You are on page 1of 168

televizije. 3300 Amstetten. Ipak. First Croation edition 2008 © LICHTPUNKT & EKONJA-VERLAG Ingrid Auer GmbH.at Printed in Austria. S njemačkog prevela: Nikolina Matetić Pelikan Lektura: Lidija Georgijević-Špiler Cover and book layout by Clemens Auer | www. elektroničke medije. fotomehaničkog kopiranja.at All rights reserved. radija. kao i na pretiskivanje ili prijevod odlomaka. nosača zvuka bilo koje vrste. Cjelokupno je djelo zaštićeno sukladno Zakonu o zaštiti autorskih prava. AUSTRIA | www.ekonja-verlag. razne informacije ne bi trebale nadomjestiti savjet liječnika ni liječničku pomoć.clemensauer. Zabranjeno je bilo kakvo korištenje bez dopuštenja izdavača. Autorica i izdavač ne preuzimaju odgovornost za eventualne štete koje bi mogle nastati kao posljedica uporabe ili zlouporabe preporuka i metoda iznesenih u ovoj knjizi. .Preporuke i metode iznesene u ovoj knjizi objašnjene su kako sam najbolje znala i umjela. To se odnosi i na distribuciju putem filma.

HVALA svim mojim nebeskim vođama i pomagačima na njihovim poticajima. porukama i njihovoj pomoći. . Svi zajedno možemo uspjeti iznijeti u svijet nove anđeoske energije.Děkuji HVALA svim mojim zemaljskim anđelima koji mi uvijek djelotvorno i s ljubavlju pomažu prateći me u obavljanju mojih brojnih anđeoskih projekata.

.

6 Anđeo za promjenu i preobražaj 32 Br. 5 Anđeo za energiju i snagu 30 Br.Sadržaj Kako je sve počelo 10 Anđeli na našoj strani 12 Što su anđeoski simboli? 14 Kako se koriste anđeoski simboli? 16 Kako se služiti ovom knjigom 18 Anđeoski simboli Br. 16 Anđeo za stvaralačku mudrost 52 . 14 Anđeo za ljubav i bezuvjetnost 48 Br. 10 Anđeo za zrelost i mudrost 40 Br. 4 Anđeo za čistoću i jasnoću 28 Br. 13 Anđeo za odlučivanje i nalaženje orijentacije 46 Br. 11 Anđeo za zaštićenost i sigurnost 42 Br. 1 Anđeo za vjeru i povjerenje 22 Br. 3 Anđeo za mir i lakoću 26 Br. 8 Anđeo za smjer i cilj 36 Br. 7 Anđeo za optimizam i ljepotu 34 Br. 2 Anđeo za ljubav i ljubav prema sebi 24 Br. 15 Anđeo za privid i zbilju 50 Br. 9 Anđeo za samopoštovanje i samopouzdanje 38 Br. 12 Anđeo za kreativnost i samoizražavanje 44 Br.

24 Anđeo za opsesivne misli i za rješenja 68 Br. 31 Anđeo za suosjećanje 82 Br. 32 Anđeo za oslobađanje od ovisnosti 84 Br. 20 Anđeo za ljubav i odnose 60 Br. 37 Anđeo za ljubav prema svemu 94 Br. 27 Anđeo za smrt i ponovno rađanje 74 Br. 36 Anđeo za otpuštanje 92 Br. 30 Anđeo za hrabrost i ustrajnost 80 Br. 21 Anđeo za ustrajnost i ispunjenje 62 Br. 17 Anđeo za blagostanje i punoću 54 Br. 29 Anđeo za materijalna pitanja 78 Br. 25 Anđeo za duhovnu snagu i realizaciju 70 Br. 19 Anđeo za duhovno buđenje 58 Br. 26 Anđeo za obnovu i razvoj 72 Br.Br. 34 Anđeo za staro znanje 88 Br. 18 Anđeo za osjećaj odgovornosti 56 Br. 35 Anđeo za pokretačku snagu i uspjeh 90 Br. 22 Anđeo za dosljednost i red 64 Br. 23 Anđeo za spoznaju i prihvaćanje 66 Br. 28 Anđeo za strpljivost i bezvremenost 76 Br. 33 Anđeo za stvaralačku riječ 86 Br. 38 Anđeo za karmičko iskupljenje 96 Iscjeljujući anđeoski simboli .

46 Arhanđeo Rafael 112 Br. 49 Arhanđeo Metatron 118 Sustavi polaganja 120 Zaštitni krugovi 126 Aura i čakre 133 Anđeli za tjelesne i duševne simptome 139 Više o anđeoskim simbolima 153 Bibliography 161 Lichtpunkt / Author 162 Sadržaj .Br. 42 Arhanđeo Mihael 104 Br. 43 Arhanđeo Jofiel 106 Br. 47 Arhanđeo Uriel 114 Br. 44 Arhanđeo Chamuel 108 Br. 48 Arhanđeo Zadkiel 116 Br. 45 Arhanđeo Gabriel 110 Br. 40 Anđeo za Božansku snagu 100 Br. 39 Anđeo za milost 98 Br. 41 Anđeo za Božansku mudrost 102 Br.

(op. u tom sam trenutku bila u teškoj osobnoj krizi. Situacije i problemi koje čovjek ne bi mogao riješiti svojom energijom postale su neznatne i iščeznule. u kojem je točno opisala svoju kuću iz snova i zamolila anđele za pomoć. Onda sam počela i sama »raditi« s anđelima. Izvukla je videokasetu i pokazala mi snimke razgovora s Heinrichom R. iznenada joj je želja ispunjena. Lichtvolle Kontakte mit unseren Schutzgeistern. U to vrijeme anđele bih eventualno očekivala u knjigama za djecu ili pak u onima iz područja religije. i to u emisiji s tako poznatim gostima. Carmen njoj je to bilo nekako posve uobičajeno.: H. Hrdlickom. Penny McLean i drugim uglednim gostima. Ostala sam bez riječi. Calif.Kako je sve počelo »Želim ti nešto pokazati. München: Goldmann 1991. Govorili su o svojim iskustvima s anđelima. Ja pak nisam baš bila sasvim sigurna da li bih trebala u to zbilja vjerovati. mogli odmah započeti s radom. što se mene ticalo. moja prijateljica Elfi ispričala mi je kako je uz pomoć anđela pronašla kuću iz svojih snova. dt. Kada sam to ispričala svojoj. onda su. J. koju sam pročitala od korica do korica u jednom dahu. Opet su u igri bili anđeli. Tiburon. I pomogli su mi. u to doba dvanaestogodišnjoj kćerki. Jer. Nakon nekoliko mjeseci. Čak ni u svojim najsmjelijim snovima nisam se usudila nadati takvim mogućim * Terry Lynn Taylor: Angels Can Fly. Tada mi je preporučila knjigu Angels Can Fly*. no nakon što je napisala pismo anđelima.) Iscjeljujući anđeoski simboli . Kramer 1990. Tema anđeli kuhala se u meni. Htjela sam ih iskušati. prev. dođi sa mnom!«.: Warum Engel fliegen können. Pogledala sam snimku još jednom. Ali svakako ne na televiziji. Godinama ju je tražila. tim me riječima moja prijateljica Elisabeth iz Innsbrucka uvela u svoju dnevnu sobu. Ako je stvarno točno to što sam pročitala. Ostala sam bez riječi.

Uz zadršku – tko zna što su mislili o meni! Moj je strah bio neosnovan – počela je utrka za knjigama i kartama. zdravstvene ili financijske prirode. pa čak i ponukanom. U početku sam bila iznenađena. da simbole koji su se počeli javljati u meni prikažem u materijalnom svijetu i napišem knjigu o njima. Tako opčinjena čitala sam knjigu za knjigom. Sve sam bolje shvaćala povezanost. Moj me duh-zaštitnik URANIOA nadahnuo na izradu anđeoskih simbola. osobne. Naravno. Onda sam počela pričati o anđelima svojim klijentima. nikada nisam zaboravila zahvaliti anđelima. Radila sam s njima sve moguće teme.. Tu knjigu upravo držite u rukama. I pomagale su mi. Baš kao i ja sama. bilo poslovne. Onda sam naišla na anđeoske karte. kasnije mi je to bilo samo po sebi sve razumljivije. Užitak u čitanju želi Vam Ingrid Auer Kako je sve počelo . Susretala sam ljude koji su mi pomagali shvatiti poruke iz svijeta anđela. Ljudi su očito bili spremni.. Za to mi je dodijeljen vlastiti anđeo čuvar. Osjećala sam se ohrabrenom.rješenjima kakva su mi se iznenada počela otvarati.

puni ljubavi. U protivnom bi se uplitali u naš život. udahnite mirno i duboko. puni svjetlosti. Ako je želimo. intelektualni. štuju i pripisuju carstvu mašte: anđele na našoj strani. Svrha je ovog priručnika ponovno pronaći prirodan. Kada Vam je bilo dvije. Oni su tu kada ih trebamo. Nevidljivi. Postoje anđeli. tisuće. puni svjetlosti. Čekaju na susret s nama. niste li se tada uvijek osjećali nekako zaštićeni? Čudesno utješeni? Nikada zaista sami? Neki od nas susreli su se sa svojim anđelom u snovima. informirani i racionalni. puni ljubavi. a to bi s njihovog gledišta bila manipulacija. desetke milijuna. četiri ili pet godina. neusiljen pristup svijetu anđela. u mislima se vratite natrag u vrijeme svog djetinjstva. nevidljivo. Oni su uvijek tu. kakav smo imali kao mala djeca. Oni su tu i nude nama i planeti Zemlji svoju pomoć. tri. oni nam mogu pomoći samo ako se mi usudimo učiniti prvi korak i izgovorimo svoju molbu. Zatvorite na tren svoje oči. postojano.Anđeli na našoj strani Stoljećima ih opisuju i niječu njihovo postojanje. njih na stotine. koji im je pružao utjehu u teškim satima. Jer. Priručnik bi trebao pridonijeti učvršćivanju kontakta s ovim ljubaznim Iscjeljujući anđeoski simboli . Zašto bi to danas trebalo biti drukčije? Ostavimo sada postrani ono što nas čini tako ponosnima. drugi su imali uistinu prilike uživati u nevidljivom drugu u igri. Zaboravimo na nekoliko minuta kako smo obrazovani.

