You are on page 1of 21

DOSAR DE PRESĂ

SALONUL AUTO DE LA PARIS 2012

NOUA IMAGINE RENAULT

Renault face eforturi din ce în ce mai susţinute, pe toate fronturile, pentru a
reduce amprenta vehiculelor sale asupra mediului
Pe frontul electric, cu Renault ZOE ce afişează zero emisii de CO2, dar şi pe frontul motorizărilor
termice, cu Noul Renault Clio care are emisii de CO2 record pornind de la 83 g de CO2 / km, nivel
atins în general de vehiculele hibride, datorită motoarelor de ultimă generaţie. O performanţă
surprinzătoare care se regăseşte şi la nivelul consumului, doar 3,2 l / 100 km(1). Aceste
rezultate inedite au putut fi obţinute datorită competenţei şi eficacităţii în ceea ce priveşte eficienta
energetică, atuuri dezvoltate în cadrul Renault F1 în peste 35 de ani.

Salonul auto înseamnă şi reuşita a două proiecte majore care au mobilizat
capitalul uman al companiei în ultimii ani şi care presupun atingerea în
permanenţă a standardelor de calitate
Angajaţii Renault şi-au pus pasiunea şi competenţele în slujba noului Renault Clio şi Renault ZOE:
de la proiectare şi fabricaţie până la comercializare şi distribuţie.
(1) Nivel al consumului şi emisiilor omologat conform reglementărilor în vigoare.

01 DESIGN
Cu noul CLIO şi ZOE, Renault deschide un nou capitol de design: emoţie, senzualitate şi
simplitate

„Renault este o marcă „people centric” (care pune omul in
centrul preocupărilor). Această afirmaţie se traduce în stil
prin forme senzuale. Şi pentru că suntem o marcă
populară, designul trebuie să fie simplu. Noul Renault Clio
– descendent al conceptului DeZir - şi Renault ZOE cu
frumuseţea sa „pură şi electrică” sunt promotorii acestei
noi viziuni care vor influenţa modelele viitoare ale
Renault.”
Laurens van den Acker, Director Design Industrial

RENAULT ZOE: PURITATE, EMOŢIE, SIMPLITATE

albastru. nu în cele din urmă. Renault ZOE şi Renault ZOE Preview.Prezentată în premieră mondială la salonul de la Geneva din 2012. Renault ZOE devine accesibilă publicului pentru prima dată la salonul de la Paris. cele două cuvinte cheie ale stilului Renault ZOE . Un element neobişnuit pentru maşinile de serie: blocurile optice spate sunt transparente. concepută de la început ca un vehicul exclusiv electric. Renault ZOE arborează noua identitate vizuală a mărcii prin proiectoarele alungite. pe blocurile optice faţă şi spate. Logo-ul este pivotant. prezentat la Salonul auto de la Paris din 2010 a avut un adevărat succes la clienţi şi la echipele noastre din intern. precum şi pe geamurile fumurii din toată gama. descoperind astfel o trăsătură esenţială a Renault ZOE: priza de reîncărcare electrică. „Designul Renault ZOE Preview. lumină Identitatea electrică se poate vedea în efectele de albastru aplicate pe logo-ul Renault. Precum Twingo. un calandru negru mare pe care contrastează în centru un logo Renault mai ferm. Renault ZOE este o berlină compactă cu linii fluide şi rafinate. Identitatea electrică: alb. Vârf de lance al gamei Renault Z. designerul show-car-ului Renault ZOE Preview. Şi. Twizy şi Noul Renault Clio. Renault ZOE îşi semnalează apartenenţa la lumea electrică prin două „cavităţi” luminoase unde se găsesc farurile de zi cu LED.E. a semnat şi designul pentru Renault ZOE în versiunea de serie.. A prefigurat în proporţie de 90 % modelul de serie şi a anunţat primirea excelentă de care urma să aibă parte Renault ZOE la Salonul de la Geneva. Paleta de culori ale caroseriei este în tonuri pastel. aproape gemene Jean Sémériva. cu margini concentrice albastre care nu devin roşii decât la frânare.” AIRE I PAGE PRÉCÉDEN I PAGE SUIVANTE I 9 Puritate & emoţie.

pentru deplasarea lipsită de stres. „Designul Renault ZOE a fost abordat ca un tot unitar. Emoţia este generată de agilitate. Designer Renault ZOE S-a lucrat mult la aerodinamica modelului Renault ZOE. Jean Sémériva. . ZOE a petrecut nu mai puţin de 135 de ore în tunelul de vânt pentru a i se valida soluţiile tehnice menite să îmbunătăţească coeficientul aerodinamic:  lama aerodinamică din spate reduce trena de aer  priza de aer frontala orientează fluxul de aer sub caroserie  s-a lucrat şi la designul jantelor de 16’’ Aerotronic. dinamism şi expresia simpatică a Renault ZOE: forme compacte. Interiorul. puritate şi stare zen MMAIRE I PAGE PRÉCÉDENTE I PAGE SUIVANTE I Aici ruptura cu tradiţia auto este evidentă. ca o picătură de apă. existând un adevărat progres faţă de procesele obişnuite. un ampatament alungit şi flancuri înalte. Renault ZOE este o maşină care respinge clasificările. sculpturale.Puritatea se exprimă prin liniile care par că se întind de-a lungul caroseriei. care simbolizează o turbină  s-a redus pasajul roţilor pentru a se îmbunătăţi aerodinamica şi a da un look mai dinamic. A fost gândită pentru mişcare.

