You are on page 1of 13

Cauta sa fii Matur inainte de a te gandi la casatorie !

Romani 8: 28,29
Casatoria este o Slujire
P.W.- Domnul mia facut o chemare irevocabila ca sa imi dau viata in slujirea fiicei
Lui !!
Este o chemare irevocabila la slujire, la Sacrificiu, la ami da viata pentru Ea ,
pentru beneficiul ei, pentru prosperitatea ei Spirituala si pentru beneficiul si
prosperitatea Spirtuala a familiei noastre!!
Care este Scopul final al Casatoriei ?
Scopul = Final al casatoriei este sa-L Glorificam pe Dumnezeu !
Dar la acest scop se ajunge printr-un alt scop similar.
Scopul casniciei este ca eu sa fiu tot mai asemenea lui Hristos si pentru ca Sotia
mea sa fie tot mai asemenea lui Hristos si Copii mei la fel !!
Dumnezeu imi va da o sotie care va fi compatibila in anumite domenii dar
deasemenea nu va fi compatibila cu mine in multe alte domenii !
Si va fi diferita fata de tine in multele domenii in care tu ai dorii sa fie ca si tine
Dumnezeu iti da o sotie care nu iti indeplineste toate conditiile
Iti da o sotie care va Esua in anumite asteptari pe care le ai cu privire la ea
DE CE ???
Uite motivul >>=
noi trebuie sa fim tot mai asemenea chipului lui Hristos!
Cand te gandesti la chipul lui Hristos la ce te gandesti ??
1 Dragoste neconditionata
2 Mila
3 si Har
Daca vom fi sa fim ca si Hristos trebuie sa invatam acestea 3
CUM vei invata dragostea neconditionata daca esti casatorit cu o femeie care iti
indeplineste toate conditiile ??

Dar sa fii ca si Hristos fata de persoana care te cunoaste cel mai bine este DIFICIL ! Si nu este oare un adevar TEribil ca ajungem sa tratam alti oameni cu mai multa curtuazie decat o tratam pe sotia noastra ? :( Daca ne-am trata prietenii asa cum ne tratam sotiile.CVUm vei invata mila daca te vei casatorii cu o femeie care nu da gres niciodata ? Cum vei invata sa acorzi Favoare nemeritata daca sotia ta intotdeauna merita favoarea ?? Scopul final in casatoria ta e sa inveti sa iti tratezi Sotia ta precum Isus Hristos isi trateaza Biserica !!!!!! Este usor sa iubesti o persoana de la Distanta Si este foarte usor sa areti asemenea lui Hristos inaintea oamenilor care te privesc de la Distanta . nu dupa cati oameni vinla Hristos. si nici macar cu privire la cat imi iubesc copii >>> >> Eu imi masor Spiritualitatea in functie de cat de mult imi iubesc Sotia !!!! Si lucrarea si cea mai mare slujire a mea este Sotia mea 1 Timotei 3: 4. 5 Caci daca cineva nu stie sa-si cârmuiasca bine casa lui. = Eu imi masor spiritualitatea mea nu dupa modul cum predic . cum va îngriji de Biserica lui Dumnezeu? . ei ar inceta de a ne fi prieteni Dumnezeu ne cheama la o viata MULT mai Inalta !! Si daca vreti sa fiti ca si Hristos incepe cu sotia ta. nu cu privire la cate carti scriu. pentru ca daca nu sunteti asemenea lui Hristos cu sotia voastra inseamna ca restul vietii voastre nu este nimic alceva decat ipocrizie porti o masca P.. 5 sa-si chiverniseasca bine casa si sa-si tina* copiii în supunere cu toata cuviinta. W.