to će sretniji. Simboli prikazani u ovoj knjizi potječu iz svijeta anđela. Udahnite. Anđeli na našoj strani . Što intenzivnije budete puštali anđele u svoj život. potiču našu dobrobit i imaju podržavajuće i ozdravljujuće djelovanje na fino tkanje naše duše. budite sigurni – nikad niste sami. nky na naši duši. Oni nam pomažu i služe.božanskim bićima od fine tvari. ispunjeniji i uspješniji Vaš život biti. što intenzivnije budete surađivali s njima.

prikazuje auru zdravog. duša se ponovno vraća u ravnotežu. Anđeoski simboli ne obraćaju se samo našoj podsvijesti. Iza svakog simbola stoji jedan ili više anđela koji taj simbol energiziraju i pune.Što su anđeoski simboli? Nalazite li se u teškoj situaciji? Potrebni su Vam savjet. tjelesni simptomi najčešće imaju duševne uzroke. pretvaraju negativne energije u pozitivne i na taj nam način pomažu doseći unutarnji i vanjski sklad. Na koji način ti anđeoski simboli djeluju na čovjekovo nevidljivo tijelo od fine tvari prikazano je u jednom studiju za snimanje aure pomoću Kirlianove fotografije. a kada se ti negativni titraji duše usklade. nego djeluju i na tjelesnoj razini. Njihovi usklađujući titraji pomažu nam da uočimo pojedine mogućnosti za rast. Anđeoski simboli oslobađaju blokade u tijelu od fine tvari. Svaki od njih predstavlja „ključ u svijet anđela”. Promotrite raznolikost anđeoskih simbola prikazanih u ovoj knjizi. pomažući promijeniti nesuglasne frekvencije. Oni su energetski zaštićeni. Prva karta. Uzmite karte sa simbolima u ruku i izvadite iz snopa tri dodatne karte. budući da oslobađaju od osjećaja koji opterećuju i mogu olakšati duševnu bol. ništa im se ne može učiniti izvana. uravnoteženog čovjeka. Oni djeluju poput katalizatora. utjeha? Izgubljeni ste? Vi već dobivate pomoć. Poruke simbola podržavaju razni titraji boja. Oni potiču i iscjeljuju fino tkanje naše duše. podrška. Na taj način moguće je aktivirati samoiscjeljujuće energije tijela i pospješiti ozdravljenje. Naime. Anđeoski simboli nastali su po nalogu svijeta anđela. usklađenog. „Aura prije primjene anđeoskih simbola”. Iscjeljujući anđeoski simboli .

Uzmite karte sa simbolima. »Rad« s anđelima sada može otpočeti. aura se promijenila u plavo-ljubičastu boju mira. 44. Što su anđeoski simboli? . prikazuje promjenu aure nakon polaganja simbola br. Prikazuje Chamuelovu energiju u boji roza magenta. Treća karta. Anđeli će se veseliti ako od pitanja napravite mali ritual.Druga karta. kadilo. uravnoteženosti i iscjeljenja. arhanđeo Chamuel. Ne mora biti skupocjeno – postavite na stol cvijet. Učinite prvi korak – stupite u kontakt s ovim čudesnim bićima. a Chamuelu se pripisuje iscjeljenje srčane čakre. svijeću. Opustite se. Pokažite im koliko ih cijenite. na tijelo. „Aura nakon polaganja simbola »Chamuel« na srčanu čakru”. Uključite opuštajuću glazbu. odnosno srca. „Aura nakon polaganja više simbola” prikazuje promjenu aure nakon istodobne primjene više simbola. Čakre pojačano svijetle.

4 Anđeo za čistoću i jasnoću. Iscjeljujući anđeoski simboli . Najprikladniji simbol za to je simbol br. Nakon nekoliko minuta. br. Isto vrijedi i za hranu – životna energija. 45 Arhanđeo Gabriel i br. 6 Promjena i preobražaj veoma je prikladan za to. Energiziranje/punjenje Aktivirajte iscjeljujuće energije svog tijela. 47 Arhanđeo Uriel. chi prehrambenih namirnica. najbolje je da slijedite svoju intuiciju. nema ograničenja. Čišćenje Svi bijeli i jasni anđeoski simboli neutraliziraju i čiste negativne energije i titraje. Simbol br. Najjače čiste simboli br. poglavlje Aura i čakre) ili na dijelove tijela povezane sa simbolima. voda će se energetski poboljšati. postavite anđeoski simbol ispod čaše s vodom ili ispod mješavine cvjetnih kapi. Tako možete čistiti kamenje i cvjetne esencije podmetnuvši pod njih karte s anđeoskim simbolima. 49 Arhanđeo Metatron. se povećava. Položite anđeoske simbole na svoje čakre (v. I energija fine tvari ulja za masažu. zapravo. Kako biste energizirali vodu.Kako se koriste anđeoski simboli? Za uporabu anđeoskih simbola. cvjetnih esencija i esencija dragog kamenja pojačava se anđeoskim simbolom ako ga postavite ispod njih.

U poglavlju Anđeli za tjelesne i duševne simptome pročitajte koje se anđele može zamoliti za pomoć vezano uz pojedini tjelesni problem. odnosno koji bi Vam anđeo mogao pomoći u Vašoj nakani.Pomoć pri procesima iscjeljivanja Anđeoski simboli upućuju na moguće duševne teme koje stoje iza lošeg osjećaja i bolesti. postavivši kartu s anđeoskim simbolom u prostor. Kako se koriste anđeoski simboli? . Savjet i podrška Promiješajte karte koje su priložene uz ovu knjigu. zaštitni krugovi i iscjeljenja na daljinu. ali i u terapijskim prostorima. Povećajte energetske titraje u stambenim prostorima. Pročitajte koja tema se nudi za obradu. Više o raznim načinima postavljanja karata pročitajte u poglavlju Sustavi postavljanja. postavite ih u polukrug okrenute licem prema dolje i izvucite jedan simbol.

doduše. Obratite pozornost na opušteno ozračje. ali i druge anđele pomagače da budu uz Vas. Ali radosniji će biti budete li od postavljanja pitanja napravili mali ritual. svjetlost svijeća. kadilo. arhanđele. povremeno izloženi svakodnevnom jutarnjem stresu..odnosno anđela. On će Vam dati prave poticaje. na brzinu pitali tko će Vam toga dana najbolje pomoći. imati razumijevanja ako budete. )( pomoću viska )( ili točno pomoću kineziološkog mišićnog testa Odaberite svoj anđeoski simbol Anđeli će. Prepoznat ćete ga: )( intuitivno na temelju izgleda. Sjednite za svoj stol i zamolite svog osobnog anđela. Također možete lakše stupiti u kontakt s njima ako ste u opuštenom..Kako se služiti ovom knjigom Odaberite svoj anđeoski simbol… . prijemčivom raspoloženju. Cvijeće. meditativna glazba pritom će Vam pomoći. koji će Vam u situaciji u kojoj se trenutačno nalazite najbolje moći pomoći – takoreći svog sugovornika. Iscjeljujući anđeoski simboli . Mislite li da će to biti teško jer ipak se u ovoj knjizi predstavljaju 49 anđela? Mislim da nije tako teško pronaći pravog anđela. )( spontano izvlačeći iz polukruga.

Odredite težište
Postoji čitav niz tema koje možete obraditi sa svojim anđelom. U mojoj knjizi eksplicitno se
bavim svim predstavljenim težištima. Ako se ništa aktualno ne dogodi, dnevna je karta uvijek
dobar početak kako bi se stekao osjećaj za poruke iz svijeta anđela.

Protumačite poruke iz svijeta anđela
Prije no što Vas ostavim »same« s ovom knjigom, rado bih s Vama prošla način na koji se njome
možete najdjelotvornije služiti. Pretpostavimo da ste odvojili dovoljno vremena. Pred Vama gori
svjećica. Odlučili ste se izvući kartu iz polukruga kako bi Vas iznenadila Vaša tema dana. I evo je
već – br. 8: Anđeo za smjer i cilj.
Simbol djeluje poput osvijetljenog kotača – dinamičan, sjajan, ali stabilan – poput kotača na
kolima. Središnji krug pokreće sve smjerove, no on sam je u centru. I kotač se kreće...
Probudila Vam se znatiželja, želite saznati više. Uzmite knjigu u ruke.

Kako se služiti ovom knjigom

»Znam koji su moji ciljevi i ostvarujem ih.« Zvuči li Vam to poznato? Je li to glavni moto Vašeg
oca? Ili Vaš osobni? Morate li se boriti protiv toga da si zadajete realne ciljeve da biste ih onda
i ostvarili? Bilo kako bilo, mudrost sadržana u tom motu opisuje Vaš »osnovni problem«. Ili bolje
rečeno, Vaše izglede za razvoj. Ukazuje Vam na to u kojem području života ili u kojim iskustvima
Vam je potrebna podrška. Pokazuje Vam s kojim se temama upravo bavi Vaša podsvijest.
Ako ste se poistovjetili s ovom mišlju, nastavite čitati. Pod rubrikom Ostale teme naći ćete
područja koja bi mogla biti u vezi s Vašom temom: živjeti u skladu s majkom prirodom; ne gubiti
se ni u prošlosti, niti u budućnosti; živjeti svjesno u ovdje i sada.
Tako s duševne razine prelazimo na osjetilnu, odnosno na tijelo. Zanimljivo je da se nedostatak
orijentacije često osjeća u zglobovima, osobito u gležnjevima. Nekome je možda teško snaći se u
životu zato što ne zna u kojem smjeru ide ili ne uspijeva zauzeti svoj stav.
A tako nećete uspjeti izbjeći sukob ili, bolje rečeno, susret sa svojom dušom, svojim obrascima,
svojim tamnim stranama. Jer, tijelo je tek ogledalo duše. Svaki tjelesni problem odražava duševni
problem koji je često skriven. To je kao televizija – s jedne strane vidi se nešto u prvom planu,
prepoznatljivo, moglo bi se reći – na pozornici života. To nazivam prvim programom. Tako netko
ugane zglob i neposredno prije odmora završi u bolnici. Ili se to čak dogodi za vrijeme odmora.
Prvi program. No, na drugom programu vidi se druga slika, tu se prikazuje duševno značenje »bolova u zglobovima«. Uganuće zgloba ukazuje na to da taj čovjek ima problema oko prihvaćanja
životnih radosti; ta osoba posrće preko svoje vlastite nesavitljivosti. Za što često krivi druge...
Sada tome ima lijeka. Među simbolima pronaći ćete ime anđela koji će Vam pomoći dalje –
svoju kontakt-osobu – kao i pripadajuću afirmaciju. »Znam koji su moji ciljevi i ostvarujem ih.«

