You are on page 1of 14

BRUTCOV S.R.L.

Str. Luigi Galvani, nr.28, sector 2, Bucuresti
Tel/fax:0212103425
Mobil:0720862909

PROIECTUL RIES - Reţeaua Incubatoarelor de Economie Socială abordare strategică a dezvoltării resurselor umane
(POSDRU/84/6.1/S/53606)

PLAN D E AFAC E R I

BRUTCOV S.R.L.
Proiect de absolvire a programului de “Antreprenor in economia
sociala” – grupul specialistilor in economia sociala

1

..................... PLANUL DE MARKETING........2 2..............BRUTCOV S..R........... DATE DE IDENTIFICARE ALE INTREPRINDERII SOCIALE............ nr........ Bucuresti Tel/fax:0212103425 Mobil:0720862909 CUPRINS 1........... PLANUL OPERATIONAL SI DE MANAGEMENT.........L.......... . BUGETUL INVESTITIEI ........................... Luigi Galvani..... sector 2..................28...10 2 .......5 4... Str..............4 3.........

Avand in vedere problematica locurilor de munca in randul categorilor de populatie defavorizate si necesitatea creearii unor astfel de locuri de munca. la locul de productie. Nevoile de baza ale comunitatii romilor sunt in primul rand gasirea unui loc de munca. Produsul oferit de noi va consta in produse de panificatie (cu precadere covrigi) Activitatea noastra va fi desfasurata pe piata produselor de panificatie. Bucuresti Tel/fax:0212103425 Mobil:0720862909 5. Acestea sunt realizate si comercializate si de firme concurente dar nu in zona 3 .L. nr. respectand anumite elemente cheie ce vor fi prezentate mai jos. gradinite si o universitate cu care s-au stabilit contracte in prealabil de pe raza sectorului 2 al municipiului Bucuresti.R. orasul cu cea mai mare densitate a populatiei din România.L. un ingrijitor si un paznic. 4 brutari 2 vanzatori. care sa le ofere un nivel de trai decent si integrarea sociala. Se vor angaja un 10 persoane care vor realiza activitatea fimei. Capitalul social/patrimoniu:700 LEI Membrii fondatori: Parteneri: Primaria Sector 2 Agenţia Naţională pentru Romi Partida Romilor „Pro Europa” Afacerea consta in producerea covrigilor.R.28. Str. am hotarat infiintarea unei intreprinderi sociale care sa desfasoare activitate de brutarie prin angajarea unui numar de 10 persoane care provin din randul comunitatilor de romi din sectorul 2 al Bucurestiului. cu susan. respectiv un manager de intreprindere. Activitatea evidenta contabila care va efectuata gratuit de catre unul dintre membrii fondatori.BRUTCOV S. Luigi Galvani. mac si sare si comercializarea lor in stare calda. Afacerea se va desfasura prin achizitionarea unor utilaje pentru malaxarea aluatului si coacerea produsului finit prin desfasurarea activitatii de desfacere a produsului finit si anume covrigi care se va distribui in diverse locatii din cadrul unor scoli. un conducator auto care va realiza activitatea de distributie a produselor finite. produsele noastre fiind oferite tuturor doritorilor. sector 2. DATE DE IDENTIFICARE ALE INTREPRINDERII SOCIALE Numele structurii economiei sociale care va derula afacerea: BRUTCOV S. licee. Grupul tinta este reprezentat de comunitatea romilor din orasul Bucuresti din punct de vedere al oferirii locurilor de munca.