banda de pe planşa de bord simbolizează paleta unei eoliene. în căutarea performanţei. fin la atingere inspirat din lumea domestică. „Doream să creăm un obiect de valoare. Acest sistem multimedia cu un ecran tactil de 7’’ dă o dimensiune high tech. Liniile sunt clare şi simple. I SOMMAIRE I PAGE PRÉCÉDENTE I PAGE SUIVANTE I . Scaunele cu tetiere integrate sunt îmbrăcate într-un material textil de culoare deschisă (pe versiunea ZEN). consola R-Link pare că pluteşte deasupra planşei de bord. tehnic şi intuitiv.„ Maşina electrică va schimba obiceiurile. Acest element decorativ de culoare albă inaugurează un material nou. s-au ales culori deschise.” Dominique Marzolf. Oamenii nu mai sunt stresaţi. Ca o metaforă a energiei regenerabile. ci au nevoie de calm. Această tapiţerie a fost tratată Téflon anti-pete pentru a putea fi uşor de curăţat. Cu o linie albastru cromat deasupra.” Pentru a crea o ambianţă relaxantă. Designer interior Renault ZOE În centru. contrastează cu nuanţa de bej din partea superioară a planşei. Odată cu ea apare mândria de a consuma mai puţin. în interiorul Renault ZOE. precum smart-phoneurile.

albastru. Versiunea este echipată în serie cu sistem de asistenţă la parcare şi la deplasarea în marşarier.Renault ZOE ZEN & Renault ZOE INTENS. Renault ZOE INTENS îşi afirmă caracterul dinamic printro ambianţă de interior neagră şi caracteristici high-tech. crom .alb. geamurile fumurii albăstrui şi interiorul în culori soft . bej. Noul stand Renault: Renault se schimbă şi se vede! .evocă puritatea.cu caroseria de un alb perlat. două versiuni far care încarnează puritatea şi emoţia Versiunea ZEN . Această versiune care poartă semnătura „Take Care by Renault ” este dedicată bunăstării şi confortului ocupanţilor.

păstrându-şi ambiţia: să facă mobilitatea durabilă accesibilă tuturor. plafonul de corpuri de iluminat creează ambianţe diferite de-a lungul zilei. Standul Renault – imaginat ca două coline – pune în scenă Noul Renault Clio şi Renault ZOE de manieră concentrică. surprinde şi seduce.Renault continuă să se transforme pentru a face faţă provocărilor din lumea auto modernă. Solicită simţurile şi îi face pe vizitatori să ia contact direct cu o experienţă privilegiată. Sincronizat cu programul standului. Simplu şi prieteneşte. ne primim vizitatorii într-un nou univers. într-un joc de lumini şi culori. Acest loc viu atrage. O ambiţie exprimată prin semnătura de marcă „Drive the change”. ” Stephen Norman Director Marketing şi Comunicare Grup Renault . La Salonul de la Paris din 2012 vrem ca publicul larg să trăiască această schimbare. la fel cum este şi marca Renault. cu produse noi care seduc prin design şi se disting prin inovaţie şi calitate.

