You are on page 1of 4

Claude Louis Marie Henri Navier

Claude Louis Navier ( nume complet: Claude Louis Marie Henri
Navier ) a fost inginer francez şi fizician specializat în mecanică.
Celebrele ecuaţii Navier – Stokes au fost numite după el şi George Gabriel Stokes.
În timpul revoluţiei franceze tatăl său a fost avocat al Adunării Legislative în Paris
iar unchiul mamei sale, inginerul Emiland Gauthey, lucra la sediul central al
Corpului de Poduri şi Şosele, acesta oferindu-i lui Navier un mare interes pentru
inginerie.
După moartea tatălui său, mama lui Navier s-a întors în oraşul natal, lăsându-l pe
acesta în grija unchiului său.
În 1802 a intrat la Şcoala Politehnică, iar după primul an a fost printre primii zece
studenţi, trimişi să lucreze în domeniu, în Boulogne.
Primul an la Şcoala Politehnică a avut un mare impact asupra stilului său ştiinţific,
avându-l ca profesor de analiză pe Fourier, ulterior, Navier devenind prietenul şi
protejatul său.

După moartea soțului ei în 1793.Navier intratla École Polytechnique . . Navier a participat la Saint-Simonianism și mișcările pozitiviste. care tocmai a murit . În 1804 Navier a intrat la Ecole des Ponts et Chaussées. pe care a absolvit-o în 1806. Din 1819 a predat și a avut taxa completă a cursurilor în mecanica aplicate la École des Ponts et Chaussées dar nu a devenit profesor titular până în 1830. care murise. inginerul Emiland Gauthey. A devenit membru al Academiei de Ştiinţe din Franţa în 1824 şi cavaler al Legiunii de Onoare în 1831. fiind printre cei mai buni absolvenţi din clasa lui. cu care s-a căsătorit în jurul anului 1812. În timpul Revoluției Franceze. tatăl lui Navier a fost un avocat pentru Adunarea Legislativă la Paris și unchiul mamei sale.el a devenind ulterior protejatul și prietenul lui Fourier. După ce a lucrat câteva luni în domeniu. care pare să fi fost nesigur financiar. la Şcoala Politehnică. În 1802. pe care a absolvit-o în 1806. devenind astfel inginer şef al Franţei. sub tutela unchiului ei. iar în 1830 a devenit profesor titular. mama lui Navier s-a mutat înapoi la Chalon-sur-Saône ducandu-l pe fiul ei la Paris. numindu-l pe Auguste Comte asistentul său. a lucrat în sediul Corpului des Ponts et Chaussées la Paris. a rămas în Paris pentru restul vieţii. a fost adus la Paris pentru a edita lucrările unchiul său. În 1819 şi-a desăvârşit cursurile în mecanică aplicată la Şcoala de Poduri şi Şosele. Navier a fost un membru al Société Philomatique (1819) și a Academic des Sciences (1824). Marie Charlot.-J. Dupa ce a petrecut câteva luni în domeniu. Eisenmann a murit.-Germain-des-Prés din Paris. pentru a lua locul unchiului său. a fost adus în Paris. . Simţindu-se nesigur financiar. când A. În 1831 a devenit Cavaler al Legiunii de Onoare. Navier. A participat la prelegerile lui Henri de Saint-Simon despre teoria pozitivismului. Soția lui.primul an de avea importanță critică pentru formarea stilului său științific . a venit de la o familie de proprietari de terenuri mici în Burgundia. În 1831 l-a înlocuit pe Cauchy la Şcoala Politehnică. În 1831 Navier il înlocuiește pe Cauchy la École Polytechnique.În 1804 a intrat la Şcoala de Poduri şi Şosele. a trăit pentru tot restul vieții sale în St.

În perioada 1807-1820 a făcut analiza matematica și aduce conceptul incipient de lucru mecanic pentru știința de mașini. transformata în lucru mecanic. Administrarea Corps des Ponts et Chaussées. compresiune și tensiune si au fost.o atenție deosebită-studiul de mașini. Un corp animat de o forță. poate produce un efect observabil la simțurile noastre numai în cazul în care acest organism se referă la o distanță și. ignorate. susține Navier. l-au condus la conceptul de cantitatea de acțiune. de interes științific puțin. în același timp. exercită o presiune împotriva unui obstacol. l-au adus înapoi la Paris în 1807 pentru a publica manuscrisele lui Gauthey . Aceste materiale-în primul rând de piatră și de lemn.El a folosit factori mari de siguranță pentru a compensa proprietățile foarte variate ale materialelor. pentru care Navier solicitat un criteriu cantitativ care ar facilita selectarea celor mai bune mașini și motoare. .. Gustul său pentru burse de studiu si de fond de analiză mai mare la École Polytechnique dar și de inginerie practica învățate de la unchiul său i-ua dat pregătirea ideala pentru a aduce contribuții semnificative la studii de inginerie. să-l invite să pregătească o ediție revizuită a Architecture hydraulique Bélidor lui. În derivarea expresii analitice aceste organisme au fost asumate a fi supuse unic la încovoiere pură. posedă rezistență slabă la îndoire și au fost utilizate în mod rigid.Navier a finalizat proiectul de publicare al unchiul său Gauthey. Navier a căutat să corecteze erorile constatate în această lucrare și să-i dea un rafinament matematic care l-ar face util pentru absolvenții École Polytechnique. prin urmare. realizate între 1814-1818. Această convergență a intereselorl-a transformat pe Navier într-un teoretician care a scris manuale pentru practicarea ingineriei. Ele au. de asemenea diferite proprietăți care depind de tipul și originea lor. la primul volum de lucrări ale lui Gauthey . ambele apărute în 1813. Dar în următorii trei ani (18091812) a făcut o mare de cercetare în mecanica analitică și aplicarea acesteia la puterea de materiale ca pregătire pentru al doilea volum de lucrări ale lui Gauthey și pentru ediția revizuită a Ingénieurs Stiinta des Bélidor . Cercetări privind acest subiect. Succesul lui Navier ca editior la Ingénieurs Stiinta des Bélidor și a operelor lui Gauthey a condus ca Firmin Didot. care au apărut în 1809. Un element necesar . care se uita cu favoare pe acest proiect. Navier a contribuit doar cu câteva note.

care a spus că aceasta a fost cantitatea de acțiune care plătește. se poate măsura efectul unei forțe care acționează prin integrala de F dx. Pe parcursul anilor de cercetare .Astfel. Navier a devenit un consultant tehnic activ la stat.-G. Rapoartele sale prezintă capacitate mare de inginerie și angajamentul său continuă cu mișcări pozitiviste. el nu a realizat un concept plin de conservarea lucrului mecanic așa cum a făcut G. și Navier. inginerul a găsit acest concept astfel definit ca pentru a da o măsură a utilității de motoare și un criteriu care a permis proiectarea rațională a motoarelor și mașini. in care decurg ecuatii cu derivate partiale la care a aplicat metodele Fourier "pentru a găsi anumite soluții. Poncelet. Citând Montgolfier. . El a raportat cu privire la politica pe care ar trebui adoptata pentru poliție in legatura cu transportul rutier de încărcături grele. și a obținut statutul de principiu general de mecanicii aplicate . pentru orice interval de timp.Navier s-a mutat în două direcții. Pentru că el a crezut că relația de mai sus aplicată e valabila numai în cazurile în care diversele părți ale unui sistem sunt legate de expresii independent de timp. Navier a numit acțiunea unei forțe pe o distanță "cantitate de acțiune". Coriolis. pentru construirea de drumuri. unde F desemnează forța care acționează și x distanța prin care acționează. Petit. În revizuirea Navier de Arhitectura hydraulique.-T.1820-1829 . In inginerie practică a proiectat un pod suspendat care s-a intins pe Sena în fața Invalides. A fost nevoie de o formă embrionară în scrierile lui Lazare Carnot. și de stabilire a unui sistem feroviar național. După revoluția din iulie. o expresie luată de la Coulomb. găsita si în cele din A. În scrierile lui Navier argumentul conduce la conceptul de muncă. de licitare pentru a obține contracte guvernamentale. Navier a numit cantitatea de acțiune o formă mecanică de bani. În știință teoretică Navier studiat mișcarea corpurilor solide și lichide. Aceasta cercetare teoretică l-a condus la formularea binecunoscutei ecuație identificata cu numele său și a lui Stokes.