You are on page 1of 9

Citate Celebre

CITATE CELEBRE
- ,,Primim răspuns la rugăciunile noastre nu atunci când ni
se dă ceea ce cerem, ci atunci când suntem provocați să fim
ceea ce putem fi.” - Morris Adler
- ,,Dacă adevărul nu se află prin dragoste, oriunde s-ar afla
el, nu mă interesează.” – Mircea Eliade
- ,,Iubirea este o aripă dăruită de Dumnezeu sufletului,
pentru ca acesta să poată urca până la el.” – Michelangelo
Buonarroti
- ,,Credem că cel mai rău lucru care ni se poate întâmpla este
să ajungem singuri. Nu este aşa. Cel mai rău lucru care ni se
poate întâmpla este să ajungem înconjuraţi de oameni care
ne fac să ne simţim singuri.” – World’s Greated Dad
- ,,Moş Crăciun: cel mai tare perpetuum mobile al copilăriei.
Şi al celorlalte vârste. ” - Costel Zăgan
- ,,Orbul știe lumina din întunericul în care trăiește, iar noi
nu vedem decât întunericul din toată lumina pe care o
primim.” – Any Drăgoianu
- ,,Nu există fericire de care să-ți amintești fără tristețe.” –
Octavian Paler
- ,,Bucuria nu este în lucruri, este în noi.” – Richard Wagner
- ,,Când priveşti soarele prin fereastra ta, ai impresia că îţi
aparţine.”- Valeriu Butulescu
- Într-o bună zi, după ce vom stăpâni vânturile, valurile,
fluxul și gravitația, vom culege pentru Dumnezeu energiile
iubirii și atunci, pentru a doua oară în istoria lumii, omul va
descoperi focul.” – Pierre Teilhard de Chardin
- ,,Între o palmă și o jignire, suportăm mai bine palma.” –
Emil Cioran
- Câteodată trebuie să urci foarte sus pentru a-ți da seama
cât ești de mic.” – Felix Baumgartner

gândește.. Înainte de a cheltui...” – Valeriu Butulescu .. dar mereu la ceea ce ne lipsește. rănindu-l.Există frunze care nu cad. atunci nu îmi pasă dacă to ți ceilalți uită de mine. alteori târându-se pe brânci.Viața nu are limite...” – autor anonim ..Munca grea dezvăluie caracterul oamenilor: unii î și întorc mânecile.Copilăria este inocența.” .” – Schopenhauer ..Înainte de a vorbi.Dacă tu îți amintești de mine..Uneori șchiopătând.” – Emil Cioran .Omul trebuie să trăiască.” – Jack London . privind în urmă.Rareori ne gândim la ceea ce avem.. nu să existe. crede incredibilul și primește ca răsplată imposibilul.” – Les Brown .. oricât de puternic ar fi vântul.Despărțit de semeni prin soarta insulară a inimii. ascultă.Învinge durerea.. există clipe. Înainte de a te ruga.. râzi cât se poate... te agă ți de Dumnezeu ca mările nebuniei să nu-și înalțe valurile mai sus de singurătatea ta..” – Ernest Hemingway . iartă.” – William Shakespeare .. câștigă. căci tot la zi ajunge și cea mai lungă noapte.. ” – Georges Santayana .Credința în Dumnezeu vede invizibilul.. așteaptă.Bucură-te de lucrurile mici..” – Sam Ewig ..Nașterea și moartea nu pot fi remediate.Viața – capodopera nisipului între două valuri. chiar dacă uitarea este o lege a firii. iar alții nu se mai întorc deloc..” – Haruki Murakami . alții întorc nasul.. oameni și fapte care nu se uită.. îi omori surâsul. dar ne putem bucura de ceea ce le desparte. Înainte de a critica.. căci într-o zi.. Înainte de a te opri. ai să descoperi că au fost lucruri mari. Înainte de a reacționa. cu excepția celor pe care ți le impui singur....” – autor anonim . încearcă..” – autor necunoscut .. În sufletul unui copil este atât de multă speranță și dragoste încât.” – Zaharia Stancu . viața merge înainte.

