P. 1
Regulament Teenfest 2010 Final

Regulament Teenfest 2010 Final

|Views: 918|Likes:
Published by danutzionutz

More info:

Categories:Types, Calendars
Published by: danutzionutz on Mar 09, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/21/2013

pdf

text

original

TeenFest

„Liceul Anului”
competition is everything

JUDEŢUL ARAD
REGULAMENT
De organizare şi desfăşurare a COMPETIŢIEI INTERLICEALE TEENFEST „Liceul Anului 2010”

CUPRINS
1. INTRODUCERE 2. ELIGIBILITATE 3. ÎNSCRIEREA 4. STRUCTURA COMPETIŢIEI A. EDUCAŢIE B. SPORT C. DIVERTISMENT D. VOLUNTARIAT 5. PUNCTAJ 6. PREMII 7. PENALIZĂRI, ABATERI ŞI SANCŢIUNI 8. CONTESTAŢII 9. OFICIALII 10. PROMOVARE ŞI PR 11. DISPOZIŢII FINALE

1. INTRODUCERE Competiţia TeenFest “Liceul Anului” este organizată şi administrată de ASOCIAŢIA EDUCATIO reprezentant legal al TeenFest România, şi se desfăşoară în conformitate cu prevederile Regulamentului de faţă. 2. ELIGIBILITATE 2.1 Participanţii în Competiţia TeenFest “Liceul Anului” sunt echipe formate din elevi care studiază în ciclul liceal, clasele 9 – 12 pentru anul de învăţământ 2009 -2010, care să fie înscrişi la aceeaşi Instituţie de Învăţământ şi să nu depăşească vârsta de 20 ani. 2.2 Pentru participarea în Competiţia TeenFest “Liceul Anului”, trebuie să se semneze un contract de colaborare între organizator şi participant. 2.3 Fiecare echipă are obligaţia de a depune o listă organizatorilor, care trebuie să conţină numele şi prenumele elevilor şi profesorilor implicaţi. 2.4 Înaintea fiecărei etape, un oficial al TeenFest va proceda la verificarea conformităţii participanţilor cu prevederile Regulamentului prin verificarea, actelor de identitate, pe baza listei primite. 3. ÎNSCRIEREA 3.1 Participarea echipelor în cadrul Competiţiei TeenFest “Liceul Anului” este gratuită. 3.2 Se consideră că prin înscrierea în această competiţie participanţii acceptă prevederile regulamentului de faţă. 4. STRUCTURA COMPETIŢIEI 4.1 TeenFest „Liceul Anului” este un concept de eveniment, concurs interşcolar destinat elevilor. 4.2 Concursul interşcolar îmbină patru mari categorii, (educaţie, sport, divertisment, voluntariat), considerate fiind principalele preocupări a unui elev. Fiecare categorie cuprinde mai multe probe la care liceenii vor concura. 4.3 Concursul între echipe va avea loc întotdeauna după programul de şcoală şi va fi supervizat de către Inspectoratele Şcolare Judeţene sau Autorităţile Locale. Întrecerile vor avea loc în zilele de vineri şi sâmbătă, unei competiţii fiindu-i acordată o zi, conform programului competiţional. 4.4 Fiecare liceu se poate înscrie cu o echipa în cadrul concursului. Acestea vor fi trase la sorţi formând 3 sau 4 grupe, (numărul maxim de echipe care pot intra în faza grupelor este de 16 iar dacă echipele depăşesc numărul admis se vor juca meciuri eliminatorii) 4.5 În faza grupelor fiecare echipă va juca cu fiecare, iar prima clasată din fiecare grupă se va califica în semifinale. Câştigătoarele din semifinale vor juca finala mare, iar celelalte 2 echipe finala mică.