RENAULT TRANSFORMĂ DIN NOU RELAŢIA CU AUTOMOBILUL „Printr-o strategie curajoasă şi hotărâtă. care integrează cel mai bun sistem de informaţii despre trafic de pe piaţă. navigaţie. cu recunoaştere vocală şi comandă sub volan. în timp ce conducem. echipând automobilul cu o tabletă conectată şi un catalog de aplicaţii. Renault R-Link va echipa într-o primă fază Noul Renault Clio (opţional) şi Renault ZOE (serie) şi va fi disponibil progresiv pe aproape toată gama Renault..). Studii şi Materiale 1. Inovăm propunând noi forme de mobilitate şi făcând ca noile tehnologii să devină accesibile unui număr cât mai mare de utilizatori.. Inovaţia reprezintă garanţia competitivităţii şi a atractivităţii pentru clienţii noştri. tehnologia trebuie să seducă prin caracterul novator. Am continuat să inovăm astfel că. cu navigaţie TomTom de serie şi comandă vocală intuitivă (telefon. la mai puţin de 500 €. Director Cercetare avansată.02 INOVAŢIE PENTRU TOŢI CU NOUL CLIO ŞI ZOE. util şi accesibil. Adaptat maşinii pentru utilizare fără eforturi. la sistemul de navigaţie Carminat sau motoarele turbo în F1. primul sistem de navigaţie integrat. Renault merge mai departe.” Patrick Vergelas Director Programe Transversale .” Rémi Bastien. Cu Renault R-Link. la sfârşitul lui 2010 am început să comercializăm Carminat TomTom LIVE. de la închiderea centralizată la cardul mâini libere. „Pionier al sistemelor de navigaţie îmbarcată. Catalogul de aplicaţii R-Link va deveni în curând elementul de referinţă în materie de aplicaţii auto. Renault contribuie la promovarea tehnologiei şi inovaţiilor franceze. inovaţia şi curajul au schimbat peisajul auto. Renault a realizat o inovaţie mondială lansând Carminat TomTom în 2009. La fel cum designul seduce prin forme. De la voiturette la Espace. Renault RLink reprezintă întâi şi întâi ergonomie. PREMIERĂ MONDIALĂ: RENAULT R-LINK PE NOUL RENAULT CLIO ŞI PE RENAULT ZOE Renault R-Link este o tabletă multimedia integrată şi conectată la maşină şi la internet.

servicii conectate. Clientul poate personaliza conţinutul „Home Page” şi stabili elementele favorite pentru un acces rapid la destinaţii. Lizibilitatea. radio şi aplicaţiile cel mai des utilizate. SOMMAIRE I PAGE PRÉCÉDENTE I PAGE SUIVANTE I 13  Un meniu cu 6 pictograme prin care accesăm funcţii diferite: navigaţie. simplitatea meniului şi claritatea informaţiilor face ca accesul la informaţii să fie rapid. muzică şi posibilitatea de a conecta device-uri externe. multimedia. telefonie şi audiostreaming Bluetooth®. alerte COYOTE Series fără a uita detalii practice precum ora sau informaţiile despre vreme. telefonie integrată. informaţii despre condusul ecologic.Funcţii şi informaţii uşor accesibile prin intermediul consolei centrale Integrat în consola centrală. permiţându-ne astfel să ne concentrăm mai bine la drum:  – printr-un ecran tactil cu dimensiuni confortabile o diagonală de 7 inch (18 cm): ergonomia a fost gândită în spiritul Renault. cu un design modern şi ergonomie optimizată datorită unui ecran tactil mare de 7” (18 cm). adică având drept standarde utilizarea cât mai uşoară. – cu o pagina de întâmpinare (Home Page) personalizabilă: în exclusivitate Renault R-Link la „Home Page” prezintă o hartă de navigaţie cu informaţii despre traficul de pe traseu. muzică sau staţii radio. numere de telefon. setări sistem. uşor. . sfaturi pentru condus eco…) într-un singur loc pentru un maxim de confort şi plăcere. Renault R-Link oferă informaţia potrivită la momentul potrivit. vehicul. servicii & aplicaţi. Renault R-Link grupează funcţii multiple (navigaţie. sigur. radio. pentru a evita folosirea mai multor aparate şi telefoane.

sau pentru a lansa solicitări „telefonează”.6 milioane de utilizatori din toată Europa. de exemplu. Pentru Renault ZOE.75G integrată.  În plus. – prin comandă vocală datorită unei recunoaşteri vocale intuitive pentru a dicta o adresă. Alertele Coyote Series (*): un adevărat serviciu comunitar de asistenţă la condus. De exemplu. etc. oferă un pachet de servicii complet legat de gestiunea autonomiei. Driving Eco2 este o analiză a posteriori a stilului de condus pe un anumit traseu care include sfaturi despre cum să optimizăm consumul şi autonomia. datorită unei comunităţi de peste 1. permiţând integrarea unor funcţii specifice maşinii. „deschide e-mail-ul”. Renault R-Link este primul sistem multimedia care propune simultan:    Informaţii despre trafic cu TomTom HD Traffic®: facilitează deplasările cotidiene avertizând asupra condiţiilor de trafic şi asupra pericolelor şi propunând cel mai bun itinerariu. Coyote Series avertizează cu privire la toate pericolele de pe drum în timp real. 14 I SOMMAIRE I PAGE UIVANTE I Renault R-Link: legătura dintre lumea auto şi viaţa conectată Renault R-Link este „conectat” la maşină: Renault R-Link este conectat la calculatorul de bord. Recunoaşterea vocală se activează printr-un buton de pe volan. fără ca şoferul sa-si ia ochii de la traseu: – tactil sau utilizând comenzile vocale de pe volan (pentru funcţiile audio şi telefon). Renault R-Link Store: un magazin inedit de aplicaţii auto care propune primul catalog de aplicaţii actualizate constant. funcţia Text To Speech (TTS) asigură o lectură automată cu voce tare a textelor şi a altor fluxuri RSS din anumite aplicaţii. făcând astfel utilizarea device-ului mai practică şi mai sigură.Sistemul se controlează tactil sau prin comandă vocală. Renault R-Link este conectat la lumea exterioară şi la internet printr-o conexiune EDGE 2. (*) În funcţie de ţara de comercializare Serviciil TomTom LIVE şi Coyote Series . „afişează-mi aplicaţiile”.