Iscjeljujući anđeoski simboli

Čime se opet vraćamo na početak, ali u međuvremenu se otvorio čitav svijet iskustva i spoznaje.
Iskoristite iscjeljujuću moć ove afirmacije – ponavljajte je glasno i u sebi, tijekom dana, sve dok u
potpunosti ne prodre u Vašu svijest. Koristite i meditaciju. Zamislite da ste riba koja pliva nazad
svome izvoru. Stupite u dodir sa svojom snagom.
Najbolje je točno utvrditi vrijeme u danu koje će biti vrijeme za svakodnevnu meditaciju i
pridržavati se tog vremena kroz određeno razdoblje. Upalite svijeću, udobno se smjestite i
svjesno krenite na svoje putovanje. Možete tekst i snimiti na kasetu ili zamoliti partnera/prijatelja da Vam ga čita na glas.
I time je moj dio završen. Puno radosti, puno doživljaja, puno mudrosti, puno ispunjenja želim
Vam u Vašem kontaktu sa svijetom anđela.

Kako se služiti ovom knjigom

SIMBOL Br. Otpuštanje i povjerenje odvest će nas dalje negoli htijenje i borba. bez obzira na mišljenje drugih ljudi. Ostale teme Stvarati vlastitu stvarnost – učiti osluškivati svoj unutarnji glas – apsolutno povjerenje – slijediti prvi unutarnji podstrek – spremnost na unutarnje putovanje samopromatranja – rad sa snovima. Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Hipofiza – glava – depresija. 1 Anđeo za vjeru i povjerenje »Vjerujem i uzdam se u to da sve u mom životu ima svoj smisao i opravdanje. . Možemo prestati s borbom i početi vjerovati da sve u životu ima svoj smisao i razlog.« Osnovna tema Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) u stanju smo otpustiti svoje predodžbe i želje te se s povjerenjem osloniti na to da će se sve ispuniti na način koji je za nas najbolji. Ako osluškujemo svoj unutarnji glas. on će nam reći što je za nas ispravno i važno.

Hipofiza (pituitarna žlijezda)/»3. Uvijek će sve biti dobro. Dopuštate da to nebeski plavo obećanje pronikne duboko u Vas. bijeg od stresa. kao da je netko saprao Vaše brige. zavaravati se. živjeti po unutarnjem satu. željeti glavom kroz zid. Obasjava Vas nevino i svijetloplavo. nešto si utuviti u glavu. često usmjerena na samog sebe. perfekcionizam. potisnuta tuga. Meditacija Uhvatio Vas je topao ljetni pljusak i uistinu ste uživali. Uzvraćate mu smiješkom jer imate jednu zajedničku tajnu: ništa u životu ne može Vam se dogoditi! Čak štoviše: štogod da se dogodi za Vaše je dobro. zablokirati se. Sad je opet zasjalo sunce i suši Vam kožu. po unutarn- Duševna pozadina jem ritmu. Vaše se iskonsko povjerenje vraća. Osjećate se osvježeno. oko«: uvid. Glavobolja: teška glava. . Gledate prema nebu – bez oblaka je. prenaglašavanje intelekta. Depresija: potisnuta agresija.

zvukove. Ovaj nam anđeo pomaže i pri problemima u međuljudskim odnosima. dodire. Smijemo se otvoriti za ljepotu života. Možemo bolje izaći na kraj sa svojom vlastitom nesavršenošću kao i nesavršenošću drugih ljudi. Bezuvjetna ljubav postaje naš cilj. mirise. Ostale teme Lakše stupiti u kontakt s Višim Sebstvom (anđeo Sunca) – biti u stanju promijeniti stav – ljubomora – zapletanje u životne drame – pogrešno shvaćanje vjernosti i obveza. oblike. Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Srce – grudi – koža. mogu voljeti druge. 2 Anđeo za ljubav i ljubav prema sebi »U mjeri u kojoj volim sebe. aktivno primati boje. Ljubav koja ništa ne očekuje i ništa ne traži. Sve nam bolje uspijeva voljeti i prihvaćati sebe i svoje tijelo. .SIMBOL Br.« Osnovna tema Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) u stanju smo osmisliti svoj život skladnije i s više ljubavi.

I Vaše biće raduje druga bića oko Vas. Dopustite da ova mudrost uđe u Vaše srce i spoznajte kako ste dragocjen dar. »Ne diraj me!«. potiskivati osjećaje. Meditacija U mislima krenite u šetnju i sjednite pod grm divlje ruže. Osjetite ljubav u sebi. obavijte i Vi svoju okolinu svojim blagoslovom. sputavati vlastitu osobnost. Sve što činite je važno samo ako to činite. Stiskanje u području grudi: imati premalo prostora. Osjetite kako ona miriši. vapaj za ljubavlju i pažnjom. problemi s dodirom. Problemi s kožom: ono što se dugo potiskivalo nadire iz podsvijesti. majčinstvo. .Srčane smetnje: osjećaj zgrčenosti. oboljeti u središtu Duševna pozadina (duše). Zatvorite oči i osjetite: i Vi ste jedinstveni i neponovljivi na ovome svijetu. strah od ljubavi prema samome sebi i od življenja samoga sebe. povrijeđenost u središtu osjećaja. Ženske grudi: zapostavljanje/povreda vlastitog ženskog svijeta osjećaja. ograničavanje prema van. Nježnoružičasti cvjetovi šire predivan miris koji Vas posve obavija.

zadržavamo mir i lakoću i hrabro idemo dalje. Dozvoljavamo si stanke za odmor. Otvaramo svoje srce i osjećamo širinu i prostor koji nikad prije nismo vidjeli. 3 Anđeo za mir i lakoću »Težim miru i lakoći – ja sam sklad!« Osnovna tema Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) u stanju smo bolje upoznati i prihvatiti sebe i svoj životni plan.SIMBOL Br. Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Ramena – srce – pluća – alergije. čak iako naiđemo na teškoće i zaobilazne putove. Biljčica u nama postaje stablo koje – čvrsto ukorijenjeno – odolijeva svim životnim olujama. Ostale teme Prihvaćati ljubav oko nas – dopustiti da nas nosi vlastiti sklad – crpiti snagu – pretjerana samokritičnost – dopustiti da nam drugi natovaruje probleme – perfekcionizam – ograničenja – sklad pod svaku cijenu. . Kažemo »da« sami sebi.

povrijeđenost u središtu osjećaja. a proljetno sunce svojim toplim zrakama obasjava pejzaž. neprepoznata agresivnost. biti otvoren. sposobnost razmjene. vapaj za ljubavlju i pažnjom. potisnuta vitalnost.Područje ramena: teret koji opterećuje postaje osjetan. Toliko ljepote.). Duševna pozadina natovariti si puno toga što nas se. Bacite se u travu. čeznete za svježim zelenilom. udahnite miris trave i zemlje i znajte: i Vi ste dio toga! . nositi nepodnošljivo sa sobom. Pluća: doticaj s izvanjskim. slobodno disati.. Alergije: snažna. simbol komunikacije. radosti jednim pogledom! Obuzima Vas osjećaj mira i opuštenosti. Meditacija Zima je prošla. osobito u proljeće. frizura – boja kose. Na blagim brežuljcima su drvoredi čempresa. Srčane smetnje: osjećaj zgrčenosti. oboljeti u središtu (duše).. S jedne uzvisine gledate krajobraz. neosviještena. uopće ne tiče. zapravo. prekomjerna reakcija na tjelesnoj razini. a i u Vama sve postaje lakše. kontaktne alergije: »S time ne želim više imati posla!« (npr. Priuštite si put u Toskanu. Nad Vama kruže lastavice. mira. Tamo je već sve u cvatu.

Prepoznajemo nametnute nam uloge i prestajemo ih igrati. opraštanju prošloga. Osjećamo se očišćenima od starog tereta i zračimo novom snagom. karmičkom čišćenju. 4 Anđeo za čistoću i jasnoću »Otpuštam stare blokirajuće obrasce i iluzije. on donosi svjetlost i nadu u naš život. Uspijeva nam oprostiti i otpustiti drugima i sebi. Otpuštamo sve što nam više ne pripada i izlazimo iz čahure poput leptira.« Osnovna tema Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) možemo raditi na uklanjanju starog i potrošenoga. Usto. . Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Sinusi – uši – oči – čišćenje i detoksikacija. Ostale teme Mogućnost raščlambe – prepoznati iluzije i otpustiti ih – prepoznati neugodne. teške suvremenike kao zrcalo vlastitih pogrešaka – prozrijeti vlastite igrice koje igramo – oprostiti sebi samima.SIMBOL Br.

zablokirati se.Sinusi: »biti zaštopan«. »nekog/nečeg nam je pun nos«. jasnoća i novi početak. mora osjetiti«. Detoksikacija i čišćenje: odbaciti staro. Meditacija Ležite na plaži i puštate da Vam voda oplakuje tijelo. zatvarati oči pred nečime (potiskivati). teret. »Tko ne želi čuti. Sa zahvalnošću otvarate oči i gledate u svjetlost. Oči: ogledalo duše. Tamo se te energije otpuštaju. Mogli biste satima tako ležati. Valići nježno prelaze preko Vaših nogu i vraćaju se nazad u more. Sada se opet osjećate čistima. zatvoriti uši uslijed emocionalne ili zvučne preopterećenosti. dati si novu šansu. očistiti se iznutra. Uši: premalo osluškivati unutarnji glas. »Ne mogu to više slušati«. ne željeti gledati. Pri svakom valu osjećate kako se neki dio Vas pere. strah od budućnosti. Ustajete i odlazite dalje. Sve što Vam više ne treba odlazi u otvoreno more. potrošeno. zapostaviti intuiciju. neriješeni stres. živjeti previše u Duševna pozadina intelektu. jednostavno uživajući. . slušati – poslušati. U Vama ima mjesta za jasnoću.