..” – Albert Schweitzer .Înger diafan. o greșeală poate fi tot ce e necesar pentru o realizare valoroasă..Viața nu are subtitrare..Cotitura nu înseamnă un capăt de drum. ea se dăruie întreagă. oamenii trec cu vederea florile ce își deschid petalele la picioarele lor. ori o înțelegi..Oamenii și omizile au șansa să se mai nască o dată... decât dacă uiți să iei curba.. Dar nu toți oamenii devin îngeri și nu toate omizile fluturi..” – Gavriil Sihastrul . dar este greu să fii simplu.” – Debbie Millman ..Natura vine în ajutorul tuturor..”.” – Friedrich Nietzsche .” – Debra Jeppesen .Amintește-ți că neprimind ceea ce îți dorești este uneori spre binele tău. Ea înflorește și reînverzește sub toate prăbușirile.În iubire se simte mai mult decât este nevoie.Omul este o frânghie care leagă bestia de supraom – o frânghie peste abis..În speranța de a ajunge la lună.....Uneori.” – Dalai Lama .” – Wolf Wildfire ..Nimeni nu are mai mare nevoie de un zâmbet decât cel care nu are niciun zâmbet de dăruit.. strecoară-ți un petic din aripa ta sidefată.. Ea are iederă pentru pietre și dragoste pentru oameni. se suferă mai mult decât se cugetă...” – Henry Ford .....” – Victor Hugo . se visează mai mult decît se trăiește.” – autor necunoscut .” – Eckart von Hirschhausen ....Nu e nimic mai interesant decât să te întorci într-un loc care a rămas neschimbat ca să îți dai seama cât de mult te-ai schimbat tu. să îl împăturesc în cartea inimii mele.” – Andreea Trifu .... Acolo unde totul lipsește.” – Octavian Paler . ori nu ..Nu-ți cenzura visele înainte de a începe să visezi..Nelson Mandela ...Este simplu să fii fericit.

ele sunt raze de soare.” – Ionu ț Caragea .În iubire se simte mai mult decât e nevoie.... Fiecare cuvânt este o șansă de a schimba ceva rău în ceva bun....” – Ioan Gyuri Pascu ..Toate drumurile duc la răstignirea pe cruce.Iubirea este cea mai frumoasă muzică din partitura vieții. se visează mai mult de.” – Alvin Toffler .Doar când ne regăsim în alții..” – Nicolae Cornescian . să ți se ardă pielea..... mâncare și medicament pentru suflet. trebuie să te a ștep ți..” – Francis Bacon .Visul minții construiește castele. se suferă mai mult decât se cugetă. din când în când.... Fiecare respira ție este plină de speranță față de o zi mai bună.Adevăratul cântec nu este cel care te înalță până la cer. Fără ea...Ion Cristofor . ai fi un etern afon în corul imens al omenirii...” – autor anonim .Fiecare zi în care ne trezim este o zi bună.Dacă vrei să ocupi un loc sub soare.” – Haruki Murakami . Nimeni nu știe ce este la fund... ci cel care coboară cerul la tine.Câteodată cred că inimile oamenilor sunt precum fântânile adânci.” .” – John Witherspoon .. Tot ce poți să faci este să presupui după ceea ce vine plutind la suprafață din când în când.Să nu uităm că trăim într-o țară în care zidurile au urechi..” – Walter Mosley ....Niciodată să nu termini o carte doar pentru că ai începuto. mai ferici ți și mai de ajutor. înțelegem că uneori ne putem înstrăina chiar și de noi înșine. iar urechile au ziduri.. visul inimii le luminează..” Tania Tarlev .Florile fac întotdeauna oamenii mai buni.Pentru ca lumina să strălucească atât de intens.” – Luther Burbank .Nu am încredere în oamenii care își închipuie că au deja răspunsuri într-un moment când eu abia încerc să formulez niște întrebări.” – Roque Schneider . întunericul trebuie să fie prezent.

