You are on page 1of 5

Chestionarul Horowitz Lyme-MSIDS

Chestionarul nu își propune să înlocuiască sfatul medicului de familie sau al unui medic
specialist. Utilizatorii ar trebui să consulte în persoană un medic specialist pentru un diagnostic
medical complet. Fiecare individ e responsabil pentru deciziile luate privind propria stare de
sănătate bazându-se pe acest chestionar. Acest chestionar trebuie folosit ca o orientare generală,
și nu ca un auto-tratament sau diagnostic.
SECȚIUNEA 1 : FRECVENȚA SIMPTOMELOR
0 – Nici una

1 – Ușoară

2 – Moderată

3 – Severă

1. Febră neexplicată, transpirație, răceală sau roșeată
2. Schimbarea neexplicabilă a greutății: slăbire sau îngrășare bruscă
3. Oboseală, moleșeală
4. Căderea inexplicabilă a părului
5. Glande inflamate
6. Dureri de gât
7. Dureri testiculare sau pelviane
8. Neregularitatea inexplicabilă a menstruației
9. Apariția inexplicabilă a laptelui : dureri de sâni
10. Iritarea sau disfuncția vezicii urinare
11. Disfuncție sexuală sau scăderea libidoului
12. Tulburări stomacale
13. Modificări ale tranzitului intestinal (constipație sau diaree)
14. Dureri în piept sau de coaste
15. Insuficiență respiratorie sau tuse
16. Palpitații cardiace, puls neregulat, blocarea arterelor
17. Suflu cardiac sau prolapsul valvei mitrale
18. Dureri sau inflamații articulare
19. Încordarea spatelui și a gâtului
20. Dureri musculare și crampe
21. Ticuri faciale sau spasme musculare
22. Dureri de cap
23. Rigiditate cervicală
24. Tinitus, senzație de amorțeală, arsuri și senzația de străpungere de
cuțit
25. Paralizie facială
26. Vedere dublă sau încețoșată

iritabilitate. Dezorientare : rătăcirea și plecarea în locuri greșite 35. Oboseală 40. Dureri sau inflamații articulare 42. Pierderea memoriei pe termen scurt 41. Tinitus. Dificultăți de vorbire și scriere 36. pierderi de echilibru și tulburări de mișcare 30. Halucinații. Tulburări de somn : treziri matinale 38. arsuri și senzația de străpungere de cuțit 43. Dificultăți de concentrare și de citire 33. Recuperare dificilă din mahmureală Rezultatele Secțiunei 1 SECȚIUNEA 2 : CELE MAI FRECVENTE SIMPTOME ALE BOLII LYME Dacă ați acumulat 3 puncte pentru fiecare din următoarele întrebări în secțiunea 1. Tulburări și dificultăți ale gândirii 32. senzație de amorțeală. Amețeală și scăderea imunității organismului 29. Schimbări de dispoziție. Dureri de urechi și acufene 28. Tulburări de somn : treziri matinale Rezultatele Secțiunei 2 .27. Tremur 31. Pierderea memoriei pe termen scurt 34. depresie 37. adăugați-vă 5 puncte adiționale : 39.

Imunoamprenta.SECȚIUNEA 3 : FRECVENȚA BOLII LYME Transcrieți punctele mai jos : Încercuiți punctele la fiecare dintre afirmațiile următoare. scleroză multiplă sau artrită reumatoidă) 3 puncte 53. borrelia Burgdorferi) 5 puncte Rezultatele Secțiunei 3 . ELISA. Ați fost depistat pozitiv la testarea pentru boala Lyme (IFA. Suferiți de dureri migratoare de articulații 4 puncte 50. Ați fost diagnosticat cu sindromul de oboseală cronică sau fribromialgie 3 puncte 52. Suferiți de tinitus/arsuri/senzație de amorțeală care migrează sau recidivează 4 puncte 51. Ați fost diagnosticat cu o boală autoimunitară (lupus. PCR. urmată de simptome de gripă 5 puncte 46. Ați avut o înțepătură de căpușă. sau o erupție cutanată. dacă sunteți de acord cu : 44. Locuiți într-o zonă considerată zonă de răspândire a bolii Lyme 2 puncte 47. Ați avut o înțepătură de căpușă fără erupții cutanate sau simptome de gripă 3 puncte 45. eritem migrator. Suferiți de dureri migratoare ale mușchilor 4 puncte 49. Aveți un membru de familie care a fost diagnosticat cu boala Lyme și/sau altă tulburare generata de capuse 1 punct 48.

Referindu-vă la starea generală de sănătate mintală. de câte ori în ultimele 30 de zile starea DVS de sănătate nu a fost bună ? ______________ zile Atribuiți-vă următoarele puncte bazându-vă pe numărul total de zile : 0 – 5 zile = 1 punct 6–12 zile = 2 puncte 13–20 zile = 3 puncte 21–30 zile = 4 puncte 55.SECȚIUNEA 4 : REZULTATELE STĂRII GENERALE DE SĂNĂTATE Transcrieți punctele din coloana A : 54. de câte ori în ultimele 30 de zile starea DVS de sănătate nu a fost bună ? ______________ zile Atribuiți-vă următoarele puncte bazându-vă pe numărul total de zile : 0 – 5 zile = 1 punct 6–12 zile = 2 puncte 13–20 zile = 3 puncte 21–30 zile = 4 puncte Rezultatele Secțiunei 4 . Referindu-vă la starea generală de sănătate fizică.

O bună parte dintre pacienți au raportat că aceste simptome le-au afectat calitatea vieții : 71% au raportat că starea de sănătate fizică nu a fost bună și 47% au raportat că starea de sănătate mentală nu a fost bună în ultimele 15 zile din luna precedentă. am descoperit că mai mult de 25 % din respondenți au relatat că simptomele menționate mai sus. tulburări de somn.REZULTATELE : Înregistrați mai jos rezultatele DVS pentru fiecare secțiune. arsuri. posibil să suferiți de o tulburare generata de capuse și ar trebui să consultați un medic specialist pentru o evaluare ulterioară. în special dureri neuropatice care recidivează și migrează (tinitus. deasemenea și simptomele descrise în Secțiunea 3. există o mare probabilitate să suferiți de o tulburare generata de capuse și ar trebui să consultați un medic specialist pentru o evaluare ulterioară. nu suferiți de o tulburare generata de capuse. au fost în mare parte prezente în luna ce a precedat consultația la cabinet. Interpretarea rezultatelor Pacienții noștri înregistrează multe dintre simptomele descrise în Secțiunea 1. Dacă ați acumulat sub 21 de puncte. tulburări de concentrare și de memorie. dureri sau inflamații musculare care migrează. inclusiv oboseală. Adunați-le pentru a obține rezultatul final : Rezultatele Secțiunei 1 Rezultatele Secțiunei 2 Rezultatele Secțiunei 3 Rezultatele Secțiunei 4 REZULTATELE FINALE Dacă ați acumulat mai mult de 46 puncte. În urma unui studiu recent condus în cabinetul nostru medical pe 100 de pacienți. Dacă ați acumulat între 21 și 45 puncte. Aceste simptome sunt caracteristice persoanelor care ar putea suferi de boala Lyme. senzație de amorțeală). .