You are on page 1of 2

CANGURUL

Cangurul este un mamifer inferior ,este de mărime medie și
moderat mare, având înălțimea de la 0,9 m până la 3 m și masa
de la 3 kg până la 100 kg, în funcție de specie și de sex. Ei sunt
animale plantigrade. Mai sunt denumiți macropozi, care înseamnă
picior mare. Din cauza dimensiunilor picioarelor.Astfel, ei folosesc
sincronizat ambele membre inferioare pentru a parcurge o
distanță terestră. Culoarea blănii cangurilor poate fi de mai multe
culori în dependență de specie: cenușie, brună, brună-roșietică,
brună-gălbuie, albăstră-deschisă sau neagră. Cangurii au foarte
bine dezvoltat auzul și văzul.
Când englezii au ajuns în Australia au văzut un animal ciudat
ce sărea. Au întrebat băștinașii prin semne, care este numele
animalului. Răspunsul primit a fost "Kan-ghu-ru", iar colonizatorii
au luat ca atare denumirea, crezând că așa se numește
marsupialul. După mult timp cercetătorii au constatat că, de fapt,
cuvântul însemna:"Nu inteleg!".

vârstă și mediul din care este înconjurat.In Australia traiesc in centrul tarii dar si pe langa orasele din vest Cangurul este un animal de multe ori prietenos. .deci mănâncă plante și ierburi. Buzele puiului concresc cu mamelonul mamei si astfel laptele se scurge direct in gura lui. de unde si denumirea grupului de animale marsupiale. el este mic.dar in majoritatea timpului devine agresiv când vine vorba să-și apere puii. Cangurii sunt animale erbivore rumegătoare. uneori chiar și după coadă. care rămân până la vârsta de 9 luni prinși de mamelă.Sezonul de imperechere la canguri are loc de obicei în timpul anotimpului ploios. Cangurii pot fi găsiți în : Australia. golas. erau 53 de specii de canguri. care are loc dupa 8 luni. Până la venirea europenilor în Australia.sau să se reproducă.Este considerat un animal marsupial și este superior ornitorincului. Se clasifică ușor. Cangurii se clasifică după mărimea lor. astăzi existând numai 45 de specii. Iar multe din speciile actuale de canguri se află întrun anumit grad de risc. iar de atunci au dispărut 8 specii. cand paraseste punga hranindu-se singur. aceștia putând să difere de culoare. La nastere puiul este incomplet dezvoltat. să ocupe teritoriul. el ramane prins de mamelon pana la dezvoltarea completa. In punga se intoarce numai in caz de primejdie. fara ochi si urechi. Tasmania și Noua Guinee. cu membrele nedezvoltate. Mama il ia cu gura si il introduce in punga abdominala numita marsupiu. Acesta are culoare asemănătoare locului unde trăiește (mediul). Acesta se întoarce doar în cazuri de primejdie și de urgență în marsupiul femeii. pentru că acesta naște puii incomplet dezvoltați.