Apila. Oferta din R-Link Store are 20 de aplicaţii disponibile pentru anul 2012. R-Link Store este primul „Automotive Application Store” destinat maşinilor. preţul carburantului. Tourism Radio. original Renault R-Link va include. original Forţa Renault R-Link vine din faptul că propune un magazin de aplicaţii concepute pentru lumea auto. Demersul se sprijină pe asocieri cu parteneri importanţi. la informaţii legate de viaţa practică (agenda. reţele sociale. Pentru a beneficia de servicii şi aplicaţii. . Ghidul Michelin. unei abordări originale iniţiate de Renault pentru a se apropia de mediul tinerilor întreprinzători. Balumpa. Renault oferă un pachet de bază cu 4 aplicaţii pre-instalate pentru a ne introduce în lumea conectivităţii. Renault Assistance şi Renault R-Link Tweet. progresiv. completate de serviciile LIVE şi Coyote Series (în funcţie de ţară). companii de dezvoltare şi start-upuri care se dovedesc foarte prolifice în idei novatoare în domeniul serviciilor conectate şi aplicaţiilor pentru lumea auto. aplicaţiile de Apel de urgenţă şi Renault Asistenţă. Métro. I-Dispo. serviciul meteo. Pentru lansarea Noului Renault Clio şi Renault ZOE. Aplicaţiile vizează un număr important de domenii: de la optimizarea traseului (servicii TomTom LIVE. Printre aplicaţiile disponibile: Pagini Aurii. pagini aurii…) şi comunicare (mail. Utilizatorul poate consulta şi descărca foarte uşor din maşină sau de pe calculatorul personal (prin My Renault în ţările vizate) oferta bogată de servicii. Şi. din ce în ce mai multe servicii datorită unui demers deschis. se pot accesa în caz de urgenţă. Euronews. telefonul nu mai este necesar. a utilizării (monitorizarea întreţinerii) sau a bugetului (asigurare în funcţie de numărul de km parcurşi. Un demers de inovaţie deschis. Sistemul este autonom. Sunt disponibile gratuit mail-ul. dar se va dezvolta rapid odată cu implementarea device-ului pe vehiculele gamei. locuri de parcare). Elle Astro. fără limitările funcţionale sau ergonomice inerente smart-phone-urilor.Renault R-Link Store deţine toate atuurile pentru a deveni catalogul de referinţă în lumea aplicaţiilor auto Un demers de inovaţie deschis. o aplicaţie R-Tweet) sau diverse (ştiri. turism…). Ghidul Marco Polo. sfaturi Renault…). Pentru a sublinia asocierea cu tinerii întreprinzători s-a făcut un parteneriat cu Paris Incubateurs (structură a Paris Region Innovation Lab care regrupează 8 incubatoare la Paris) şi care a dus la lansarea unui incubator start-up numit „Mobilitate şi Servicii Conectate ” în mai 2012.

SOMMAIRE I PAGE PRÉCÉDENTE I PAGE SUIVANTE RENAULT ZOE. cu un preţ de pornire de 13 700 € cu TVA (preţul de pe piaţa franceză. 4. Primul vehicul electric de serie omologat cu o autonomie de 210 km (ciclu NEDC). autonomia şi conectivitatea. ideală pentru viaţa de zi cu zi. Renault ZOE poate parcurge aproximativ 100 km în zonă de climă rece şi aproximativ 150 km în zonă de climă temperată. din suma totală s-a scăzut stimulentul de 7 000 €). în funcţie de puterea disponibilă la borne (între 3 şi 43 kW). Renault ZOE este primul vehicul electric care se poate reîncărca într-o perioadă cuprinsă între 30 de minute şi 9 ore. Datorită încărcătorului Caméléon. 3. Toate versiunile Renault ZOE sunt echipate cu R-Link .E. mai simple şi până la de 4 ori mai ieftine pentru comunitate. Este prima maşină concepută să fie 100 % electrică. ŞI AL INOVAŢIEI RENAULT Cu Renault ZOE nimic nu va mai fi ca înainte! Odată cu ZOE. O succesiune de inovaţii tehnologice pentru a face din VE maşina de mâine! 60 de brevete şi 6 premiere mondiale! Vehiculul electric cu 6 premiere mondiale: 1. 6. pe trasee peri-urbane. cu o singură priză pe maşină. VÂRF DE LANCE AL TEHNOLOGIEI Z. Primul vehicul electric echipat de serie cu sistemul „Range OptimiZEr” (Optimizator de autonomie) care îmbunătăţeşte autonomia. Inovaţiile vizează uşurinţa utilizării. 2. mobilitate cu zero emisii devine accesibilă tuturor. 5. Primul vehicul electric de serie cu preţ de pornire de 13 700 € cu TVA (preţul de pe piaţa franceză. Este simbolul excelenţei electrice Renault şi integrează tehnologia electrică cea mai avansată. De exemplu. Primul vehicul echipat în serie (5) cu tableta multimedia integrată şi conectată Renault R-Link. accesibilă pentru toţi. Primul vehicul electric care permite introducerea în masă a bornelor de încărcare rapidă. Pe parcursul proiectării Renault ZOE s-au depus peste 60 de brevete. indiferent de condiţiile de rulare. din suma totală s-a scăzut stimulentul de 7 000 €).

