You are on page 1of 8

Medicina populara folosea ventuzele in tratarea a numerose afectiuni: raceli, stari gripale

,
convulsii, congestii pulmonare, nevralgii intercostale, boli de sange, etc.

Terapia sau masajul cu ventuze
Metoda aplicarii ventuzelor are cateva mii de ani vechime. Texte indiene si tibetane o
mentioneaza alaturi de masajul clasic si metoda frictionarii pielii ( varianta GuaSHa) ca fiind
de baza intre terapiile vechi ayurvedice. Metoda a fost practicata cu excelenta si de teraputi
si medici din antichitate precum Galen , Hipocrate si de discipoli ai acestuia. De altfel nu se
pune problema daca era sau nu folosita ci mai degraba textele in care este mentionata sunt
atat de vechi incat sunt foarte rare si pretioase. Si din Egiptul antic ne provin texte de
deosebita importanta privind aceasta terapie foarte puternica. Elbers Papyrus, cea mai
veche carte de medicina ( non orientala) , scrisa la 1550 IHr. descrie amplu acesta metoda
de tratament. Un numar foarte mare de afectiuni erau descrise ca fiind tratate cu ventuze.

Primele ventuze in spatiul indo European se pare ca au fost
facute din corn de anumal, urmand ca apoi sa fie realizate din bambus, alama, ceramica.
Terapia cu ventuze se adreseaza catre doua corpuri ale pacientului: corpul energetic si
corpul fizic.
Corpul energetic este corectat prin deblocarile energetice care apar dupa aplicarea ventuzei
pe locul afectat, pe punctul de acupunctura saou pe meridianul de acupunctura.
Da , s-a scris corect, pe punctul si pe meridianul de ACUPUNCTURA. Ventuzele interfereaza
cu sistemul energetic si informational al omului la fel ca si un ac de acupunctura. Nu gandin
actiunea unei ventuze in termeni de dispersie sau de tonifiere ci de DEBLOCARE energetica
si fizica. Astfel ventuza, ( ca si in cazul terapiei GuaSha ) scoate excesele energetice la
suprafata, elibereaza, dreneaza energia asanumit perversa, de natura calda, umeda, sau
rece si o elibereaza prin pori, piele. Se reechilibreaza mecanismele homeostatice , de
aparare si in urma echilibrului creat boala, sau patologia este inlaturata prin mecanisme
naturale. Asa incat sa nu mire daca acolo unde antibioticele dau gres, ventuzele inving
patologia.
Asupra corpului fizic ventuzele au actiune directa si indirecta. Indirect prin corectiile
aparute in plan fizic dupa echilibrarea structurilor energetice si direct prin extragerea

copii.5 cm – ventuze pentru masaj anticelulitic din silicon de marime mare app 7 cm diametrul bazei.zona cervicala) cat si pe traseul meridianelor de acupunctura si „forteaza” intr-un sens sau altul curgerea energiei. pentru masaj pe coapse spate.de detoxifiere . E o terapie care completeaza foarte bine acupunctura. Utilizarea „echipei terapeutice” ventuze. ceea ce este in deficit. plante este de neinvins. Ventuzele mici pot fi aplicate la urechi. sau acolo unde se impune si o ventuza de dimensiune mai mare. ventuzele au puterea de atrage şi elimina viruşii din organism.toxinelor a stazelor si a sangelui stangnant. Ventuzele se plaseaza atat pe zonele afectate ( zona lombara. antiriduri. degete. si sa stimulam apoi mecanismele naturale de aparare. Împreună cu aceste ace magnetice din interior. Daca dorim sa facem corectei intr-un corp mai intai trebuie sa facem curatenie sa scoatem ceea ce este patologic . moxibustie. Ventuza magnetica Haci este un dispozitiv de tratament fara incizarea pielii. principiul se bazeaza atat pe principiile clasice ale terapiei cu ventuze cat si pe actiunea deosebit de puternica a magnetului din centrul ventuzei care stimuleaza cu forta unui ace de acupunctura. genunchi. umar. acupunctura. Avem gama completa de ventuze pentru masaj anticelulitic din silicon formata din: – ventuze pentru masaj facial ( pentru intinerire. dispersand sau tonifiind un Meridian VENTUZE TIANSHI cu MagnetiTERAPIA CU VENTUZE MAGNETICE !Puterea magnetică este de peste 250Mt şi de pătrundere de 6-9 mm.In cazuri grave. pentru fermitatea pielii) – ventuze pentru masaj anticelulitic corporal de marime medie 4. Guasha. abdomen.

