You are on page 1of 19

ÁLLAT AKUPUNKTÚRA: KUTYA PONT

(Tükrözött az oldalak Janne Potter DVM ,
Vancouver, Kanada)
Az alábbi táblázat a Canine meridiánok. A
lovak és szarvasmarha- acupoints a külön oldalakon, mint a
segédletek Nyomtató pontok , gyerek ágynemű , kiságy # 1 és # 2 Gyerekágy
Kattintva egy kiválasztott határon elviszi arra a címre -> -> ->

KUTYA
Meridian
Pont Leírás

Pont kör

Tüdő

+

+

Vastagbél

+

+

Gyomor

+

+

Lép

+

+

Szív

+

+

Vékonybél

+

+

Hólyag

+

+

Vese

+

+

Szívburok

+

+

Hármas melegítő

+

+

Epehólyag

+

+

Máj

+

+

Irányadó Hajó

+

+

Koncepció Hajó

+

+

AA

Canine Lung / vastagbél (fém) [akár] . Sea Point . LI 10 Két cun távolabb eső LI11. a koponya-margin a acromial fejét a deltaizom. amikor a könyök hajlik.. LI 15 Koponya és a távolabbi a vállcsúcs.IC: TÜDŐBEN Meridian . Forrás Point . a feszítő carpi radiális izmok és a közös digitális feszítő. félúton a bicepsz ín és az oldalsó condylusa a felkarcsont. Nagy Abyss. mediális. AA II C: vastagbél Meridian .. approximayely közepén a második metacarpalis csont a radiális oldalán.. LU 7 Közelebbi a styloid folyamat a sugár. LU 5 A keresztirányú alkarcsonti gyűrődések. hogy a nagyobb tuberkulózis. szintjén a középpontjától a nazális határ a ala nasi.5 cun felett keresztirányú szaggatott a carpus. (Nem ponton váll) LI 20 A nazális labiális horony. ha harmat karom amputálni) MASTER PONT arc / száj . a könyök behajlított.. a felkarcsont. az mellizom. KUTYA [akár] LU 1 Található szintjén az első bordaközig. AA IVAS PONT OUTLINE . a mediális oldalon a radiális artéria. 1. RIASZTÁS PONT . KUTYA [akár] LI 4 Között helyezkedik el az első és a második kézközépcsont. LU 9 A mediális végén a keresztirányú szaggatott a carpus. LI 11 Végén az oldalsó alkarcsonti gyűrődések. Forrás pont . MASTER pontja fej / nyak / tüdőbe. Áramlat Point. A szemközti oldalon. Sea Point . a test többi részétől a meridián. az oldalsó oldalon a bicepsz brachii ín.. (A MC 2.. legbefolyásosabb pontja hajók .

AA III C: gyomormeridián .. .. KUTYA [akár] ST 1 Közvetlenül a központban a tanuló között a szemgolyó és a infrorbital gerincen.

a depresszió távolabbi és oldalsó a 2. cranialis a szárkapocscsont. akkor ez kerül a depresszió disztális. metatarso-phalengeal közös. ST 45 Az oldalsó oldalon a 2. Amikor együtt ST 35 hívják Xiyan. A depresszió alatt térdkalács és mediális a th epatellar ínszalag. Sea Point. ST 44 Közelebbi a web közötti árrés a 2. számjegy az alapja a köröm. SP 6 Található 3 cun közvetlenül felette a hegye a mediális boka. lábközépcsont csont a leginkább mediális szempont. A "mediális szem a térd". ST 36 Található 3 cun alábbi ST35. ST 6 A depresszió a gyomrában a rágóizom. AA IV C: LÉP Meridian . befolyásos pont váladék.. Hát pont. (1 CUN caudaiisan ST38) között. River Point. mintegy szintjén a csúcsa a bokán. hogy a bázis a 2. Továbbá az úgynevezett "oldalirányú szem a térd" vagy Dubi. KUTYA [akár] SP 4 A th edepression disztális. MASTER PONT has.. lábujjak. Ha a dewlaw nincs jelen. a hasa a tibialis cranialis izom. Spring Point. lábközépcsont csont. a caudalis határ a sípcsont. és 3..ST 2 Közvetlenül a tanuló. hogy az alap (közelebbi vége) az 1. egy ujjal szélessége a koponyacímer a sípcsont. rostralisan a szög a csúcsáig. MASTER PONT caudalis has / urogenitális rendszer. hogy a központ a köldök. St 40 Található 8 CUN proximálisan a laterális malleolus. (Xiyan) Nem a gyomor meridián . 2 cun oldalirányú távolságra a tibialis középvonalban. a tibialis cranialis izom és a hosszú digitális extensor izom.. azonnal ventrális az orbitális gerincen a járomcsont. a vonalon levonni a mediális bokán hogy SP9. ST 25 Található 2 cun oldalirányú. . extra pontot. ST 41 A dorsum a hátsó lábát szintjén a Hock között inak a hosszú digitális feszítő izmok és a tibialis cranialis izom. GI és Qi. ST 35 A depresszió alatt térdkalács és oldalsó a térdkalácsszalagon keresztül. ST 4 A laterális sarkában a száját.