din unitatile scolare din sectorul 2. 4 . vanzarea produsului la un pret avantajos pentru copiii proveniti din familii cu venituri mai mici este un punct forte. Str. iar pe de alta parte. Produsele intreprinderii noastre sunt destinate copiilor. sector 2. pe de o parte.BRUTCOV S. De asemenea.L.R. Distribuirea se va face direct dar si prin punctele de desfacere din cadrul unitatilor de invatamant si bineinteles prin intermediul unui punct de desfacere situat in incinta spatiului de desfasurare a productiei.28. studentilor. Transportul si distributia va fi realizata cu autovehicul de transport marfa proprietate personala . poate constitui un model de buna practica. Bucuresti Tel/fax:0212103425 Mobil:0720862909 vizata de noi. lucratorilor din institutiile publice ale aceluiasi sector. Produsul oferit de noi ofera un raport calitate / pret (0.5 lei/buc) foarte bun ceea ce ne va permite accesul pe piata aflata in dezvoltare. dintre care am incheiat contracte de furnizare covrigi cu 32 si avem exclusivitate pentru toate institutiile publice din acest sector. nr. elevilor. va duce la incluziunea sociala si profesionala a unor grupuri marginalizate. Existenta unei mini-brutarii in care sunt angajate persoane de etnie roma va influenta pozitiv atat comunitatea roma din Municipiul Bucuresti dar si comunitatea. In Sectorul 2 al capitalei se afla 53 de scoli si licee. Luigi Galvani. in general. precum si tuturor cetatenilor zonei in care se vor distribui produsele. pentru ca.

alte materiale necesare (sare. care nu au incheiat contracte de distribuitie cu societatile care comercializeaza produse alimentare in interiorul institutiilor de invatamant. Str. Concurenta este formata din magazinele alimentare ofera astfel de produse. Dorim sa promovam o imagine care sa inspire incredere. Luigi Galvani. drojdie. 5 . Aprovizionarea cu materie prima se realizeaza de la o moara de grau situata la 10km departare de Bucuresti. Intetionam sa participam la targuri de profil (cu produse traditionale si ecologice) si evenimente sociale. Aprovizionarea cu materie prima se va face in baza unor contracte ferm incheiate cu moara si cu furnizorii celorlalte materii prime necesare realizarii productiei. nr. De asemenea. si aducerea acestora in punctele de desfacere deschise in unitatile de invatamant si preturile care vor fi accesibile unui numar cit mai mare de persoane.R. sector 2. dar care nu intotdeauna sunt proaspete. iar existenta unui spatiu de depozitare imi permite formarea unor stocuri de materii prime ce imi dau autonomie productiei pentru 30 de zile.L. Ne dorim extinderea afacerii prin deschiderea a noi puncte de desfacere in alte locatii ale orasului dar si la nivel de municipiu. Posibilitatea comercializarii produselor proaspete. Tartasesti . Mijlocul de livrare al materiilor prime va consta cu autovehicul marca Matiz.28. perioada in care anticipez ca se vor regla fluxurile de aprovizionare cu materie prima.) vor fi procurate de la magazinele de desfacere en-gross din zona. din com. preturi cat se poate de accesibile pentru toate categoriile de clienti. etc. calitatea produsului. dar si din covrigarii de la coltul strazii. modificat pentru transport marfa. Bucuresti Tel/fax:0212103425 Mobil:0720862909 Planul de Marketing: Promovarea produselor noastre se va realiza prin intermediul bannerelor si pliantelor lasate la indemana potentialilor clienti.BRUTCOV S.

