You are on page 1of 8

Conto Naskah Drama Bahasa Sunda 8 Urang

Judul Drama : KALEUNGITAN DOMPET


Paman :
Dhea Syifa Shafira = Murid
Dwimata Tesa Artika = Murid
Kezia Grace Monica = Murid Anu Judul Drama : KALEUNGITAN DOMPET
Paman :
Dhea Syifa Shafira = Murid
Dwimata Tesa Artika = Murid
Kezia Grace Monica = Murid Anu Kaleungitan Dompet
Natasha Aulia Putri = Murid
Nurul Safira = Murid anu nyokot Dompet
Siti Aisya = Murid
Taufik Rahman = Wali Kelas
Kresna Dwiky Ramadhana = Kapala Sakola
Dhea papanggih jeung bapa wali kelas, Taufik
Dhea : Bapaaakk!
Taufik : Iya, nak. Baruk iya nak, lamun manh tempo Fira, titah manhna datang ka
rohangan bapa yaa.
Dhea : baruk, oke pak!
Taufik : Oke , makasih nak.
Dhea nepungan Fira
Dhea : Fira Firaa..!
Fira : ngapa dhe?
Dhea : Manh digeroan pak Taufik di rohanganana tuh, ayeuna enya!
Fira : baruk, enya deh , dhe. Makasih enya.
Dhea : enya, pada-pada.
Fira ka rohang wali kelas
Fira : Permiisii, pak!!
Taufik : Baruk, Fira. Asup..
Bapa dak nanya.
Fira : Tanya apaan, pak?
Taufik : Fira, manh tacan mayar duit SPP salila 3 bulan! Kumaha ieu?
Fira : iya, pak. Sagancangna baris kuring bayar bet.
Taufik : mangga. Kapala sakola mr wayah saminggu pikeun manh melunasi SPP ta!
Fira : Lamun henteu, pak?
Taufik : ih manh ieu! kapala sakola baris ngagero anjeun sarta meureun manh baris
dikaluarkeun ti sakola ieu!
Fira : Waduh, enya deh, pak..
Saminggu saterusna
Fira : duh, kumaha yeuh? Udah saminggu.. Duit SPP tacan dibayar. Mana ayah tacan
gajian deui..

Sawaktu Tesa, Kezia & Siti leumpang nuju Kantin, tanpa disadari dompet ti Psak Fira terjatuh
Fira : Kezia.. hmmgimana lamun kuring pak duit ieu wa pikeun bayar SPP kuring?
Lagian pan Kezia teu tau..
ah, kuring pak wa deh..
Tasha menghampiri Fira
Tasha : Hai Fira..!!
Fira : Baruk, Halo sha. Manh ieu nyieun reuwas wa!
Tasha : Hahaha..
Sorry dech..
Fira : iya iya, ga naon naon..
Tasha : h, dak kamana?
Fira : Teu tau tuh, kuring deui bingung, sha..
Tasha : Baruk, ka kantin yuk? Lamun teu, kuring duluan ka kantin enya..
udah laper yeuh.. daah..
Fira : daah, sha..

Tuluy Dhea datang


Dhea : Hai fir, Urang ka kantin, yuk?
Fira : hmm.. yuk lah. Pareng kuring deui lapar. Kajeun kuring traktir deh! (bari
nmbongkeun dompet)
Dhea : Oke deh. Thanks enya! (bari berfikir dompet anu dicekel Fira nyata dompet
Kezia)
Fira : oke, yukk!
Kezia dkk di kantin
Kezia : h enya ampun dompet kuring leungit!
Tesa : anu bener , kez?
Kezia : Iya, beneran!
Siti : meureun dompetmu murag di jalan tadi..
hmm.. ntar urang bantu nyariin bet!
Kezia : oke deh, makasih enya!
Tesa : enya udah, ayeuna kajeun kami traktir, deh!
Siti : Iya..
Kezia : Uh, maranh alus pisan da..
Makasih!
Tesa & Siti : Ok, kez!
Tasha papanggih Fira
Tasha : Lho Fira, lainna anu manh pegang ta dompet Kezia?
Fira : h sstt.. iya, Sha.. tapi diem wa enya, kuring og kapaksa nyokot.
Tasha : Memangnya naha?
Fira : Kuring ga boga duit pikeun bayar SPP. Lamun po ieu kuring tacan bayar og,
kuring bisa dikeluarin ti sakola.
Tasha : baruk, enya ampun Fir! Leuwih had manh kembaliin lah tu dompet.
Fira : Tapi Tapi kuring sieun, sha..
Tasha : h, sorry enya fir. Kuring kudu ka perpus tiheula..

