I Maths Page | 1

STD 1ST 2nd SEM
MATHS ASSIGNMENT
Q1: Missing Nos: (101 to 200)
101, 102, 103, 104, 105, 106
118, 119, 120, 121, 122, 123
125, 126, 127, 128, 129, 130
133, 134, 135, 136, 137, 138
159, 160, 161, 162, 163, 164
178, 179, 180, 181, 182, 183
195, 196, 197, 198, 199, 200.
Q2: Write in words: (101 to 200)
108 – One Hundred and eight
111 – One Hundred and eleven
136 – One Hundred and thirty six
140 – One Hundred and forty
175 – One Hundred and seventy five
180 – One Hundred and eighty
199 – One Hundred and ninety nine
200 – Two Hundred
Q3: Write in figures: (101 to 200)
One Hundred and twelve – 112
One Hundred and eighteen – 118
One Hundred and fifty – 150
One Hundred and seventy nine – 179
One Hundred and ninety – 190
Q4: After Nos: (101 to 200)
101 102

119 120

113 114

I Maths Page | 2

139 140

148 149

157 158

166 167

179 180

191 192

199 200
Q5: Before Nos: (101 to 200)
108 109

120 121

139 140

148 149

155 156

177 178

180 181

185 186

193 194

199 200
Q6: Between Nos: (101 to 200)
101 102 103

109 110 111

132 133 134

145 146 147

158 159 160

167 168 169

179 180 181

188 189 190

198 199 200

Q7: Subtraction Sums: (1 digit)
9

6

5

7

8

7

4

-5

-0

-4

-2

-5

-4

-2

=4

=6

=1

=5

=3

=3

=2

3

9

8

6

-1

-2

-1

-3

=2

=7

=7

=3

Q8: Fill in the blanks: (Days and Weeks)
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.

The first day of the week is Sunday.
Saturday is the last day of the week.
Tuesday comes after Monday.
Thursday comes between Wednesday and Friday.
There are 7 days in a week.
Today is ………………………….
Wednesday is the 4th day of the week.

I Maths Page | 3

Q9: Complete the names of the months:
De c e m b e r

Ap r i l

May

July

Nov e m b e r

January

June

August

Q10: Word problems: (1 digit)
1. There were 7 apples on a tree. Maya picked 2. How many left?
7 apples
-2 apples
Total = 5 apples left
Ans. = 5 apples left
2. The balloon seller had 8 balloons. He sold 7. How many left?
8 balloons
-7 balloons
Total = 1 balloon left
Ans. = 1 balloon left
3. There are six birds on a tree. 2 of them fly away. How many birds are
left on the tree?
6 birds
-2 birds
Total = 4 birds left
Ans. = 4 birds left
4. Raju had 9 books. He gave 3 to his sister. How many are left with
him?
9 books
-3 books
Total = 6 books left
Ans. = 6 books left
5. Maya had 7 stamps. 5 got lost. How many does she have now?

I Maths Page | 4

7 stamps
-5 stamps
Total = 2 stamps left
Ans. = 2 stamps left
6. Meera had 10 sweets. She gave 6 to her friends. How many are left
with her?
10 sweets
- 6 sweets
Total = 4 sweets left
Ans. = 4 sweets left
7. Neha has 5 pencils. She gave 4 to her brother. How many pencils
does she have now?
5 pencils
-4 pencils
Total = 1 pencil left
Ans. = 1 pencil left
8. Mohan has 10 balloons. 5 of them burst. How many balloons does
Mohan have now?
10 balloons
-5 balloons
Total = 5 balloons left
Ans. = 5 balloons left
9. Amit picked 8 flowers. He gave 4 to his mother. How many are left?
8 flowers
-4 flowers
Total = 4 flowers left
Ans. = 4 flowers left
Q11: Show time:
1) 4’ O clock

2) 6’ O clock

I Maths Page | 5

3) 12’ O clock

4) 9’ O clock

Q12: Multiplication sums: (1 digit)
5

7

5

6

5

10

3

×2

×2

×4

×3

×5

×9

×2

10

14

20

18

15

90

6

7

9

8

10

4

×4

×3

×4

×4

×4

28

27

32

40

16

Q13: Table: (Blanks) (6, 7, 8, 9, 10)
6 × 7 = 42

7 × 5 = 35

8 ×2 = 16

6 × 3 = 18

6 × 8 = 48

7×1=7

7 × 7 = 49
100

9 × 5 = 45

8 × 9 = 72

10 × 10 =

9 × 2 = 18

6 × 2 = 12

9 × 4 = 36

10 × 5 = 50

10 × 2 = 20

8 × 8 = 64
8 × 7 = 56

Related Interests