You are on page 1of 2

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Μηνός Ιουλίου

Κάθε Σάββατο και Κυριακή: Όρθρος και Θεία Λειτουργία στις 7:00 π.μ.

Κατά το Εσπέρας της παραμονής Θείας Λειτουργίας, η Ακολουθία του

Εσπερινού στις 6:00 μ.μ.

*Δευτέρα 1 Ιουλίου, εορτή των Αγίων Αναργύρων: Θεία Λειτουργία στις 7:00 π.μ. *Τρίτη τ Ιουλίου, εορτή της Αγίας Κυριακής: Θεία Λειτουργία στις 7:00 π.μ. *Παρασκευή 17 Ιουλίου, εορτή της Αγίας Μαρίνας: Θεία Λειτουργία στις 7:00 π.μ. *Δευτέρα 20 Ιουλίου, εορτή του Προφήτου Ηλιού: Θεία Λειτουργία στις 7:00 π.μ. *Δευτέρα 27 Ιουλίου, εορτή του Αγίου Παντελεήμονος: Θεία Λειτουργία στις 7:00 π.μ. *Πέμπτη 30 Ιουλίου, εορτή του Αγίου Σίλα: Θεία Λειτουργία στις 7:00 π.μ.

Προσκυνηματική εκδρομή *Η Ενορία μας διοργανώνει ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στη νήσο της Αίγινας, την Τρίτη 7 Ιουλίου. Τιμή συμμετοχής 35

*Ο Ιερός Ναός παραμένει ανοιχτός καθημερινά, από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 12:00 μ.μ., και από τις 5:30 μ.μ. μέχρι τις 7:00 μ.μ. *Ο Ιερός Ναός βρίσκεται στην Οδό Αετόπετρας 19, Τ.Κ. 13122 – Ίλιον *Τηλέφωνο Ναού: 210-2634025 *Τηλέφωνα Ιερέων:

π. Γεώργιος Κορρές: 6937-270622 π. Συμεών Αυγουστάκης: 6975-517775

*Το παρόν έντυπο εκδίδεται υπό την πνευματική καθοδήγηση του Σεβ. Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ.κ. Αθηναγόρα, και με τη συντακτική ευθύνη του Εφημερίου της Ενορίας, Αρχιμ. Συμεών Αυγουστάκη.

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

Μηνιαία έντυπη έκδοση της Ενορίας Αγίου Διονυσίου Ιλίου Τεύχος 29 ο , Ιούλιος 2015

Αγία Μαρίνα

Το μήνα Ιούλιο, ανάμεσα στην πληθώρα των Αγίων που γιορτάζουν, είναι και η Αγία Μαρίνα, η οποία τιμάται από την Εκκλησία μας στις 17 Ιουλίου. Μία Αγία πολύ αγαπητή από τους πιστούς. Την ημέρα που εορτάζεται, οι ναοί μας γεμίζουν ασφυκτικά, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούνται πολλά θαύματα προς όφελος αυτών που πιστεύουν πραγματικά. Η Αγία Μαρίνα γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Πισιδίας στα μέσα του 3 ου αιώνα μ.Χ., από γονείς ειδωλολάτρες. Η μητέρα της πέθανε, όταν η Μαρίνα ήταν πολύ μικρή, και ο πατέρας της ανέθεσε την ανατροφή της σε μία εξαιρετική γυναίκα, η οποία ήταν κρυφή Χριστιανή. Έτσι, η Μαρίνα από τη νηπιακή της κιόλας ηλικία βρέθηκε σε περιβάλλον χριστιανικό. Σε ηλικία 15 ετών απεκάλυψε στον πατέρα της ότι είναι Χριστιανή. Εκείνος συγκλονισμένος και μη ξέροντας τι να κάνει για να τη συνετίσει, πήρε την απόφαση να την καταγγείλει στον Έπαρχο Ολύμβριο. Αυτός διέταξε να τη συλλάβουν για ανάκριση. Όταν παρουσιάστηκε μπροστά του, η Μαρίνα άφοβα ομολόγησε ότι είναι Χριστιανή. Αυτός προσπάθησε να τη μεταπείσει, αλλά μάταια. Τότε διέταξε να τη φυλακίσουν. Τα μαρτύρια που ακολούθησαν ήταν τρομερά· το καθένα πιο σκληρό από το προηγούμενο. Η Αγία, όμως, δεν λύγισε. Κανένα κακό δεν

από το προηγούμενο. Η Αγία , όμως, δεν λύγισε. Κανένα κακό δεν

στάθηκε ικανό να της κάμψει τη θέληση και να την κάνει να αρνηθεί την πίστη της.

Όταν ο Ολύμβριος την κάλεσε για δεύτερη φορά και διεπίστωσε ότι η πίστη της στο Χριστό ήταν αμετακίνητη, την έκαψε με αναμμένες λαμπάδες. Αλλά οι πληγές της ως εκ θαύματος έκλεισαν, και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πολλοί παρευρισκόμενοι να ασπαστούν το Χριστιανισμό. Μπροστά σε αυτόν τον «κίνδυνο», ο Έπαρχος Ολύμβριος τελικά την αποκεφάλισε. Η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη της στις 17 Ιουλίου.

Σύγχρονα θαύματα της Αγίας Μαρίνας Βόνης στην Κρήτη

Αναδημοσίευση από την εφημ. «Νέα Κρήτη», 18/07/2009

«Το έφεραν από την Αθήνα. Βουβό και «ξύλο» ήτανε. Το λέω και ανατριχιάζω. Έσβηναν τα κεριά που οι πιστοί άναβαν στη Χάρη της, και ξαφνικά το δυο-τριών χρονών παιδί άρχισε να κινείται. Η μάνα λιγώθηκε και ύστερα αρχίσαμε να κλαίμε όλοι μαζί! » Πολλά και ξακουστά είναι τα θαύματα της Αγίας Μαρίνας της Βόνης, με το παραπάνω να εκδηλώνεται την παραμονή της Χάρης της. Μπροστά στα μάτια της κας Μαρίνας Παπαδάκη, όπως ανέφερε μιλώντας στη "Ν.Κ.", ένα 3χρονο αγόρι, που κειτόταν παράλυτο σε ένα στρωματάκι δίπλα από τα κεριά που άναβαν οι πιστοί, ξαφνικά μίλησε και σηκώθηκε. Κατά την εξιστόρηση της νέας μαρτυρίας, ανήμερα της εορτής της Αγίας, άλλοι πιστοί κάνοντας τον σταυρό τους, ανατριχιάζοντας από τα όσα άκουγαν, μίλησαν για τη δική τους περίπτωση, όπως η κα Γιασεμή Κυριακάκη. Αντιμετώπιζε, όπως είπε, την τελευταία δεκαετία σοβαρό πρόβλημα στα χείλη της και έγινε καλά τα τελευταία δύο χρόνια, με τη βοήθεια της Χάρης της Αγίας, που «εξαφάνισε τις πληγές». Υπάρχουν πάρα πολλές μαρτυρίες από ανθρώπους και αυτό φανερώνεται από τα αναθήματα που κρεμούν οι πιστοί στις εικόνες. Έχουμε μαρτυρίες πολλών ανθρώπων, τόνισε και ο εφημέριος της Μονής πατήρ Κορνήλιος. «Ήρθε μία κυρία πέρσι, μια καθημερινή, στο

κυρία πέρσι, μια καθημερινή, στο μοναστήρι, προκειμένου να

μοναστήρι, προκειμένου να προσευχηθεί με βαθιά πίστη στην εικόνα της Αγίας Μαρίνας. Τη ρώτησα αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι, διότι έκλαιγε με λυγμούς, και μου απάντησε ότι έρχεται από μακριά και ότι είχε καρκίνο στο μαστό. «Είδα στο ύπνο μου την Αγία Μαρίνα και μου είπε: Έλα στο σπίτι μου και μη φοβάσαι», μου ανέφερε η κυρία. Μετά από κάποιους μήνες ξανάρθε μαζί με τους συγγενείς της και μου είπε ότι δεν έχει τίποτα. Αυτό μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα θαύμα της Αγίας», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Ιδιαίτερα συγκινητικά για τον κ. Ψάλια ήταν τα όσα εκτυλίχθηκαν, πάντως, χτες στη μονή, με «πρωταγωνιστές» μία οικογένεια αθίγγανων που ήρθαν ευλαβικά να ευχαριστήσουν τη Χάρη της, για τη σωτηρία, πέρυσι, του παιδιού τους. Το παιδί τους είχε πρόβλημα στην καρδιά και οι γιατροί το είχαν ξεγράψει. «Ήρθαν στη μονή με τα πόδια από το Ηράκλειο. Κατά την είσοδό τους, πάνω από

Κατά την είσοδό τους, πάνω από τα ρούχα τους φορούσαν άλλα,

τα ρούχα τους φορούσαν άλλα, μαύρα, τα οποία στη συνέχεια τα έβγαλαν και τα άφησαν δίπλα στην εικόνα, όπως και χρήματα αλλά και μία χρυσή λίρα. Η μάνα του κοριτσιού ήταν με τα γόνατα. Η γιαγιά και ο πατέρας του παιδιού κουβαλούσαν μία ντενέκα λάδι και δύο χαλιά. Κλαίγαμε όλοι όσοι τους ακούγαμε κατά τη διάρκεια της προσευχής τους.»

Φωτ.1: Εικόνα Αγίας Μαρίνας. Φωτ. 2: Ιερά Πανήγυρις Αγίας Μαρίνας Βόνης Ηρακλείου Κρήτης, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Αθηναγόρα. Φωτ. 3: Λαοθάλασσα κόσμου συρρέει για να προσκυνήσει στο Ναό της Αγίας Μαρίνας Βόνης Ηρακλείου Κρήτης.