You are on page 1of 13

In 2005. dezvoltatorul de aplicatii mobile a obtinut o finantare de 34 de milioane de euro de la Apax Partners si Index Ventures.  .King este o companie suedeza fondata in urma cu zece ani. castigurile fiind atribuite de analisti capacitatii companiei de a face jucatorii sa plateasca de cateva ori pentru a putea continua sa se joace acelasi puzzle. King a operat pe profit inca de atunci.

ci si pentru modul in care ii face sa plateasca pentru experienta obtinuta.Grupul suedez King. scrie Reuters. un titlu jucat de peste 50 de milioane de jucatori in fiecare zi. CANDY CRUSH SAGA . nu numai pentru modul in care atrage utilizatori. este un exemplu pentru rivali. producatorul de jocuri din spatele Candy Crush Saga.

  .Dezvoltatorul are cam 60 de angajati la studioul din Bucuresti si lucreaza aici la jocul Bubble Witch Saga si la alte cateva jocuri noi. Planurile sunt sa se ajunga la 80-100 de oameni anul viitor cand se vor adauga noi proiecte.KING IN ROMANIA. insa in 2012 numarul a trecut de 30 si a tot crescut. EXTINDEREA CONTINUA  King este prezenta cu un birou in Romania din 2011 cand avea doar patru angajati.

insa au aparut diverse estimari foarte optimiste.000 dolari din iOS in SUA. insa compania nu confirma. unele aratand ca King are zilnic venituri de peste 600. . S-a vorbit si de o posibila listare cat de curand.Compania nu a comunicat date despre venituri.

. are diverse tipuri de obstacole ce trebuie depasite si este construit pentru a putea fi reluat rapid din punctul unde l-ai lasat.Candy Crush Saga este un succes si fiindca a fost bine gandit pentru a deveni un joc ce creeaza dependenta: are sute de nivele. chiar daca joci cinci minute in drumul cu autobuzul spre serviciu.

.

1 din 23 de utilizatori de Facebook este fan al Candy Crush. .Publicul tinta fiind tinerii.Jocul este atat de popular incat.insa. potrivit King. jocul este jucat de catre toate categoriile de varsta.

LIMITAREA CREȘTE DORINȚA .greu de obtinut sau disponibil doar o anumita perioada de timp.Majoritatea jocurilor te lasa sa joci atat de des si cat de mult vrei. Pana la urma.acest produs va fi mult mai atractiv decat daca ar parea ca ar exista din abundenta.nu? Candy Crush exploateaza preferinta omului intrinseca pentru lucruri care se gasesc in cantitati mici.Daca poti demonstra ca produsul tau este limitat.sa limitezi in mod arbitrar jucatorii poate fii plictisitor.

chiar daca acesta ar costa un leu.ceea ce inseamna ca elimina tot riscul procesului de “cumparare”.In timp ce multi jucatori nu platesc nimic.King castiga venituri uriase pentru cei care sunt dispusi sa plateasca sume mici pentru a relua jocul mai repede.niciodata. ”GRATUITUL” MOTIVEAZĂ . Candy Crush poate fi descarcat gratuit.Un produs gratuit este de departe mai atractiv decat unul extrem de ieftin.pentru acest produs.“Gratuitul” are un efect puternic asupra creierelor noastre.

desi e posibil sa fie nevoie de mai multe incercari pentru a trece de un nivel. CREIERULUI NOSTRU ÎI PLACE ”UȘOR” .iar numarul mic de combinatii speciale si piese de joc fac ca procesul de invatare sa fie aproape inconstient.Chiar si nivelurile avansate pot fi jucate cu atentie scazuta.Regulile sunt simple.

Recompensele sunt esenta conceptului de joc.Astazi multe business-uri incorporeaza conceptul de joc in procesul lor de a mentine conectati clientii si chiar angajatii.Chiar si in mijlocul jocului.pentru ca creierul nostru raspunde la aceste mici dovezi de incurajare. RECOMPENSELE TE FAC SĂ CONTINUI .o miscare buna va genera o recompensa vocala precum “Sweet!” sau “Delicious!”.Aproape fiecare joc presupune un sistem de recompensa prin care mentine jucatorii conectati.

sa fim fiinte sociale. Introducerea unui element social in procesul business-ului tau poate avea un impact mare asupra rezultatelor.a oamenilor. Candy Crush permite acestora sa vada progresul prietenilor lor.Este in natura noastra. ARE COMUNITATE .Pentru jucatorii care joaca pe Facebook.