A. EDUCAŢIE Echipele vor fi supuse la un test de cultură generală, fiecare echipă va primi la intrarea în concurs un set de întrebări. Din aceste întrebări echipele trebuie să se pregătească pentru proba de cultură generală. CONCURS DE CULTURĂ GENERALĂ Proba de cultură generală va avea loc în cadrul Emisiunii Teenfest „Liceul Anului 2010, Emisiune care cuprinde şi probele capitolului de Divertisment”. Întrecerile vor avea loc conform Programului Competiţiei CATEGORIE LOGISTICĂ NUMAR CONCURENŢI/ ECHIPĂ BIBLIOGRAFIE CONCURS NUMAR ÎNTREBARI MOD DE DESFĂSURARE A COMPETIŢIEI CONCURS DE CULTURA GENERALĂ Sala de concurs LOCAŢIA DE DESFĂSURARE A EMISIUNII TEENFEST Maxim 4 concurenţi şi 1 concuret care extrage numărul întrebării Total 5 membrii pentru echipa de cultură generală Educatio „Culegere cu întrebări de cultură generală pentru gimnaziu şi liceu” 30 întrebări (15 întrebări extrase de fiecare echipă, prin persoana desemnată) Validarea participanţilor pe baza listei furnizate de către fiecare echipă Extragerea întrebărilor din bolul de concurs se va face alternativ de către o persoană desemnată de fiecare echipă în parte, alta decât cele care participă Adresarea întrebărilor se va face de către organizatori pe baza numărului extras şi afişat pe ecran prin programul power point. Răspunsurile la fiecare întrebare se vor da contra cronometru, va avea dreptul de a răspunde la întrebare prima data echipa care apasă butonul de la pupitru cel mai repede. Dacă răspunsul este greşit echipa cealaltă are dreptul să răspundă şi ea la întrebare. În cazul în care echipa care apasă prima pe buton răspunde corect la întrebare, câştigă. Fiecare echipă are dreptul la 3 - 5 sec pentru a răspunde la întrebare din momentul în care s-a apăsat butonul. Punctaj concurs Câştigă cel care are cele mai multe răspunsuri corecte Câştigător 2 puncte Pierzător 0 puncte, Egalitate ambele echipe primesc câte 1 punct.

B. SPORT Echipele se vor întrece, la două probe sportive Întrecerile vor avea loc conform Programului Competiţiei PROBA SPORTIVĂ Dodgeball CATEGORIE PROBA Dodgeball Terenul de joc trebuie sa fie o suprafaţă rectangulara, liberă de orice obstrucţionări, cel puţin 16m – lungime si 9m – lăţime. Terenul oficial este împărţit în doua zone de 9 + 9 m, cu o zona neutra de 1.2m la mijloc, care sa separe terenul în doua părţi, o linie de atac care este paralelă şi la 3m de linia de centru, pentru o lungime totală a terenului de 18m de la linie de fund la linie de fund, şi cu o lăţime de 9m de la tuşă la tuşă. Terenul va fi marcat cu linii de margine (tuşa), linii de fund, o linie de centru, linii de atac şi zona de aşteptare. Trebuie alocata o zona de aproximativ 60cm-90cm, de la tuşă în exteriorul terenului, pentru ca oficialul/arbitrul să se poată deplasa în libertate pe lângă linia de margine (tuşa). Zona de aşteptare pentru fiecare echipă trebuie aşezata la 60-90cm de tuşa. OBLIGATORIE Neprezentarea vizitei medicale, duce la suspendarea meciului, iar echipa în cauză va pierde meciul. Participarea este admisă cu condiţia să existe acceptul clubului la care este legitimat Organizatorul poate reprograma meciurile, Are obligaţia să anunţe participantul de reprogramarea meciului cu o zi înainte de desfăşurarea acestuia Jucătorii: - trebuie să poarte uniforme (măcar tricou în aceeaşi culoare). Ideal şi număr fata/spate Echipa mixtă:- formată din 6 jucători (+ 4 rezerve) din care jumătate fete jumătate băieţi (5 fete, 5 baieţi) Obligatori în timpul meciului să fie prezenţi câte 3 fete şi câte 3 baieţi de echipă. Desfăşurarea jocului: 1. În momentul în care se fluieră începerea jocului toţi jucătorii trebuie să fie în spatele liniei de fund a propriei părţi a terenului şi mingiile aranjate pe linia de mijloc 2. La fluier ambele echipe (cel puţin 1 jucător din fiecare echipă) trebuie să fugă să recupereze mingi de pe linia de mijloc 3. O minge devine activă şi se poate folosi pentru a scoate un adversar prin aruncare, doar după ce a fost trecuta de linia de atac din partea proprie a terenului 4. Jucătorii nu au voie să iasă în afara zonei de joc 5. Călcarea pe linie se consideră ca şi părăsirea spaţiului de joc.