Insa suntem facuti cap de familie ca sa ne Slujim familia !!!!! Efeseni 5: 22 22 Nevestelor*. nu spune ca Pastorul este capul sotiei mele > Ci EU sunt !! . Mântuitorul trupului.rugandute impreuna cu ea Crezi ca esti Biblic doar pentru ca iti aduci copii la Biserica sau doar pentru ca iti aduci Sotia la biserica ? Crezi ca este responsabilitatea prezbiterilor ca sa se ocupe de sotia ta ? Oare nu realizezi ca Biserica este o institutie creata de Dumnezeu ? Insa REALIZEI ca inainte sa fie creata institutia Biserici a fost creata INSTITUTIA FAMILIEI ?? Noua barbatilor ne place sa ne laudam ca suntem cap de Familie . ci spune ca sunt un singur trup cu SOTIA mea !! Si prioritatea vietii mele trebuie sa fie Sotia mea si dupa ea trebuie sa urmeze copii mei Si am 2 Scopuri in viata > Ca Isus Hristos sa traiasca in ei > Si ca ei sa se conformeze trairi in Hristos Cat de mult timp iti petreci cu Sotia ta ???? . -. El.vorbind din scriptura . fiti supuse barbatilor vostri ca** Domnului.Bibila nu spune ca eu sunt un singur trup cu Biserica . 23 caci barbatul* este capul nevestei. dupa cum si Hristos** este capul Bisericii.Nu spune ca alt barbat este capul nevestei mele.vorbind din scriptura .rugandute impreuna cu ea Cat timp petreci cu copii tai ???? .invatando .

ei sunt responsabilitatea mea ! sa-i Iubesc sa ma joc cu ei sa-i invat din scriptura si sa-i duc la culcare . Autoritatea lui Isus Hristos Autoritatea ce neo da hristos este o autoritate de a conduce dar pentru BENEFICIUL si Progresul Sotiei noastre si a copiilor.Insa CE Inseamna sa fii Cap ?? Trebuie sa privim la subiectul autoritatii in 2 feluri 1. Autoritatea Cezarului = era o autoritate centrata in sine insus era plina de egoism se gandea doar la el si folosea pe toti din jurul lui ca pe niste sclavi cap in familie ? ESTI tu genul acesta de 2.W. Si este inainte de toate o chemare la SLUJIRE Sa murim fata de noi insine ca si Barbati si sa o slujim pe sotia noastra si sa ne slujim familia !!! Sa zicem ca lucrez 10-12 ore pe zi si vii acasa si tu crezi ca ti-ai terminat treaba dar nui asa >> Copii tai stau 6-8 ore pe zi la scoala invatand lucruri CONTRAR bibliei .Cand eu sunt plecat la munca si copii sunt cu sotia mea acasa atunci copii Apartin Ei in acel timp >> Dupa ce vin acasa de la munca apartin Mie pana ii pun la culcare !!! :) Ei sunt responsabilitatea mea ! Dumnezeu mi ia dat Mie ! Si nu conteza cat de obosit sunt. tu ce ai sa faci in privinta asta ?? CARE este cea mai mare INFLUENTA in vietile copiilor vostrii ??? > Trebuie sa fii TU !!! P.

Daca nu o sa cadem deacord o sa trebuiasca sa caut sa aman acea decizie.Bine ai venit in fratietatea Barbatilor'' Sotia ta tia fost data tie . Trebuie sa vorbesc cu sotia mea.Si cand ii pun la culcare vine urmatoarea mea slujba > Am o Sotie ! > si ea trebuie sa cunoasca lucrurile lui D-zeu > trebuie sa stie ca o Iubesc! Si cand si ea merge la culcare atunci pot sa cad si eu (colaps) Vom spune > Lucrul acesta este Dificil ! >. si trebuie sa iau o decizie foarte mare > Dar asta nu inseamna ca o sa iau eu singur decizia aceea !!. la fel si copii tai dar e un lucru de care sa te TEMI >> ex: e un lucru nemaipomenit sa fii Sef. suntem un singur trup si daca vorbim impreuna si cadem deacord atunci putem lua acea decizie . ea este cel mai bun sfatuitor. Sa zicem ca esti sef peste o intreaga fabrica. > ce ai investit in ea ? > cum iai purtat de grija ? H> Ti-am dat copii erau responsabilitatea ta ca sa ii cresti in teama fata de Dumnezeu ! CE am Facut ??? Dumnezeu ma facut capul familiei. De Ce ? .. Insa cand vin sefii mai mari si Fabrica e intro stare proasta nu o sa vorbeasca cu toti muncitorii o sa vorbeasca cu tine !! SI aceasta se va intampla inaintea tronului lui Dumnezeu !!!! >>>> Vei fi tras la raspundere pentru Sotia ta ! Hristos iti va spune> Ti-am dat una din fiicele lui Dumnezeu.