femei si barbati).Cuptor zanolli 05/40v (300 covrigi/h). iar in apropiere se afla si in supermarket Kaufland.BRUTCOV S. Potentialii nostri clienti au nevoie de astfel de produse care sa fie comercializate in apropierea locuintelor lor. Locatia are acces la drum. drojdie.28.Malaxor profesional sirman capacitate cuva 22 litri/380 v . Str.L. 6 . sare. fiind formata dintr-o incapere de 80 mp. sector 2.Hota pentru masina de oparit covrigi Materiile prime de care avem nevoie sunt: faina. La acestea se vor adauga cheltuieli lunare cu intretinere si utilitati. doua spatii de depozitare in suprafata de 12 mp si respctiv 35 mp. Obtinerea autorizatiei sanitar-veterinar. grup sanitar propriu format din doua toalete (separat pt. 2 scaune. de principiu. nr. Faptul ca suntem pozitionati intr-o zona in care nu mai exista astfel de producatori si comercianti si ca avem contracte incheiate cu scoli si institutii pblice. curent electric etc. Traficul din zona intreprinderii noastre asigura desfacerea si comercializarea produsului nostru fiind asigurat accesul direct la spatiile noastre. birotica imprimanta si un cumputer. Echipamentele necesare demararii afacerii vor fi asigurate de ANR si sunt urmatoarele: . permitand accesul atat clientilor cat si a furnizorilor nostri. Dispune de accesibilitate pentru clienti care vor sa cumpere en-detail.380 v .R. se va face instruirea profesioanala prin organizarea unor cursuri de instruire si reconversie profesionala pe domeniul specific din randul tinerilor si adultilor de etnie roma. apa. se va realiza dupa punerea in functiune a firmei. Spatiul este prevazut cu birou. gaze. Pentru aceasta in incinta unitatii exista un spatiu optim pentru a fi constituit un punct de desfacere si bineinteles acces optim pentru clienti si furnizori. Pe o raza de 4KM suntem unicii producatori de produse de brutarie-panificatie (covrigi). Bucuresti Tel/fax:0212103425 Mobil:0720862909 PLANUL OPERATIONAL SI DE MANAGEMENT Locul unde se va desafsura activitatea de productie de panificatie este o cladire pusa la dipozitie de Primarie. fiind pozitionata intr-o zona acceptabila a orasului. Suprafata dedicata desfasurarii activitatatii noastre este suficienta si permite derularea acesteia in bune conditii. Permite dezvoltarea afacerii in viitor si are suprafata necesara pentru buna desfasurare a activitatilor curente. iar dupa ce va fi obtinut avizul sanitar veterinar definitiv. Luigi Galvani. precum si vestiare. prezinta un avantaj pentru viitoarea noastra afacere.

Muncitorii necalificati – 3 brutari. dar care lucreaza ca zilieri pe parcursul intregului an. corectii de preturi Planul de finanţare a investitiei Cautarea unor surse alternative va fi modificat Accesare fonduri UE. de preferat. sector 2. absolvent al Facultatii de Management pe locurile speciale.L. De asemenea. Luigi Galvani. parteneriate Flexibilitate in modalitatea de incasare RESURSE UMANE Managerul de firma va fi o persoana de etnie roma. Str. Bucuresti Tel/fax:0212103425 Mobil:0720862909 Riscurile cu care se poate confrunta firma sunt urmatoarele: Graficul de Management al Riscului: IDENTIFICARE RISC masuri de prevenire Inflaţia este mai mare decat cea Aprovizionare ritmica. doar la cateva strazi departare. nr. ai ales ca. cu experienta in domeniul comercializarii produselor de panificatie. 2 vanzatori. Organizare de programe si cursuri de Instruit Instruire Recesiune economica Extinderea ariei de cautare a potentialilor cumparatori Promovare suplimentara Creare compartiment de analiza organizationala cu scopul reorganizarii productiei Colaborari cu alte companii de profil.28.R. contracte pronosticata ferme. Exista suficienta forta de munca pentru a acoperi solicitarile din zona. se gaseste o comuntate de romi fara o pregatire profesionala temeinica.1 ingrijitoare. se vor califica la locul de munca si vor urma cursuri de perfectionare pe parcursul desfasurarii obiectului de activitate. 7 . alti finantatori Lipseste personalul specializat. soferul va dispune de permis categoria B.BRUTCOV S.

luna 4 luna 3 luna 2 ACTIVITATEA/ SUBACTIVITATEA luna 1 PLANUL DE ACTIVITATI x x x x Echipa de proiect x x x x Echipa de proiect Echipa de proiect x x x Echipa de proiect Echipa de proiect Echipa de proiect si x .I luna 12 luna 11 luna 10 luna 9 luna 8 luna 7 luna 6 luna 5 Cine implementeaza/ sprijin x x x x Echipa de proiect/Partida Romilor PRO EUROPA Bucuresti Echipa de proiect/Partida Romilor PRO EUROPA Bucuresti Echipa de proiect/Partida Romilor PRO EUROPA Bucuresti Partida Romilor PRO EUROPA Bucuresti x x ANR x Echipa de proiect si ANR x Echipa de proiect si ANR x Echipa de proiect si ANR Echipa de proiect Infiintarea SRL 1 rezervare denumire realizare si legalizare 2 acte constitutive depunere documente si 3 finalizare SRL ACHIZITII ECHIPAMENTE SI II UTILAJE Receptie echipamente si 1 utilaje Instalare echipamente si 2 utilaje Punerea in functiune a 3 utilajelor/echipamentelor III Amenajare spatiu Creare sistem de 1 ventilatie 2 Igienizare spatiu Transport si asamblare 3 mobilier IV RESURSE UMANE Anunt posturi vacante 1 -AJOFM 2 Selectie personal 3 Semnare contracte.