LOGISTICĂ, TEREN

VIZITĂ MEDICALĂ SPORTIVI LEGITIMAŢI LA CLUBURI SPORTIVE SITUATII NEPREVAZUTE JUCĂTORI, ECHIPE

DESFĂŞURAREA JOCULUI

DESFĂŞURAREA JOCULUI

LIMITA DE TIMP DIVERSE REZULTATE FINALE

6. Fiecare echipă trebuie să furnizeze 1-2 RECUPERATORI dintre rezervele echipei proprii, care să returneze coechipierilor mingiile ieşite în afara terenului 7. Un jucător este AFARĂ dacă: a. este lovit direct de o minge activa (minge activa=minge care să nu fi atins pământul, alt jucător/minge, tavan, oficial) b. păşeşte pe linia exterioară de delimitare şi/sau iese în afara terenului c. trece dincolo de zona neutră din mijloc, şi ajunge în terenul advers d. loveşte mingea cu piciorul e. loveşte intenţionat sau încearcă să nimerească un adversar în cap, în mod repetat f. dacă mingea aruncată spre un adversar este prinsă de acesta (cu condiţia ca mingea sa fii rămas activă) g. are un limbaj şi atitudine necorespunzătoare faţă de adversari, oficiali, public h. dacă un jucător a prins o minge activă, pe lângă faptul ca acel adversar care a aruncat-o este AFARĂ, jucătorul poate chema un jucător care a fost eliminat anterior Jocul se termină atunci când o echipa are toţi jucătorii eliminaţi. Câştigă echipa care câştigă 2 din 3 competiţii jucate. Limita de timp: aprox 3min Dacă timpul expiră şi mai sunt jucători în viaţă, echipa cu cei mai mulţi jucători câştigă. În caz de egalitate, se mai face un joc scurt de 1min Meciurile se vor disputa conform programului competiţiei (meciurile probelor sportive vor avea loc în luna aprilie într-o dată stabilită, în locaţia de desfăşurare a concursului) Pentru un meci câştigat echipa primeşte 1 punct, pentru un meci egal 0,5 puncte, iar pentru meci pierdut 0 puncte.

PROBA SPORTIVA PAINTBALL CATEGORIE VALIDITATEA REGULAMENTULUI VIZITĂ MEDICALĂ, REGULAMENTUL DE PROTECTIE ORGANIZARE DESFĂŞURAREA COMPETIŢIEI ECHIPA ECHIPAMENT, TEREN CONCURS DE PAINT BALL Respectarea regulamentului în cadrul competiţiilor este obligatorie. Neprezentarea vizitei medicale, duce la suspendarea meciului, iar echipa în cauză va pierde meciul. Înainte de începerea meciului toţi membrii trebuie sa semneze protecţia muncii şi să respecte regulile de protecţie. Organizatorul este responsabil pentru producerea, finanţarea şi alcătuirea programului competiţional. Înainte de începerea competiţiei, organizatorul realizează o şedinţă cu conducătorii grupurilor şi cu arbitrii pentru a le comunica pe scurt programul si regulamentul competiţiei. Echipa mixtă:- formată din 5 jucători din care 3 băieţi şi 2 fete. Echipament: arma semi-automată Tippmann 98, cască protecţie, combinezon, mănuşi, vestă protecţie piept (fetele)

Teren: 60m x 30m cu obstacole de diferite înălţimi şi mărimi desfăşurate pe toata suprafaţa de joc Teren …………………… care are o zonă de siguranţă (zona unde jucătorii eliminaţi se retrag) DESFASURAREA JOCULUI Desfăşurarea jocului: O echipă va da startul de pe o parte a terenului, şi o echipa de pe cealaltă parte. La momentul fluierului membrii echipelor se pot să se deplaseze. Jucător este mort/eliminat dacă este lovit direct (fără stropituri) de o bila în mască, armă, sau orice parte a corpului, dacă rămâne fără bile sau se predă (poate să se împrumute de la jucătorul din echipă neeliminat) În acel moment trebuie să strige MORT/LOVIT şi să iasă afară cât mai repede şi să intre în zona de siguranţă, fără să interfereze cu jocul celor încă în viaţă. Masca rămâne tot timpul pe fată (se poate da jos doar în zona de siguranţă) Nu se trage sub 10 metri. Jocul se termină în momentul în care o echipă are toţi membrii eliminaţi (prin urmare cealaltă echipă câştigă) Limita de timp: 5 minute După terminarea timpului regulamentar câştigă echipa care are cei mai mulţi jucători în joc, în cazul în care numărul acestora va fi egal atunci meciul se va termina la egalitate. Se vor juca 3 meciuri, câştigătoare vs fi declarată echipa care câştigă 2 competiţii din 3. Fiecare echipă primeşte la începutul meciului 250 de bile în total, acestea fiind transmisibile de la un jucător la altul. Punctajele acordate de arbitri vor fi verificate de organizatori şi de delegaţii echipelor Pentru un meci câştigat echipa primeşte 1 punct, pentru un meci egal 0,5 puncte, iar pentru meci pierdut 0 puncte.

REZULTATE REZULTATELE FINALE

C. DIVERTISMENT CATEGORIE NUMĂR MAXIM PARTICIPANŢI SEARA DE DIVERTISMENT LOCAŢIE JURIUL COMPETIŢIEI REPETIŢIILE PREZENTATORI PROBELE PROBA DANS DIVERISMENT Maxim 14 elevi dintre care o mascotă şi un prezentator desemnat de echipă Minim 5 persoane, UN COREGRAF, UN ACTOR, UN MUZICIAN Fiecare echipă are dreptul la o repetiţie care se va face în ziua meciurilor Competiţia va fi prezentată de către un moderator PROBA DE DANS PROBA SURPRIZĂ PROBA DE CANTO PROBA MASCOTELOR PROBA GALERIILOR Durata probei min 3minute, maxim 10 minute Număr participanţi: minim 4 maxim 12 NOTARE: Fiecare membru al juriului va nota de la 0 la 10 Se vor puncta:

1. evoluţia scenică(sincronizare, interpretare, execuţie) 2.spectaculozitate (dificultatea elementelor) 3 concepţia coregrafică(originalitatea) 4.aranjamentul muzical LOGISTICA: Participantul are obligaţia de a predea CD–ul în format audio responsabilului cu sunetul din partea ORGANIZATORILOR REZULTAT Este declarat câştigător al probei, echipa care are nota finală cea mai mare, aceasta primeşte 1 punct, în caz de egalitate ambele echipe vor primi 0,5 puncte, iar echipa pierzătoare va primi 0 puncte Conform extragerii în grupe: Gr A: Rock n Roll Gr B: Latino Gr C: Dans Modern - Sincron Gr D: Popular/Tradiţional PROBA CANTO Durata probei min 3minute, maxim 10 minute Număr participanţi: minim 1 maxim 12 NOTARE: Fiecare membru al juriului va nota de la 0 la 10 Nu este obligatoriu folosirea unui negativ, dar este interzis folosirea playback-ului LOGISTICA: Participantul are obligaţia de a predea CD–ul în format audio responsabilului cu sunetul din partea ORGANIZATORILOR REZULTAT Este declarat câştigător al probei, echipa care are nota finală cea mai mare, aceasta primeşte 1 punct, în caz de egalitate ambele echipe vor primi 0,5 puncte, iar echipa pierzătoare va primi 0 puncte Proba pregătită de către organizatori Costumaţia mascotei trebuie să fie aceeaşi pe toată perioada competiţiei În competiţie fiecare mascotă are dreptul de a-şi da jos costumul dacă acesta este un impediment pentru a concura Proba pregătită de către organizatori.

PROBA SURPRIZĂ PROBA MASCOTEI

PROBA GALERIILOR Criteriile de care se vor ţine cont pentru acordarea punctului, în ordinea importanţei acestora sunt: 1. Galeria care îşi va încuraja cel mai frenetic echipa intr-un mod cât mai organizat (slogane, cântece); 2. Fair-Play 3. Recuzita galeriei a. Tricouri de aceeaşi culoare b. Majorete c. Pancarde d. Banner e. Confetti f. Fluiere g. Tobe h. Sepci i. Steguleţe, steaguri j. Alte obiecte 4. Prestaţia prezentatorului

Observaţie: Galeriile care au un comportament anti-social, vulgar, sau care aduc injurii de orice fel, vor fi depunctate. Punctajul acordat pentru atmosfera creată de către galerie este anulat. TABEL PUNCTAJ NR. CRT 1. 2. CATEGORIE ATMOSFERA GALERIEI, RECUZITA GALERIEI PROBĂ CU UN MEMBRU AL GALERIEI NR. MAXIM PUNCTE ACORDATE 7 3

