You are on page 1of 6

DITA

Cmimi: 50 LViti: 2016

MATURA SHTETËRORE
2016, NXËNËSIT DO JAPIN
5 PROVIME

FACEBOOK
Nje problem
shqetesues.

Alarmi : Varësia nga droga
tani nis në shkollë

BRAKTISJA E SHKOLLES

Me ndryshimet e fundit që i janë bërë ligjit të arsimit dhe formimit profesional. por nota me të cilën Gjuha e Huaj do të vlerësohen maturantët Ministria e Arsimit do të jetë vetëm për dëftesën Lëndët me publikon udhëzimin për e maturës Maturën Shtetërore 2016. i cili mban datën 12 janar 2016. zgjedhje Nëpërmjet këtij udhëzimi.JA PROVIMET E MATURES udhëzimi i Maturës SHTETERORE !Miratohet Shtetërore 2016. Lista këtij udhëzimi. pasi edhe në udhëzimin e Ministrisë së Arsimit. që do provimeve me zgjedhje të jepen si provim i mbetet dy. Udhëzimi i Ministrisë së ky dikaster informon të Arsimit pasqyron edhe gjithë maturantët se edhe ndryshimet që do të këtë vit Matura Shtetërore kenë lëndët me zgjedhje do të ketë në total 5 në provimet e Maturës provime. Sipas dhe dy me zgjedhje. përcaktohet se ky udhëzim është vetëm për shkollat e mesme joprofe-sionale. numri i e gjuhëve të huaja. por lista e detyruar D3 është: lëndëve ku mund të . tri me detyrim Shtetërore 2016. Matura këtë vit do të ndahet në dy pjesë. shkollat profe-sionale do të kenë një maturë më vete. Edhe këtë vit gjuha e huaj me detyrim nuk do të llogaritet në formulën e Maturës Shtetërore.

te cilet mund te shfaqin edhe sjellje agresive. Statistikat flasin per nje perdorim te gjere kryesisht te facebook por edhe te Twitter.sociale jane Facebook Rrjetet bere pjese e jetes se perditshme per 60% … te shqiptareve. netlog etj Perdoruesit jane te moshave te Efektet negative ndryshme duke filluar 1. 2. vecanerisht nga adoleshentet. my space.Shkakton depresion qe nga adoleshentet Kjo ndodh kur ka nje perdorim te pakontrolluar e deri tek personat mbi 50-vjec.Crregullon menyren e ushqyerjes Sa me shume te rrine adoleshentet ne facebook apo rrjete te tjera sociale. aq me shume jane te prirur per crregullime ne . blogger. dhe te pakufizuar te facebook.

Alarmi : Varësia nga droga nis në shkollë Autoritetet shendetesore japin alarmin se ne shkolla varesia ndaj droges ka nisur. Sipas shefit te klinis se tokskologjise shume prej nxenesve e fillojne varesine ndaj droges qe ne moshen 14 vjecare. .Ndersa me te prekurit nga droga jane Numri i përdoruesve mosha 20-25 vjec. “Mosha mesatare e romëve që kanë përdorur për herë të parë lëndë narkotike është rreth 15 vjeç. që i përkasin komunitetit Rom është rritur dhe sipas statistikave 78% e përdoruesve i përkasin këtij komuniteti.

Nëse prindërit janë të divorcuar. të mesuarit dhe kanë nevojë tjerët mund të kenë për ndihmë nga biznese familjare dhe specialistët. Problemi i nuk shohin ndonjë dobi braktisjes së shkollës në marrjen e një të mund të reduktohet duke përdorur disa strategji. Problemet familjare janë një shkak. Së certifikate të shkolles se pari. prindërit dhe shkollat duhet të punojnë ngushtë së bashku për të gjetur . Të të mbështetur familjet e tjerë kanë vështirësi ne te tyre. Në të kundërt. duhet të punojnë ngushtë me prindërit për të monitoruar frekuentimin. autoritetet arsimore mesme. Faktorët financiare janë Ndoshta arsyeja kryesore gjithashtu të rëndësishme. Disa pse nxënësit braktisin është për arsye personale. studentë duan të Për shumë nxënës.BRAKTISJA E Ka shumë arsye pse SHKOLLES nxënësit lënë shkollën herët. Autoritetet arsimore. askush nuk mban pergjegjesi per femijen. shkolla punojnë në mënyrë për është e mërzitshme.

ENDI HOROSKOPI DITOR PUNOI : SILVA .