5 Anđeo za energiju i snagu »Budim svoju energiju i snagu u ljubavi. Ovaj anđeo u takvim nas situacijama opskrbljuje potrebnom energijom (srca). spontanosti i životne radosti – radost vlastitog tijela – život umjesto funkcije! Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Krvne žile/krvotok – seksualnost – nedostatak energije. Štiti nas od ljudi koji nam kradu energiju. ljubavlju i izdržljivošću.SIMBOL Br.« Osnovna tema Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) u stanju smo pomagati drugima. a da pritom sami ne posustanemo. često su na rubu snaga. svoju nakanu potrebnom energijom. Ostale teme Odvajanje od uvriježenih dogmatskih obrazaca ponašanja – porast vitalnosti. Pomaže nam da ispunimo svoju misiju. svoju zadaću. Ljudi čije je zanimanje povezano s pomaganjem drugima ili ljudi koji njeguju svoje članove obitelji. Pomaže nam raščlaniti su-osjećanje od su-ćuti. .

. Zastajete pred predivnim starim stablom. u njegovo je čvornato deblo urezano golemo srce. trošiti se u pogrešnim životnim područjima. glumiti nešto pred sobom i drugima. Nedostatak energije. Njegovo dostojanstvo. umor: živjeti mimo stvarnog života. držati druge na distanci. Navratite često do hrasta u sebi i budite svjesni svoje energije i snage. Seksualnost: ne prihvaćati svoje tijelo takvo kakvo je. titraj snažne ljubavi. Naslonite se na njega.Krvne žile. krvotok: energetski protok. njegova starost. Pogledajte samo kako pruža svoje ruke u nebo! I pogledajte. njegova postojanost svrnuli su Vašu pozornost na njega. Meditacija Šetate starom hrastovom šumom. životna snaga. komu- Duševna pozadina nikacija. dozvoliti drugima da nas energetski iscrpljuju. ne moći se osloboditi. opskrbljivati sebe i druge. neće se izmaknuti! Povjerite se tom biću i zagrlite ga poput prijatelja! Osjetite snagu koju to čudo prirode nosi u sebi! Osjetite da ste i Vi jednako snažno ukorijenjeni kao stablo i osjetite energiju svog srca.

Istodobno nas njegova iscjeljujuća svjetlost čisti i preobražava. 6 Anđeo za promjenu i preobražaj »Sve u životu je promjena.« Osnovna tema Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) možemo pokrenuti i podržati proces tjelesnog ili duševnog ozdravljenja. Otpuštamo bolove. Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Hipofiza – šija – ovisnost i ovisničko ponašanje. tugu ili traumatične doživljaje. Sve nam je lakše spojiti svoj materijalni život s duhovnim i osjećati se kao kod kuće između neba i zemlje.SIMBOL Br. . Uspijevamo od intelekta doći do osjećaja i prihvatiti stvari koje su s onu stranu bilo kakvih znanstvenih tumačenja. Ostale teme Željeti imati život »u svojim rukama« – rad s tugom – besmislenost – strah od duhovnosti – unutarnja zakočenost – stagnacija – vlastite blokade – samonalaženje – prihvaćanje teških situacija – preobražaj na svim razinama.

živjeti po unutarnjem satu. po unutarn- Duševna pozadina jem ritmu. To je blaga.Hipofiza (pituitarna žlijezda)/»3. Vaša bol osjetno popuštaju. kočilo. Zahvaljujete svome anđelu i otvarate oči. Ovisnost i ovisničko ponašanje: zaglaviti na razini nadomjeska (jelo. Nježno Vas obavija i otpušta sve što Vas je do sada sputavalo. Uskoro će se dogoditi promjena. . topla svjetlost. oko«: uvid. bijeg od svijeta (droge). čisti Vas. želja za izazivanjem opasnosti (kocka). Meditacija Sjednite ili legnite i opustite se. netko mi sjedi za vratom. Zatvorite oči i dišite mirno i duboko. boljelo. Poput velikog ljubičastog vala ona prolazi kroz Vaše tijelo. pušenje. Vaša tuga. snaži Vas. Problemi sa šijom: »tvrdokorno« se ustručavati promotriti problem s druge strane. Pred Vašim unutarnjim okom upravo se pojavila ljubičasta svjetlost. seks). Događa se promjena. Zamislite kako Vas osvjetljava odozgo.

« Osnovna tema Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) možemo pustiti optimizam i lakoću u svoj život. . Ponovno vidimo kako je čaša napola puna. u svoje snove i vizije. a ne napola prazna. 7 Anđeo za optimizam i ljepotu »Prepoznajem pozitivne strane u svom životu. živi!« Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Hipofiza – epifiza – zimska depresija. Ostale teme Pomoć kod negativnih perspektiva za budućnost – pesimizam – bezvoljnost . Ono što je bilo sivo i turobno. Ponovno vjerujemo u sebe. postaje šareno i ljubazno.SIMBOL Br. Živimo u skladu i dobrom osjećaju sa sobom i ljudima oko sebe. vidimo lijepo u svom životu i ponovno osjećamo kako u nama raste stvaralačka snaga.»Ne brini se.»snovi su tek sjenke« – postati jedno s kreacijom .

no Vi ne posustajete. možda čak i prljavo.Hipofiza (pituitarna žlijezda): uvid. najčešće usmjerena protiv samog sebe. iznutra i izvana. Zahvalite svome Stvoritelju što Vas je stvorio tako divnima. tako duboko ispod površine vode. premalo svjetlosti. meditacija. Nose pupoljak u sebi. Tamno je. Znate kuda želite i ono malo svjetla što dopire do Vas dovoljno je. Eto! Uspjeli ste – Vaši listovi stigli su do površine. kako Vas otvara i kako blistate u svoj svojoj ljepoti. određuje Vaš put. Još je muljevito. Duševna pozadina Epifiza (pinealna žlijezda): sjedište duše. Zimska depresija: potisnuta agresija. po unutarnjem ritmu. živjeti po unutarnjem satu. . Dug je put. Meditacija Zamislite da ste lopoč. no ne date se u smesti. Vaši su se korijeni već čvrsto ukopali u dno jezera i Vi ste odlučili rasti. osjećaj odvojenosti od Kreacije. Jer znate da rastete prema svjetlosti. Osjetite duboko kako topla sunčana svjetlost omogućuje rast Vašeg pupoljka. Ali ne date se zbuniti.

štiti nas na putovanjima. uključujući i noćna putovanja kroz snove. Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Stopala – gležnjevi – nedostatak energije.SIMBOL Br. Sve nam bolje uspijeva uskladiti razum i osjećaje te promatrati svijet i život iz potpuno drukčije perspektive. Ostale teme Živjeti u skladu s majkom prirodom – svjesno živjeti u ovdje i sada – ne gubiti se ni u prošlosti ni u budućnosti – nedostatak orijentacije – iz straha se držati poznatoga. pomaže da bolje postupamo sa svojim vremenom te da ga smislenije koristimo. Osim toga. 8 Anđeo za smjer i cilj »Znam koji su moji ciljevi i ostvarujem ih. a da pritom ne moramo ići obilaznim putem. također.« Osnovna tema Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) možemo definirati i ostvariti svoje ciljeve. . On nam.

No. Slijedite svoj unutarnji zov. dozvoliti drugima da nas energetski iscrpljuju. ni brzaci. Ništa Vas ne može zaustaviti. Ili stoje u mračnim ribnjacima gdje ostaju čitav život. pripisivati drugima krivicu. iako su pred Vama tisuće kilometara. Čak i ako u to treba uložiti svu snagu. samostalno Duševna pozadina zastupati svoja vlastita gledišta. niti divlje zvijeri ili prirodne sile. ukorijenjenost. umor: živjeti mimo stvarnog života.Stopala: postojanost. Vi znate u kojem smjeru idete i koji je Vaš cilj. Ali ne bilo koja. ležati do nečijih nogu. trošiti se u pogrešnim životnim područjima. plivate protiv struje. riba koja ima cilj pred očima. Slijedite svoj unutarnji zov čak i kada drugi kažu da je to nemoguće i bezizgledno. ne biti u mogućnosti prihvatiti zadovoljstva koja pruža život. Vi ste sasvim osobita riba! Druge ribe dopuštaju da ih nosi riječna struja. Meditacija Zamislite da ste riba. A da bi ostvarili svoj cilj. Gležnjevi: biti nesavitljiv. Vi ste losos. . u životu stojimo čvrsto na zemlji. Vi ste drukčiji. Ne bojite se. biti ukočen. Nedostatak energije. Jer.

Važno je biti ljubazan i nepristran prema samome sebi i prema svom osobnom okruženju. Učimo da je besmisleno pripisivati nekome krivicu i uviđamo čemu nas nastoje naučiti pojedina neugodna iskustva. onda popravljamo što se da popraviti. situacije. ne donoseći sudove. Još je važnije prozrijeti određenu bolnu situaciju.SIMBOL Br. . Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Gušterača (dijabetes) – želudac – ošit. izvlačimo pouku. a prije svega same sebe onakvima kakvi jesmo. predbacivanje samome sebi i samokažnjavanje – nemogućnost prihvaćanja ljubavi – usmjeravanje agresije prema samome sebi – prikrivanje svojih dobrih osobina – strah od kritike – samokritičnost – ne učimo ništa iz pogrešaka. 9 Anđeo za samopoštovanje i samopouzdanje »Dozvoljavam si samopoštovanje i samopouzdanje.« Osnovna tema Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) u stanju smo prihvaćati osobe. gledamo naprijed i idemo dalje. Ako neko djelovanje nije bilo ispravno. Ostale teme Sumnja u samog sebe.