pe sine . . Vedeti surorilor si voi puteti sa aveti dorinte care sunt gresite. ca s-o sfinteasca..O sa astept si o sa ma rog cu ea pana o sa ajungem o unitate cu privire la problema aceea.. insa Surorilor nu aceasta inseamna... da-mi cartea de credit ! :)) . trebuie sa ne iubim Sotiile. Dar daca trebuie sa iau decizia si ea inca nu e deacord. vezi trebuie sa iti dai viata pentru mine . Eu sunt capul familiei. iubiti-va nevestele cum a iubit si Hristos Biserica si S-a dat pe Sine pentru ea. si daca voi fi gresit in decizia aceea voi fi tras la raspundere inaintea Tronului lui D-zeu !! >>>> Unii poate spun ca e un lucru minunat sa ai autoritate dar deasemenea este un lucru DE TEMUT sa ai autoritate Este un lucru ca un om sa ia o decizie proasta si sa isi ruineze viata lui . dar cand ia o decizie si ruineaza viata intregii lui familii e cu totul altceva.. Deaceea trebuie sa fim oameni ai scripturii si sa ne reinoim mintile in scripturi si sa stim care este voia lui Dumnezeu Efeseni 5:25 Barbatilor*. atunci este responsabilitatea mea sa ma ridic si sa iau decizia aceea.. Insa Dragostea e definita aici ca un act al sacrificiului ! Hristos a iubit Biserica si sa dat pe sine pentru ea si noi trebuie sa ne iubim sotiile si sa ne dam pe noi insine in mod literal pentru ele .. > > Insa pentru ce scop ? Asta nu inseamna Surorilor ca o sa mergeti acasa de aici cu zambetul pe buze si o sa spuneti Sotului. Biblia spune ca El sia dat viata. a faptului ca tresaltam in sus de bucurie. si D-zeu nea dat binecuvantarea iubirii Romantice a emotiilor. pentru ca Sotii vostri nu sunt responsabili sa va dea tot ceea ce va doriti ! Si sotul tau este responsabil sa traiasca o viata inaintea ta de Sfintenie de Sacrificiu pentru ca prin viata lui voi Sotiile si copii sa ajungeti sa-L cunoasteti tot mai mult pe Hristos si sa va conformati chipului Lui ! ... si Versetul 26.

