You are on page 1of 11

Ce ne aduce 2013?

Specialiştii au anunţat
previziuni incitante pentru anul următor

mediu şi medicină.The Futurist. cei de la The Futurist subliniază că topurile sunt create doar pentru a reprezenta un punct de plecare în discuţii şi nu pentru a se impune drept predicţii absolute. editorii revistei au selectat cele mai interesante predicţii şi le-au publicat sub forma unui top. precum apariţia internetului. Din 1985. demografie. cât şi pentru următorul deceniu. criza financiară şi Războiul Rece. Aşa cum puteţi vedea mai jos. Cu toate acestea. energie. revista oficială a organizaţiei World Future Society. lista de anul acesta cuprinde un amestec de elemente din mai multe domenii legate de afaceri. De-a lungul timpului. în fiecare an. .economie. astfel de previziuni au anunţat pe rând. a publicat un top al predicţiilor atât pentru anul următor. evenimente epocale ce urmau să se producă în viitorul apropiat.

neurologii ar putea să prezică ceea ce doreşte un individ să facă.1. în anumite zone din creier se produce un flux sangvin sporit. În curând. aşa cum fac membrele. . înainte ca subiectul să apuce să realizeze mişcarea propriu-zisă. Atunci când individul intenţionează să întreprindă o mişcare. Descoperirea va ajuta la îmbunătăţirea dispozitivelor protetice care să răspundă la semnalele din creier. lucru care ar putea indica despre ce mişcare este vorba.

Oamenii de ştiinţă plănuiesc să utilizeze celulele de combustibil ale maşinilor electrice parcate pentru a converti biogaz sau hidrogen în mai multă energie electrică. Automobilele viitorului nu vor mai fi doar consumatoare de energie.2. ci o vor şi produce. . Mai mult. proprietarii vor fi plătiţi pentru energia pe care o produc maşinile lor.

3.creşterea peştilor . Vom putea avea un sistem aquaponic (sistem biologic integrat care face legătura intre acvacultura . .creşterea legumelor în apă ) chiar la noi în bucătărie.şi hidroponica .

4. . prin intermediul navelor spaţiale comerciale. Antreprenori precum Paul Allen. Elon Musk. Richard Branson şi Jeff Bezos plănuiesc ca în viitorul apropiat să poată asigura transporturi transcontinentale în doar câteva ore. Următoare eră spaţială va începe după 2020 şi va fi condusă de concurenţă şi de spiritul de aventură capitalist.

Ridicarea şi transferarea pacienţilor este mai uşor de realizat cu ajutorul roboţilor.5. În următorii 10 ani. . roboţii vor deveni îngrijitori sensibili. tot ceea ce le lipseşte acestora este o atingere blândă. pe care oamenii de ştiinţă urmează să le-o confere. Pentru moment.

6. Inteligenţa Cloud va evolua şi va deveni activă în viaţa de zi cu zi. agenţii virtuali ar putea proiecta meniul săptămânal al familiei în funcţie de sănătatea fiecărui membru. . ci va deveni mult mai inteligent. de preferinţe sau dietă. De exemplu. fiind implicat în analiză şi consultanţă contextuală. „Cloud” nu va mai fi doar un loc de stocat date.

Oamenii de ştiinţă lucrează la proiecte prin care urmăresc să utilizeze microundele de energie din mediu şi vibraţiile produse de vehicule pentru a genera energie electrică. . Vom valorifica vibraţiile sonore din mediu pentru a ne putea alimenta gadget-urile.7.

din timp. Un dispozitiv asemănător cu etilotestul va ajuta la detectarea. a infecţiilor şi chiar a atacurilor chimice.8. . Dispozitivul celor de la Universitatea Stony Brook va folosi senzori înveliţi în nanofire pentru a detecta compuşii chimici care ar putea indica prezenţa unei boli sau infecţii.

Vă mulțumesc pentru atenție! .