Fira

heh, enya deh sha..

Kezia papanggih Fira


Kezia : h Fira, manh aya teu ngeliat dompet kuring?
Fira : eee.. eeemm,, teu aya tuh, kez. (kalayan gugup)
Kezia : baruk, enya udah deh. Lamun manh ngeliat ngomong kuring enya.
Fira : iya kez.
Kezia : oke thanks.
Waktu papanggih di jalan
Taufik : Baruk enya Fira! Dieu , nak!
Fira : aya naon, pak?
Taufik : Geus manh bayar duit SPP?
Fira : baruk iya pak, ieu kuring dak bayar.
Taufik : h, manh digeroan kapala sakola di rohanganana, ayeuna!
Fira : hmm,OK pak.
Tesa papanggih Fira
Tesa : Hai, Firaa!
Fira : Baruk, Hai Tes. Ti mana?
Tesa : Kuring ti kantin, Fir.
Fira : Ooo..
Ayeuna dak kamana?
Tesa : ta lho, kuring dak ngebantu Kezia nyariin dompetnya.
Fira : emm,, mmemang dompet Kezia ilang , enya?
Tesa : Iya, jigana da murag di jalan..
Fira : Ooh..
Tesa : h, udah tiheula enya, kuring dak ka kelas yeuh..
lamun liat dompet Kezia ngomong, enya!
Fira : Oke, tes!
Siti papanggih Fira
Siti : Hai Fir!
Fira : h, Halo Siti!
Siti : Dak Kamana Fir, bet jigana buru-buru pisan, da?
Fira : Iya, kuring dak ka rohang Kepsek..
Siti : Keur naon Kaditu?
Fira : Kuring dak bayar SPP, sit. Udah tiheula yaaa..
Siti : baruk enya deh, daah..
Di rohangan Kepsek
Fira : punten, pak.
Kresna : enya, mangga asup.
Fira : aya naon , pak?
Kresna : baruk, manh Fira? Naon bener manh murid anu tacan melunasi SPP nepi ka 3
bulan?
Fira : baruk, iya pak.
Kresna : Ayeuna, mana duit SPP manh, nak?
Fira : hmm ni pak. Geus punah, pan pak? (bari mr duit ti dompet)

Kresna : mangga nak. Tulung engk jaga ulah nepi ka telat kawas ieu enya, nak.
Fira : enya, pak.
Kresna : oke, manh bisa kaluar ayeuna.
Fira : alus, pak.
Dhea nepungan Kezia
Dhea : Keziaa!
Kezia : apaan da , dhe?
Dhea : Tadi kuring liat Fira megang dompetmu, lho!
Kezia : ah, anu bener, dhe? Tadi kuring Tanya manhna, cenah manhna teu tau.
Dhea : Bener , Kez! Tadi manhna pak duit di dompet ta pikeun nraktir kuring.
Kezia : iih! enya udah, urang sampeurkeun yuk tu anak ayeuna!
Tesa, Siti, Kezia & Dhea menghampiri Fira
Tesa : h Fira! Manh anu udah nyokot dompet Kezia, enya?
Siti : iya Fir? Udah deh, jujur wa!
Fira : hmmm.
Kezia : bener Fir?
Fira : tapi ulah ambek, enya?
Kezia : tapi naon iya manh anu nyokot dompet kuring? Lamun iya naha Fir??
Fira : Kezia, hampura enya. Sabenerna tadi kuring liat dompetmu murag, terus kuring
cokot sarta dak kuring ngomong sarua Manh, kez. Tapi kuring kainget, lamun
po ieu kuring kudu ngelunasi duit SPP ku , jadi kuring pak duit ta..
Tasha : Kezia, maafin wa tuh si Fira! Kasian, manhna bisa dikeluarin ti sakola lamun po
ieu manhna teu bayar SPP.
Tesa : tapi ulah maok jiga kitu, atuh!
Siti : iya, bener tu!
Kezia : Enya ampun Fira, naha da manh kudu maok? Lamun manh mnta alus-alus,
meureun kuring bisa ngebantu manh.
Fira : Sakali deui kuring mnta hampura enya, Kez. Kuring pasini baris ganti duit mu,
kez..
Kezia : enya deh Fir, kuring maafin. Duitna ga perlu digantian ga naon naon bet. Tapi
manh pasini enya, teu baris maok jiga kitu deui!
Fira : enya, Kez. Kuring pasini, Makasiih enya , Kez!
Kezia : Oke, Fir!
Tasha : Tah, kitu atuh!
Tesa : h, udah asup tuh!
Siti : iya!
Dhea : Urang ka kelas yukk!
Together : ayukk!! Hahahaa....
Natasha Aulia Putri = Murid
Nurul Safira = Murid anu nyokot Dompet
Siti Aisya = Murid
Taufik Rahman = Wali Kelas
Kresna Dwiky Ramadhana = Kapala Sakola
Dhea papanggih jeung bapa wali kelas, Taufik

