P. 1
nasveti-zelenjava-vrtnine

nasveti-zelenjava-vrtnine

|Views: 89|Likes:
Published by tistiglih

More info:

Published by: tistiglih on Apr 05, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPT, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/24/2012

pdf

text

original

Poskusite kuhati grah v stroku, ne da bi ga predhodno olu ili.

Med kuhanjem se bo grah sam odlu il in strok bo priplaval na povr je. Prihranili si boste precej dela, pa e grah bo okusnej i.

Strok esna, drobno narezan, popijte zjutraj na te e, ne da bi ga grizli. Va a ko a bo postala mehkej a in ble e a, pa tudi va e po utje bo bolj e. Je odli en diuretik.

Ste hripavi ali vas mu i bronhitis? Odli no vam bo pomagal koren kov sok ali voda, v kateri ste kuhali korenje, zaslajena z medom.

Ne odvrzite mleko, ki se je skisalo. Z njim zelo lepo o istite srebrnino.

Vam je ostalo morda nekaj dateljevih sade ev? Posadite jih v cvetli ni lonec in vsakih 10 dni zalijte. V 6 - 7 mesecih boste imeli prekrasno okrasno palmo, ki bo lep ala stanovanje.

Morda pu a priljubljena vaza? S stopljeno sve o prekrijte notranjost vaze. Parafin bo trajal dolgo in vaza ne bo ve pu ala.

Vrtnice v opku so povesile cvetove. Za 10 minut jih potopite v vrelo vodo in nato hitro v mrzlo vodo. Vrtnice bodo spet sve e.

Proti ka lju:
2 rezini jabolka, 1 ro i , ep kamili nih cvetov, 2 suhi figi Prelijte z vodo in pustite, da zavre. Kuhajte e 5 minut. Precedite in sladkajte. Popijte e vro e in o ka lju ne bo ve sledu.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->