You are on page 1of 8

Legea atractiei – De ce nu

primesti pana maine un Ferrari?
Share :)

4

170

6

5

Pe baza principiului de mai sus a fost realizat filmul ”The Secret”. Fiind totuși o ficțiune, dar
plecând de la anumite principii neurologice corecte, autorii au forțat scenariul, poate prea
mult în câteva rânduri.
Nu este suficient să ne gândim că mâine dimineață vom avea un Ferrari în parcare ca
acesta să și apară. Legea atractiei universale nu funcționează în acest mod simplist oricât
ar vrea autorii să demonstreze acest lucru. Totuși, există anumite instrumente și procese
realiste, fundamentate din punct de vedere științific, care funcționează pe acest principiu,
așa cum vom vedea în continuare.
În acest articol vei vedea cum funcționează mecanismul ”feed forward” și cum acesta
face ușoară atingerea obiectivelor sau, din contră, ne împiedică să avem rezultatele pe
care ni le dorim.

Cel mai potrivit ar fi să luăm câteva exemple pentru a lămuri pe deplin cum funcționează acest mecanism numit ”feed forward”. pe care tu o faci privind situația. Dacă obiectivele setate sunt fezabile în raport cu noi și cu mediul înconjurător. eventual. Trebuie ca obiectivul să fie realist și. proiecția mentală. Această proiecție declanșează o serie de stări nedorite cum ar fi:  suntem îngrijorați și. trebuie să inițiem și să susținem cu succes anumite acțiuni. în cadrul unei întâlniri.  suntem stresați și ne scade randamentul.Stabilirea și formularea unui obiectiv nu sunt suficiente pentru ca acesta să fie deja atins. putem spune că anticiparea unui efect viitor devine o cauză pentru o stare din prezent. nu mai dormim bine. primul pas ar fi ca. În acest moment intră în joc propriul nostru creier care poate fi de ajutor sau ne poate sabota. Oricare ar fi obiectivul tău. să convingem bordul director să suplimenteze bugetul. Exemplul 1 – directorul de marketing Să presupunem că suntem director de marketing și că ne-am setat ca obiectiv să realizăm o nouă campanie pentru produsul ”X”.  putem chiar să nu mai realizăm prezentarea pentru întâlnire așa cum ne-o doream din această cauză. evident. presupunând că ți l-ai setat corespunzător. devine cu rapiditate o cauză pentru modul. Doar că. cum putem vedea în scenariile de mai jos: Scenariul 1 – proiecția negativă Putem începe să ne imaginăm întâlnirea cu bordul director într-o atmosferă oarecum tensionată. pentru a realiza acest lucru. acestea pot fi atinse mult mai ușor având o gândire și o stare mentală potrivită contextului. eficiența sau intensitatea cu care vei acționa. . Oricât ar suna de ciudat.

 ne putem vizualiza prezentând cu aplomb noua strategie de marketing pentru produsul ”X”. Ce efecte vom observa și vom simți în starea noastră?  acest lucru ne face să fim relaxați și să crească randamentul în elaborarea prezentării. În acest moment suntem paralizați de spaimă. în următoarea . una în care toate resursele interne sunt blocate. se instaurează panica. eventual.Unde va conduce acest șir de stări? Va conduce la o imagine și mai dezastruoasă a întâlnirii. pentru că suntem paralizați de spaimă. începem prin a ne imagina întâlnirea cu bordul director într-o atmosferă colegială. Cauza este plasată în viitor și este reprezentată de imaginea sau filmul pe care noi o formăm despre modul cum va decurge întâlnirea cu bordul director (un posibil dezastru). În acest nou scenariu. iar aceasta va duce la o imagine apocaliptică a întâlnirii. Scenariul 2 – proiecția pozitivă Să vedem în antiteză și o posibilă proiecție pozitivă. Care credeți că va fi rezultatul? În niciun caz unul plăcut pentru că starea noastră nu va fi una de înaltă performanță ci. Acum suntem convinși că vom rămâne fără serviciu și că nu vom mai avea cu ce să plătim ratele la bancă. mai degrabă. Evident că suntem din ce în ce mai tensionați. Care va fi efectul? Ce stare vom avea? Noua imagine despre modul cum va decurge întâlnirea ne dă ”aripi” și realizăm una dintre cele mai bune prezentări din carieră. în care membrii bordului „ne vor sfâșia în bucăți”. iar întâlnirea trebuie să aibă loc mâine dimineață. Acum ne imaginăm cum participanții de la întâlnire ne felicită și ne propun. prezentare pe care membrii bordului o urmăresc cu atenție și interes. iar noi vom întreprinde un set de acțiuni ineficiente. Începem să simțim presiunea timpului. Efectul este plasat în prezent și este reprezentat de starea noastră actuală (paralizați de spaimă). în care vom fi efectiv spulberați și dați afară. scade pofta de mâncare și nu mai avem energia necesară să putem realiza prezentarea pentru întâlnire.