Zamislite da stupate pred njega i kažete: »Sviram jednu melodiju. Meditacija Zamislite da stupate pred svog Stvoritelja sa svim svojim sumnjama. Zar zaista misliš da bih je trebao nastaviti svirati?« A onda zamislite da Vam Vaš Stvoritelj odgovara: »Ali meni se ona jako sviđa!« . ponekad jako slabo i tiho. dozvoliti si korake unazad. Ali sviram je jer si mi je ti dao. Želudac: spremnost za primanje osjećaja i dojmova. ponekad prilično loše. nepriznata želja za Duševna pozadina ljubavi. ponekad je sviram sasvim dobro. osjećati se kao zadnji jadnik. problemi u obitelji. korak u učenju: davati i primati ljubav. svom svojom samokritičnošću. svim svojim nezadovoljstvom. Ošit: nemogućnost povlačenja granica.Gušterača/dijabetes: neprihvaćanje slatkoće života (ljubavi). gutanje ljutnje. problemi s polaritetom. No danas zvuči užasno.

zablokirati se. Tjelesne manifestacije Duševna pozadina Glava – limfa – krv – alergije – hormonalne smetnje. Koliko god neugodan bio.SIMBOL Br. Glavobolja: teška glava. svaki događaj vodi nas malo dalje. nešto si utuviti u glavu.« Osnovna tema Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) možemo raditi na tome da otpuštamo i zaboravljamo bolna iskustva. ako želimo prepoznati i pogledati poruku koju nam naš problem nosi. perfekcionizam. 10 Anđeo za zrelost i mudrost »Sve se više približavam svojoj unutarnjoj mudrosti. odnosno ugraditi u svoj život. Dobivamo dražesnu podršku na svome putu i saznajemo da je svaki bolan doživljaj proces sazrijevanja naše duše. zavaravati se. On nam govori što bismo iz određene situacije trebali naučiti. Ostale teme Duševni šokovi i traume – noćne more – potisnuto – dijete u nama – odvojenost od tijeka života – naučiti slušati svoj unutarnji glas – zlouporaba. prenaglašavanje intelekta. željeti glavom kroz zid. Iscjeljujući anđeoski simboli .

Meditacija Zamislite da ste stari. nakupljena energija. Vaše su oči zatvorene. zahvalni za sva iskustva koja ste imali prilike proživjeti. dopustiti da nas nose. Koliko ste voljeli i patili. . Nekada niste to sve shvaćali.Limfa: srdžba. Bore i nabori protežu se Vašim licem. sjedate uz kamin i slušate pucketanje vatre. Umorni. učiti se braniti. Zavalili ste se u naslonjač. mjehur). drhtali i smijali se. dodajete zadnji dio: sretni ste. no time ga čine zanimljivim. bolan doživljaj ženstva. Slike iz Vašeg života. prekomjerna reakcija na tjelesnoj razini. slike se javljaju pred Vašim očima. neosviještena. korak u učenju: ljubav prema samome sebi i ispunjena seksualnost. frizura – boja kose. osobito u proljeće. pustiti strahove da isteknu (npr. ali danas. kontaktne alergije: »S time ne želim više imati posla!« (npr. I. gledajući unazad. Čitav je život iza Vas i ostavio je traga na Vašem licu. neprepoznata agresivnost.. ali zadovoljni. Alergije: snažna. potiho se smješkajući.. Hormonalne smetnje. osvijestiti sukobe i nesuglasice. uhvatiti se u koštac sa Duševna pozadina stvarima. potisnuta vitalnost. Tjelesne tekućine: slijediti životni tijek. u žena: neprihvaćanje vlastite ženskosti/vlastitog tijela. znadete zašto je to bilo dobro.). Sve ima smisao i imate skoro sve djeliće svog životnog mozaika na okupu.

Ostale teme Osjećati se nezaštićeno/odbijeno – iskustva blizine smrti – nervoza – materijalni strahovi i brige – gledati iza kulisa – uzimanje i davanje – živjeti u ovdje i sada – odustati od uloge žrtve.« Osnovna tema Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) u stanju smo otkriti i otpustiti svoje unutarnje i egzistencijalne strahove. onda sada možemo konačno razriješiti te emocije. 11 Anđeo za zaštićenost i sigurnost »Imam povjerenja u to da mi život daje na raspolaganje sve što mi treba. Ako nosimo u sebi osjećaj da smo nekad bili neželjeni ili nepoželjni. Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Hormonalne smetnje – bedra – kosti. Ili da će nas napustiti.SIMBOL Br. Ni osjećaj neuzvraćene ljubavi i iskorištenosti više nas ne opterećuje. Nemamo više strahova da ćemo ostati sami. . Osjećamo da smo uronili u zaštićenost i sigurnost.

Bedra: sprječavanje napretka. Pokušajte ipak – naslonite se malo unazad.Hormonalne smetnje. ustrajati na načelima u tolikoj mjeri da to već prelazi u tvrdoću i nepopustljivost. ne pomicati se dalje. Osjećate li toplinu u leđima? On je tamo. korak u Duševna pozadina učenju: ljubav prema samome sebi i ispunjena seksualnost. Naslonite se i osjećajte se zaštićeno. Kosti: postojanost i struktura. bolan doživljaj ženstva. malo otpočinuli. u naručje Vašeg anđela-čuvara. ispunjavanje normi. u žena: neprihvaćanje vlastite ženskosti/vlastitog tijela. unutarnja čvrstina. Naslonite se u naručju svojeg anđela-čuvara i vjerujte: on Vam pomaže uvidjeti dublji smisao u izazovima i teškoćama Vašeg postojanja. čitav život.. oholost. Niste sami! . Ne želi ništa drugo doli pružiti Vam zaštitu i ljubav. ne željeti uložiti energiju u promjene.. Ali sjedalica nema naslona. Meditacija Rado biste se naslonili. Nježno Vas drži u zagrljaju svojih krila.

ona su dio našeg samoizražavanja i samorazumijevanja. Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Ruke – područje ramena – grlo – glasnice. svojim problemima. Usuđujemo se hrabro komunicirati. ali i o svojim mislima i iskustvima. Zavređujemo da nas drugi slušaju. 12 Anđeo za kreativnost i samoizražavanje »Stvaram svoj vlastiti svijet – i znam ga izraziti. pjevanje.« Osnovna tema Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) može nam se omogućiti da razgovaramo o sebi. Čak i ako će naša djela možda odstupati od općih društvenih normi. . Znamo da smo vrijedni da pred drugima zastupamo svoje mišljenje i svoje gledište.SIMBOL Br. Osjećaje je moguće jako dobro izraziti i kroz slikanje. Ostale teme Strah od razgovora o osjećajima – trema – želja da svoje misli zadržimo za sebe – strah od kritike – stavljanje vlastite mašte pod upitnik – bit tek oponašatelj drugih – unutarnje dijete. pisanje. ples i dr.

Sada ustanite i konačno naslikajte sliku! . izopćiti samog sebe. blista. držati nekoga Duševna pozadina na distanci. nemati glasa (nemati suodlučivanja). poigravajući se tirkiznim valovima. snaga. kontakt s vanjskim svijetom. Grlo: problemi s izražavanjem. stupiti u kontakt. Zlatne zrake iskre se na valovima. potiskivanje želja. mekanim valovima. Percipirajte da i u Vama kreativna ljepota čeka da bude otkrivena. u svakom je trenutku novo. reći nekome da »nam se skine s vrata«. Meditacija Sjedite uz more i gledate kako se sunce lomi u vodi.Ruke: simbol energije. gutanje nečega. Glasnice: znak za emocionalni samoizražaj. Sve se sjaji. Područje ramena: opterećujući tereti postaju osjetni. verbalna razmjena. nositi nepodnošljivo sa sobom. Da je Vi otkrijete. Povjerite se malim. nekoga zagrliti. To su Vaši kreativni osjećaji. Sada zatvorite oči i primite tu tirkiznu svjetlost u sebe. natovariti sebi puno toga što se čovjeka zapravo uopće ne tiče. Dopustite da Vas pokreće.

. oduzima nam se ako ne otpustimo dragovoljno.« Osnovna tema Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) možemo osluškivati svoju nutrinu i osjetiti što je najbolje za nas. Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Probavni sustav – bubrezi – čeljust – alergije. onda to ne bismo trebali potiskivati ili voditi politiku guranja glave u pijesak. kako o meni ne bi odlučivali drugi. Ostale teme Strah od smrti – strah od otkucavanja biološkog sata – nedostatak plana – strahovi od odlučivanja – neočekivana promjena životne situacije – kraj jednog životnog razdoblja. Sve što nam više ne pripada. Ne ulazimo nepromišljeno u nešto. ako se jako vežemo za to i ne puštamo. ili pak grubo.SIMBOL Br. 13 Anđeo za odlučivanje i nalaženje orijentacije »Sam(a) donosim svoje odluke. Kad osjetimo da bi nešto trebalo zaključiti ili okončati. nego napravimo stanku i u sebi ispitujemo kuda nas vodi naš put. Život čine ciklusi završetaka i novih početaka. To se događa ili uz našu suglasnost i blago.

