You are on page 1of 4

Asalnya petua ni dari Dr.

Lai Ciu Nan, memang tak kenal, tapi ramai bloggers
dah buat posting pasal petua ni. Kalau gugel mesti ada punya.
Proses mengambil masa 6 Hari, Keputusan hari ke Tujuh. Yang paling utama
sebelum memulakan rawatan berdoalah semoga usaha ini akan berjaya.
Insha Allah.
Bahan-bahan

Epal Hijau- 30 biji (utk 6 hari) ,
Lemon (3 biji)- setengah gelas
Garam Epsom - 2 sudu teh
Minyak Zaitun/Olive Oil - setengah gelas
Cara yang saya buat;

epal hijau melembutkan batu karang

Bulan puasa memang tak dapat lah nak puasa sebab siang kena makan seperti biasa pasal malam dah tak boleh makan.RM5.Hari 1 hingga hari ke 6 . .Minum setengah gelas air suam dicampur 1 sudu teh garam epsom . -Kalau bukan puasa makan nasi seperti biasa seeloknya jangan makan banyak.6 petang .1 gelas jus satu biji epal. sebab bulan puasa saya akan minum 2 gelas masa berbuka dan 2 gelas masa sahur. Beli di Guardian .Minum jus epal minimum 4 gelas/5 biji epal/ minimum 1 liter sehari .70 Hari Ke 6 . sebiji lagi makan begitu sahaja.

minum pati lemon (125ml) campur minyak zaitun(125ml) dapatkan anggaran 250 ml -suamkan gelas untuk mudahkan campuran jus.Ulang minum air garam epsom .garam epsom membuka saluran hempedu . Pati lemon .10 malam .8 malam .125ml *kulit sekadar hiasan .

Untuk kesan lebih baik. .1 liter -RM40+ Minyak zaitun melincirkan batu karang keluar dari saluran hempedu . Keputusan: Petua ni memang menjadi. Notis: Sebarang kesulitan dan risiko dari info yang diperolehi adalah tanggungjawab atas pembaca.Minyak zaitun beli di Giant .Tidur dan batu karang akan keluar keesokkan paginya melalui pembuangan air besar. Sila dapatkan nasihat panel berwajib terlebih dahulu untuk mengamalkan sebarang info perubatan. Alhamdulillah. 3 bulan akan datang detox akan di buat lagi sekali dan berikutan 6 bulan selepas itu. Jangan terkejut jika batu yang keluar berjumlah lebih dari 100 biji bergantung pada keadaan hempedu kita ketika itu. Proses pengeluaran batu karang seperti di bawah Batu yang keluar bewarna kehijauan dan biasanya terapung. Walaupun anda sihat petua ni elok di amalkan oleh semua orang untuk bersihkan hempedu dan hati. lebih dari 5o biji batu karang keluar dari hempedu.