Dhea : Bapaaakk!
Taufik : Iya, nak. Baruk iya nak, lamun manh tempo Fira, titah manhna datang ka
rohangan bapa yaa.
Dhea : baruk, oke pak!
Taufik : Oke , makasih nak.
Dhea nepungan Fira
Dhea : Fira Firaa..!
Fira : ngapa dhe?
Dhea : Manh digeroan pak Taufik di rohanganana tuh, ayeuna enya!
Fira : baruk, enya deh , dhe. Makasih enya.
Dhea : enya, pada-pada.
Fira ka rohang wali kelas
Fira : Permiisii, pak!!
Taufik : Baruk, Fira. Asup..
Bapa dak nanya.
Fira : Tanya apaan, pak?
Taufik : Fira, manh tacan mayar duit SPP salila 3 bulan! Kumaha ieu?
Fira : iya, pak. Sagancangna baris kuring bayar bet.
Taufik : mangga. Kapala sakola mr wayah saminggu pikeun manh melunasi SPP ta!
Fira : Lamun henteu, pak?
Taufik : ih manh ieu! kapala sakola baris ngagero anjeun sarta meureun manh baris
dikaluarkeun ti sakola ieu!
Fira : Waduh, enya deh, pak..
Saminggu saterusna
Fira : duh, kumaha yeuh? Udah saminggu.. Duit SPP tacan dibayar. Mana ayah tacan
gajian deui..
Sawaktu Tesa, Kezia & Siti leumpang nuju Kantin, tanpa disadari dompet ti Psak Fira terjatuh
Fira : Kezia.. hmmgimana lamun kuring pak duit ieu wa pikeun bayar SPP kuring?
Lagian pan Kezia teu tau..
ah, kuring pak wa deh..
Tasha menghampiri Fira
Tasha : Hai Fira..!!
Fira : Baruk, Halo sha. Manh ieu nyieun reuwas wa!
Tasha : Hahaha..
Sorry dech..
Fira : iya iya, ga naon naon..
Tasha : h, dak kamana?
Fira : Teu tau tuh, kuring deui bingung, sha..
Tasha : Baruk, ka kantin yuk? Lamun teu, kuring duluan ka kantin enya..
udah laper yeuh.. daah..
Fira : daah, sha..

Tuluy Dhea datang

Dhea : Hai fir, Urang ka kantin, yuk?


Fira : hmm.. yuk lah. Pareng kuring deui lapar. Kajeun kuring traktir deh! (bari
nmbongkeun dompet)
Dhea : Oke deh. Thanks enya! (bari berfikir dompet anu dicekel Fira nyata dompet
Kezia)
Fira : oke, yukk!
Kezia dkk di kantin
Kezia : h enya ampun dompet kuring leungit!
Tesa : anu bener , kez?
Kezia : Iya, beneran!
Siti : meureun dompetmu murag di jalan tadi..
hmm.. ntar urang bantu nyariin bet!
Kezia : oke deh, makasih enya!
Tesa : enya udah, ayeuna kajeun kami traktir, deh!
Siti : Iya..
Kezia : Uh, maranh alus pisan da..
Makasih!
Tesa & Siti : Ok, kez!
Tasha papanggih Fira
Tasha : Lho Fira, lainna anu manh pegang ta dompet Kezia?
Fira : h sstt.. iya, Sha.. tapi diem wa enya, kuring og kapaksa nyokot.
Tasha : Memangnya naha?
Fira : Kuring ga boga duit pikeun bayar SPP. Lamun po ieu kuring tacan bayar og,
kuring bisa dikeluarin ti sakola.
Tasha : baruk, enya ampun Fir! Leuwih had manh kembaliin lah tu dompet.
Fira : Tapi Tapi kuring sieun, sha..
Tasha : h, sorry enya fir. Kuring kudu ka perpus tiheula..
Fira : heh, enya deh sha..
Kezia papanggih Fira
Kezia : h Fira, manh aya teu ngeliat dompet kuring?
Fira : eee.. eeemm,, teu aya tuh, kez. (kalayan gugup)
Kezia : baruk, enya udah deh. Lamun manh ngeliat ngomong kuring enya.
Fira : iya kez.
Kezia : oke thanks.
Waktu papanggih di jalan
Taufik : Baruk enya Fira! Dieu , nak!
Fira : aya naon, pak?
Taufik : Geus manh bayar duit SPP?
Fira : baruk iya pak, ieu kuring dak bayar.
Taufik : h, manh digeroan kapala sakola di rohanganana, ayeuna!
Fira : hmm,OK pak.
Tesa papanggih Fira
Tesa : Hai, Firaa!

Fira : Baruk, Hai Tes. Ti mana?


Tesa : Kuring ti kantin, Fir.
Fira : Ooo..
Ayeuna dak kamana?
Tesa : ta lho, kuring dak ngebantu Kezia nyariin dompetnya.
Fira : emm,, mmemang dompet Kezia ilang , enya?
Tesa : Iya, jigana da murag di jalan..
Fira : Ooh..
Tesa : h, udah tiheula enya, kuring dak ka kelas yeuh..
lamun liat dompet Kezia ngomong, enya!
Fira : Oke, tes!
Siti papanggih Fira
Siti : Hai Fir!
Fira : h, Halo Siti!
Siti : Dak Kamana Fir, bet jigana buru-buru pisan, da?
Fira : Iya, kuring dak ka rohang Kepsek..
Siti : Keur naon Kaditu?
Fira : Kuring dak bayar SPP, sit. Udah tiheula yaaa..
Siti : baruk enya deh, daah..
Di rohangan Kepsek
Fira : punten, pak.
Kresna : enya, mangga asup.
Fira : aya naon , pak?
Kresna : baruk, manh Fira? Naon bener manh murid anu tacan melunasi SPP nepi ka 3
bulan?
Fira : baruk, iya pak.
Kresna : Ayeuna, mana duit SPP manh, nak?
Fira : hmm ni pak. Geus punah, pan pak? (bari mr duit ti dompet)
Kresna : mangga nak. Tulung engk jaga ulah nepi ka telat kawas ieu enya, nak.
Fira : enya, pak.
Kresna : oke, manh bisa kaluar ayeuna.
Fira : alus, pak.
Dhea nepungan Kezia
Dhea : Keziaa!
Kezia : apaan da , dhe?
Dhea : Tadi kuring liat Fira megang dompetmu, lho!
Kezia : ah, anu bener, dhe? Tadi kuring Tanya manhna, cenah manhna teu tau.
Dhea : Bener , Kez! Tadi manhna pak duit di dompet ta pikeun nraktir kuring.
Kezia : iih! enya udah, urang sampeurkeun yuk tu anak ayeuna!
Tesa, Siti, Kezia & Dhea menghampiri Fira
Tesa : h Fira! Manh anu udah nyokot dompet Kezia, enya?
Siti : iya Fir? Udah deh, jujur wa!
Fira : hmmm.
Kezia : bener Fir?
Fira : tapi ulah ambek, enya?

Kezia : tapi naon iya manh anu nyokot dompet kuring? Lamun iya naha Fir??
Fira : Kezia, hampura enya. Sabenerna tadi kuring liat dompetmu murag, terus kuring
cokot sarta dak kuring ngomong sarua Manh, kez. Tapi kuring kainget, lamun
po ieu kuring kudu ngelunasi duit SPP ku , jadi kuring pak duit ta..
Tasha : Kezia, maafin wa tuh si Fira! Kasian, manhna bisa dikeluarin ti sakola lamun po
ieu manhna teu bayar SPP.
Tesa : tapi ulah maok jiga kitu, atuh!
Siti : iya, bener tu!
Kezia : Enya ampun Fira, naha da manh kudu maok? Lamun manh mnta alus-alus,
meureun kuring bisa ngebantu manh.
Fira : Sakali deui kuring mnta hampura enya, Kez. Kuring pasini baris ganti duit mu,
kez..
Kezia : enya deh Fir, kuring maafin. Duitna ga perlu digantian ga naon naon bet. Tapi
manh pasini enya, teu baris maok jiga kitu deui!
Fira : enya, Kez. Kuring pasini, Makasiih enya , Kez!
Kezia : Oke, Fir!
Tasha : Tah, kitu atuh!
Tesa : h, udah asup tuh!
Siti : iya!
Dhea : Urang ka kelas yukk!
Together : ayukk!! Hahahaa....