Se vor avea in vedere urmatoarele aspecte: . Managerul va fi cel care se va ocupa de buna desfasurare a muncii. Bucuresti Tel/fax:0212103425 Mobil:0720862909 instruire.BRUTCOV S. sector 2. Procedurile de angajare vor fi realizate cu respectarea legislatiei in vigoare. responsabilitate. situatia sociala. protectia muncii si inceperea activitatii V 1 2 3 VI Alte achizitii Materii prime Alte servicii Promovare Inceperea productiei Angajati x x x x X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X Echipa de proiect Echipa de proiect Echipa de proiect Echipa de proiect Echipa de proiect Dupa infiintarea firmei si indeplinirea tuturor conditiilor de demarare a afacerii. ne vom preocupa de amenajarea spatiului si racordarea la utilitati conform standardelor in vigoare. de comenzi si livrari si de tot ceea ce inseamna desfasurarea actiunilor zilnice. Str. Utilarea spatiului cu echipamentele specifice va fi realizata in ritmul in care se va realiza achizitia de echipamente si tehnica de catre ANR. Luigi Galvani.seriozitatea. 9 . Persoanele care vor fi angajate vor face parte din grupul vulnerabil. nr. in urma unor testari in baza aptitudinilor fiecaruia. verificarea si punerea in functiune a acestora vor fi efectuate de persoane calificate. Instalarea. Acestea vor fi achizitionate incepand cu luna a doua a programului. folosirea abilitatilor Dupa angajarea personalului se va stabili programul de lucru al acestuia. creativitate.L.R.28. Selectia si angajarea personalului se va face din randul grupului tinta. in conformitate cu cerintele din proiect.

nr. cazier fiscal Subtotal RESURSE II UMANE 1 Manager 2 Contabil 3 Brutar 4 Brutar 5 Brutar 6 Vanzator 7 Vanzator 8 Ingrijitor 9 Sofer 10 Paznic Luna 2 Luna 1 BUGETUL investitiei in intreprinderea sociala de insertie Sursa de finantare Sursa de finantare I fondator i 5 5 400 ANR 550 ANR 100 1050 fondator i 1105 50 50 990 990 990 990 990 990 990 990 990 990 990 990 990 990 990 990 990 990 990 990 ANR ANR ANR ANR ANR ANR ANR ANR ANR ANR RESURSE UMANE manager contabil muncitor 1 muncitor 2 muncitor 3 muncitor 4 muncitor 5 muncitor 6 muncitor 7 muncitor 8 10 SRL SRL SRL SRL SRL SRL SRL SRL SRL SRL . sector 2.BRUTCOV S.28.R. Bucuresti Tel/fax:0212103425 Mobil:0720862909 Luna 8 Luna 9 Luna 10 Luna 11 Luna 12 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 897 Luna 6 Luna 5 Luna 4 Luna 3 Luna 7 INFIINTARE rezervare nume Legalizare acte Constituire patrimoniu taxe judiciare de timbru. Str.L. Luigi Galvani.

BRUTCOV S.L. nr. dvd informativ covrigarie.28. sector 2. Bucuresti Tel/fax:0212103425 Mobil:0720862909 Subtotal III ACHIZITII echipamente si utilaje KIT COMPLET PENTRU PRODUCTIA DE COVRIGI Cuptor zanolli 05/40v (300 covrigi/h). Str.380 v Malaxor profesional sirman capacitate cuva 22 litri/380 v Hota pentru masina de oparit covrigi Retete de covrigi instruire personal know how si consiliere.R. cu descriere video a intregului proces tehnologic Subtotal 9900 9900 19800 subtotal 8970 8970 8970 8970 8970 8970 8970 9000 7800 3000 19800 11 35880 . Luigi Galvani.

