You are on page 1of 1

Monedha pyetje matematikore

PYETJE:
Duke pasur 10 grumbujt e 10 monedha nga 50 cent secila, nj nga
t cilat, un nuk e di cila sht e prbr trsisht nga monedha
nga pesha e teprt e 1 gram m shum se e nevojshme, far
sht numri minimal i weighings nevojshme pr t prcaktuar se
far sht rafte i monedhave?

PRGJIGJE:
sht vetm nj Peshon vetm t marr 1 monedh nga rafte e
par, 2 i dyti, tre n t tret dhe kshtu me radh deri rafte
parafundit. Un kisha pr t identifikuar gram tejkalon rafte e
monedhave, n qoft se ka programe q tejkalojn rafte e
monedhave sht 10.