You are on page 1of 16

Alpha Boutique

Informații de contact:
Asanache Maria Cornelia
0768.771.271 / a_maria_c@yahoo.com

Cuprins Rezumat I.3 Prezentarea produselor/ serviciilor oferite II.2 Strategia de preț IV.3 Previziunea cheltuielilor Concluzii .1 Oportunități și amenințări ale mediului extern III.3 Analiza concurenței IV.1 Experiența antreprenorului II. Descrierea ideii de afaceri I. Analiza mediului extern III. Echipa de management II.1 Strategia de produs IV.3 Strategia de distribuție IV.2 Experiența membrilor cheie ai echipei de proiect III. strategie. Strategia de marketing IV.2 Ideea de afaceri I.1 Viziune.1 Bugetul de investiții V.2 Analiza potențialilor clienți III. obiective I. Analiza financiară V.4 Strategia de promovare V.2 Previziunea veniturilor V.

Rezumat .

a unor condi ții convenabile de plată și a unui serviciu de calitate.  Recuperarea investiției în primele 24 luni. . Obiective pe termen scurt:  Să producem în prima luna un număr de minimum 5000 de produse. a unor prețuri avantajoase. pentru a-i ajuta să îșî decoreze spațiile în care își petrec cel mai mult timp pe placul lor.I. confecționarea produselor hand made. a întreprinzătorului și a salariților. Obiectivele personale se întrepătrund cu obiectivele afacerii și devine acel frumos obiectiv mixt. obiective Viziune Vrem să devenim unul dintre cei mai importanți producători și distribuitori de obiecte decorative din București.1 Viziune. Obiective pe termen lung:  Să crească cifra de afaceri cu 20% în primele 12 luni.  În prima luna de activitate să avem un număr de 1000 de clienți. satisfacerea consumatorilor. Obiective Obiectivul nostru principal este de a scoate pe piață cât mai multe produse noi pentru a încânta clienții. ce reprezintă corelarea între realizarea profitului. strategie. Misiune Vrem să identificăm și să satisfacem nevoile consumatorilor prin punerea la dispoziție a cât mai multor opțiuni. Vrem să fim recunoscuți drept cei mai inovatori și serio și din acest domeniu.  Să încântăm un număr de 10 clienți pe lună cu oferte surpriză. Descrierea ideii de afaceri I. să-și creeze un mediu cât mai plăcut.  Numărul clienților să crească cu 50% în primele 12 luni. printr-o abordare prietenoasă și profesională.

îi vom ajuta cu plăcere. Consider că am putea avea un avantaj competitiv faptul că nu sunt magazine de acest gen în zona apropiata și va fi un magazin inovator pentru locuitorii acestei zone.I. gândul m-a dus să-mi deschid o mică afacere cu obiecte ce le pot confecționa în timpul liber. le vom da spre vânzare. . Împreună vom confecționa obiectele decorative pe care. Vom amenaja spațiul pentru vinderea produselor. Îmbinând utilul cu plăcutul vom reuși să avem profit dintr-o pasiune.2 Ideea de afaceri Ideea de afacere a venit dintr-un hobby. atunci când vor avea nevoie de ajutorul nostru. Consider că atunci când începi o afacere. de natură personală folosindu-mi ablită țile creative și. Vrem să producem o gamă cât mai variată de obiecte decorative pentru a încânta clienții și a putea fi placul tuturor. aceasta trebuie să aibă la baza pasiune. Posedând puțină imaginație și ceva mai mult simț artistic. Astfel pornind. în cazul în care nu se pot hotarî. voi avea un partener de afaceri. prin târguri și mai puțin în magazine care să aiba acest specific. dorință. ulterior. obiectivul meu va fi mixt. loialitate și onestitate pentru a putea ajunge la reușită. o pasiune pentru confecționarea obiectelor decorative. totodată voi atinge și obiectivul afacerii. Ca și locație. Acestea sunt întalnite destul de rar. vrem să închiriem un spațiu de aproximativ 75 de metri pătra ți în zona Piața Iancului. vom întâmpina clienții cu zâmbetul pe buze și. Pentru început.

Mai jos sunt câteva exemple din obiectele pe care le confecționăm. obiecte decorative specifice sezonului rece. cutii pentru depozitat.3 Prezentarea produselor serviciilor oferite și a Produsele pe care noi le vom confecționa vor fi: lumânări.I. rame foto. cutiu țe pentru bijuterii. multe alte obiecte facute din lucruri pe care le găsim în natură. coșulețe tablouri. lampe de birou/ noptieră. obiecte decorative sprecifice lunii martie și sperăm. suporturi pentru lumânari. personalizări pentru căni/ cești. .