Bubrezi: označavaju partnerstvo. prekomjerna reakcija na tjelesnoj razini. Vi ne sudjelujete u njemu jer niste sposobni donijeti odluke koje ste odavno trebali donijeti. zauzimate stav. Skidate ruke s ušiju – ni to Vam se baš osobito ne sviđa.. očiju i usta.Probavne smetnje: nemogućnost prerade ili prihvaćanja dojmova. oni teško sjedaju na želudac. strah od odrastanja. Sada odlučujete maknuti ruke s očiju. »nešto mi ide na bubrege«. nalaženje unutarnje ravnoteže i sklada. neprepoznata agresivnost. a ako nam to i Duševna pozadina uspije. zatvarajući se potpuno pred svojim problemima. frizura – boja kose. potisnuta vitalnost. Osjećate se bespomoćno. Ono što vidite ne sviđa Vam se. kontaktne alergije: »S time ne želim više imati posla!« (npr. neosviještena. Čeljusni zglob: zauzeti odbojni stav prema životu. prolazi pored Vas. izgovarate odluku. Na kraju otvarate usta. osobito u proljeće. Uspjeli ste. Meditacija Zamislite da ste majmun koji ništa ne čuje.). . naučiti otpustiti. poricanje vlastite muškosti/ženskosti. Alergije: snažna. Kako se osjećate pritom? Život ide dalje. ništa ne vidi i ništa ne govori jer drži svoje dlanove preko ušiju..

nego je to ljubav bez uvjeta i očekivanja. Tek sloboda ljubavnog odnosa omogućuje zajednički rast u partnerstvu. Ako mislima ili riječima zatvaramo partnera. Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Mjehur – krvotok – krvožilni sustav/krvni tlak – srce.SIMBOL Br. .« Osnovna tema Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) u stanju smo upustiti se u vezu. 14 Anđeo za ljubav i bezuvjetnost »Zato što te istinski volim ostavljam ti tvoju slobodu. Bezuvjetna ljubav nije igra ping-ponga po motu »voljet ću te ako ti voliš mene«. a da pritom ne zatežemo svoje sigurnosne mreže. podrezujemo krila njegove duše. Ostale teme Strah od napuštanja – brkanje seksualnosti i ljubavi – na umjetan način održavati interesne zajednice – nesvjesno unositi obrazac ponašanja roditelja u partnerstvo – ljubavni jadi.

Mjehur: omogućiti olakšanje; otpustiti nešto ili nekoga; izdržavati pritisak; postupati s

Duševna pozadina

napetošću.
Krvožilni sustav, krvotok: energetska protočnost; opskrbljivanje sebe i drugih; životna
snaga; komunikacija.
Visoki krvni tlak: biti pod stalnim pritiskom; stalna spremnost na obranu; nesavladani
konflikti autoriteta; potisnuta agresija; blokirana aktivnost.
Srčane smetnje: osjećaj zgrčenosti; vapaj za ljubavlju i pažnjom; oboljeti u središtu
(duše); povrijeđenost u središtu osjećaja.

Meditacija

Stojite kraj gorskog jezera i uživate u netaknutoj prirodi. Pustite da Vam
pogled luta i pogledajte prema gore. Visoko gore nebom kruže dva orla.
Koristeći vjetrić koji puše prema gore, kruže sve više i više. Na nebu su
još samo dvije točkice, a onda nestaju iz Vašeg vidika. Uzdignite i Vi
svoj duh, uživajte u osjećaju slobode. Pozovite vjetar i predajte
mu se. Osjetite kako Vas vodi, prati, a ipak Vam ostavlja slobodu.
Dopustite i svom partneru to isto. Letite u svojoj vezi poput orla – s
vjetrom, a ne protiv vjetra. Bez zahtjeva,
ali bezgranično, bezuvjetno.

SIMBOL Br.

15

Anđeo za privid
i zbilju
»Napuštam svoje iluzije i suočavam se sa
stvarnošću.«

Osnovna tema

Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) u stanju smo pogledati iza maski i fasada
ljudi koji nas okružuju. Isto nam tako uspijeva riješiti se svojih vlastitih maski. Ne
dopuštamo više da nas zabljesne zamka nekih prividnih svjetova te više ne jurimo za
stvarima čije je postojanje opravdano samo vanjskim stvarima.

Ostale teme

Čežnja za udaljenim krajevima (kod djece i usamljenih ljudi) – živjeti iza fasade koju
smo sami stvorili – neprekidno premašivati račun – što me briga za druge – grčevito se
držati okončane veze.

Tjelesne manifestacije

Duševna pozadina

Iscjeljujući anđeoski simboli

Krvni tlak – disanje – prehlada – poteškoće s koncentracijom.

Visoki krvni tlak: biti pod stalnim pritiskom; stalna spremnost na obranu; nesavladani

konflikti autoriteta; potisnuta agresija; blokirana aktivnost.

Duševna pozadina

Disanje: imati malo kontakta prema van; osjećati se sputano; nemati slobode; previše
se učahurivati.
Prehlada: imati pun nos; ne moći smisliti nekoga; ne željeti više gutati; reći nekome
da »nam se skine s vrata«; obrambeni stav; problemi s komunikacijom; nešto nekoga
ostavlja hladnim.
Poteškoće s koncentracijom: ostati pri sebi; ne zastranjivati i ne bježati u izvanjsko;
jezgrovito sažeti.
Meditacija

Zamislite da ste na zabavi. Oko Vas je puno ljudi. Ponašaju se
opušteno, samosvjesno, možda bismo mogli reći »cool«... Pričaju o svojim
sjajnim vilama, jahtama i luksuznom odmoru. Izgledaju poput modela i
neprekidno se smiju. Sjaj i blještavilo Vas zasljepljuju... Uto otkucava ponoć.
Kucnuo je čas istine. Idete od osobe do osobe i pozorno promatrate. Maske
krive lica, skupi satovi su imitacije, briljanti nisu čak ni poludrago kamenje,
njezin dekolte je push-up. Iznenada postajete svjesni: dopustili ste da Vas prevare. Umjesto prividnog svijeta, sada ste suočeni sa stvarnošću!

aromatičnim uljima. bojama itd. Crtamo. 16 Anđeo za stvaralačku mudrost »Uranjam duboko u sebe i iznosim svoju stvaralačku stvarnost. pjevamo.« Osnovna tema Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) možemo naučiti izražavati sebe i svoje znanje na kreativan. stvaralački i razigran način. Pritom djelujemo potpuno intuitivno. slijedeći svoj unutarnji glas. Ostale teme Intuitivni rad s kamenjem. slikamo.SIMBOL Br. Ponovno učimo osluškivati svoje osjećaje i živahno ih izražavamo. Misli poput one »što drugi misle o meni« ometaju i blokiraju naše samoizražavanje i iscjeljivanje. – igrati se s djecom – pronaći dijete u sebi – pronaći skrivene sposobnosti – vjerovati u sebe same Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Strah – crijevo – probavni sustav – glavobolja. plešemo i time liječimo svoju dušu. .

primiti nešto u najdublji unutarnji svijet. ne moći se Duševna pozadina odvojiti. oni teško sjedaju na želudac. trauma rođenja i neprerađeni šokovi. Glavobolja: teška glava. perfekcionizam. vodene boje i golemi arak bijelog pakpapira i sve raširite ispred sebe na pod. Što izražava? Prepoznajte same sebe u njemu. osjećaji bijega. škrtost. otpustiti staro i materiju. Pričekajte dok ne dobijete poticaj. a ako nam to i uspije. nešto si utuviti u glavu. ne otvarajući pritom oči. željeti glavom kroz zid. Kleknite pred to i na trenutak zatvorite oči. . Promotrite svoje djelo. Zatim pronađite bojice. Onda posegnite za kutijom s bojama i počnite slikati.Strah: ne moći (više) imati povjerenja. Crijevo: probavljati dojmove. zavaravati se. Prepustite se glazbi i slikajte što osjećate. prenaglašavanje intelekta. Pokušajte se uživjeti u sebe i na nekoliko minuta isključite razum. kritičnost. pastele. zablokirati se. Meditacija Uključite svoju omiljenu glazbu. Nakon nekoliko minuta otvorite oči. Probavne smetnje: nemogućnost prerade ili prihvaćanja dojmova. davati i poklanjati.

17 Anđeo za blagostanje i punoću »Dopuštam životu da me bogato nagradi.« Osnovna tema Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) u stanju smo vjerovati u blagostanje te ga mislima prizvati da uđe u naš život. taj bi nam novac doticao u mjeri u kojoj je to dobro za nas. Kada bismo zamolili za obilje i blagostanje. Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Alergije – mjehur – vrat – upale – poremećaj spavanja.SIMBOL Br. Samo svojim ograničavajućim mislima ne dopuštamo primiti svoj udio u tom blagostanju. Ostale teme Nemogućnost da si uopće i zamislimo blagostanje i obilje – novac smrdi ili čini nesretnim – zavidjeti drugima na njihovom blagostanju – strah od dugova – strah da ćemo financijski zakazati. Svemir ima dovoljno blagostanja za sve ljude. .

osobito kod novih izazova.. postupati s napetošću. obrambena reakcija. Ona je izobilje. Poremećaj spavanja: ne željeti izgubiti kontrolu. strah. prekomjerna reakcija na tjelesnoj razini. otpustiti nešto ili nekoga.). stotine tisuća cvjetova. Sjedate pod stablo jabuke koje upravo počinje cvasti. Mjehur: omogućiti olakšanje. opsesivne misli. neosviještena. Ona je rasipna. torti iz toga možete napraviti. Zamišljate kako se pupoljak za pupoljkom rastvara kao na ubrzanom filmu. višak energije. kontaktne alergije: »S time ne želim više imati posla!« (npr.Alergije: snažna.. kolača. osobito Duševna pozadina u proljeće. A onda tek plodovi! Zamislite koliko marmelada. stoji nam nešto u grlu. Meditacija Zamislite da je proljeće. Rastu li Vam zazubice? Smijete sudjelovati u tome: priroda sebi ne postavlja granice. pohlepa – ne moći se zasititi. tisuće. agresija ili zastoj energije. . Otvorilo se na stotine. krećete u šetnju. skinuti brigu s vrata. Vrat i problemi s vratom: korak u učenju: komunikacija. Izgleda kao da stablo za stablom preplavljuju cvjetovi. Upala: sukob koji je postao tvaran. neprepoznata agresivnost. frizura – boja kose. potisnuta vitalnost. ne htjeti progutati nešto. Još uvijek relativno toplo obučeni. izdržavati pritisak.