odată introdusă destinaţia. Connect” (de serie pe Renault ZOE). Renault R-Link are funcţii dedicate condusului „electric”. Renault ZOE are cea mai ridicată autonomie din categoria sa. Această reuşită se datorează sistemului „Range Optimi ZEr ” care echipează toate maşinile Renault ZOE. inter@ctive” (în opţiune sau de serie pe versiunile vârf de gamă). Informează şoferul.  pachetul „My Z.  anvelopele EnergyTM E-V. Drept dovadă. Propune traseul cel mai economic din punct de vedere energie şi vizualizează bornele de încărcare (6) de pe hartă (conform localizării geografice a vehiculului sau a destinaţiei). Îi sunt prezentate: un bilanţ al stilului său de condus. vehiculul electric de serie cel mai performant din lume în ceea ce priveşte autonomia datorită sistemului exclusiv „Range OptimiZEr ” I SOMMAIRE I PAGE PRÉCÉDENTE I PAGE SUIVANTE I Cu o rază de acţiune care variază între 100 şi 150 km în funcţie de stilul de condus şi de condiţiile meteo.E. şoferul poate vedea care sunt performanţele sale privind condusul ecologic datorită programului Driving eco2. LIVE afişează un cerc care permite vizualizarea razei de acţiune corespunzătoare autonomiei vehiculului. 5) Pe versiunile comercializate la lansare. la omologarea în ciclul NEDC (7) Renault ZOE a fost singurul vehicul electric de serie care a depăşit 200 km de autonomie (210 km). precum şi fluxurile energetice dintre baterie şi funcţiile care consumă electricitate din vehicul. Şoferul vede în timp real histograma consumului. .E.E. despre capacitatea de a ajunge acolo sau nu. (6) Cartografiate de TomTom® La finalul traseului. Acesta regrupează 3 inovaţii tehnice majore:  sistemul de recuperare a energiei la frânare de ultimă generaţie. îl îndrumă către o bornă de reîncărcare. 1 Renault ZOE. dar şi sfaturi personalizate pentru un condus mai „economic”. Şoferul Renault ZOE poate fi informat sau poate interacţiona cu vehiculul său prin intermediul a două pachete:  pachetul „My Z.Pentru ZOE.  pompa de căldură. Navigaţia TomTom Z. Dacă acest lucru nu este posibil.

Această inovaţie. circuitul funcţionează conform principiului unei climatizări moderne normale. Fiecare dintre aceste 3 inovaţii – sistemul de recuperare a energiei la frânare. Captează caloriile din aerul înconjurător din exteriorul vehiculului. Anvelopa MICHELIN ENERGYTM E-V este o inovaţie dezvoltată de Renault şi Michelin. În acest scop. A. echipează Renault ZOE în premieră mondială. Bernard Dumondel Director Servicii Client pentru Vehiculul Electric Sistemul de recuperare a energiei la frânare de ultimă generaţie înmagazinează nu doar energia cinetică la decelerare dar şi la frânare. pentru rezistenţă la rulare aderenţă pe sol umed. Funcţionează precum un sistem de climatizare reversibilă: . Renault ZOE este primul vehicul echipat cu aceste anvelope care au o eficacitate energetică europene cu privire la calificativele date anvelopelor. pompa de căldură şi anvelopele – participă cu o treime la această creştere”. le aduce la o temperatură mai ridicată datorită compresorului şi le introduce în vehicul. Încărcătorul Caméléon: pentru o reîncărcare rapidă în 30 de minute (8) . apoi o transformă în curent electric pentru a reîncărca bateria.„Tehnologia Range OptimiZEr ne-a permis să creştem autonomia Renault ZOE cu aproape 25 %. Acest sistem. această anvelopă obţine nota maximă. . aplicat pentru prima dată pe un vehicul de serie.Pentru a răci habitaclul. Pompa de căldură oferă un confort termic excelent în interior. sistemul repartizează comanda de frânare între plăcuţe şi frâna de motor pentru a maximiza acţiunea acestuia din urmă care reîncarcă bateria. îi permite lui Renault ZOE să minimizeze energia care provine din baterie pentru a încălzi habitaclul. sistemul se inversează. Este disponibilă pe dimensiuni de 15 ’’ şi 16 ’’ (7) New European Driving Cycle.Pentru a încălzi habitaclul. dezvoltată împreună cu Bosch. păstrând autonomia vehiculului.

