You are on page 1of 1

http://casepractice.

ro/apa-de-trandafiri-facuta-in-casa-ai-grija-de-pielea-ta/
Apa de trandafiri facuta in casa pentru piele sanatoasa
Apa si uleiul de trandafir sunt folosite din vremuri stravechi in ritualuri reli
gioase si in cosmetica, avand importante calitati in tratatea afectunilor pielii
. Astfel, apa de trandafiri este un tonifiant potrivit tuturor tipurilor de ten,
ce reda fermitate pielii si incetineste procesul de imbatranire, hidratand, pur
ificand si lasand pielea catifelata. Apa de trandafiri are si proprietati astrin
gente, calmante, antirid, regenerante, antiinflamatoare si inhiba inmultirea bac
teriilor, mai spun specialistii. Pentru a te putea bucura de toate aceste efecte
, iata mai jos cateva retete pentru apa de trandafiri facuta in casa.
Pentru prima, nu ai nevoie decat de petale de trandafiri si apa distilata. Mai i
ntai de toate, asigurati-va ca trandafirii pe care ii folositi in acest proces n
u au fost crescuti cu pesticide si alte chimicale, din acest motiv fiind recoman
dat sa utilizati flori crescute in propria gradina. Petalele trebuie sa fie proa
spat culese, ideal la cateva ore dupa rasaritul soarelui, cand roua se evapora.
Folositi doar petalele pe care sa le spalati bine pentru a indeparta noroiul si
diferite insecte.
Puneti apoi petalele intr-o oala si turnati apa distilata cat sa le acoperiti. P
rea multa apa va dilua produsul final care isi va pierde astfel calitatile amint
ite mai sus. Acoperiti oala cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic astfel in
cat apa sa nu dea in clocot. Lasati sa fiarba la foc mic pana cand petalele isi
pierd culoarea pe care o preia insa apa. De asemenea, pe suprafata apei incep sa
apara pete mici de ulei. Lasati sa se raceasca, apoi strecurati apa, puneti-o i
n sticle si depozitati-o la frigider.
Pentru a produce ulei de trandafir, urmati aceasta reteta, la fel de simpla ca p
recedenta: puneti cateva degete de apa intr-o oala si dati in clocot dupa care i
ndepartati recipientul de pe foc. Turnati o cana de ulei intr-un borcan
de prefe
rat un ulei cu un miros neutru, precum uleiul de jojoba sau cel din samburi de s
truguri. Zdrobiti petalele de trandafir (intr-un volum echivalentul unei cani) s
i apoi puneti-le peste ulei.
Acoperiti borcanul, dupa ce ati agitat incet continutul astfel incat petalele sa
fie cuprinse, si apoi bagati-l in apa fierbinte. Uleiul incins va ajuta la extr
actia aromei din petale. Dupa ce apa se raceste, luati borcanul si asezati-l pe
pervazul ferestrei astfel incat sa stea la soare, timp de 24 de ore. Strecurati
apoi uleiul, presand petalele de trandafir pentru a obtine cat mai multa esenta.
Puneti apoi uleiul in sticle, de peferat de culoare inchisa.
Surse: Hgtvgardens.com, Timesofindia.com, Wikihow.com