Ovaj nam anđeo pomaže pri tome. Ili kada je riječ o tome da se drugima treba pokazati put. sve dok sami ne postanu sposobni odgovorno uzeti svoj život u ruke. 18 Anđeo za osjećaj odgovornosti »Svjestan/svjesna sam svoje odgovornosti u ljubavi. kada je riječ o donošenju odluka koje imaju učinak na druge. Na primjer. Ostale teme Teškoće u odgoju – postavljati djeci granice – politika – preuzimati odgovornost umjesto drugih – potreba za kontrolom – potreba za kritiziranjem – ovisnosti.« Osnovna tema Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) u stanju smo naučiti kako da u životu steknemo autoritet i snagu.SIMBOL Br. Postoje situacije u kojima je nužno biti veoma snažan. Kao s djecom – često je potrebno pratiti ih dio puta i dokazivati autoritet. Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Ruke – zglobovi – leđa – područje ramena. . a da pritom ne vladamo drugim ljudima ili ih čak tlačimo.

držati nekoga Duševna pozadina na distanci. krutost. nekoga zagrliti. koji će sve sigurno dovesti do cilja. Bolovi u leđima: ne biti uza sebe samoga. Uvjerili ste ih ljubaznim autoritetom. natovariti si puno toga što nas se. kontakt s vanjskim svijetom. imati i prepoznavati granice. Zglobovi: izraz pokretljivosti. snaga. Uzane. ustrajavate na tome da se ide duljim ali sigurnijim putem. Oni žele ići kraćim. stjenovite staze bile bi istinski izazov i za iskusne planinare! Vi. pak. kruto ustrajati na nečemu.Ruke: simbol energije. zapravo. nositi nepodnošljivo sa sobom. . Meditacija Zamislite da ste učitelj i da pratite svoj razred na planinarenje. To je slučaj i sada: stojite s njima na mjestu gdje se putovi račvaju. no bitno opasnijim putem. Nježno ali odlučno određujete smjer kojim trebaju ići. Vaši štićenici su tinejdžeri i uvjereni su u ono što žele. No Vaše se predodžbe često posve razlikuju od njihovih. nesvjesna neiskrenost. Područje ramena: teret koji opterećuje postaje osjetan. osjećati se pod pritiskom. nedostatak uporišta. uopće ne tiče.

Ostale teme Strah od duhovnosti – traganje za kontaktom sa snažno ukorijenjenim ljudima – meditacija – razgovor s anđelima – čitanje duhovnih knjiga – oslanjanje na vlastitu intuiciju. Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Nedostatak energije/umor – mozak – sinusi – poteškoće s koncentracijom. Dosežemo najviše razine. ako se samo još više uzdignemo. . utemeljiteljica sustava Aura Soma. 19 Anđeo za duhovno buđenje »Što se više otvaram. zapravo smo promašili pravi smisao duhovnosti.« Osnovna tema Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) možemo se duhovno »kretati između neba i zemlje«. Važno je da svoja duhovna znanja i spoznaje primijenimo u praksi kako bismo mogli pomagati sebi i drugima. No. to bolje razumijem tajne i poruke Svemira. ne podižući se.SIMBOL Br. ako ne primjenjujemo svoja iskustva. jednom je to izrazila otprilike ovako: nemojte postati toliko nebeski da više ne možete naći svoje mjesto ovdje na zemlji. Vicky Wall. ostavši unatoč tomu čvrsto ukorijenjeni.

Zatim zatvorite oči i vizualizirajte svjetlost plamena između svojih obrva. kako bi čule ono poticajno. trošiti se u pogrešnim životnim Duševna pozadina područjima. Mozak: središte koordinacije i komunikacije.Nedostatak energije. Kada ga budete vidjeli posve jasno. do očiju. sve dok Vam srce ne bude potpuno blještalo od sjaja. Sinusi: »biti zaštopan«. kako bi hodale u ispravnom smjeru. ne zastranjivati i ne bježati u izvanjsko. Do ušiju. zagrlite svejednako i neprijatelja i prijatelja. Meditacija Sjednite pred svijeću i promatrajte plamen. teška glava. Kada osjetite da Vam je dosta. otvorite oči. kako bi ljubazno govorio. Pošaljite svjetlost i u svoje ruke. umor: živjeti mimo stvarnog života. nedostatak intuicije. dozvoliti drugima da nas energetski iscrpljuju. . arhiv znanja. kako bi se one usmjerile na dobro. jezgrovito sažeti. živjeti previše u intelektu. zablokirati se. »nekog/nečeg nam je pun nos«. previše argumentiranja. Pustite da sjaj sada prolazi kroz Vaše tijelo. Jeste li sada puni svjetlosti i ljubavi? Onda dopustite i drugima da sudjeluju u tome. dopustite da uđe u Vaše srce. prenaglašavanje intelekta. sve svoje misli. I u svoje noge. Osvijetlite čitavu svoju glavu. Do Vašeg jezika. Poteškoće s koncentracijom: ostati pri sebi. kako bi se uhvatile pravog posla. Pošaljite je u svijet. Pustite da tamo svijetli. zapostaviti intuiciju.

to ćemo više ljubavi zračiti. Mali znakovi pažnje u svakodnevici. ljubazniji ton u razgovoru. Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Grudi. Pritom se ne misli samo na ljubav na tjelesnoj razini. U svakodnevici se susrećemo upravo s onim sklopom otvorenih i skrivenih poruka. ženske – problemi s kožom – srčane smetnje – ruke – pluća. gesti i riječi koje mi odašiljemo. Sa što više ljubavi se odnosimo prema sebi samima.« Osnovna tema Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) u stanju smo se odmaknuti od interesnih zajednica i osmisliti svoje odnose s više ljubavi. sve to čini naš život vrijednim življenja. . to će više ljubavi imati ljudi i partneri koje ćemo privlačiti. Ostale teme »Ne zaslužujem boljeg partnera« – racionalne veze – strah od odbijanja – problem samopoštovanja – strah od bliskosti – održavanje braka/veze pod svaku cijenu. 20 Anđeo za ljubav i odnose »Puštam da ljubav uđe u moje odnose. nego na ophođenje sa svim ljudima i bićima.SIMBOL Br.

Ženske grudi: zapostavljanje/povreda vlastitog ženskog svijeta osjećaja; duboka,

Duševna pozadina

neprerađena briga; strah od ljubavi prema samome sebi i od življenja samoga sebe;
majčinstvo.
Problemi s kožom: ono što se dugo potiskivalo nadire iz podsvijesti; problemi s dodirom; ograničavanje prema van; »Ne diraj me!«.
Srčane smetnje: osjećaj zgrčenosti; vapaj za ljubavlju i pažnjom; oboljeti u središtu
(duše); povrijeđenost u središtu osjećaja.
Šake i dlanovi: snaga djelovanja; prihvaćanje; davanje; posjedovanje; otpuštanje; biti
odgovoran za vlastiti život; manipulirati drugima.
Pluća: kontakt prema izvanjskome; simbol komunikacije; slobodno disati; sposobnost
razmjene; biti otvoren.
Meditacija

Zamislite da sjedite u tramvaju. Još je rano ujutro, a Vi već osjećate
dnevnu užurbanost kojom odišu putnici. Nasuprot Vama sjedi jedna žena.
Izgleda mrzovoljno iza svojih naočala. Ne želi ni sa kime imati posla, kako
signalizira njezin odbojan pogled. Osmjehnete joj se. Ona izbjegava Vaš
osmijeh i gleda kroz prozor. No Vi se ne dajete smesti. U mislima joj šaljete
zraku ružičaste svjetlosti i obavijate je njome. To traje jednu do dvije
tramvajske postaje. Tada je led probijen. Ona Vas pogleda, a zatim –
prvo oklijevajući, a zatim sve jasnije – uzvraća osmijehom.

SIMBOL Br.

21

Anđeo za ustrajnost
i ispunjenje
»Vjerujem i uzdam se u uspješan ishod
moje situacije.«

Osnovna tema

Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) u mogućnosti smo postizati svoje ciljeve koje
smo si postavili. Pobijediti ne znači poraz nekoga ili ga baciti ničice. Pobijediti može
značiti da smo uspjeli ono što smo si zadali kao cilj. Može značiti da smo pobijedili i
nadvladali svoje neugodne osobine. Moguće smo godinama radili na nekom problemu i
unatoč brojnim neuspjesima konačno ostvarili svoj cilj.

Ostale teme

Pobjeda i poraz – odlučnost i ustrajnost – sumnja i nedostatak hrabrosti – pobjeda
svjetla nad tamom.

Tjelesne manifestacije

Duševna pozadina

Strah – noge – visoki krvni tlak – prehlada – kosti.

Strah: ne moći (više) imati povjerenja; trauma rođenja i neprerađeni šokovi; ne moći
odustati; osjećaji bijega.

Iscjeljujući anđeoski simboli

Noge: postojanost; stajati na svojim nogama; napredovati i ići dalje; pustiti da nas život

Duševna pozadina

nosi.
Visoki krvni tlak: biti pod stalnim pritiskom; stalna spremnost na obranu; nesavladani
konflikti autoriteta; potisnuta agresija; blokirana aktivnost.
Prehlada: komunikacija; imati pun nos; ne moći smisliti nekoga; ne željeti više gutati;
reći nekome da »nam se skine s vrata«; nešto nekoga ostavlja hladnim.
Kosti: postojanost i struktura; unutarnja čvrstina; ispunjavanje normi; ustrajati na
načelima u tolikoj mjeri da to već prelazi u tvrdoću i nepopustljivost.

Meditacija

Zamislite da stojite u podnožju brda i želite se uspeti. Na zemljovidu
je sve izgledalo jednostavno, ali sada, uživo, na licu mjesta, vidite kako se put
uspinje strmo i kako je stjenovit. Skoro Vas napušta hrabrost i sve se manje
radujete predstojećem planinarenju. Ali sada se više nećete okrenuti i vratiti
natrag. Počinjete ići svojim putem. Korak po korak idete dalje. Znoj Vam je na
čelu, disanje je teško. Sve je gušća magla, a put kao da nema kraja. Ali, idete
dalje. I Vaši napori su se isplatili. Na vrhu brda probija sunce.
Preplavljuje Vas osjećaj pobjede i ispunjenosti.