Galeria care va acumula mai multe puncte va fi declarată învingătoare, echipa reprezentată de această galerie primind la clasamentul general 1 punct. În caz de egalitate echipele vor primi 0,5 puncte iar galeria pierzătoare nu va aduce nici un punct echipei care o reprezintă D. VOLUNTARIAT Toate echipele vor fi invitate la o acţiune de voluntariat comună alături de organizatori. Această probă este la libera alegere a participanţilor, nu va fi punctată şi se va desfăşura o singură dată pe toată perioada competiţiei, participanţii primind o diplomă separată pentru participarea la acest eveniment. Acţiunea si data vor fi anunţate ulterior. 5. PUNCTAJ 5.1 La fiecare etapă din cadrul competiţiei Teen Fest “Liceul Anului”, în faza grupelor se va întocmi un punctaj care va fi inclus în clasamentului general al grupei. 5.2 Clasamentul general de la sfârşitul competiţiei, din faza grupelor se va stabili prin adunarea punctelor marcate în toate etapele. 5.3 În caz de egalitate, la nivelul grupelor învingător este concurentul care a câştigat meciul direct cu cel care este la egalitate. Dacă egalitatea persista, se va organizată o nouă competiţie între cei doi concurenţi, iar daca la finalul competiţiei vor fi la egalitate după proba de divertisment, se vor întrece în alte probe alese de organizator şi trase la sorţ de către juriu. Câştigător este declarat participantul care câştigă primul. 5.4 Este considerat câştigător al locului întâi în grupă echipa care întruneşte cel mai mare punctaj din grupa respectivă.

6. PREMII 6.1 Premiile din cadrul Competiţiei TeenFest “Liceul Anului” sunt oferite de către EDUCATIO, organizatorul evenimentului. Premiile principale ale competiţiei sunt: NR. CRT 1. 2. 3. CATEGORIE LOCUL 1 LOCUL 2 LOCUL 3 VALOAREA PREMIULUI 3000 RON 2000 RON 1000 RON ASOCIAŢIA

6.2 Echipajele clasate pe primele trei locuri în Competiţiei Teen Fest “Liceul Anului” trebuie să fie prezente la festivitatea de premiere, celelalte echipe fiind obligate să îşi trimită cel puţin un reprezentant pentru a-şi ridica premiul.

6.3 Este considerat câştigător al locului 1 pe întreaga competiţie Teen Fest echipa care în faza superioară a grupelor câştigă semifinala şi finala mare. 6.4 Este considerat câştigător al locului 2 pe întreaga competiţie Teen Fest echipa care în faza superioară a grupelor câştigă semifinala şi iese pierzător în finala mare. 6.5 Este considerat câştigător al locului 3 pe întreaga competiţie Teen Fest echipa care în faza superioară a grupelor pierde semifinala şi în finala mică iese câştigător. 7. PENALIZĂRI, ABATERI ŞI SANCŢIUNI 7.1 Cazurile de indisciplină precum şi abaterile de la Regulamentul concursului, săvârşite de către echipe, cadre didactice, organizatori, membrii ai juriului, arbitrii, structuri afiliate vor fi luate în discuţie de Comisia de Disciplina pentru a fi sancţionate după caz. 7.2 Penalizările specifice Competiţiei Teen Fest, organizatorul va proceda după cum urmează: NR. CRT 1. 2. 3. 4. ABATERE PRIMA ABATERE A DOUA ABATERE A TREIA ABATERE A PATRA ABATERE PEDEAPSĂ ADVERTISMENT 2 PUNCTE 4 PUNCTE 6 PUNCTE

7.3 Este strict interzisă folosirea Competiţiei TeenFest “Liceul Anului” de către participanţi sau organizatori în scopuri politice sau acte antisociale. Penalizarea pentru acest fapt este de penalizare cu 6 puncte . 7.4 Este strict interzis ca membrii echipelor să lovească în mod intenţionat adversarul în cadrul competiţiei. Penalizarea pentru acest fapt este de 4puncte. 7.5 Participarea la competiţie în stare de ebrietate este strict interzisă. Penalizare 2 puncte. 7.6 Este interzis ca şi membrii echipelor să agreseze sau să lovească un oficial al Competiţiei “TeenFest”, un arbitru al competiţiei sau orice alt reprezentant al unei structuri din cadrul TeenFest “Liceul Anului”. Penalizarea pentru acest fapt este de 4 puncte. 7.7 Este interzis ca membrii echipelor să incite sau să influenţeze coechipierii să părăsească competiţia, Penalizarea pentru acest fapt este de 4 puncte. 7.8 Este interzisă participarea la competiţia sportivă fără examinarea medicală valabilă sau falsă, Penalizarea pentru acest fapt este de 4 puncte. 7.9 Sunt interzise protestele vehemente la deciziile arbitrilor, juriului. Pentru injurii şi ameninţarea acestora precum şi pentru comportament nesportiv, pentru comportamentul indecent, violent sau agresiv verbal sau fizic la adresa echipelor/arbitrilor sau oficialilor TeenFest, al părinţilor sau galeriei se va proceda la depunctarea începând de la 2 puncte până la pierderea meciului curent, în funcţie de gravitatea faptelor. 7.10 Orice acte de indisciplina care nu sunt stipulate în acest Regulament vor fi analizate şi soluţionate de către Comisia de Disciplina prin analogie cu fapte similare stipulate în Regulament. Comisia de Disciplina va propune adăugarea în Regulament a cazurilor întâlnite şi care nu sunt stipulate în acesta. 7.11 Contestaţiile la sancţiunile aplicate se depun la sediul ASOCIAŢIEI EDUCATIO în termen de 5 zile de la data comunicării sancţiunii. Comisia de disciplină are competenţa de a soluţiona contestaţiile depuse. Hotărârea sa este definitivă şi va fi comunicată în scris echipei în cauză, în termen de 5 zile de la data luării hotărârii. 7.12 Toate sancţiunile şi penalizările prevăzute în acest Regulament sunt aplicabile organizatorilor, echipelor, arbitrilor sau organizatorilor implicaţi în abaterea respectivă , prin decizia Comisiei de Disciplina. 8. CONTESTAŢII 8.1 Contestaţiile privind alocarea punctelor din clasamentul competiţiei trebuie făcute în scris şi depuse la coordonatorul competiţiei în decurs de 30 de minute după anunţarea rezultatelor provizorii.

8.2 Contestaţiile din cadrul Competiţiei TeenFest vor fi judecate după caz, de juriul competiţiei sau de organizatorul competiţiei. Până la soluţionarea lor, rezultatele vor fi considerate provizorii. 8.3 Contestaţiile privind deciziile oficialilor de concurs trebuie să fie făcute în conformitate cu prevederile Regulamentului.

9. OFICIALII Coordonatorul Competiţiei TeenFest “Liceul Anului”: Glad VARGA, Preşedinte Comisie de Disciplină: ............................................... Preşedinte Juriu: ........................................................................... Juriul validează punctele şi rezultatele fiecărei competiţii. Juriul va fi format în mare parte din persoane publice şi specialişti din domeniul artistic. 10. PROMOVARE ŞI PR În timpul etapelor din campionat sau în cadrul unor evenimente legate de acesta, organizatorul îşi rezervă dreptul de a cere informaţii de la participanţii în competiţia TeenFest “Liceul Anului”, pentru realizarea activităţilor de PR corespunzătoare. În relaţia cu presa şi terţe persoane, concurenţii din competiţia TeenFest “Liceul Anului”se obligă să nu dăuneze imaginii mărcii înregistrate TEENFEST. 11. DISPOZIŢII FINALE Toate echipele care sunt prezente în Competiţia TeenFest „Liceul Anului” acceptă şi se supun prezentului regulament. Numărul maxim ai membrilor unei echipe participante/competiţie nu trebuie să depăşească 30 cu rezerve cu tot. Echipajul poate să fie schimbat de la o competiţie la alta, dar echipele trebuie să prezinte la fiecare etapă lista cu participanţii. (Intrarea gratuită o au doar cei înscrişi pe lista de concurs) Prezentul regulament intră în vigoare la data adoptării de către organizator şi luat la cunoştinţă şi acceptat de către participanţi. Orice situaţie neprevăzută în prezentul regulament, va fi soluţionată de către Coordonator şi Comisia de disciplină.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->