II. ci parte din echipă. Experiența lucrului cu oamenii va fi un plus pentru comunicarea cu angajații. Noii colegi. pentru început vor fi doi.II. ci pe principiul ”coechipieri”. pentru noi nu vor fi doar simpli angajați. ceea ce va fi ușor pentru noi.1 Experiența antreprenorului Experiența în domeniul conducerii unei afaceri ne va ajuta să descoperim mai repede necesitățile clienților și să facem mai ușor față presiunii pieței. doar pasiune pentru confecționare și dorință de a învăța și ajuta oamenii care vor pași în magazinul nostru. Nu va fi o afacere pe principiul șef – angajat. care. De asemenea. ne vom ajuta unii pe ceilalți. vaste cunoștințe și experiență în conducerea unei afaceri. experiența în domeniul financiar va fi un plus pentru întocmirea actelor și derularea unor investiții. . nu trebuie să aibă neaparat experien ță. de asemenea.2 Experiența membrilor cheie ai echipei de proiect Asociatul meu are. Echipa de management II.

castane. frunze. . crengi) sau materiale reciclabile.  apariția competiției.1 Oportunități și amenințări ale mediului extern Cea mai importantă oportunitate pe care ne-o oferă mediul extern este aceea că nu exista competiție care să ne îngrijoreze. Amenințări ale mediului extern:  modificarea legislației.  scăderea puterii de cumpărare. Analiza mediului extern III.III. O altă oportunitate oferită de mediul extern: faptul că noi confecționam produsele în mare parte din lucruri naturale (conuri de brad. ghinde. Astfel sperăm și vom face tot posibilul să promovăm într-un mod cât mai prietenos ideea noastră. în zona Piața Iancului nu sunt suficiente magazine de obiecte decorative.

III. Cei care fabrica obiecte hand made preferă să le comercializeze prin intermediu internetul. astfel ne vom păstra și clienții. Vom cuprinde clienții de toate vârstele. . sau datorită renumelui pe care îl au. cu ajutorul internetului. De analizat este piața online a produselor hand made. fie pentru înfrumusețarea decorului sau.3 Analiza concurenței Concurența nu este una foarte mare. piață care se dezvoltă tot mai repede. Considerăm că ceea ce facem poate fi pe placul tuturor. poate doar cei cu o experiență îndelungată pe piață. chiar.2 Analiza potențialilor clienți Potențialii clienți sunt. în primul rând. Din acest punct de vedere nu ne facem griji deoarece produsele marilor firme nu sunt hand – made. fiind mult mai avantajos ca preț. ci și din tot Bucureștiul. care au clienții lor fideli. poate chiar vom atrage mai mulți. sunt obiecte pe care oricine le poate avea în casă. locuitorii sectorului 2.III. în special cei din zona Piața Iancului. Trebuie avut în vedere faptul că pot apărea noi competitori și trebuie să ne men ținem standardele. putem fi contactați nu numai de locuitorii sectorului 2. poate chiar și din alte orașe. pentru a le utiliza. De asemenea. de la școlari până la pensionari.

discount-uri în funcția de sezon. iepurași. să ne putem acoperi costurile și să facem și profit. vor putea fi achiziționate doar prin intermediul internetului sau la comandă. materiale textile etc. La fel. obiecte decorative specifice sarbătorilor de Paște. coșulețe. în magazin vom avea doar produsele specifice sezonului respectiv. În perioada aprilie – mai vom avea. puișori. ghinde. lumânari. clești crab.IV. produsele vor putea fi vizionare și cumpărate doar prin intermediul internetului. În restul anului. În perioada noiembrie – decembrie. pentru camere. Strategia de marketing IV. ghinde. Majoritatea le vom confecționa din conuri. prețurile vor fi accesibile.2Strategia de preț Vom avea variații sezoniere. scoici. cranguțe etc. Prin prețuri accesibile. castane. felicitări. în primul rând.1Strategia de produs Produsele noastrea vor fi create. În perioada ianuarie – octombrie.  Toamna: cea mai mare parte a obiectelor vor avea frunze ruginii/ galbene. suport lumânari. în extra sezon. prețurile articolelor pentru Crăciun/ specifice sărbătorilor de iarna vor fi mai scăzute deoarece nici cererea nu va fi mare. . pentru exterior. decorațiuni pentru căni/ sticle. castane. IV. la cererea clienților vom face buchete de flori. În perioada februarie – martie vom avea prețuri accesibile pentru mărțișoare. să își poată permite fircare persoană să facă un cadou celor dragi de sărbători. în funcție de sezon:  Iarna: decorațiuni pentru brad. ca și în cazul celorlalte produse de sezon. ne referim la cele pentru toate tipurile de oameni. rame foto etc.  Primăvara: mărțișoare în primul rând. în primul rând. obiecte create special pentru luna martie. nisip. obiectele pentru Paște (ouă decorate. decorațiuni pentru căni etc)  Vara: majoritatea decorațiunilor vor fi confecționare din melci.