” – Albert Einstein .Cel mai bine și-a folosit viața cel care s-a bucurat cel mai mult de ea. în afară de Dumnezeu..Noel du Fail .....Diferența dintre literatură și jurnalism este că ziarele sunt de necitit.Nu e sărac cine are puțin ci cine dorește mult....pe care nimeni și nimic nu-l poate umple..” – Franz Kafka .... tu erai pentru mine și o fereastră prin care puteam privi străzile.Ceea ce ne face fericiți ne definește.. iar literatura nu este citită..” – Mircea Pă truica .” – Samuel Butler .Ce aș lua cu mine pe o insulă pustie? O barcă...Omul are în sine un gol ..” – Gerard Kornelis Van Het Reve .” – Tristan Bernard .P.Nimic nu este ceea ce pare a fi. cum ar fi dacă n-ar avea-o?” – Benjamin Franklin . nu trebuie să le ceri decât ceea ce pot să dea..Pentru a fi fericit în mijlocul oamenilor. domnule..” – Mihail Mataringa .Cato . un om și mai deștept o evită....” – Blaise Pascal ...” – M.Primăvara ne înverzește sufletele.” – Dorothy Fulheim . Dacă se trezește.Ce am face cu visele dacă nu s-ar transforma în realitate? Putem să le eliberăm sperând ca ele să se întoarcă atunci când nu le mai așteptăm.Pe ușa mântuirii se intră ieșind.” – Oscar Wilde ..... ce farmec ar mai avea viața?” – autor necunoscut ...Ziua care Dumnezeu a creat speranța a fost probabil și cea în care a zămislit primăvara. noi dispărem pentru totdeauna.Un om deștept rezolvă problema..Între multe alte lucruri.. Singur n-aș fi putut......Tinerețea este o boală din care toți ne revenim.” – Costel Zăgan ..” – Marius Torok ..” – Simona Oncescu Tunaru .”. Și dacă ar fi.Un cal bun nu devine niciodată mârțoagă. să pot pleca mai repede de acolo.Dacă oamenii sunt răi având o religie.” – Bern Williams .Dumnezeu ne visează.

” – Marcio Barrios . adesea....” – Oscar Wilde .Realitatea este o mare iluzie.. aveți grijă să nu mă ucideți.. pe care supraviețuiesc în echilibru sentimentele și ra țiunea.” Cicero .. eu o culegeam din zâmbetul lui.” – Martin Luther King . dar nu de oricine... cei care știți că meritați dragostea mea.” – Ralph Waldor Emerson .Viețile noastre se încheie în ziua în care rămânem tăcuți în privința lucrurilor care contează.Banii.Tăcerea este una dintre marile arte ale conversației..Egoism nu înseamnă ca cineva să trăiască așa cum își dorește.... – Ioan Gyuri Pascu .Ne irosim trei sferturi din viață încercând să semănăm cu alții...” – Cella Serghi ..Visători nu sunt cei care visează.Iubirea este asemenea unei frânghii întinse.” – Arthur Schopenhauer .. ci cei pentru care viața e un vis.Spiritele mediocre condamnă de obicei tot ceea ce le depășește înțelegerea..” – Good Will Hunting ...El strângea căldura soarelui.Unii oameni nu pot crede în ei înșiși până când altcineva începe să creadă în ei.Atunci când n-am să mai pot iubi pe nimeni.” – Costel Zăgan .” – Francois de la Rochefoucauld .” – Albert Einstein .... am să mor.Natura ascunde pe Dumnezeu....” – Ionuț Caragea .. înțepat de o infinitate de drepte care se numesc alegeri în viață.Adevăratul timp este un punct care se numește acum.. Voi...Dacă te lovești de un zid îți prelungești viața imaginându-ți o ușă.” – Geo Bogza ... costă prea mult.Toți oamenii sunt trecători dar nu toți trecătorii oameni” – autor necunoscut . Înseamnă a cere altor oameni să trăiască așa cum acel cineva dorește să trăiască.” – Goethe ...

.....” – Stefan Zweig .Million dollar Baby” (2004) . Învinge acela care este dispus să moară.” – autor necunoscut . fără să știe.Învață să accepți tăcerea din tine și află că totul în viață are un scop..Există adevăruri pe care trebuie să le colorezi ca să devină vizibile..Nu întotdeauna teama de întuneric înseamnă sete de lumină. dar / Mă bucur totdeauna că sunt....Pe niciun cadran n-ai să găsești indicatoare pentru via ță.Sunt un om viu. o blândă strălucire care ascunde în ea avertismentul întunericului.” – Joseph Joubert .Mulți bărbați merg la pescuit toată viața.Iubirea fără sens e genială... nu a existat nici un drum la început.” – Thomas Mann ...Există o magie în luptele purtate dincolo de punctul în care mai putem rezista. / Nimic din ce-i omenesc nu mi-e străin.Curajul e taina finală. nu-i vezi înălțimea..” – Nikos Kazantzakis .Speranța este ca un drum de țară.. de pretutindeni .” – autor necunoscut .” –. / Abia am timp să mă mir că exist. drumul a devenit realitate..Șefii sunt ca norii: când dispar se face timp frumos...” – Elisabeth Kubler-Ross .” – Ralph W..” – Winston Churcil .. Emerson .” – Octavian Paler ...” – Valeriu Butulescu ....Aveți pensula....Când te afli prea aproape de un munte.Exteriorul unui cal exercită o influență benefică asupra interiorului unui om...Despărțirile au ceva din melancolia asfințitului....Pesimismul este modul meu de a nu accepta să judec normal o anormalitate. că nu după pește merg.” – Nicolae Steinhardt .. dar când oamenii au mers pe el.” – Nichita Stănescu .. de fapt.” – Lin Yutang .” – autori. aveți culorile: pictați-vă raiul și apoi intrați în el.