Această inovaţie favorizează dezvoltarea infrastructurii pentru vehiculul electric. încărcătorul Caméléon simplifică considerabil tehnologia bornelor de încărcare de putere înaltă care vor fi de 4 ori mai ieftine şi mai simplu de instalat. Renault ZOE este capabilă să-şi reîncarce până la 80 % din baterie în 30 de minute. sub capotă. Brevetat Renault.SOMMAIRE I PAGE PRÉCÉDENTE I PAGE SUIVANTE Renault ZOE este primul vehicul electric echipat cu acest tip de încărcător. . încărcătorul de ultimă generaţie se adaptează puterii energiei disponibile la priză până la 43 kW. le Design (8) Până la 80 % din capacitatea bateriei. Integrat pe vehicul.

recuperarea energiei cinetice la frânare (Energy Smart Management).S. Renault demonstrează că un vehicul cu motor termic poate. Ecuaţia care explică acest rezultat este următoarea: Downsizing + EDC = – 25 % emisii de CO2 faţă de Renault Clio III R. . propune performanţe superioare şi oferă mai multă supleţe în exploatare decât un motor de 2. managementul termic (întreruperea circuitului de răcire atunci când motorul este rece). ” Jean-Philippe Hermine Director pentru Mediu 1. recuperarea energiei la frânare (ESM). calaj variabil al arborelui cu came. iar Renault ZOE este primul model de oraş electric al mărcii. Noul Renault Clio este primul vehicul din segmentul B care rivalizează cu vehiculele hibride în materie de emisii de CO 2. reducerea frecărilor.S.  De la 83 g CO2 / km în varianta Diesel (ciclu NEDC)  De la 99 g CO2 / km în varianta pe benzină (ciclu NEDC) Utilizând experienţa sa în domeniul motorizărilor pentru F1. 200 EDC are un impact redus asupra mediului ca urmare a utilizării celor mai noi tehnologii.0 litri atmosferic F4R care echipează modelul Renault Clio III R. în 2010. Noul Renault Clio R. gama Renault în Europa ar trebui să ajungă de la nivelul de 137 g. ) Consum şi emisii omologate conform reglementărilor aplicabile. Un motor de 1. În materie de tehnologii de vârf. aceasta înseamnă că motorul 1. în condiţiile unui cost inferior.03 ZE / MEDIUL ÎNCONJURĂTOR Cu noul Clio şi ZOE.S Concret.S. 200 EDC : maşină sport dar şi eficientă energetic Noul Renault Clio R. Tehnologiile în slujba reducerii emisiilor de CO2 Motorizările noului Renault Clio utilizează un întreg arsenal de tehnologii printre care putem cita: Stop & Start.0 litri atmosferic: iată ce înseamnă. apoi să coboare sub pragul de 100 g / km în 2016 odată cu dezvoltarea vehiculelor electrice. Renault se angajează pe toate fronturile pentru reducerea semnificativă a impactului pe care vehiculele sale îl au asupra mediului „ Cu noul Clio şi ZOE. anvelope cu rezistenţă scăzută la rulare. Noul Renault Clio are emisii de CO2 diminuate cu până la 30 %.6 litri turbocompresat care consumă puţin. Datorită acestor eforturi conjugate.6 T Renault Sport 200 consumă cu 2 litri mai puţin la 100 km pentru o putere echivalentă şi generează un cuplu cu 25 Nm mai ridicat faţă de motorul de 2. să atingă performanţe comparabile cu unele modele hibride în materie de consum (9) şi de emisii de CO2. 83 g CO2 / KM : NOUL RENAULT CLIO RIVALIZEAZĂ CU MODELELE HIBRIDE Datorită motorizărilor Renault Energy. Noul Renault Clio R. Renault ilustrează odată în plus ambiţia sa de a dezvolta mobilitatea durabilă pentru toţi. ajustarea poziţiei voleţilor în scopul ameliorării comportamentului aerodinamic (reglarea fluxului de aer la intrarea în radiator la strictul necesar şi optimizarea aerodinamicii).S. în viziunea Renault Sport downsizing sportiv. 200 EDC ilustrează experienţa Renault ca producător de motoare performante: injecţie directă. la mai puţin de 120 g în 2013. foarte performante în materie de eficienţă energetică. datorită noilor tehnologii şi a căutării permanente a celui mai bun randament.

1. . Renault măsoară impactul ecologic complet al vehiculelor sale pentru a certifica progresele realizate de la un model la altul şi pentru a îndruma echipele de ingineri în alegerile pe care le fac. respectând mediul în care circulă. Atunci când rulează. ” Jean-Philippe Hermine Director pentru Mediu Renault Să redescoperim plăcerea de a circula în oraş Avantajul vehiculului electric în materie de protecţie a mediului înconjurător va fi vizibil în primul rând în oraşe. cu până la jumătate. 0 g CO2 / KM: RENAULT ZOE. Utilizarea pe scară largă a vehiculelor electrice va îmbunătăţi calitatea aerului şi va reduce nivelul de zgomot din aglomeraţiile urbane. Vehiculul electric reduce la jumătate impactul global pe care automobilele îl au asupra mediului În cadrul politicii sale de mediu. un avantaj important în primul rând în mediul urban. un vehicul electric nu generează emisii poluante. În acest scop este utilizată metodologia internaţională normată (ISO 14040) denumită şi „Analiza Ciclului de Viaţă” (ACV). Vehiculul electric contribuie astfel la reducerea semnificativă. care constituie mize majore pentru constructorii de maşini. Un parc de vehicule electrice reprezentând 20 % din totalul vehiculelor în circulaţie ar permite reducerea cu până la 30 % a concentraţiilor de emisii poluante (conform unui studiu realizat de ARIA Technologie împreună cu primăria oraşului Roma). a impactului asupra încălzirii climatice şi a epuizării resurselor neregenerabile. PRIMUL MODEL DE ORAŞ CU 100 % ZERO EMISII PENTRU O LARGĂ DIFUZARE! Vehiculul electric este un vector de progres în materie de protecţie a mediului „Atuul indiscutabil al vehiculului electric îl constituie absenţa emisiilor în utilizare. Impactul vehiculului electric asupra mediului va scădea şi mai mult ca urmare a integrării progresive a energiilor regenerabile în tot mai multe ţări precum şi ca urmare a utilizării unor materiale provenite din reciclarea bateriilor în procesul de fabricare al acestora.

Renault ZOE este echipat cu Z. O atenţie specială a fost acordată creării unei identităţi sonore care să corespundă spiritului Renault ZOE. sunetul este activat automat de îndată ce şoferul porneşte din nou vehiculul. Liniştea în timpul funcţionării şi absenţa vibraţiilor contribuie de asemenea la confortul şoferului şi al pasagerilor: până la 30 km / h. Dincolo de această viteză devin perceptibile doar zgomotul de rulare şi cel aerodinamic. Senzaţia este aceea de a conduce o maşină echipată cu cea mai bună cutie de viteze automată care există pe piaţă.E. Aerul din interior este mai pur Filtrul cu carbon activ contribuie la purificarea aerului şi la înlăturarea mirosurilor neplăcute din exterior. Pentru o temperatură optimă la interior Sistemul de pregătire programabil încălzeşte sau răceşte interiorul Renault ZOE atunci când vehiculul este branşat. este cu 50 % inferior celui înregistrat într-un vehicul echipat cu un motor diesel.E” Renault ZOE are grijă de ocupanţii săi Un şofat fără griji Acceleraţiile sunt vii şi alerte datorită cuplului de 200 Nm pe care motorul electric îl pune la dispoziţie instantaneu. În plus. la viteze cuprinse între 40 şi 75 km/h.Z. Nivelul sonor măsurat în habitaclul Renault ZOE. El poate întrerupe sunetul cu o simplă apăsare de buton. Ea a fost dezvoltată în colaborare cu echipa Percepţie şi Design Sonor din cadrul de IRCAM (Institutul de Cercetare şi Coordonare Acustică/ Muzică). Voice: un sunet exterior care alertează pietonii la apropierea vehiculului şi care permite estimarea vitezei acestuia (volumul sunetului depinde de viteza maşinii). După oprirea contactului. Pentru a circula liniştit şi fără stres la apropierea de zonele urbane. Şoferul poate alege între 3 sunete diferite. interiorul Renault ZOE este la temperatura dorită atunci când şoferul urcă la volan iar energia utilizată pentru confortul termic nu este extrasă din baterie. Voice se face auzit de la 1 la 30 km / h (când maşina este oprită nu face zgomot). . Straturile electrostatice ale filtrului reţin particulele şi gazul. Z. vehiculul este perfect silenţios.E. acceleraţiile sunt fluide şi liniare datorită unui reductor care transmite viteza de rotaţie a motorului către roţi fără sistem de ambreiaj sau convertizor. Astfel.