22 Anđeo za dosljednost i red »Svemir je red. . puno toga je lakše. Ako stvorimo osnovnu strukturu po kojoj osmišljavamo svoj život. U našem životu i u našim odnosima red bi trebao stajati poput stupa temeljca. Ostale teme Ukočenost – prisile – pretjerana pedantnost – nefleksibilnost – ovisnost o čišćenju – izgubiti pregled – nalaziti se u duševnoj džungli – ne znati razlikovati bitno od nebitnoga. Sklad nam omogućuje da živimo u redu koji sami stvorimo. a da pritom zadržimo protočnost. Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Koljena – kosti – kukovi – oči – visoki krvni tlak – bolovi u leđima. Pritom se ne misli na principijelnost i strogoću. One nas otvrdnjuju. čine nas neslobodnima i neživotnima.SIMBOL Br.« Osnovna tema Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) u mogućnosti smo unijeti red u svoj život.

nedostatak uporišta. a to su – temelji. poniznost. u planinama. Vaša će kuća izgledati drukčije. potisnuta agresija. ponos. Oči: ogledalo duše. zatvarati oči pred čime (potiskivati). Kukovi: učiniti prve korake. blokirana aktivnost. Visoki krvni tlak: biti pod stalnim pritiskom. Onda otvorite prozore. osjećati se pod pritiskom. ego.Koljena: ne željeti popustiti ni pod koju cijenu. strah od budućnosti. ispitati vlastiti djelokrug. nesvjesna neiskrenost. no jednu stvar svaka kuća mora imati. stalna spremnost na obranu. ne željeti vidjeti. Ako imate osnovnu koncepciju. ustrajati na načelima u tolikoj mjeri da to već prelazi u tvrdoću i nepopustljivost. ispunjavanje normi. uspon. samoporicanje. svoju kuću. nepopustljivost. Bolovi u leđima: ne biti uza sebe samoga. Kosti: postojanost i struktura. no u kojem ćete se moći slobodno kretati. pustite sunce unutra i neka vjetar puše kroz sobe. . sve drugo doći će samo po sebi. Svojim unutarnjim okom potražite mjesto koje će ispunjavati sve Vaše zahtjeve. Usmjerite svu svoju pozornost na dobre temelje. biti prisiljen Duševna pozadina kleknuti ničice. Meditacija Želite sagraditi kuću. Je li to livada? Dio šume? Ili je Vaše mjesto na platou. pretjerivanje. Izgradite svoju kuću u stilu koji Vam pričinja najviše veselja. napredak. nesavladani konflikti autoriteta. unutarnja čvrstina. uz more? Ovisno o položaju. I u svome životu trebate taj okvir koji će Vam omogućiti da zastanete.

« Osnovna tema Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) možemo uspjeti doći do uvida. Koliko se često događa da si nešto utuvimo u glavu i ne odstupamo od toga ni milimetar.SIMBOL Br. . Ponekad slijedimo iluzije. a ne se boriti – napravit odmak – obratiti pozornost na vanjske znakove. Ostale teme Ići prema unutra – iskoračiti iz granica – nadvladati ego – osjećati. a ne misliti – prihvaćati. bojimo se da ćemo izgubiti svoju osobnost ili. Uvid i povratak – to je ponekad jedini put koji nam pomaže da učinimo onaj odlučujući korak naprijed. pak. a ponekad i do nužnog povratka. postajemo strogi. Ovaj nam anđeo pomaže da svoju situaciju još jednom sagledamo odozgo. 23 Anđeo za spoznaju i prihvaćanje »Spoznajem da moj životni plan sadrži sve što je za mene važno i smisleno. Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Alergije – srce – pluća – područje grudi – problemi s kožom.

vapaj za ljubavlju i pažnjom. sužavati vlastitu ličnost. biti otvoren. Čak valja računati i na maglu. potiskivanje osjećaja. No onda ipak pobjeđuje razum i počinjete koračati sigurnim putem natrag.Alergije: snažna. oboljeti u središtu (duše). kontaktne alergije: »S time ne želim više imati posla!« (npr. potisnuta vitalnost. neosviještena. Danas planirate dužu rutu – očekuje Vas najviši vrh i želite ga osvojiti. . osobito Duševna pozadina u proljeće.. simbol komunikacije. »Ne diraj me!«.. sposobnost razmjene. Srčane smetnje: osjećaj zgrčenosti. U prvom trenutku još ste tvrdoglavi i idete dalje. Vaš Vas unutarnji glas upozorava na to.). povrijeđenost u središtu osjećaja. problemi s dodirom. slobodno disati. prekomjerna reakcija na tjelesnoj razini. Pluća: kontakt prema izvanjskome. neprepoznata agresivnost. Kada naiđete na prvu maglu. Problemi s kožom: ono što se dugo potiskivalo nadire iz podsvijesti. frizura – boja kose. U kolibi Vas dočekuju sa smiješkom i toplim čajem. No vlasnik kolibe Vas upozorava. Meditacija Zamislite da ste u planinskoj kolibi. Zlovoljno odmahujete na to upozorenje i odlazite. pritisak: imati premalo prostora. razmišljate ne biste li se ipak trebali vratiti. odakle često odlazite u šetnje. Kaže da će se vrijeme promijeniti. Područje grudi. ograničavanje prema van.

Ostale teme Teškoće s koncentracijom – poremećaj spavanja – strah od neuobičajenih mogućnosti rješavanja – strah od razbijanja tabua – biti odmetnik – prepoznati i realizirati vizije. Ako bismo samo malo odmaknuli od toga. promijenila bi se perspektiva i način razmišljanja te bi se pojavilo rješenje. Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Hipofiza – glavobolja – teškoće s koncentracijom – poremećaj spavanja. stigli bismo na drugi trag. 24 Anđeo za opsesivne misli i za rješenja »Otvaram se za božanska rješenja koja će mi pomoći oko mojih problema. Ovaj nam anđeo pomaže promijeniti trag misli i uvidjeti rješenja koja možda već čekaju na nas. Često smo zapleteni u obrasce razmišljanja koje smo – bez imalo preispitivanja – donijeli iz djetinjstva ili iz roditeljskog doma. Često se u mislima krećemo već uvriježenim kolosijekom koji nas ne vodi dalje. .« Osnovna tema Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) možemo naučiti izaći iz opsesivnih misli i pronaći rješenje.SIMBOL Br.

po unutarn- Duševna pozadina jem ritmu. Zatim se okrenite i otiđite svojim putem. Nema vagon-restorana niti konduktera. jezgrovito sažeti. zavaravati se. a tamo gdje biste željeli brzo proći stoji satima. Duboko udahnite. nešto si utuviti u glavu. Sve ste nezadovoljniji vožnjom tim vlakom – tamo gdje bi trebao zastati on vozi dalje. Meditacija Zamislite da sjedite u vlaku. Poremećaj spavanja: ne željeti izgubiti kontrolu. Zaletite se i skočite! Ispod Vas je debela mekana mahovina! Dočekuje Vas. Poteškoće s koncentracijom: ostati pri sebi. zablokirati se. željeti glavom kroz zid. oko«: uvid. Sada je najbolja prilika.. strah. opsesivne misli. . On vozi uvijek istom rutom. prenaglašavanje intelekta. ne zastranjivati i ne bježati u izvanjsko. a i krajobraz kojim prolazi već Vam je toliko poznat da Vam je čak i pomalo dosadan. višak energije. perfekcionizam. Glavobolja: teška glava..Hipofiza (pituitarna žlijezda)/»3. Neozlijeđeni ustajete i promatrate kako Vaš stari vlak odlazi u daljinu drndajući. Najradije biste iskočili. živjeti po unutarnjem satu. Učinite to.

« Osnovna tema Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) u stanju smo nastaviti kročiti svojim duhovnim putem. Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Kralježnica – bolovi u leđima – hipofiza – glavobolja. u svjetlost. Obuzima nas sumnja. Ovaj anđeo pomaže nam u situacijama u kojima sve dovodimo u pitanje. Ostale teme Živjeti svoj osobni životni plan – položiti duševne ispite – učiti iz problema – priznati svoju duhovnost – živjeti kao odmetnik. javljaju se teškoće. 25 Anđeo za duhovnu snagu i realizaciju »Uviđam svoju duhovnu stranu i podržavam je. Što više izvučemo svoju dušu i svoje razmišljanje iz materije. to više kušnji moramo proći. što više idemo »u svjetlost«. dalje se razvijati. .SIMBOL Br. Daje nam energiju i snagu volje kako bismo nastavili ići započetim putem. čak i ako pritom moramo svladavati teškoće.

zauzeti stav. Hipofiza (pituitarna žlijezda). još jedna krijesnica. oko«: uvid. po unutarnjem ritmu. dinamičnost.Kralježnica: središte brojnih emocija. . ali nitko Vam ne odgovara. Duševna pozadina Bolovi u leđima: ne biti uza sebe samoga. iskrenost. zablokirati se. nesvjesna neiskrenost.. Vaša iskra postaje tako velika da privlačite i druge krijesnice. osjećati se pod pritiskom. A i dalje se širi. perfekcionizam. prenaglašavanje intelekta. ples svjetlosti. Da. Glavobolja: teška glava. Započinjete svoj ples radosti. Naprotiv – sve životinje su Vam nepoznate. živjeti po unutarnjem satu. Meditacija Zamislite da ste krijesnica koja se izgubila u tamnoj šumi.. Letite prema njoj. zavaravati se. šuma izgleda poput mora svjetlosti. to je srodna duša. nešto si utuviti u glavu. Osjećate se silno izgubljeno.»3. baš kao i Vi. Uskoro. potporanj. Letite i svjetlucate.. a čak ni drveće oko Vas ne odgovara Vam. Eno! Iznenada vidite iskru. nedostatak uporišta. željeti glavom kroz zid.

Ponekad je potrebno “promijeniti kožu”. odumrlo. baš kao što to čine neke životinje. Sasuše se tjelesno i duševno. 26 Anđeo za obnovu i razvoj »Dopuštam bilo kakvu obnovu i mijenjam se tijekom svog života.« Osnovna tema Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) u stanju smo uspjeti u svojoj tjelesnoj i duhovnoj obnovi. Ovaj nam anđeo pomaže u situacijama u kojima se moraju aktivirati samoiscjeljujuće snage tijela. Ako ostavimo ono staro. Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Nervoza – mozak – nadraženost osjetila – zatvor. Ljudi koji iz godine u godinu žive u istoj kolotečini i ne mijenjaju se postaju tupi i sivi. onda imamo mjesta za nove stvari u svom životu. