Minit Mesyuarat Guru Kali Ke -3 Tahun 2013

Tarikh

: 06 Mei 2013 ( Isnin )

Jam Mula

: 2.00 petang

Tempat

: Bilik Mesyuarat SKGN

Pengerusi

: Pn. Noorizah Binti Shuid
Guru Besar SK Guar Nangka

Kehadiran

:

1.

Pn. Noorizah Bt. Shuid
Guru Besar SK Guar Nangka

2.

Pn. Dalila Bt. Awang
Penolong Kanan Pentadbiran

3.

En. Osman B. Omar
Penolong Kanan HEM

4.

En. Chatri a/l Sing
Penolong Kanan KoKurikulum

5.

Ainun Kamaliyah Bt. Kamarul Zaman
Guru data

6.

Athiyah binti Shuid
Ketua Panitia Bahasa Melayu

7.

Azizah binti Hasan
Setiausaha PBS

8.

Fauziah binti Musa
Guru Pemulihan

9.

Hartina binti Rosdi
Setiausaha Pentadbiran

10. Hasnah binti Wahab
Ketua Biasiswa dan Kebajikan
11. Hasniyanti binti Mohd. Hanafiah
Pegawai Aset
12. Hayati binti Yahaya
Guru SPBT

Rohisyam bin Abidin Setiausaha KoKurikulum 24. Isa B.13. Mat Guru Bimbingan Dan Kaunseling 14. Seron Setiusaha LINUS 19. Wan Muhammad Nizar bin Wan Pe Ketua Unit Kesihatan . Salihah binti Abd Kadir Setiausaha Kurikulum 26. Suriany binti Idris Setiausaha HEM 30. Mohammad Sofi bin Hassan Ketua Panitia Bahasa Arab 17. Juniza Bt. Mohd Fadzli Guru Prasekolah 21. Ramlee bin Hussain Ketua Panitia Matematik 23. kadir Guru Disiplin 20. Nur Nasihah binti Abdullah Ketua Panitia Bahasa Inggeris 22. Muhammad Ridzuan bin Hj Ismail Setiausaha Sukan 18. Noreiza Bt. Rosli bin Hassan Ketua Panitia PJK 25. Siti @ Lebar binti Rejab Ketua Panitia Pendidikan Islam 28. Sharizah binti Abdullah Setiausaha Peperiksaan 27. Hashim Setiausaha Bahasa Inggeris 16. Norliza Bt. Jamalulhaslina binti Fuad Guru Perpustakaan dan Media 15. Nur Adila Bt. Suraiza binti Abdullah Setiausaha PIBG 29.

2. Tindakan : AJK SUSU SEKOLAH . Program Susu Sekolah Program Susu Sekolah masih belum bermula kerana bekalan stok yang dijanjikan belum diterima.31. Jamalulhaslina Bt.1 Minit mesyuarat dicadangkan untuk disahkan oleh Pn.1.0 PERKARA-PERKARA BERBANGKIT 3. 1. Ainun Kamaliyah Bt. Sopiah binti Omar Guru Praktikum 2. Ucapan salam dan mengalu-alukan kehadiran semua guru ke mesyuarat kali ketiga bagi sesi persekolahan 2013. RMT Waktu makan RMT masih tidak berubah sehingga jawatankuasa RMT membuat keputusan pada mesyuarat yang akan diadakan dalam masa terdekat. Kamarul Zaman (Guru Data) dan disokong oleh Pn. Fuad (Guru Perpustakaan dan Media) 3.1.2.0 PERUTUSAN PENGERUSI 1. Tindakan : AJK RMT 3. Wan Hayazi binti Wan Abdullah Guru Prasekolah 1. Guru harus memberi perhatian sepenuhnya kerana banyak perkara penting yang akan dibincangkan pada mesyuarat kali ini. Yusrizal bin Yusoff Penyelaras ICT 32.0 PENGESAHAN MINIT MESYUARAT YANG LALU BIL 2 TAHUN 2013 2. 2. Nur Syamim Diyana binti Mohd Shahril GSTT Tidak Hadir Bersebab : 1.

1 Jawatankuasa yang dipertanggungjawabkan perlu menyediakan Pelan Tindakan dan Pelan Operasi Sarana Sekolah. b.4. 5. Rekod Pelaporan Murid a.0 PENINGKATAN PRESTASI SEKOLAH 4. Tindakan : GURU KELAS TAHAP 2 3.3. Sila berhubung dengan PK Pentadbiran sekiranya terdapat sebarang masalah berhubung dengan buku rekod tersebut. Program Perhimpunan Pagi Program nyanyian lagu patrioptisme akan dijalankan selepas Program Nila Murni dan PPDa. 4. Buku Rekod Pelaporan Murid bagi murid Tahap 2 hendaklah dikemaskini untuk persediaan Peperiksaan Pertengahan Penggal. Tindakan : AJK SARANA SEKOLAH .0 PELAN TINDAKAN OPERASI SARANA SEKOLAH DAN IBU BAPA 5. 3. Rekod Rancangan Mengajar a. Memaklumkan bahawa sekolah disenaraikan dalam pencalonan ke arah sekolah kluster. b. 3. Tindakan : AJK ANTI PONTENG SEKOLAH 3. Pencerapan akan dijalankan dari masa ke semasa. 4.6.3.7. Peringatan kepada semua guru untuk menghantar buku atau fail Rancangan Mengajar seboleh-bolehnya pada setiap hari Jumaat.8.5. Ia akan dilakukan sebanyak dua kali seminggu. Tindakan : SEMUA GURU 3. e-GTukar e-GTukar telah disahkan oleh guru besar. Maklum kepada pentadbir jika tidak dapat menghantar pada hari tersebut.2. Headcount Mac Guru matapelajaran Tahap 2 perlu mengambil tindakan terhadap headcount ujian bulan Mac yang lalu.1. Jawatankuasa Anti Ponteng Sekolah Jawatankuasa Anti Ponteng Sekolah akan bermesyuarat dalam masa terdekat.

Hasnah memaklumkan wang KWAPM telah dibankkan dan meminta guru kelas menyenaraikan nama penerima KWAPM yang belum menjelaskan bayaran PIBG. Tindakan : GURU KELAS 9.1.6. Tindakan : GURU KSSR 9. Jamalulhaslina berharap agar guru menjalankan PdP di PSS. Sharizah berharap penglibatan Kokurikulum murid Tahun 6 dikurangkan sehingga selepas UPSR.1.1.0 HAL-HAL LAIN 9.2. Tindakan: GURU LINUS 9. Pn.1. Peruntukan dari JPN untuk pertandingan bercerita adalah RM600 manakala pidato adalah RM500. Pn.0 KEJOHANAN BOLA JARING PSKPP 8. 7. Fauziah memaklumkan pertandingan Keceriaan Kelas akan diadakan selepas cuti sekolah. Tindakan : PANITIA BAHASA MELAYU 8. Jadual kelas tambahan Tahun 5 akan dirombak selepas cuti sekolah.3.0 PERTANDINGAN BERCERITA DAN PIDATO PIALA DIRAJA PKP ARAU 7. Dalam proses rundingan dan penyediaan kertas konsep diantara 10 buah sekolah. Pn. 9. En Yusrizal memaklumkan LADAP MBMMBI akan diadakan di makmal komputer.4. Maklumkan lebih awal kepada beliau untuk menggunakan alat bantu mengajar seperti LCD dan sebagainya. Pn.7. Pn. Program ini akan diadakan pada 22 Jun 2013 (Sabtu) jam 8. Pn. .0 SAMBUTAN HARI GURU 6. Ainun untuk kemasukan skor secara online.00 pagi.2.6. 9. 9. Tindakan : SETIAUSAHA PIBG 7. 9. Noreiza meminta guru LINUS Matematik dan B. Azizah memaklumkan Pemantauan PBS Fasa 2 bermula pada April hingga Jun.5. Malaysia agar menyerahkan skor LINUS kepada Pn.8. Beliau berharap agar guru yang terlibat memasukkan prestasi murid mengikut ketetapan dan peka terhadap pengumuman yang tertera pada laman utama SPPBS. Mesyuarat Khas bersama AJK PIBG dan semua guru akan diadakan untuk merancang sambutan dan aktiviti Hari Guru peringkat sekolah. 9.

1. Pn. Setiausaha Pentadbiran. Hasniyanti memaklumkan ketidakhadiran murid 4A. Mesyuarat ditangguhkan : 5. Mesyuarat keceriaan akan diadakan dalam masa terdekat.11. 9. Hartina Binti Rosdi Sekolah Kebangsaan Guar Nangka.00 petang Disediakan oleh: Minit ini dicatat oleh: Setiausaha Pentadbiran. En. Buku yang hilang perlu diganti dan guru kelas perlu memaklumkan kepada beliau.10.12. 9. Tindakan : PK HEM 9. Rohisyam memaklumkan senarai nama akan diedarkan untuk tempahan baju korporat seekolah. Pn.9. Hayati berharap agar guru matapelajaran dapat memantau buku teks murid. .9.