Str.28. Bucuresti Tel/fax:0212103425 Mobil:0720862909 Indicatori Luna 1 5 0 0 5 Luna2 21150 0 19800 1350 Luna3 50 0 0 50 Luna4 29900 20000 9900 0 Luna5 29900 20000 9900 0 Luna6 25000 25000 0 0 Luna7 25000 25000 0 0 Luna8 25000 25000 0 0 Luna12 28000 28000 0 0 Total cheltuieli Cheltuieli cu materia prima Cheltuieli cu personalul Cheltuieli de transport Cheltuieli de operare (energie. gaz) Cheltuieli cu investiţii si echipamente 5 21150 13900 0 0 50 0 13900 1500 12790 1500 12790 1500 12790 1500 12790 1500 0 0 0 0 0 0 0 0 0 9900 500 2000 9900 500 2000 8970 500 2000 8970 500 2000 8970 500 2000 8970 500 2000 0 19800 0 0 0 0 0 Alte cheltuieli/Infiintare 5 1350 50 0 0 0 0 0 0 Profit brut 0 0 0 16000 16000 12210 12210 12210 15210 Total venituri Vanzari Valoarea premiului Alte venituri 0 1500 0 12 . nr.BRUTCOV S. Luigi Galvani.R.L. apa. sector 2.

Denumire achiziţie: Numar Preţ bucaţi unitar fara TVA in euro 1 2100 Preţ total fara TVA: 1 1820 1820 1 Malaxor profesional sirman capacitate cuva 22 litri/380 v Hota pentru masina de oparit 1 covrigi 30 30 500 500 Retete de covrigi instruire personal 1 know how si consiliere. Crt.L. Bucuresti Tel/fax:0212103425 Mobil:0720862909 PLANUL DE INVESTITII al intreprinderii sociale: Nr.28. recepţie si punerea in 15 august 2012 ANR/Manager funcţiune a echipamentelor si utilajelor Achiziţii echipamente si utilaje (pana la 4500 euro): Nr.15 august 2012 15 iulie .380 v 3 4 5 05/40v (300 Perioada estimativa de achiziţie de catre ANR 25 iunie – 15 iulie 2012 25 iunie – 15 iulie 2012 25 iunie – 15 iulie 2012 25 iunie – 15 iulie 2012 25 iunie – 15 iulie 2012 Transport si recepţi echipamente/ utilaje: - - 15 iulie . Luigi Galvani. Crt.15 august 2012 13 . dvd informativ covrigarie. cu descriere video a intregului proces tehnologic TOTAL = 50 50 - 4500 1 2100 KIT COMPLET PENTRU PRODUCTIA DE COVRIGII 2 Cuptor zanolli covrigi/h).15 august 2012 15 iulie .BRUTCOV S.15 august 2012 15 iulie . 1 2 3 Detaliere etapa Termen limita de Responsabil/i finalizare etapa Infiinţare firma 15 iulie 2012 Manager Realizare achiziţie 1 august 2012 ANR Transport. Str. nr.15 august 2012 15 iulie . sector 2.R.

28. Luigi Galvani. Bucuresti Tel/fax:0212103425 Mobil:0720862909 PLANUL DE SUSTENABILITATE al intreprinderii sociale:  activitaţile dezvoltate vor asigura continuitatea intreprinderii sociale de inserţie chiar si dupa primul an de activitate. sector 2. ACTIVITATI Desfasurarea campaniei 2 % DURATA 12 luni Intocmirea de sinteze pe tipuri de problem si Lunar informarea factorilor decizionali Realizarea intalnirilor echipei de proiect cu Trimestrial autoritatile locale Atragerea resurselor financiare de la parteneri 12 luni REZULATATE Atragerea de fonduri care sa acopere cheltuielile unor activitati(material publicitare) Cunoasterea de catre factorii decizionali a problemelor Participarea la fiecare intalnire a echipei de proiect cu autoritatile locale Acoperirea unui procent de 20% din costurile salariale PERSOANA DESEMNATA Echipa de proiect Manager Manager Echipa de proiect 14 . Str.BRUTCOV S.L.  exista posibilitatea de a deschide intreprinderi de inserţie similare si in alte sectoare ale capitalei si posibilitatea de a implica si alte entitaţi in vederea dezvoltarii de intreprinderi sociale.R. nr.