You are on page 1of 38

Cele mai vechi

băuturi
alcoolice erau
preparate prin
fermentarea
cartofilor sau
a zahărului.

CE SE INTAMPLA CAND
CONSUMI ALCOOL

Alcoolul ne influenteaza pe toti atunci cand
bem. Insa nu toti reactionam in acelasi mod
Alcoolul este absorbit in sange si distribuit in
corp
Ficatul inlatura aproximativ 90% din cantitatea
de alcool din corp
Rinichii elimina aproximativ 5% din alcool prin
urina

aproape 5% din alcool este eliminat din corp datorita respiratiei Alcoolul afecteaza celulele nervoase din creier si influenteaza modul de functionare al celulelor si felul in care creierul relationeaza cu toate celelalte parti ale organismului  i .  In timpul expirului.

Uneori este cunoscuta sub denumirea de dependenta de alcool. deseori progresiva. caracterizata de dependenta fizica si psihologica de alcool.Alcoolismul este o boala Alcoolismul este o boala cronica. .

O persoana care s-a intoxicat cu alcool necesita tratament medical de urgenta .

.

Consumul de alcool rapid (o cantitate mare. in timp scurt) sau prelungit este un act iresponsabil si periculos .

Un lucru e stiut: bei prea mult. devii mahmur. Dar cu organismul tau ce se intampla? .

EFECTELE ALCOOLULUI ASUPRA ORGANISMULUI .

 Consumul moderat de alcool poate aduce beneficii inimii si sistemului cardiovascular Consumul de alcool poate sa creasca sau sa scada riscul de a face accident vascular cerebral .

.

sistemul limbic.EFECTELE ALCOOLUI ASUPRA SNC Alcoolul afecteaza cortexul cerebral. . deoarece creierul este responsabil pentru numeroase functii ale organismului. cerebel. hipotalamusul. Atunci cand consumi mult alcool vor fi afectate si alte parti ale corpului. hipofiza si maduva spinarii.

.

 AFECTEAZ A   FICATUL CIROZA HEPATICA HEPATITA ALCOLICA STEATOZA HEPATICA .

.

Pe masura ce cicatrizarea evolueaza si se modifica structura normala a ficatului. Cuvantul ”ciroza” inseamna cicatrizare. apar si modificari in sens negativ ale modului de functionare a acestuia. cicatricial. . asociata consumului abuziv de alcool.Ciroza este probabil cea mai cunoscuta boala a ficatului. Se manifesta prin inlocuirea tesutului normal al ficatului cu un tesut modifcat.

cancer rectal -cancer hepatic .-acumulare de fluid in cavitatea abdominala -sangerari la nivelului esofagului -splenomegalie -schimbari ale starilor mentale sau chiar coma -blocaj renal .

La nivelul stomacului.alcoolul creste secretia sucurilor digestive creand o senzatie de foame iritarea continua a peretilor gastrici poate produce gastrita(o inflamatie cronica a mucoasei stomacului) .

    TULBURARI METABOLICE SI NUTRITIONALE   MALNUTRITIA AFECTEAZA ORGANELE DE SIMT SINUCIDERI  PIERDEREA MEMORIEI MOARTE PRIN ACCIDENTE ALCOOLISMUL .

Alcoolul poate afecta muschiul cardiac insusi Producand cardiomiopatie si aritmii cardiace Consumul cronic se asociaza cu o crestere Semnificativa a hipertensiunii arteriale si un Rol important in tulburarile cerebrovasculare .

TULBURARI NEUROLOGICE SI NEUROPSHICE .

IZOLAREA..NELINISTE.... . FRICA.......

....PIERDEREA PRIETENILOR.. IZOLARE. .

ACCIDENTE RUTIERE .

.

.

..FENOMENE DE SEVRAJ..

UN ALCOOLIC NU SE POATE LASA BRUSC DE BAUT .

ALCOOLUL DA CURAJ!!! .

NU SUNT ALCOOLIC BEAU DOAR O BERE CU PRIETENII .

.

.

.

3. consiliere psihologica sau psihoterapie. Alcoolismul se poate trata prin: 1. 2. .Abstinenta (renuntarea totala la consumul de alcool) este singura solutie pentru iesirea din dependenta. 4. asistenta medicala .cura de dezalcoolizare. participarea regulata la grupuri de sprijin pentru dependentii de alcool. tratament post-cura prin internarea intr-un centru de recuperare.

Doi betivi mergeau spre casa .Mergi prin sant. Celalalt: -Da' tu ce-o sa faci cand se termina gardu'? . Unu se tinea de gard . altu prin sant. Cel de la gard: -Ba. esti mort de beat.

.

VA MULTUMESC!!! .