Twitter útmutató

Ingyenes webes alkalmazás, amelynek segítségével 140 karakterben küldhetünk szét információkat a világba. Közösségi hálózat és mikroblog rendszer. 1. Regisztráció a http://twitter.com/ oldalon. Kattints a zöld „sign up now” gombra

Regisztráció menete

2. Töltsd ki az adatokat. 

http://7szindizajn.hu/

3. A következő néhány oldalon tippeket kaphatsz, hogy kiket kövess. Válogathatsz téma szerint. Például, ha a művészet és dizájn érdekel,akkor kattints az Art and design feliratra és megjelennek a téma népszerű képviselői. A nevük melletti follow gombra kattintva máris követőjévé váltál.

Megkeresheted ismerőseidet, Gmail-es levelezőtársaidat emailcímed és jelszavad megadásával. 

http://7szindizajn.hu/

Konkrétan rákereshetsz személyre vagy témára

4. Végül kattints alul a „next step you are done” gombra és kész is az oldalad.

5. Még egy e-mailt fogsz kapni a megadott címre, amiben meg kell erősítened a regisztrációdat.

Az oldal kezelése

1. A képernyő felső részében egy kérdést találsz: „What’s happening?”, erre válaszolhatsz maximum 140 karakterrel, ezek a tweet-ek, amelyek minden követődnek megjelennek az üzenőfalán, illetve mindenki látja, aki megnyitja az oldaladat. Üzeneted mögé egy linket is bemásolhatsz, ehhez semmiféle külön kód nem szükséges. Ha beírtad az üzeneted, kattints az update gombra. 

http://7szindizajn.hu/

2. A bal felső sarokban látod, hogy hány ember követsz (following), hányan követnek Téged (follow) 3. Vidd az egyik általad követett személy üzenete fölé az egérmutatódat! Ekkor további funkciók válnak láthatóvá: Reply – ezt használhatod, ha a feladónak szeretnél üzenni válaszképpen az ő üzenetére. Retweet – ezt akkor használhatod, ha továbbítani szeretnél üzenetet. Ebben az esetben követőid üzenőfalán ehhez az üzenethez nem Te leszel feladóként feltüntetve, hanem az akinek az üzenetét továbbítottad. Az ő profilképe mellett pedig egy jel, ami utal arra, hogy ez egy továbbított üzenet. Csillag – a kedvencek listázására szolgál

4. Az általad kiküldött üzenetek is azonnal láthatók lesznek az üzenőfalon, a Tiéden és a Téged követőkén is. Ezeknél az üzeneteknél a csillag – kedvencekhez való hozzáadás és törlés lehetősége adott. Tehát ne félj kipróbálni, ha nem tetszik, nyomban törölheted is, amit írtál! 5. A keresőben témákra, twitter felhasználókra kereshetsz. 6. Az alatta levő felsorolás pedig mindig az aktuálisan legnépszerűbb témákat jelzi. Például e sorok írásakor ilyen a még egészen friss Google Buzz. 

http://7szindizajn.hu/

7. A profile menüpont alatt összesítve láthatók eddigi hozzászólásaid

8. A Find People menüpont alatt különböző szempontok alapján kereshetsz 

http://7szindizajn.hu/

9. A settings menüben további beállítási lehetőségek állnak rendelkezésre. Az Account –nál megadhatsz időzónát, nyelvet (jelenleg magyarul még nincs), rövid bemutatkozást stb. A Password- nél módosíthatod a jelszavadat. A Mobile arra szolgál, ha mobiltelefonról is szeretnél üzenni, de ez a szolgáltatás nálunk még nem elérhető. A Notices menüben e-mail értesítéseket kérhetsz arról, ha valaki követni kezd vagy üzeneted érkezik, illetve a program fejlesztéséről. A Picture menüben töltheted fel saját profilképedet. És végre elérkeztünk a Design-hoz, ami a scrapbookos blogolóknak is már biztosan tetszeni fog, különféle háttérképek és színbeállítások közül válogathatsz, amit nemcsak Te fogsz látni, hanem mindenki, aki meglátogatja a twitteres oldaladat. Sőt a change background image segítségével akár a saját magad által készített háttérképet is feltöltheted. Check out Themeleon link a Colourlovers oldalára mutat, ahonnan szintén kedvedre válogathatsz színek és mintázatok közül.

http://twitter.com/rainbow7203 http://7szindizajn.hu/ 

http://7szindizajn.hu/

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful