combustibil. . şi presiunea de combustibil <100 bar Înfăşurarea este furnizat în conformitate cu strategia de presiune tot mai mare în rail = forţa de primăvară> şi puterea de lichidare. atunci bobina nu primeşte putere. regulatorul de presiune.

Motor de tarabe atunci când scoateţi regulatorul de presiune combustibil cu motorul în funcţiune.1. Motorul nu se va executa atunci când deconectat.4. 9.4.4.4. Operaţiunilor după SERVICE Vânzări / DIAGNOSTIC După oprirea motorului.4. "Educaţie" . Erorile de citire Gestionarea presiune regulator de combustibil (1322): P0087: presiune mai mică de o anumită valoare P0089: Având în vedere presiunea diferă de presiunea măsurată P0090: circuit deschis P0091: scurt-circuit la "masele" P0092: Scurtă plus P1206: controlerul de temperatura este prea mare sau scurt la plus P3002: presiunea de mai sus set P3003: presiunea este sub un anumit P3025: controller de management actual este prea mare sau prea mic Regulamentul de combustibil de înaltă presiune: P0088: Având în vedere presiunea diferă de presiunea măsurată P0093: Având în vedere presiunea diferă de presiunea măsurată P1113: presiunea minimă este atins P1166: presiunea în rail este prea mare P1199: la presiunea limite cand presiunea a atins un nivel minim de 9.9.4. Parametru de măsurare Meniu «INJECTIE» (injecţie) / «Mesures parametrilor» (măsurare) / «Informatii carburant circuit» (Informaţii despre sistem de combustibil) RCO-reglementarea de gestionare a presiunii în rail . regulator de presiune combustibil.în intervalul cuprins între 0% (deschis) şi 100% (închis).3. 9. aşteptaţi 30 de secunde înainte de a efectua orice acţiune. Testul de acţionare Elementul executiv de testare lipseşte.2. 9.

1332.2.1. 10. DESCRIERE GENERALA Folosit piezo-electrice de tip duză."Educaţia este lipseşte 10. INJECTOR (1331. 1334) 10. DESCRIERE . 1333.

CARACTERISTICI .3.10.

Jeturi de muncă .versiunea montare SIEMENS .1.eliminând astfel.5 μF (valoare măsurată) • Presiunea internă = 10 bar (în detrimentul de instalare a supapei în retur de carburant de la injector) Actuator piezoelectric este plasat în corpul duzei.• Timp minim de încărcare: 100μs (CMM = 138μs) • minim de timp de descărcare de gestiune: 100μs • 7 găuri pulverizare ∅ 143 uM • maxim de 5 injecţii pe ciclu • Alimentare: 110 . eforturile inerţial asociate cu aceste mişcări). Nu deconectaţi injector cu funcţionarea motorului.3.1600 bar) • intensitatea maximă: 17A (1800 bar) • Rezistenţa internă: 200000Ω + /-50000Ω (valoarea măsurată = 185 kΩ) • Capacitate: 5. elementul executiv este instalat în cap cilindru) • O mai bună gestionare a vorbitorului la deschiderea / închiderea acului de închidere (Acţionare Închideţi elimină piston drum lung. pentru a preveni eşecul său. care trece prin duza intreaga .150 (230 bar . Această locaţie oferă două avantaje: • silenţioase funcţionare (în prezent. 10.

Traducere din Rusă în Română 10. Hidraulice de compensare Pe injector piezoelectric clasic de lucru este diferenţa între elementul de acţionare şi .3.2.

3.unul până la 4500 rpm) • 1 sau 2 de bază (e) de injectare • o injecţie ulterioară (în faza de regenerare) Un exemplu de injector semnal de contr . acest decalaj creşte. Această funcţie este prevăzută cu un robinet care este integrat în linia de recul cele 4 injectoare. pistonul de primăvară creează o forţă care urmăreşte să crească în camera hidraulic. Oficiul a duzei În acelaşi ciclu poate apărea până la 5 injectare: • 2 injecţie pilot până la 3200 rpm (şi apoi .supapa fungice pentru a compensa modificări ale dimensiunii de dilatare termică de piese. suma corespunzătoare de combustibil diesel intră în camera din cauza scurgerilor interne în pistonul pentru a le compensa. De-a lungul timpului. În cazul în care diferenţa este crescut. procesul de injectare se încheie atunci când decalajelor reale sunt compensate. Pentru a asigura eficienţa din urmă duze ar trebui să fie umplut cu motorină la pushrod camera hidraulic nu este niciodată golit. care sprijină reziduurile de presiune de 10 bar 10.3.

4.10. Cartogramă pilot preparate injectabile Numărul de injectii per ciclu variază în funcţie de sarcina motorului (până la 5 injectii per ciclu). Activarea strategia de injectare pilot depinde cartogramelor stocate în calculator CMM lor. .3.

Operaţiunilor după SERVICE Vânzări / DIAGNOSTIC jeturi de fixare: strângere de retenţie suport cuplului 0.4. utilizaţi supapa de la 10 bar pentru retur combustibil din fiecare duză. Cartogramă ulterioare injecţie Injecţie ulterioare ale activat doar pe faza de regenerare a filtrului de particule. din care au fost eliminate 10.1. Măsuri de precauţie atunci când eliminarea / instalare: • Curăţaţi înainte de a scoate • Nu pune / nu se agită duza (riscul de golire a camerei hidraulice) • Instalaţi plug Înlocuiţi • tub de presiune de combustibil după fiecare desface ataşamentul lor • Înlocuiţi plamyazaschitnuyu şaibă • Puneti duza de pe aceste cilindri.5 dN.m + 130 ° Verificarea revenirea de combustibil de jeturi: pentru verificare exacte. Erorile de citire Biroul din numărul duza de cilindri n ° 1: P1197: Un calculator eroare internă control circuit scurt "plus" la "masă" între firele ": P2146 Biroul din numărul duza de cilindri n ° 2: . memorate de calculator de gestionare a motorului.3. Traducere din Rusă în Română 10. Injecţie ulterioare se bazează pe cartogramă.5.4.10.

De admisie a aerului .Rectificarea cilindru de combustibil valoarea ciclu.Activarea politicilor statului corectarea durata injecţiei: activ sau inactiv 10. "plus" sau circuit deschis: P0203 P0268: un circuit scurt între cele două jeturi fire Injector n ° 4 (1334): P0204: scurt-circuit la "mase".4. "plus" sau circuit deschis P0271: un circuit scurt între cele două jeturi fire Încălcarea de duze de ajustare: P11A0: corectarea magnitudinea de livrare de combustibil ciclice este incorectă P11A1: corectarea magnitudinea de livrare de combustibil ciclice este incorectă P11A2: corectarea magnitudinea de livrare de combustibil ciclice este incorectă P1491: corectarea magnitudinea de livrare de combustibil ciclice este prea mare P1492: corectarea magnitudinea de livrare de combustibil ciclice este prea mic P1493: corectarea dincolo de limitele P1494: abaterea de amestecul este prea mare P1495: abaterea de amestecul este prea mică Telekodirovka jeturi P1600: caracterizarea injectoare incorect sau nu a fost finalizată Am «INJECTIE» (injecţie) / «Mesures parametrilor» (Măsurătorile) / «Informatii carburant circuit» (Informaţii despre sistem de combustibil) .Rectificarea cilindru de combustibil valoarea ciclu. "plus" sau circuit deschis P0262: un circuit scurt între două fire Injector n ° 2 (1332): P0202: scurt-circuit la "mase".P2149: control circuit scurt "plus" la "masă" între firele " Injector n ° 1 (1331): P0201: scurt-circuit la "mase". Meniu «injecţie» (Fuel Injection) / «Apprentissage» (Educaţie) / «Clasificări des injecteurs» (Clasificarea duze). 4 mg / ciclu .Rectificarea de ciclul combustibilului valoarea cilindru 1 mg / ciclu . 2 mg / ciclu . vă permite să schimbaţi codurile duzele IMA incluse în CMM memoria computerului. utilizaţi meniul «Pièces de rechange» (Piese) / «Motopropulseur diesel» (centrale electrice diesel) / «changement injecteurs» (injectoare Remontarea) instrument de diagnosticare.4. de asemenea. "plus" sau circuit deschis P0265: un circuit scurt între cele două jeturi fire Injector n ° 3 (1333): scurt-circuit la "mase". 3 mg / ciclu .3.4. "Educaţie" În caz de calculator CMM înlocuire.Rectificarea cilindru de combustibil valoarea ciclu. Testul de acţionare Testele de servomotoare disponibile 10.valoarea totală a ciclului de combustibil = mg / ciclu .

SCHEMA .1.

Debit de aer (1310) 2. . ROLUL ŞI LOCAŢIE Debitmetru informează un CMM computer cu privire la numărul de aer care intră în motor.2.1. şi o temperatură a aerului care intră în motor.

2. CARACTERISTICI ALE aparat electric • Principiul de măsurare a debitului de aer: un film încălzit.3. SIGNAL Calibrare: 2 V / Citroen motor HPI diviziune motor Baza de timp: 500 μs debit Zero: F = 11000 Hz (motorul oprit . • Principiul de senzor de temperatură: CTN 2.2.aprindere pe) Consumul mediu: F = 5500 Hz (motorul la ralanti) .

Traducere din Rusă în Română 2. Teste servomotoare Testele de servomotoare disponibile 2. Erorile de citire P0100: flux de aer neplauzibilă P0102: frecventa este prea mare: fluxul de aer este prea mic P0103: frecvenţa este prea mic: fluxul de aer este prea mare P0104: circuit deschis sau scurtcircuit pe "plus" sau "de masă" P0112: scurt-circuit la "maselor" sau valoarea este prea mică P0113: scurt circuit la plus sau deschise sau valoarea este prea mare P1589: tensiunea de alimentare prea mică P1590: tensiunea de alimentare prea mare P3007: flux de aer prea mic P3008: debit de aer este prea mare 2. 2.4.4.3.Initializarea a fluxului de aer din cauza Computer Management înlocuirea motorului În cazul de înlocuire a debitmetrului de aer care aveţi nevoie pentru "tren" cu instrumentul de diagnosticare.4.2.4. Operaţie de urgenţă În cazul este detectata o eroare de calculator de control al motorului fluxul de aer switch- .1.Debitul maxim: F = 1000 Hz (motorul merge la încărcare completă) Notă: Frecvenţa scade cu rata de creşterea debitului masic de aer de admisie. ° C 2.Debitmetru de aer. mg / ciclu . Măsurarea parametrilor Meniu «INJECTIE» (injecţie) / «Mesures parametrilor» (măsurare) / «Informatii admitere circuit d'aer» (Informaţii despre admisie de aer) .4. Operaţiunilor după SERVICE Vânzări / DIAGNOSTIC 2.debitul de aer. "Educaţie" Meniu «INJECTIE» (injecţie) / «Apprentissages» (Educaţie) .4.Initializarea a debitmetrului de aer .4.Temperatura aerului în flux. mg / ciclu .5.

ROLUL acţionare turbo acţionează prin forţa de tracţiune la lame rotative.uri pentru a utiliza valoarea estimată a fluxului de aer. turbocompresoare servomotor (1367) 3. Atunci când o eroare este detectat temperatura aerului senzor de control al motorului computerul utilizează semnalul senzorului IAT şi viteza motorului.2. control Computer motor prin intermediul acestui acţionare controlează presiunea aerului supraalimentate.3. hrănire gazele de eşapament pentru a intra turbina. 3.1. DESCRIERE • turbo tip GARRETT GT17B • Presiune maxima = 2. 3. LOCALIZARE 3.5 bar (absolută) • Viteza maximă a rotorului = 213000 rpm .

De preferinţă. Gama de funcţionare • poziţia de referinţă: RCO determina poziţia de = 15% • Regulamentul pentru viteza mica: RCO determina poziţia de = 85% (umăr închis) • Asigurarea de mare viteză: RCO determina poziţia de = 15% (lama deschis) Notă: . . Turbocompresor cu geometrie variabilă creşte energia cinetică a gazelor de eşapament.4.4.2.Control semnal nu turbocompresor posibil de a vizualiza pe un osciloscop.4. reducerea fluxului de zona în calea de gaze de eşapament Viteză mică lamă => în poziţia închis Mic debit zonă Direcţia tangenţială de intrare a gazelor de eşapament la volan Turbine de Accelerare = Creşterea> taxa de presiune-aer Notă: În această poziţie. De lucru la viteze reduse ale motorului La viteze reduse ale motorului energia cinetică a gazelor de evacuare este scăzută.Lame Rotary sunt în poziţia deschis atunci când elementul de acţionare nu se transmite o comandă de control pentru a trage dispozitivul de control cu un turbocompresor cu geometrie variabilă.3. 3. le monitorizeze cu poziţia definiţia semnalului. OPERAŢIUNI 3.1. semnalul de determinarea poziţiei turbocompresorului reglabile RCO componente se apropie de control de 85% .

3. în funcţie de turaţia motorului şi ciclul de alimentare cu combustibil.4. Mod de comanda pot fi controlate sau reglementate: • Mod de control: Managed Un computer controlează CMM poziţie executivă de modificări element palete rotativ pentru a controla presiunea aerului de supraalimentare în funcţie de poziţia paletelor dat rotativ. Munca la viteza motorului de mare La viteze mari ale motorului energia cinetică a gazelor de evacuare este mare.4. precum şi presiunea atmosferică (altitudine) şi temperatura motorului. Având în vedere absolută aerului de supraalimentare presiune depinde de viteza şi sarcina motorului. creşterea fluxului de zona în calea de gaze de eşapament De mare viteză lamă => în poziţie deschisă Mare flux zonă Direcţie radială de la intrarea gazelor de eşapament la volan Încetinirea turbine viteza => scăderea în presiune de încărcare-aer Notă: În această poziţie. Turbocompresor cu geometrie variabilă reduce energia cinetică a gazelor de eşapament. in functie de viteza motorului şi magnitudinea de alimentare cu combustibil ciclice.4. semnalul de determinarea poziţiei turbocompresorului reglabile RCO componente se apropie de control de 15 3. Moduri de operare computer CMM decide modul de control turbocompresor. • Mod de comanda: reglabil Un computer controlează CMM poziţie executivă de modificări element palete rotativ pentru a controla presiunea aerului de supraalimentare în funcţie de presiunea absolută dat de aer supraalimentate.3. • Comutare între management Computer CMM comută modul de control în modul de control al supraalimentarii turbo. .

Curăţare De fiecare dată când opriţi calculatorul aprindere CMM efectuează mecanism de compensare în 4 timpi pentru schimbarea geometria turbinei.3. acest semnal de control corespunde o anumită poziţie în intervalul de la 15% la 85%.5.5. CARACTERISTICI ALE dispozitiv electronic .4. De fiecare dată când opriţi calculatorul aprindere CMM gestionează circulaţia lame rotative a mecanismului de schimbare a geometriei turbinei pentru a le împiedica de la lipirea datorită colmatării de funingine. La sfârşitul CMM epurare ultimul ciclu de computer stabileşte un mecanism pentru a schimba geometria motor cu turbină de pornire poziţia corespunzătoare RCO determina poziţia de 15%. 3.

3. 3.De fiecare dată când opriţi faza de aprindere a tratamentului este de geometrie variabila a turbinei. care variază de la 15% la 85% (ceea ce corespunde fazei de tratament) şi apoi ia valoarea de 15% (ceea ce corespunde poziţiei de referinţă a paletelor turbinei) imediat înainte de a deconecta turbina de control al puterii de acţionare. Operaţiunilor după SERVICE Vânzări / DIAGNOSTIC . După semnalul de oprire a motorului pentru a determina pozitia a lamelelor de cotitură trece valoare. Cursul tipic de curbe Semnal determinarea poziţiei paletelor turbinei de cotitură: Program stabilit atunci când motorul este la ralanti Calibrare: 5 V / div.5 ms Perioada = 1 ms Frecvenţa = 1000 Hz Notă: Semnal determinarea poziţiei paletele de cotitură trece valoarea RCO de 85% atunci când motorul este la ralanti.6. Baza de timp: 0.7.

3. Teste servomotoare Testele de servomotoare disponibile 3.5.Initializarea unui turbocompresor 3. Probleme de gestionare a motorului computer o comandă pentru a reduce ciclul de combustibil şi iluminarea de probleme cu motorul de pe tabloul de bord.Presiunea aerului măsurată în mbar .2.Definirea de mecanism de acţionare pentru a schimba geometria turbinei.% . mbar . "Educaţie" Meniu «INJECTIE» (injecţie) / «Apprentissages» (Educaţie) .7.7. Erorile de citire Solenoid presiune supapa de control încărcare-aer P0243: circuit deschis sau presiunea este foarte scăzută P0244: valoarea nu se potriveşte sau tensiunea bateriei este scăzută P0245: scurt-circuit la "maselor" sau presiunea este prea mare P0246: scurt la plus sau presiune prea scăzută Determinarea dispozitivul de deviaţie de cotitură P129A: Abaterea: element de control este deschis mai puţin de o anumită valoare P129B: Abaterea: element de control este deschisă mai mult decât o anumită valoare P129E: acţionare este blocat P2563: acţionare este blocat P2564: Tensiune prea mică sau scurt-circuit la "masele" P2565: tensiune prea mare sau scurt la plus Taxa de aer sub presiune regulament P0049: riscul de turbo-twist P0234: presiunea de mai sus set P0299: presiunea este sub un anumit 3.Stat de reglare a presiunii aerului gratuit: controlate sau reglementate 3.Definirea de eşec: Poziţia a mecanismului de schimbare a geometriei turbinei diferă de poziţia dat (lipirea).7. Operaţie de urgenţă Diagnostic integrate într-o CMM computer. .3.Identificarea de eşec (în creştere rapidă a presiunii aerului la ieşirea din compresor): Probleme de gestionare a motorului computer o comandă pentru a reduce ciclul de . . .Specificat taxa de aer sub presiune.7. puteţi activa o strategie de urgenţă lucrări legate de definirea de vina. Măsurarea parametrilor Meniu «INJECTIE» (injecţie) / «Mesures parametrilor» (măsurare) / «Informatii admitere circuit d'aer» (Informaţii despre admisia aerului) .4.1.7.Identificarea de abateri de la poziţia specificată (lipirea uşoară): Computer CMM cauzele circulaţie forţată a lame pentru a le preveni lipirea.

se mută într-un mod controlat.combustibil şi iluminarea de probleme cu motorul de pe tabloul de bord.Identificarea de eşec (pierderea de presiune a aerului semnal de încărcare): Probleme de gestionare a motorului computer o comandă pentru a reduce ciclul de combustibil. şi include probleme cu motorul comuta pe tabloul de bord. . .