. el sta .. "taticul nu pleaca nicaieri. . Eu nu am nevoie de flori de la ea :D Sotia ta are nevoie sa vada Dragostea ta !! In primul rand in asemanarea ta cu Hristos Dar deasemenea si in actiunile tale Si in cuvintele tale Ea are nevoie sa auda: te iubesc !.Fiecare sot este un Slujitor un Lucrator in viata Sotiei si a copiilor lui ! Insa uitati-va la faptul ca trebuie sa ne iubim nevestele. o iubeste pe mama noastra'' Dar mai este un lucru> Daca imi iubesc Sotia la fel cum a iubit Hristos Biserica.. P. Te iubesc! >>> TREBUIE SA-MI IUBESC SOTIA MAI MULT DECAT ORICE PERSOANA DE PE PAMANTUL ACESTA !!!! P. baietii mei vor invata cum sa iubeasca o femeie!! Vor realiza ca o femeie trebuie sa fie > Onorata trebuie sa te porti cu grija cu ea.Imi Iubesc Copii enorm . ramane cu noi. Ii Iubesc !. >> EU imi voi salva SOTIA !!. Te iubesc!. este foarte interesant in textul acesta ca Sotiilor nu le este poruncit sa-si iubeasca Sotii .W.. Nu te mania. copii mei vor fi cei mai Fericiti de pe Pamant cand se uita la taticul lor iubindo pe mamica lor ei vor sti ca familia lor e in siguranta. dar trebuie sa ma pazesc de Idolatrie. insa Sotiilor le este poruncit sa-si Respecte Sotul ! Asta nu inseamna ca Sotul nu are nevoie de Dragoste si asta nu inseamna ca sotia nu are nevoie de respect !! Insa ceea ce spune Biblia este foarte adevarat pana si oamenii de stiinta au descoperit lucrul acesta! >> >> Barbatii si Femeile sunt diferiti. dar un lucru si mai important Fetita mea va avea un STANDARD dupa care va judeca pe toti tinerii care se vor apropia de ea Ea va stiu cum trebuie sa fie Iubita ! .W.Eu nu am nevoie sa ma sune de 3 ori pe zi la Locul de munca si sa imi spuna ca ma iubeste. Dar daca ma aflu intr-o barca cu familia mea si barca incepe sa se scufunde si eu sunt singurul care stie sa inoate si pot salva doar o singura persoana. Gandestete. Ei vor sti ca exista un loc pe pamantul acesta care este ca o stanca!. . Daca imi Iubesc sotia mai mult decat orice alta persoana de pe acest pamant.

Sotiile noastre vor fi schimbate pe masura ce discutam evanghelia cu ele ! In timp ce le slujim pe ele cu evanghelia Este responsabilitatea mea sa cunosc scripturile si sa imi conduc casa dupa cuvantul lui Dumnezeu !! Nu trebuie sa faci zilnic studiul cu sotia ta. apoi alte lucruri vor incepe sa se intample. pentru ca nu primesc dragostea si sprijinul pe care ar trebuie sa-l primeasca din partea Sotiilor lor. asa sunt toti barbatii. Poti incepe si o zi pe saptamana si dupa aia fa-ti timp macar de 3 zile pe saptamana cate 30 minute macar dar trebuie sa am o ordine. Vei invata sa traiesti scripturile in mijlocul vietii. si va lasa alti barbati sa o trateze pe ea gresit si o va trata ca si cum nu ar fi o fica pretioasa a lui Dumnezeu care este !! > Vrei sa ti se intample lucrul acesta cu fica ta ? :( . Daca tatal ei nu o iubeste pe mama ei. ... fara pata. dupa ce a curatit-o prin* botezul cu apa prin Cuvânt BARBATILOR>> > Avem o slujire a Cuvantului cu care trebuie sa le slujim pe Sotiile noastre. Veti inepe sa luati decizii impreuna pe baza scripturii si in cele din urma ii veti include si pe copii vostrii ! > Acum vreau sa ne uitam la motivul pentrucare Hristos isi sfinteste biserica. slavita. Daca nu atunci trebuie sa ii iubesti mamica! SURORILOR >>> Ati auzit afirmatia ca : Nu exista nici o dragoste ca cea a mamei ? > Afirmatia aceasta nu este adevarata !! Pentru ca Biblia ma invata ca nu exista nici o alta Dragoste ca Dragostea unui tata ! De ce Mamele sunt asa atasate de Copii lor.. Efeseni 5: 27 ca sa înfatiseze înaintea Lui aceasta Biserica. asa ca se intorc catre copii lor. Copii nu ar fi trebuit Niciodata sa indeplineasca nevoiele emotionale ale unui adult V. fetita aceea va gandi ca asa stau lucrurile. ci sfânta si fara prihana.>> O fetita nu se va ridica niciodata deasupra tatalui ei. 26 ca s-o sfinteasca. rugativa impreuna ! INTREABO : CUM POT SA FIU UN SOT MAI BUN ? O sa incepi sa ai o relatie cu ea in Domnul . Studiati un pasaj din scriptura. Veti incepe sa impartasiti scriptura unul cu celalalt in timpul zilei.. fara zbârcitura sau altceva de felul acesta.

