You are on page 1of 10

Rolul tehnologiilor

informaționale în viața
omului

progresului ştiinţific. fapt ce a permis trecerea unor acţiuni clasice în spaţiul virtual. . Acest lucru i se datorează. în exclusivitate.• Trăim în epoca vitezei. care în perioada contemporană s-a dezvoltat foarte intens. prin intermediul noilor tehnologii informaţionale. fapt ce înlesneşte rapiditatea lucrului efectuat. atunci cînd orice informaţie poate ajunge la destinatar doar în cîteva momente.

. mai nou. poţi să procuri orice produs ai dori. dar.• Prin intermediul tehnologiilor moderne nu doar că poţi să fii la curent cu ultimele noutăţi de pe piaţa mondială. din orice colţ al lumii.

atît la nivel de tehnologie. .• În ultimii 50 de ani computerele au suferit cîteva schimbări esenţiale. cît şi la nivel de domenii în care pot fi aplicate noile tehnologii informaţionale. La momentul de faţă aceste tehnologii au pătruns adînc în sistemul uzual al aproape fiecărui om. punînd baza societăţii postmoderne.

ușor ușor devine indispensabilă omului și la rîndul lui omul devine tot mai receptiv în fața inovației si a tot ce este practic.• Tehnologia. .

• Utilizarea noilor tehnologii informaţionale duce la obţinerea următorelor avantaje: 1) reducerea duratelor de aşteptare şi întîrziere 2) simplificarea procedurii de utilizare 3) standardizarea procedurilor şi echipamentelor .

000 de tineri ies de pe băncile facultăților cu profil de IT . . se estima că aproximativ 7. Pe cînd în România . în anul 2015.• În prezent Republica Moldova este o ţară cu unul din cele mai joase niveluri de informatizare a societăţii din Europa.

Tehnologii informaționale în contabilitate .

familiale. inclusiv întreprinderile mici .• Cele mai multe entităţi. Ca rezultat al progreselor impresionante în acest domeniu. se bazează pe tehnologii informaţionale pentru înregistrarea şi prelucrarea operaţiunilor economice. Pe măsură ce cresc şi evoluează. întreprinderile îşi perfecţionează sistemele de tehnologii informaţionale pentru a răspunde nevoilor crescânde de informaţii. chiar şi societăţile cu o activitate relativ simplă folosesc computere personale cu programe informatice cumpărate de-a gata pentru procesele lor contabile. inefieciente şi mai puţin eficace. . inlocuind sistemele contabile manuale.

Realizat: Crîșmari Zina CON1405G Profesor:Gurdiș Alina .