. nici tata nu l-au văzut când creștea..Nimic nu este pierdut atât timp cât credința este în picioare. câteodată.. Și .... Înseamnă a cere altor oameni să trăiască așa cum acel cineva își dorește să trăiască. Doar astfel.” – Valeriu Butulescu .” Stanislaw Jerzy Lec .Nimic nu este mai trist pe această lume decât un om care se trezește în dimineața ajunului și nu se comportă ca un copil.Când a fost ultima dată când ai făcut ceva pentru prima dată? .” – Hiromi Uehara .Nu trimiteți daltoniști după cai verzi..Bucuria reușește să îi facă pe oameni mai buni. El a devenit. în timp.... sufletul poate aprinde în trupurile noastre lumina dulce a vieții....Omul..Vocea care nu vorbește niciodată poate. Pentru că așa și este!” – William James .Un cerc de prieteni nu se poate face cu compasul..Cine îl vede pe copil cum crește? Nimeni! Numai cei care vin din altă parte spun: ..” – autor necunoscut ... ce-ai crescut!” Dar nici mama. mergi pe unde nu există un drum și lasă o urmă.” – Oscar Wilde ..Vai..” – Arsenie Papacioc . O pasăre cu rău de înălțime....Necăjit tebuie să mai fie cel care nu vede stele verzi.Ralph Waldo Emerson .” – Elena Stan ..Nu merge unde te duce drumul.” – Iosif M.Să ceri de la viață imposibilul! De ce? Posibilul este întotdeauna limitat...Poartă-te ca și când ceea ce faci contează.Egoism nu înseamnă ca cineva să trăiască așa cum își dorește.. cât sufletul nu abdică și capul se ridică din nou.O colibă locuită valorează mai mult decât un castel pustiu. tristețea e o rușine mai mare.” – Erma Bombeck .. să fie cea mai puternică dintre toate. Bucurați-vă fără rușine.. fără să fie izbit!” – Stanislaw Jerzy Lec . pot veni cu altceva!” – Stanislaw Jerzy Lec .” . Cristian ..

. gândul în vorbe și vorba cu fapte.” – Octavian Paler .Eu. oricât de puternic ar fi vântul.” – Marcus Tillius Cicero ....” – Antoine de Saint Exupery .P. Asta ar lămuri multe.” – H. oameni și fapte care nu se uită.” – William James .Există frunze care nu cad.. Mă domină ceea ce simt. nu ceea ce gândesc..” – Valentin Butulescu .Sufletul să fie întotdeauna la fel cu gândul.în fiecare clipă a fost ceea ce urma să fie..Tăcerea este una dintre marile arte ale conversației. cu un zâmbet pe fa ță și cu un scop măreț în inimă..Copii trebuie să fie indulgenți cu adulții” – Antoine de Saint Exupery ... există clipe. sunt cărămida zidurilor Tale..Poate simt mai mult decât înțeleg. chiar dacă uitarea este o lege a firii...Oamenii ne dau uneori vise dar viața le spulberă. Doamne...” – Liviu Rebreanu .. căci numai astfel vei obține un echilibru între lumea ta și lumea din afară..” – autor anonim .. Căci reprezint categoria cea mai expusă și mai stupidă: omul cu sentimente. Bengescu .Mergi în viață cu o licărire în ochi.M-am oprit lângă tine când tăcerea ta mi-a spus nu mă atinge.” – Lucian Blaga .