You are on page 1of 6

PROIECT

Infiintarea Restaurantului S.C. “La Tudorel” S.R.L. ***, Judetul Constanta

Studenti: Lichi Ioana Catalina
Popa Ionut Octavian
Radu Tudorel Catalin
Administrarea Afacerilor
Anul III

2Durata a ctivităţilor/subactivităţilor şi planificarea calendaristică a proiectului 2.2Localizarea 1. ELABORAREA PLANULUI DE IMPLEMENTARE APROIECTULUI 2. STABILIREA RISCURILOR ŞI INDICATORILOR DE EVALUARE APROIECTULi 3.3Descrierea contextului proiectului 1. 2.4Justificarea ideii de proiect 1.3Echipa de management şi echipa de implementare a proiectului 2.5Stabilirea scopului şi obiectivelor proiectului II.2 Indicatorii de evaluare a proiectului IV.BIBLIOGRAFIE .1Titlul proiectului 1.5Matricea cadru logic a proiectului III.IDENTIFICAREA IDEII PROIECTULUI ŞI A SURSEI DE FINANŢARE 1.-2015CUPRINS I.4 Tipuri de resurse necesare şi bugetul proiectului.1Stabilirea potenţialelor riscuri ale proiectului 3.1Stabilirea jaloanelor şi descrierea detaliată a activităţilor/subactivităţilor proiectului 2.

L se doreste a fi o firma care prin serviciile pe care le va oferi sa schimbe imaginea despre restaurantele din Costinesti. prin clientii sai. Strainii. S.000 lei (cheltuieli de lansare.a fost considerata cea mai potrivita din urmatoarele motive: . “La Tudorel” S. intelectualii sau oamenii de cultura.3Descrierea contextului proiectului Ideea proiectului este fundamentata pe baza potentialului turistic crescut al localitatii Costinesti . costul utilajelor. IDENTIFICAREA IDEII PROIECTULUISI A SURSEI DE FINANTARE I. La Tudorel S.I. Principalul scop al afacerii este de a reusi atragerea unei clientele fidele.R. Capitalul necesar initierii afacerii este evaluat la 50. toti acestia trebuie sa formeze in mare clientela restaurantului. Acesta se doreste a fi deschis in orasul Constanta. prin aparitia unuia „mai altfel” decat celelalte.C. Acest restaurant ar trebui sa fie un restaurant select prin el insusi.avand administrator pe Lichi Ioana Catalina S.R. si mai ales deosebite. bar .R. Comuna Costinesti si va oferi servicii de o calitate deosebita de cele ale restaurantelor concurente. Bucatarul S. unul din punctele de atractie. va concura designul interior distingandu-se prin mobilerul deosebit si modul de decorare. Forma juridica – SRL. potential ce poate fi exploatat profitabil prin amenajarea unei structuri de servire de tip restaurant de 3 stele cu o capacitate de 52 de locuri proiectata astfel : restaurantul cu 5 mese mici si 4 mese mari . bucatarie. si mai ales deosebite. prin atmosfera sa. este o firma a carei principala afacere este in sectorul tertiar (servicii). Judetul Constanta I.1Titlul Proiectului Infiintarea Restaurantului S.R. terasa si depozit alimente. select prin ceea ce ofera.respectiv un restaurant.L. a mobilierului si mijlocului de transport si cheltuielile previzionate a fi facute in prima luna de desfasurare a activitatii) fiind un capital propriu. La atmosfera restaurantului. 1.L. functionarul „cu dare de mana”. Principalul scop al afacerii este de a reusi atragerea unei clientele fidele. micii sau marii proprietari. ***. Beneficiarul acestui proiect este Societatea Comerciala ‘’La Tudorel’’ Societate cu Raspundere Limitata . inregistrata la RegistrulComertului sub numarul J32/4/2011 . La Tudorel S. intreprinzatorii desucces.2 Localizare S. cu sediul in localitatea Costinesti . chiar daca aceasta necesita timp si investitii ridicate.C. judetul Constanta .C. a echipamentelor.L se doreste a fi o firma care prin serviciile pe care le va oferi sa schimbe imaginea despre restaurantele din Alba-Iulia.C. prin aparitia unuia „mai altfel” decat celelalte. chiar daca aceasta necesita timp si investitii ridicate.

respectiv o deplasare a consumatorilor in perioada estivala din orasul Iasi catre litoralul romanesc. II(luna iunie) sI V(luna octombrie) al anului. aceeasi firma (nume. Brasov) dezvoltarea unui lant de restaurante. . numit . deosebita prin calitate. in principalele orase ale tarii (Constanta. modul de prezentare al preparatelor. in schimb maximul profiturilor inregistrate intr-un restaurant din Constanta se va observa in trimestrul III(lunile iulie-august). marirea profitului societatii). in cazul unui restaurant amplasat in orasul Iasi maximul incasarilor se va inregistra in trimestrul I(luna martie). Restaurantul prin care se vor oferi serviciile. serviciul si amabilitatea personalului si nu in ultimul rand amplasarea vor fi atuurile acestui restaurant. asa cum s-a precizat.care in viitor pot deveni fideli.  capitalul social al firmei este distinct de cel al asociatilor. raspundere limitata a asociatilor. Activitatea vizata prin constituirea societatii este in sectorul tertiar respectiv servicii.  capital social redus. culoare) si decoratiuni interioare. aplatizand nivelurile minime si maxime generate de perioadele estivale. Dezvoltarea unui lant de restaurante este o politica necesara pentru atingerea unor scopuri pe termen mediu si lung( formarea unei clientele fidele. Produsele oferite. aroma si savoare. Calitatea. inclusiv Constanta. Prin aceasta strategie se evita fluctuatiile in nivelul general al vanzarilor societatii. dar mai ales pe termen lung acestia facand parte dintr-un segment de consumatori in formare. vor avea in general specific romanesc fara a fi insa exclusiv. Aceasta stare de lucruri se explica prin fluctuatia populatiei. concretizat in deschierea unui restaurant cu specific romanesc si nu numai.  formulare simple la constituire. Ca perspective se va incerca.. Se vor avea in vedere si alte preparate de bucatarie selecta. o pondere ridicata detinand-o cei cuvarsta cuprinsa intre 30-40 de ani. Concretizand. Clientii vizati de afacere au varsta de peste 18 ani. La Tudorel”. Dezavantajul principal prezentat de o astfel de forma juridica: obiect limitat de activitate nu constituie un impediment pentru scopul propus. tip de scris. selecte. Ele vor avea aceeasi fatada exterioara. va fi pe cat posibil amplasat in zona centrala a orasului.Si cei de 20-30 ani formeaza o parte importanata. Bucuresti.

Motivatiile cumpararii serviciului-produs oferit de restaurantul „La Tudorel” sunt urmatoarele:  Petrecerea unei seri placute in compania persoanei/persoanelor care ii insotesc. acest lucru fiind amplificat de aderarea Romaniei la Uniunea Europeanace a dus la aparitia unei noi piete de desfacere a produselor turistice romanesti . comportamentul placut si amabil al personalului. Punctele de atractie care pot influenta decizia potentialilor clienti in vederea cumpararii serviciului sunt: calitatea deosebita a preparatelor. Specialitatile culinare si bauturile oferite se individualizeaza prin calitate si mod de prezentare. Asocierea serviciului oferit cu decoratiile interioare.5Stabilirea scopului si obiectivelor proiectului Scopul proiectului consta in inchirierea unei constructii dotata astfel : Cladirea principala .4 Justificarea ideii de proiect La un nivel macro oportunitatea acestui proiect este data de cresterea continua anumarului de turisti . curatenia. Combinandcresterea numarului de turisti cu potentialul turistic extrem de ridicat al regiunii ‘’Dobrogea’’si cu promovarea foarte intensa a acestei regiuni atat pe plan intern cat si international rezulta o oportunitate ce poate fi exploatata odata cu punerea in practica a acestui proiect 1. atmosfera aparte.  Servirea unei mese bune intr-o atmosfera linittita.  Oferirea unei seri romantice persoanei iubite.  Discutii/intalniri intre oameni de afaceri. atmosfera si profesionalismul personalului constituie un portofoliu de avantaje in raport cu restaurantele deja existente. lumina si designul interior. 1.

terasa. barul si depozitul. baile.bucataria.dotata complet Bar (15 m2) Toaleta (25 m2) Terasa (40 mp) Depozitul (15 m2) Dotari tehnice Restaurantul va fi dotat cu o centrala geotermala pentru racire/incalziresi cu panouri solare fotovoltaice ce vor scade costurile de intretinere cu pana la 50 % . precum şi la creşterea atractivităţii spaţiului rural in localitatea Costinesti . Obiectivul general al proiectului este acela de dezvoltare a activităţilor turistice care să contribuie la creşterea numărului de locuri de muncă şi a veniturilor alternative.Va cuprinde restaurantul. acestea vor avea un grad de comfort si calitate de 3 stele conform reglementarilor Agentiei Nationale a Turismului si va fi dispusa astfel : - Sala de restaurant (60 m2). Obiectivele operationale Creşterea şi îmbunătăţirea structurilor de servire la scară mica in localitatea Costinesti p r i n c o n s t r u c t i a u n u i r e s t a u r a n t c u u n g r a d d e c o m f o r t d e 3 s t e l e s i c u o capacitate de 52 de locuri. .