Universitate). Vom face o echipă de 3-4 persoane care se va ocupa de distribuirea pliantelor în zona imediat apropiată de magazinul nostru. Pentru achiziționarea mai multor produse vom aplica un discount de până la 15%. o dată la trei luni.IV. și anume:  Site-ul nostru  Facebook  Olx  Tocmai  Mercador IV. vom apela și la promovarea prin intermediul pliantelor. dar și în centrul Bucureștiului (zone vizate: Bucur Obor. Olx etc). . dar și prin intermediul internetului. Piața Unirii. în funcție de articolele cumpărate. pe site-urile menționare mai sus (Facebook. Piața Muncii.4Strategia de promovare Vom începe cu promovarea pe internet. De asemenea. Vrem să afle de existența noastră cât mai multe persoane și să îi bucurăm cu ofertele noastre pentru achiziționarea mai multor produse. în primul an.3Strategia de distribuție Produsele vor fi disponibile pentru vânzare în magazinul nostru.

Analiza financiară V. taxele și autorizațiile necesare pentru a putea începe activitatea.1 Bugetul de investiții Prima investiție pe care trebuie să o facem este aceea de înfiin țare a SRL-ului. și cea mai costisitoare este de amenajare a spa țiului în care se va desfășura vânzarea produselor. . Următoarea investiție. Aici vom aproxima la suma de 1000 euro. Aici vom include:  Zugravit – 350 euro  Achiziționare mobilier pentru depozitarea produselor – 450 euro  Mobilier și casă de marcat – 300 euro Total pentru investițiile necesare: 2100 euro + posibile cheltuieli = 2600 euro. Am ales să adăugăm 500 de euro investiției noastre pentru cazul unor eventuale cheltuieli neprevăzute. Vrem să fim atenți precauți și preferăm să avem o rezervă în cazul în care apar alte cheltuieli ce nu au fost prevăzute.V.

2 Previziunea veniturilor Pentru primul an ne propunem:  Prima lună: estimăm încasarea vânzărilor la 3000 euro. pentru primul an.  În a treia lună: 4000 euro.  În a șasea lună: 5500 euro.  În a doua lună: 3500 euro. estimăm veniturile la: 52. vom avea:  În a patra lună: 4500 euro. . După primele șase luni vrem să menținem vânzările: în următoarele șase luni vrem sa atingem încasările la 5000 de euro pentru fiecarelună. În cel de-al doilea an vrem sa creștem numărul vânzărilor cu 20% și estimăm la 63.V.500 euro. Astfel. Vrem ca în primele 6 luni să creștem numărul vanzărilor cu 500 de euro de la lună la lună.000 euro. Astfel.  În a cincea lună: 5000 euro.

Salarii: 700 euro  A noua lună: .Salarii: 700 euro .Salarii: 600 euro .V.Chirie + Utilități: 400 euro .Chirie + Utilități: 400 euro .Materiale pentru confecționarea produselor: 250 euro  A șasea lună: .Chirie + Utilități: 400 euro .Materiale pentru confecționarea produselor: 300 euro .Chirie + Utilități = 250 + 150 = 400 euro .Promovare (pliante): 150 euro .Chirie + Utilități: 400 euro .Chirie + Utilități: 400 euro .Salarii: 600 euro .Salarii (pentru cei 2 angajati): 500 euro .Materiale pentru confecționarea produselor: 250 euro  A opta lună: .Salarii: 600 euro  A șaptea lună: .Materiale pentru confecționarea produselor: 200 euro  A patra lună: .3 Previziunea cheltuielilor Pentru primul an vom avea:  Prima lună: .Utilități: 150 euro .Salarii: 600 euro .Promovare (pliane): 100 euro  A doua lună: .Salarii: 500 euro  A treia lună: .Utilități: 150 euro .Promovare (pliane): 100 euro  A cincea lună: .Salarii: 500 euro .Materiale pentru confecționarea produselor: 200 euro .Utilități: 150 euro .Chiria pentru primele 3 luni: 250euro/luna x 3 luni = 750 euro .

640 euro.600 euro = 17.Salarii: 700 euro .Chirie + Utilități: 400 euro . . Pentru al doilea an. Scăzând cheltuielile din veniturile încasate.300 euro + investiția propriu zisă de 2.Promovare (pliane): 150 euro A unsprezecea lună: .360 euro.600 euro.Materiale pentru confecționarea produselor: 300 euro A douăsprezecea lună: .900 euro.Salarii: 700 euro .Chirie + Utilități: 400 euro . Astfel vom avea un profit de 44. vom avea un profit de 33. vom avea 15. adică vor ajunge la 18.   A zecea lună: .Chirie + Utilități: 400 euro . preconizam și creșterile cheltuielilor cu 20%.Salarii: 800 euro Calculând toate cheltuielile pentru pentru primul an.

Concluzii .