însă nu într-un sens bun. numai acolo nu. dispare creativitatea. Acest ”film” ne modifică starea actuală. ne imaginăm cum va avea loc prima zi de formare. ne auzim vocea tremurândă și simțim cum ne transpiră palmele. Ne vedem într-o sală ticsită cu angajați care manifestă o oarecare curiozitate legată de subiectul prezentării. vedem cum participanții râd cu capul în palme și ne imaginăm pe noi înșine transpirând abundent în fața lor. Imaginea despre prima zi de curs în aceste condiții se modifică. Acum suntem aproape paralizați de spaimă.perioadă o mărire de salariu. vedem cum . Scenariul 2 – proiecția pozitivă În timp ce lucrăm la designul de curs.și aici. ne imaginăm cum va avea loc prima zi de formare. Acest film ”updatat” ne modifică și mai mult starea actuală. Acest lucru ne motivează să realizăm un design de curs nonconformist care să le stârnească și mai mult interesul. modificăm prezentarea și o facem mai atractivă. Observați cum orice imagine pe care o oferim viitorului devine o hrană și o cauză care ne va pune într-o anumită stare. Ratele la bancă devin mai puțin semnificative și putem să ne gândim la achiziționarea unei mașini noi în viitorul apropiat sau mediu. Imaginea despre prima zi de curs se modifică substanțial. incapabili să scoatem un sunet. Vedem. timpul trece și designul de curs pare imposibil de terminat. dimpotrivă. iar elaborarea designului de curs începe să stagneze. Avem emoții din această cauză. Ne vedem într-o sală ticsită cu angajați nemotivați și care ar vrea să fie oriunde. Și asta deoarece ”Creierul uman nu poate face diferența între realitate și imaginație!” Exemplul 2 – directorul de HR Suntem director de HR și avem de susținut un training angajaților din cadrul departamentului de vânzări pentru îmbunătățirea lucrului în echipă. ce generează o proiecție pozitivă sau. Devenim stresați. una negativă: Scenariul 1 – proiecția negativă În timp ce lucrăm la designul de curs. care va deschide un nou ciclu ce se repetă și se amplifică până la momentul în care apare confundarea cu realitatea.

Se poate observa. modifică și întărește imaginea/ filmul despre întâlnire și așa mai departe.  Efectul este plasat în prezent și este reprezentat de starea noastră actuală. în scenariile descrise anterior. Acesta este un proces ciclic de tip cauză – efect elaborat de cătreMarshall Goldsmith pentru a îmbunătăți continuu ceea ce facem în viața de zi cu zi. oferă feedback constructiv și procesul didactic decurge bine. în programarea neurolingvistică. se numește ”feed forward”. este următorul:  Cauza este plasată în viitor și este reprezentată de imaginea/ filmul pe care ne-o/ ni-l formăm despre modul cum va decurge întâlnirea cu bordul director. Conceptul din spatele acestui proces. cum imaginea noastră despre întâlnirea care urmează să aibă loc schimbă starea prezentă care. . care a fost demonstrat științific. designul de curs este aproape gata și timpul trece prea încet deoarece suntem nerăbdători să susținem trainingul. la rândul ei. Ambele exemple prezentate anterior descriu un proces care. Acum suntem aproape bucuroși. Acest nou film ne modifică și mai mult starea actuală.participanții se implică din ce în ce mai mult.

