You are on page 1of 3

Easy (15sec)

1. What is the y-intercept of 2x + 3y = 5.


Answer: 5/3
2. How many degrees are there in 1 1/5 revolutions?
Answer: 432 degrees
3. What is the vertex of the parabola y = x^2 + 2x + 3?
Answer: (-1,2)
4. Find the value of log cbrt(2) to the base of sqrt(2)
Answer: 2/3
5. Evaluate sin 29pi/4.
Answer: -sqrt(2) / 2
6. Find the value of a if 8x^3 + 1 is divisible by x-a.
Answer: a = -1/2
7. What is the domain of ln (x-x^2)?
Answer. (0,1) or 0<x<1
8. What is the value of x in the harmonic sequence 1, 2/3, x?
Answer: 1/2
9. What is the x-intercept of f(x) = log (x-1)?
Answer: 2
10. For what value of a do 2x + 2y = 1 and 3x + 3y = a have
infinitely many solutions?
Answer: a = 3/2

Average (30 sec)


1. What is the area bounded by the equation x/3 + y/4 = 1.
Answer: 6 square units.
2. What is the value of a if ax + 2y = 1 and 3x 6y = 7 are
perpendicular?
Answer: a = -4
3. What is the value of a if the equation f(x) = (ax+1) / (2x 3) have
range and domain which are both identical?
Answer: a = 3
4.If sec x = -13/5 and sin x is negative, what is the value of tan x?
Answer: 12/5
5. If p and q are the roots of the quadratic equation 3x^2 2x + 4 =
0, what is the value of p^2 + q^2?
Answer: -20/9
Difficult.
1. How many multiples of 3 are there between 5 and 200?
Answer: 65
2. If tanx = -2, what is sin 2x?
Answer: -4/5
3. Solve for x. 4^(x-x^2) = sqrt2
Answer: x = 1/2
4. What is the perimeter bounded by x+y = 1 and x^2 + y^2 = 1?
Answer: (2sqrt2+pi) / 2 units.

5. What is the remainder when 1+3x^3+5x^5++11x^11 +


13x^13 is divided by x 1?
Answer: 49