Funcţia de purificare elimină organismele microscopice precum ciupercile. Acesta emite ioni negativi pentru a restabili echilibrul cu ionii pozitivi care sunt prezenţi în număr foarte mare într-un spaţiu închis. alergenii sau microbii prezenţi în aerul din habitaclu.Echipamente de confort "Take Care by Renault ” (pe Renault ZOE ZEN)  Un difuzor de arome active cu proprietăţi relaxante sau stimulante.  Scaunele sunt protejate de un material cu Teflon®. Având o experienţă de 25 de ani. Eficienţa acestora a fost demonstrată de un studiu derulat de institutul Psyrecon (10) . Psyrecon este un institut german specializat în cercetare şi studii psiho-fiziologice. Acest sistem detectează momentele de vârf în poluare şi activează recircularea automată a aerului în interiorul maşinii de îndată ce este necesar. Renault ZOE dispune de două arome care pot fi alese de utilizator dintr-o gamă de şase. (10) Studiu realizat în decembrie 2010 în rândurile a 60 de participanţi.  Un ionizator cu funcţie purificatoare şi relaxantă. În plus. Acest tratament invizibil şi inodor face ţesătura impermeabilă şi împiedică aderenţa petelor. care asigură o curăţare mai uşoară.  Captor de toxicitate. Aromele “Cocooning flower” şi “Calming ylang” vor fi disponibile în exclusivitate la lansarea Renault ZOE. şoferul poate opta fie pentru difuzarea periodică a aromei. fără a ajunge însă la saturaţie. fie pentru creşterea fluxului de aer. Intensitatea aromei selecţionate este reglabilă. .

acest lucru implică toate profesiile. de la Design. confirmă progresele continue realizate de Renault în materie de fiabilitate. Apoi. Renault ZOE şi Noul Renault Clio marchează o adevărată ruptură în acest domeniu. Calitatea percepută. Acest demers a fost iniţiat încă din faza de concepţie. dar în acelaşi timp trebuie ca aceasta să le inspire încredere. A urmat apoi integrarea datelor furnizate de inginerie şi a opţiunilor formulate de echipa de design. pentru ca specialiştii să fie cât mai aproape de echipele implicate în proiectul Vehiculului Electric. CE URMĂREŞTE ATRACTIVITATEA MODELELOR Renault ZOE şi noul Renault Clio. Însă Renault ZOE şi Noul Renault Clio merg şi mai departe! Calitatea lor intrinsecă este vizibilă la exterior. în marea lor majoritate. experienţă ce a dus apoi la stabilirea definiţiei produsului şi la traducerea sa în limbaj tehnic. la Technocentre. O CONCEPŢIE FRANCEZĂ DE TOP. Vehiculele fabricate recent sunt considerate drept „bune” chiar „excelente”. o fiabilitate recunoscută drept „bună” chiar şi după 5 ani de utilizare . clienţii trebuie să o găsească atrăgătoare. Calitatea intrinsecă şi fiabilitatea produselor noastre sunt astăzi recunoscute. Şi-a adus contribuţia şi experienţa rezultată din studiile de marketing şi focus grupuri. vehiculele mai vechi îmbătrânesc bine şi afişează. Calitatea percepută trebuie să completeze calitatea genetică. lanţul de tracţiune electrică (Grupul Moto Propulsor Electric + bateria) a fost conceput tot la Technocentre. ” Jean-Pierre Vallaude. Director de Calitate 1. încrederea trebuie să vină din impresia de calitate şi de robusteţe pe care clientul le percepe de la prima vedere. o atractivitate ce îşi are originile în munca de la Technocentre Fiabilitatea modelelor Renault este de acum recunoscută. Merită precizat faptul că în cazul Renault ZOE. În plus. este de acum în centrul preocupărilor mărcii. Produs şi Inginerie până la fabricanţi şi furnizori.04 CALITATE Pentru Noul Clio şi ZOE. Renault a mobilizat toate resursele sale „Pentru a dori să cumpere o maşină. tot mai bune de la un an la altul. în special de reputatul Automobil Club German (ADAC) (11). vehicul inovator şi inedit. Renault ZOE şi Noul Renault Clio au trecut jaloanele de calitate care au confirmat că nivelul lor de atractivitate răspunde aşteptărilor clienţilor. (11) Rezultatele raportului ADAC 2012. . Noul Renault Clio şi Renault ZOE sunt maşini atrăgătoare. cea care face maşina atrăgătoare pentru client de la prima vedere.

. 100 % din noile motoare sunt verificate static pe linia de montaj.CLÉON RĂSPUNDE PROVOCĂRII MOTORULUI ELECTRIC Uzina de la Cléon este expertă în fabricarea de motoare cu un nivel tehnic foarte complex. Recunoscută deja pentru motoarele diesel din familia Renault Energy. Din 2013. În prezent. Cléon va fabrica un GMPE 100 % Renault. produce de câteva săptămâni cutia de conexiune sau Junction Box (element component al încărcătorului Caméléon) al GMPE Renault ZOE. Astfel. Uzina a recurs la carry over (reutilizarea mijloacelor industriale sau maşinilor existente reconfigurate) în proporţie de 55% din totalul de echipamente pentru fabricaţia motoarelor electrice. iar apoi dinamic pe un banc de teste. a fost posibilă limitarea costurilor de investiţii. fără a face compromisuri calitative. uzina de la Cléon răspunde provocării motorului electric.