Orice imagine negativă trebuie scoasă din minte asemenea unei buruieni. să fie în acord cu puterile și . atât imaginea despre întâlnire. Amintiți-vă că. acesta poate fi începutul unui ciclu care poate crește în intensitate și profunzime. este valabil și viceversa. cât și starea noastră actuală se modifică progresiv. în mod natural.Cu fiecare ciclu. Mulți nu iau decizii care să le schimbe viața în bine tocmai pentru că fac proiecții negative. Evident. Unii oameni își trăiesc întreaga viață urmând un asemenea proces. cât și negativ). Psihicul fiecăruia dintre noi este. de multe ori fără sfârșit. cât și negativ. Alții nu își urmează pasiunile din același motiv. de fiecare dată când vă imaginați un lucru plăcut. oricât de mic. pentru că poate declanșa un proces ciclic de tip feed forward care va sufoca plantele. Mintea noastră este precum o grădină în care trebuie să îngrijim plantele. Tocmai din această cauză obiectivele setate trebuie să fie SMART. schimbându-vă viața în bine. până când ating cote nebănuite (atât în sens pozitiv. amintiți-vă că acesta poate fi începutul unui ciclu de gânduri și stări negative. De fiecare dată când vă imaginați un lucru negativ. Proiecțiile pozitive nu trebuie puse în antiteză cu managementul riscurilor. nu buruienile. permanent angrenat în procese de tip ”feed forward” atât în sens pozitiv.

Generează procese de tip ”feed forward” în sens pozitiv prin accesarea de stări benefice atunci când îți imaginezi lucruri și situații din viitor. relaxare. Devino conștient de acest proces. Oprește-l pur și simplu. . pe măsură ce-l oprești. fezabile și în acord cu mediul înconjurător. care ajută decisiv să punem bazele unui proces de tip ”feed forward” durabil și de efect. inspiră și expiră profund. de felul cum îți influențează starea și obiectivele și.abilitățile noastre și să fie congruente cu mediul înconjurător. modifică-ți postura.. 5.Proiecția pozitivă nu exclude negarea unor posibile probleme. fiziologia. 4. să anticipăm și să contracarăm. Dacă obiectivele setate sunt realiste. concentrare etc. Citește cărțile care te ajută și evită-le pe cele care doar te încurcă. creativitate. Mergi la cursuri de dezvoltare personală și la ședințe de coaching pentru a susține procese de tip ”feed forward” în sens pozitiv. Înconjoară-te de oameni care rulează preponderent procese de tip ”feed forward” pozitive. atunci generarea unui proces de tip ”feed foward” pozitiv ajută în mod decisiv la atingerea lor! Ce ai putea face pentru a stimula procesele de tip ”feed forward” pozitive și a le atenua pe cele negative: 1. Este bine să fie luat în calcul și ce ar putea să nu meargă. 2. pot fi obținute foarte ușor printr-un alt proces numit în programarea neurolingvistică ancorare. Stările de încredere. zâmbește. la un moment dat vei ”uita” cum să-l generezi în sens negativ. ele pot să coexiste (de exemplu o proiecție pozitivă despre cum vom depăși un obstacol în viitor poate chiar să ajute la depășirea acestuia). 3. atitudinea.

un mod în care alegem să ne trăim existența. Articol scris de Dan Lambescu .6. Putem spune că vom fi atrași de ceea ce proiectăm și vom atrage în viața noastră ceea ce vizualizăm. de fapt. atunci când suntem lipsiți de energie. ai grijă la alimentație. singurele lucruri aflate sub controlul nostru. De fapt. Astfel. de obicei. Până la urmă acest mecanism este un stil de viață. Putem observa cum aceste procese sunt prezente în mod continuu în viața noastră. ai grijă de toate acele elemente care-ți dau o stare plină de energie.trainer Extreme Training . motiv pentru care am propus o abordare realistă în care lucrurile pot intra simplu în controlul nostru. în viitor. vorbim de o realitate în care noi suntem cauza. sport. este simpla proiecție pe care noi o facem despre viitor. Legea atractiei înțeleasă superficial poate deresponsabiliza grav și poate duce la dezamăgiri fantastice. intră într-o buclă care generează starea noastră actuală și repetarea continuă a acestui proces sunt. pentru oameni. Modul cum aceste proiecții. Fă mișcare. Legea atractiei. Îngrijește-te de starea ta fizică. pentru că scenariile negative apar.