Dar lucreaza pentru a o face Glorioasa.. inca de pe vremea pe cand eram noi pacatosi.. cred ca va fi nevoie de 20 de barbati sa incerce sa ma tina pe loc! . ne vom apropria unul de celalalt !!!! P.si sunt dedicat pacii . . nu chipului tau !! Barbatilor.W.La trimis pe Fiul Lui ca sa moara pentru ea ! Oare chiar doresti sa o ranesti pe femeia aceea..aceea este fica mea. .daca predica si cineva imi da o palma . lucreaza la a o face placuta lui !! Trebuie sa lucrezi contiinui ca sa o faci sa fie tot mai Frumoasa! Dar tine minte.Sunt Crestin . Ci a murit pentru o Sotie Razvratita!. cre ca trebuie sa intorc si celalalt obraz -Dar nu stiu daca se vor intampla lucrurile asa > > daca cumva cineva se aproprie de fica mea si incearca sa o raneasca.> ca sa o faci sa fie tot mai asemenea chipului lui Hristos. voi nu trebuie sa incercati sa faceti pe Sotiile voastre sa semene tot mai mult cu tine Sotiilor. gandestete la lucrul acesta. " Domnul sa te ajute" :D Dar eu nu imi iubesc fica in comparatie cu cat de mult isi iubeste Dumnezeu ficele ! Cat de mult iubeste Dumnezeu pe Sotia ta ?.. amandoi ar trebui sa cautati sa fiti tot mai mult asemenea lui Hristos si pe masura ce ne vom apropria tot mai mult de Hristos. Hristos a murit!. Daca o ranesti pe fica mea.Vreau sa va invat ceva care sper ca va pune. voi nu trebuie sa incercati sa faceti pe Sotii voastri sa semene tot mai mult cu tine > Ci impreuna.Teama de Dumnezeu in voi!. nu a murit nici macar pentru o Sotie Frumoasa !.Cand Hristos a murit pentru mireasa lui spune ca . oare nu iti este teama de Dumnezeu?. as muri de o mie de ori pentru ea!. El nu a murit pentru o Sotie Perfecta.

adica sa o facem sa Infloreasca si acelasi cuvant este folosit in > 1 Timotei 4 unde spune ca slujitor trebuie sa se hraneasca tot timpul cu cuvantul credintei. Trupul ei se schimba . Efeseni 5: 29 Caci nimeni nu si-a urât vreodata trupul lui. de slaba si toate acestea apasa asupra sotiei tale si EU trebuie sa stau la usa casei mele si sa spun ca lucrurile acestea nu vor intra in casa noastra! Nu poti sa crezi ce crede lumea de azi. ci îl hraneste. Sunt anumite lucruri pe care poti sa le impartasesti cu sotia ta. =Sotia ta este ca o planta gingasa. discuta cu sotia ta problemele inaintea copiilor tai .Si este demonic. trebuie sa afirmi dragostea aceasta pentru sotia ta.. dar ea nu este facuta ca sa poarte toate poverile pe care le porti tu si copii tai cu siguranta nu pot sa poarte toate poverile acelea. lucrul acesta este total diferit. Petru. dar Dumnezeu este foarte bun.cand veniti acasa de la munca. Dumnezeu nu iti va asculta rugaciunea!!. îl îngrijeste cu drag. ea trebuie sa fie hranita ca sa creasca. Mai este un motiv. Trebuie sa o Hranim. va lasati problemele afara.ne spune ca Sotia este un vas mai slab. vrei sai faci sa le fie tot timpul teama ? atunci luptate cu sotia ta inaintea lor.-. ! Ea este mult mai importanta pentru El decat o Slujire!! Biblia nu spune niciodata daca te vei comporta gresit in slujire Dumnezeu nu iti va asculta rugaciunea !>> Dar spune ca daca nu te vei comporta cum trebuie cu Sotia ta. Trebuie sa aruncam toate acele poveri asupra lui Hristos !! Vrei ca Copii tai sa creasca nefiind nesiguri pe ei. dara daca te atingi de fica Lui. nu trebuie sa poarte aceleasi poveri pe care tu le porti ! Barbatilor. Eu sunt un om al lui Dumnezeu si trebuie sa fiu dedicat unei singure femei si sa o iubesc mai mult decat atunci cand neam . este anticristic. fata ei se schimba dar ea inlauntrul ei este inca fata aceea de 19 ani.Facem greseli in Slujire din multe puncte de vedere. sa fie atat de inalta. :( Sotia ta inca din anii copilariei sia dorit sa fie frumoasa si deobicei la varsta cand o femeie se casatoreste se gaseste la punctul cel mai inalt al frumusetii ei dar apoi varsta incepe sa isi spuna cuvantul. este satanic. ca si Hristos Biserica. este intors pe dos> ca in cultura asata fara Dumnezeu o fata ca sa fie frumoasa trebuie sa aiba niste standarde .

nu întarâtati la mânie pe copiii vostri.. parintilor( in greceste se refera mai mult la Tati) . dornic si in stare sa imi asum responsabilitatea . care sa stie cum sa lucreze. Mai nou se spune ca trebuie sa iti traiesti viata pana esti tanar apoi sa te casatoresti.casatorit si daca am investiti viata din viata mea cu toate ca trupul acesta piere > Frumusetea lui Hristos va straluci in noi !!! Efeseni 6:4 Si voi.W.Va predic un standard care este foarte. sa va pregatiti pe voi insiva! O tanata nu are nevoie de un tanar . dar lucrul acesta este gresit ! Cand un tanar incepe sa recunoasca sexul opus. Ci este un semn sa inceapa sa se pregateasca cu adevarat. Dar doveditimi ca sunt gresit in ceea ce spun pentru ca aceasta este ceea ce ne invata biblia. Sa ne invatam copii. EU am responsabilitatea primordiala pentru echiparea spirituala a copiilor ex: D-zeu a spus lui Avram sa dea invatatura copiilor lui Deuteronom 6 Eu trebuie in mod constant sa-i invat din scriptura O casa saturata cu cuvantul lui Dumnezeu P.W. sa se pregateasca pentru dreptul de a lua in casatorie o femeie.Nici sa nu incep sa ma gandesc la o relatie cu o tanara daca nu am degand sa ma casatoresc cu ea !!! E gresit sa ies cu o tanara doar ca sa ne distram impreuna daca vreau sa intru intr-o relatie trebuie mai intai sa imi demonstrez maturitatea. care isi pune deoparte banii nu ca sa isi cumpere un joc video ci ca sa isi plateasca casa intr-o zi P. . foarte greu. Trebuie sa va echipati . asta nu este un semn pentru el ca sa inceapa sa participe in viata aceea sexuala! . maturitatea in Hristos si maturitatea ca Barbat. ci cresteti-i în mustrarea si învatatura Domnului. ea are nevoie de un Barbat. care sa-i fie Teama de Dumnezeu.

daca nu are noblete si daca cu siguranta nu este un crestin evlavios maturizat>> Am dreptul sa spun NU ! Insa situatia asta o implica si pe fica mea ! Daca ma uit la tanarul acesta si pare ca e nobil si matur. si are motive bune. Mai ales daca suntem crestini amandoi ! Contactul Fizic te va DISTRUGE. merg la Tatal meu. ce imi lipseste ? Si daca ea e din biserica. atunci ma duc la acel baiat si iata ce sa NU ii spun : "am vorbit cu fata mea si ea a spus ca nu vrea " pentru ca ii pun pe baiatul acela si pe fata mea intr-o confruntare. si dupa multa rugaciune. Si daca acel tanar se supara .>>>> Daca vreau sa intru intr-o relatie cu o fata. . ma voi ruga si apoi merg si vorbesc cu fata mea si daca fata spune ca nu vrea atunci spunei sa se roage pentru cateva saptamani si daca spune nu tata. trebuie sa o fac dupa MULTA RUGACIUNE. e si ea destul de matura in Hristos. si in cele din urma am luat o decizie si raspunsul e Nu !..W. Eu imi asum responsabilitatea SI daca Fica mea este deacord cu privire la acel baiat si daca sare in sus de bucurie asta nu inseamna ca trebuie sa ma duc imediat la tanarul acela si sa spun ca da !. Lam ofensat pe tatal ei ! Este slujba lui ca tata sa o protejeze ! Tatilor. dar este slujba tatalui sa-si protejeze fica . ca sa ii protejati pe copii vostri !! Si aici incepe lupta cu poftele tineretii ! Pofta dinlauntru este mai Periculoasa decat Diavolul insusi !!! pfff NU trebuie sa am contact fizic cu viitoarea mea partenera de viata ca sa imi dau seama ca ea este partenera potrivita. sunt un barbat. si dupa ce mam rugat cu privire la lucrul acela.Daca baiatul este imatur. si ceea ce putea fi frumos o sa se spulbere. daca am conduso deja pe cai gresite si ea o sa se gandeasca ce fel de fata sunt . e ea evlavioasa ? Si daca Tatal tau nu poate sa te ajute . este o rusine !. ce fel de lider sunt eu . daca tu impreuna cu mama si cu fica sunteti deacord atunci o relatie de prietenie poate sa inceapa ! Ca urmare noi parinti ar trebuie sa mergem sa vorbim cu parintii baiatului si sa aranjati perimetrul cum sa se desfasoare aceasta relatie. . AM vorbit cu el timp indelungat si iam privit si viata timp indelungat si la biserica si sunt deacord ca sa vorbeasca cu fica mea > Sa nu-i spun ca sunt deacord!! ci spunei.. si ii cer parerea > Am devenit eu suficient de matur. si eu nu vorbesc mai intai cu Tatal ei. atunci mergi la frati din biserica pentru ca am nevoie de consiliere Daca merg la o fata si o intreb daca vrea sa intre intr-o relatie cu mine. Pentru ca o sa ma gandesc .P. uite asa trebuie sa fac :>>Mam rugat . Ii spun Ei sa se roage pentru lucrul acesta. se supara pe tine.

.w> Nu vreau sa fiti legalisti.>>> Deaceea trebuie sa caut ca sa NU ramanem singuri intr-o incapere !!!!!! Contactul sexual este o BINECUVANTARE de la Dumnezeu dar DOAR in contextul casatoriei !!!! Dumnezeu ne da INTELEPCIUNE. nu ca sa punem piedici in vietile noastre. sa fure de la noi . CI CA SA AVEM PARTE DE BINECUVANTARE !!! Trebuie sa actionez ca un fiu nobil al lui Dumnezeu si sa tratez fata cu Demnitate si cu Teama so Iubesc sa-i port de grija si sa putem sa venim impreuna si sa lasam o mostenire nemaipomenita in lumea aceasta!! P. . o viata din Abundenta Domnul Isus a venit sa ne dea viata. sa ne omoare . ci ca sa ne faca viata. oameni cu o gramada de reguli dar fara viata insa Biblia aceasta ne da intelepciune nu ca sa ne impiedice. viata din abundenta insa cel care este Hot vine sa distruga.