. (Lovak nincs szabóizom) AA IVAS PONT OUTLINE . Sea Point .. Canine Gyomor / Spleen (Föld) [akár] . SP 10 A térd meghajlik a lényeg. a depresszió közötti caudalis határ a sípcsont és a ikraizomba.SP 9 Az alsó határ a mediális condylus a sípcsont. 2 cun fenti cranio-mediális határát a térdkalács. a dudor a koponya része a szabóizom.

. vége között a keresztirányú alkarcsonti gyűrődések és a mediális condylusa a humerus. KUTYA [akár] HT 3 A medialis oldalán a könyök...AA VC: SZÍV Meridian .

Áramlat Point.. enyhén háti az condyloid folyamatot. közelebbi a metacarpalis-kézujjon csomópont alatt pad. KUTYA [akár] SI 3 Proximálisan a metacarpalis-kézujjon mért együttes az oldalsó oldalon a 5.. SI 8 A mediális oldalon a könyök. kézközépcsont. kutyaszfv / Vékonybél (Tűz) [akár ] .. HT 7 A keresztirányú szaggatott a carpalis közös. az alsó állkapocs. SI 19 Rostralisan a tragus. számjegy az első lábát. HT 9 A mediális szempontból a körömágy az 5.amikor a könyök van meghajlítva. nyitott szájjal. HT 8 A tenyéri felszínén. közvetlenül ventrális a TH21. a mediális felkarcsont condylusa és a olecranon. a talpat. Sea Point. és az 5. Sea Point. Nos pont.. metacarpalis. Spring Point. AA VI C: vékonybélben Meridian . a depresszió oldalirányban fiexor carpi ulnaris izom. a 4. a caudalis határán. AA IVAS PONT OUTLINE . Spring Point.

. KUTYA [akár] ..AA VII C: HÚGYHÓLYAG Meridian .

legbefolyásosabb PONT vér .5 cun oldalról a caudalis határán tövisnyúlványtól a 13. mögött T3 Elhelyezni BL11.5 Cun oldalról a caudalis határán tövisnyúlványtól a 7. Gyomor Shu Point . mögött T12 Elhelyezett 1. mellkasi vetebra. mögött T11 Elhelyezett 1. BL 10 AA Az oldalsó oldalon a csuklyásizom szinten GV 15. háti csigolya. mellkasi vetebra. mellkasi vetebra. epehólyag Shu Point . de oldalról a caudalis határán tövisnyúlványtól a 3. szívburok Shu Point . hogy a mediális szemzug.BL 1 AA Található 0. mellkasi csigolya. a depresszió kaudálisan mediális határ a lapocka. de oldalról a caudalis határán tövisnyúlványtól a 4. Lung Shu Point . de oldalról a caudalis határán tövisnyúlványtól az 5.1 cun háti. között a C1 és C2. Lép Shu Point . de oldalról a caudalis határán tövisnyúlványtól a 2. mögött T5 Elhelyezni BL11. Kezdje a külső meridián.5 cun oldalról a caudalis határán tövisnyúlványtól a 12.5 cun oldalról a caudalis határán tövisnyúlványtól a 10. a fent orbitális remek. mögött T7 Található 1. legbefolyásosabb PONT Bone. háti csigolya. mögött T4 Elhelyezni BL11. mögött T1 Található 1. legbefolyásosabb pontja Szél / Trachea. Szív Shu Point . a szem.5 cun oldalról a caudalis határán tövisnyúlványtól a 11. Máj Shu Point . mögött T13 Elhelyezett 1. háti csigolya.5 cun oldalról a caudalis határán tövisnyúlványtól az 1. félúton a tövisnyúlványtól a mediális határ a lapocka. háti csigolya. mellkasi csigolya. mögött T2 Elhelyezni BL11. háti vetebra. BL 11 BL 12 BL 13 BL 14 BL 15 BL 17 BL 18 BL 19 BL 20 BL 21 . BL 2 AA A mediális legszélső a szemöldök. mögött T10 Elhelyezett 1.

BL 40 AA A központban a poplitealis hasadékban. Csak oldalirányú BL 40. BL 39 AA Az oldalsó szélén a térdhajlati gyűrődések. Közvetlenül szemben KI 3. találkozásánál a semitendinosus és semimembranosus izmokat. mögött L2 Külső meridián. hogy megfelelő szögben akkor ez található caudalis a laterális malleolus.5 Cun oldalról a GV csatorna. BL 25 mögött L5 Elhelyezett 1. oldalirányú BL 23. számjegy a hátsó lábát. Vese Shu Point . Emelje farok. . hogy a trochanter. BL 62 AA A depresszió közvetlenül disztálisan a laterális malleolus. River Point . MASTER PONT caudalis vissza / csípő. BL 67 AA A laterális aspektusa a köröm ágy az 5. hogy keresse meg. szakrális foramen. BL 36 AA Ventrális gumó ischii. Nos Point . ágyéki csigolya. 0. csúcsával egy szinten legyen az oldalsó malleolus. ágyéki csigolya. Hólyagcirkusz Shu Point. ami a mediális szempontból. BL 28 Oldalirányú a 2.mögött L1 Elhelyezett 1. Három cun oldalról a caudalis határán tövisnyúlványtól a 2. Hármas melegítő Shu Point . BL 27 mögött S1 Caudo oldalról az első keresztcsonti csigolya. mögött L2 Elhelyezett 1.5 cun oldalról a caudalis határán tövisnyúlványtól az 5. BL 22 BL 23 BL 52 BL 35 AA A ránc oldalirányú a farok tövébe. Sea Point .5 cun oldalról a caudalis határán tövisnyúlványtól az 1. a depresszió oldalirányú S2 közötti mediális határ a hátsó csípőnyerget és a keresztcsont. BL 54 AA Háti. Ha láb meghajlik. ágyéki csigolya.5 cun oldalról a caudalis határán tövisnyúlványtól a 2. az oldalsó határ a hosszanti izomzat. Vékonybél Shu Point. a mediális határ az ín a biceps femoris. ágyéki csigolya. vastagbél Shu Point . BL 60 AA A depresszió közötti oldalirányú malleolus és Tendo-caicaneus.

. A ventrális szempontból a lábát. KUTYA [akár] KI 1 Között a 2. KI 6 A depresszió azonnal távolabbi a mediális bokán. feji a calcanean ín. KI 3 A depresszió a mediális boka és Tendo-calcaneus szinten hegyével a mediális bokán. AA IVAS PONT OUTLINE .AA VIII C: Vese Meridian . Áramlat Point. Canine Hólyagcirkusz / Vese (Water) [akár] .. és 3. KI 7 Található két Cun feletti csúcsa a mediális boka... Szemben BL 60. Forrás Point . Az alábbiakban KI 3. lábközép a leginkább proximális aspektusa a központi betét. Nos pont .

KUTYA [akár] ...AA IX C: pericardium meridián .

A lényeg az. a 4. TH 14 Caudal és távolabbi a vállcsúcs. a caudalis mozgásteret a acromial vezetője a deltaizom. MASTER PONT mellkasi / koponya-has PC 8 Között a 2.. közelebbi a metacarpaliskézujjon közös. TH 5 Található 2 cun fenti carpus. Sea Point. Canine szívburok / hármas melegítő (Tűz) [akár] . a koponya-aspektusa az interosseus spacebetween a orsócsont és a singcsont. a depresszió között.. AA IVAS PONT OUTLINE . a inak a felületes ujjhajlító és a fleor carpi radiális. AA XC: hármas melegítő Meridian . a mediális oldalon a 3. az alsó állkapocs és a Csecsnyúlvány. PC 6 Található 2 cun felett keresztirányú szaggatott a csukló. TH 21 Rostralisan a supratragic remek. és az 5.. TH 10 Csak közelebb eső olecranon. nyitott szájjal. az alsó állkapocs. Spring Point. hogy a condyloid folyamatot. a depresszió közeli a metacarpo-kézujjon közös. metacarpalis csont. Sea Point.PC 3 A kocka alakú ránc. és 3. hát-. a középvonal.. metacarpus. megtalálható a legtöbb közeli része a nagy központi pad. KUTYA [akár] TH 3 A Dorsum a láb elülső. kézközépcsont. a mediális oldalon a bicepsz ín. TH 17 Ventrális a fül. közvetlenül háti SI 19. Áramlat Point . a caudalis határán.

a depresszió az oldalsó oldalon a pályára. KUTYA [akár] GB 1 Oldalirányú.. hogy az oldalirányú cnthus.. .AA XI E: EPEHÓLYAG Meridian .

az oldalsó oldalán az ín a hosszú digitális feszítő izmok. Sea Point. AA XII C: Máj Meridian . a depresszió közötti caudalis határ a fibula és inak a peroneus longus és brevis izmokat. a depresszióval mediális a nyaki folyamat nyakszirtcsontba a depresszióval között sternomastoideus és sterno-occipitalis izmokat. KUTYA [akár] LIV 2 A mediális szempontból a 2. a közvetlenül alatta SI 19. hogy a térdízület. oldalsó. (Közvetlenül szemben LIV 8. GB 29 Található 1/3-a közötti távolság nagyobb trochanterben és a koponya-határ a csípőnyerget. GB 20 A háti-feji szempont a nyak alatt nyakszirtcsontba. H 24 Az emlő sor. GB 41 A depresszió távolabb eső találkozásánál a 4. GB 31 A középvonalban a laterális aspektusa a comb. a caudalis határán condyloid folyamat az állkapocs. középen) befolyásos PONT csontvelő. a nyitott szájjal. a depresszió között a bicepsz femoris ín és a combcsont. amely a mediális szempontból) GB 34 A depresszió a koponya és a távolabbi. GB 39 Található 3 cun feletti csúcsa a extenal (oldalsó) boka. távoli. a csont és az ín.. lábujj. GB 21 Félúton GV 14 és a vállcsúcs. bordaközben. hogy a feje a fibula. Spring Point. amikor a térd meghajlik. 7 cun feletti keresztirányú térdhajlati gyűrődések. GB 14 Található 1 cun fenti középpontját a szemöldökét. Befolyásos PONT feszítése. lábközépcsontok. az alsó határ a szabad végét a 13. a 7. borda. hogy a . GB 30 Félúton a trochanter és a gumó Ishii. amelyen fekszik. és az 5..A GB 2 Rostralisan a intertragic remek. Az üreges proximálisan a laterális condylusa a combcsont a térd. GB 33 Található 3 cun fenti GB 34. GB 25 Az oldalsó oldalon a has. (Ellenkező SP 6.

RIASZTÁS pont lépben. félúton a hátsó és középső eleme a csont. LIV 3 A mediális szempontból a 2..lábközépcsont-kézujjon közös. LIV 8 A mediális oldalon a térdízület kaudálisan mediális epicondyl a combcsont. Sea Point. bordaközben. Ez közelebbi hogy a mediális végén a keresztirányú poplitealis hasadékban. tavaszi pontot. LIV 13 Az oldalsó oldalon a has. borda. RIASZTÁS pontja máj. Canine epehólyag / Liver (Wood) [akár] . közelebbi a lábközépcsont-kézujjon közös. félúton a hátsó és középső eleme a csont. az alábbiakban a szabad végét a 12. AA IVAS PONT OUTLINE . lábujj. LIV 14 Az emlő sor. a craniofacialis határán beillesztése a semimembranous és semitendinosus izmokat. a 6. Áramlat Point.

a középvonal.. . KUTYA [akár] CV 1 A depresszió között a végbélnyílás és a herezacskó vagy vulva. RIASZTÁS PONT A húgyhólyag..XII C: KONCEPCIÓ HAJÓ Meridian . CV 3 Található 4 cun kaudálisan a köldök.

GV 4 A középvonal.5 cun kaudálisan a köldök. RIASZTÁS pontján hármas melegítő. RIASZTÁS PONT gyomor. AA IVAS PONT OUTLINE . a középvonal. a háti tövisnyúlványát a 2. a középvonal.. Tiltott Point. a legnagyobb a depresszió vagy a háti folyamatok L4 / 5 vagy L5 / 6. CV 17 A ventrális középvonal szintjén a 4. CV 14 Félúton CV 12 és a xyphoid folyamat. egy sorban cranialis az alap széléről ofthe fülek. GV 14 A középvonal közötti háti tövisnyúlványát az utolsó nyaki és háti csigolyák első. GV 20 A háti középvonal a koponya. CV 5 Található 2 cun kaudálisan a köldök. ágyéki csigolyák. GV 3 Változó helyét. CV 6 Található 1. és 3. Található. CV 22 A koponya-hegy a manubriumhoz. a középvonal. RIASZTÁS pontja szív..CV 4 Található 3 cun kaudálisan a unbilicus. bordaközig. RIASZTÁS pontja szívburok.. Canine irányító Hajó / Conception Vessel [akár] . CV 12 Félúton a köldök és a xyphoid folyamat. RIASZTÁS PONT vékonybél. a középvonal. CV 8 A központban a köldök. a középvonal.. KUTYA [akár] GV 1 A depresszió között a végbélnyílás és a farok tövénél. AA XIV C: Mérvadó HAJÓ Meridian . a filtrum. GV 26 A kereszteződésekben a "T" alakult alább az orr. a bevágás között nyílirányú címere és a frontális címer.