com/watch?v=mlI6dSFpAhs&feature=endscreen&NR=1 O combinatie de ventuze . Prezentarea site -original-.din Bistrita.youtube.urgenta . 2) ventuzele . necesara in cele mai multe situatii. este foarte benefica . cu suprafata foarte neteda si placuta pentru masaj.com/watch?v=00R7a8JEsOI Masaj cu ventuze din plastic … VIDEO CABINET’ http://search. 4) Materialul este deosebit de rezistent in timp. folosita in tratamentul specific al salonului de ”Terapii Naturale”. ci permit sa fie vazut nivelul de aspersie al pieii in interiorul ventuzei.totul despre aceasta metoda inclusiv. In termeni mai simpli faptul ca e aproape transparenta ajuta sa vedeti cat de mult sa realizati vacuumarea. nu imbatraneste usor si nu crapa.se poate ajunge a se pune intre 30-50 de ventuze.com/search?p=terapianaturala+youtoube&ei=utf-8&fr=ysp Aceste ventuze sunt cele mai cunoscute si mai folosite pentru masajul anticelulitic. 3) dimensiune medie de lucru. chiar daca sunt colorate nu sunt opace. Aici un videoklip cu masaj cu ventuze… http://www. Acest fapt se datoreaza urmatoarelor clitati ale acestei ventuze: 1) materialul de constructie este silicon.yahoo. pentru a nu provoca discomfort pacientului. .youtube. Video – Vizionare – http://www.

Utilizare: 1) aplicati ulei pe suprafata pielii 2)aplicati ventuza facand vacuum. antistres. Ventuzele de cauciuc -care ajuta in Tratamentele terapeutice. 3) prin miscari circulare sau liniare ventuza este impinsa/ ghidata pe piele 4) dupa cateva miscari. de AUTOVINDECARE in peste 100 de afectiuni. urmand sa continuati realizarea miscarilor de masaj.scadere in centrimetri a tesuturilor adipoase{anticelulitice} Ventuze din cauciuc . aerul poate patrunde in ventuza si austati din nou nivelul de suctiune al acesteia. pastrand comfort pentru pacient fara a aspira prea mult pielea in interiorul ventuzei.

Infectiile. Ventuza din cauciuc in scurt timp a cucerit lumea. . sunt usor de curatat. Durabilitatea materialului este garantata. si se aplica la locurile acupuncturei. Este recunoscut de Academia Medicinei Traditionale Chineza. bolile prostatei. poate fi comandata in seturi de 4 pahare. impotenta.Av antajul ventuzei din cauciuc este ca. raceala. datorita materialului elastic. ventuza se foloseste in cazurile mai multori boli serioase. si din ce in ce mai mult se aplica decit ventuza din sticla. folosirea este simpla. reumatism si dureri musculare. Totodata ventuza se poate aplica si la indepartarea corp straine. JIAN SHEN GUEN ventuza din cauciuc Tratarea diferitelor boli cu ventuza este la fel de veche ca si Medicina Chinezeasca. dureri musculare si tendonale deasemenea se pot remedia cu aplicarea ventuzei. de exemplu: capusa sau la indepartarea diferitelor otravi dupa muscatura de sarpe sau insecte. Forta suctiunii poate fi reglata prin presarea ventuzelor. aparute pe suprafata pielii. Ventuza acupunctuala din cauciuc este cea mai simpla descoperire Medicinei Naturale Chinezesti. pot fi aplicate pe orice parte a corpului. probleme stomacale. In traditia chinezeasca. hemoroizi. adica cel putin 3000 de ani. hipertensiunea. In traditia europeana. Ventuza din cauciuc este mai usor de aplicat si este fabricat sub licenta Asociatiei de Medicina Traditionala din Republica Chineza. Astfel se trateaza astmul. in cazurile de raceala usoara a fost aplicata ventuza din sticla.

chiar si pe spate – puterea aspirarii pielii se poate modifica simplu cu strangerea ventuzei – ventuza din cauciuc se poate folosi si la locul de munca. astfel energia vitala creste sub teritoriile acoperite cu ventuza. se circula pe anumite cai ale corpului. Stimularea acestor cai ajuta la afluxul energiei vitale si restabilizarea echilibrului. ca energia vitala. plimbarii chiar si a pescuitului .Institutul Medicinei Traditionale Chineza si are permisiunea de comercializare a Societatii Medicinale din Varsovia. Astfel provoaca detoxicarea corpului. pe timpul conducerii. asa zisul QI. Efectele ventuzei din cauciuc: Aplicarea ventuzelor se face in diferite locuri acupunctuale ale corpului in funtie de tipul bolii. stimulam circulatia arteriilor. neplate ale corpului. Astfel dezvolta efect asupra organelor interne si ajuta la insanatosire. Astfel este precizat. Pt. Avantajele ventuzei din cauciuc: In cazul ventuzei de cauciuc nu este nevoie de folosirea focului si in deosebinta de ventuzele din sticla. asta folosim experienta din acupunctura(vezi pe desen). – putem folosi pe propriul corp. Prin aspirarea pielii in ventuza. are o serie de avantaje: – se poate folosi si in locurile mai delicate.

puneti inca o data ventuza pe piele .gel-.dupa care incepeti sa miscati .Deci prin strangerea ventuzei puteti regla cat de tare sa traga ventuza sus pielea.atfel incat ca ventuza sa lipeasca de piele.lasati sa intre aerul si atunci se lasa jos singur de pe piele).In cazul in care simtiti ca pielea trasa in sus va doare .strangeti partea de sus a ventuzei din cauciuc astfel incat sa iasa aerul din ele .care trage pielea in sus.Tinut strans.ulei anticelulitic si infoliati partea tratata.Puteti sa lasati cateva secunde pe loc ventuza. Folosirea ventuzei din cauciuc la masaj anticelulitic Ventuzele din cauciuc se foloseste la masaj anticelulitic in felul urmator: ungeti suprafata tratata a corpului cu crema sau cu ulei de masaj. .dupa masaj cu ventuza puteti sa aplicati pe pielea tratata crema de masaj -.la reducerea aspectului de coaja de portocala a pielii si la eliminarea depozitelor de grasimii.Prin stragerea ventuzei puteti sa reglati succesiunea presiunii.dar in acest caz nu strangeti asa de tare cand lipiti pe pele.– materialul ventuzei este din cauciuc de calitate.Miscariile se repet pana ce inroseste pielea. Sub ventuza se creaza un vid. Pentru intensificarea acestui tratament .ajutand la eliminarea toxinelor .si lasati sa actioneze 15-20 de minute.sa plimbati pe corp.luati jos ventuza de pe piele(miscati un pic partea de jos a ventuzei . astfel se poate folosi aceleasi ventuza pe timpul a mai multori ani – se poate curata simplu cu apa si sapun – in pachet veti gasi 4 ventuze de diferite marimi. Masajul cu ventuza actioneaza asupra tesuturilor. astfel este posibila aplicarea in diferite parti ale corpului.asezati pe piele .

folosite in cabinet… .Ventuze de diferite marimi si forme .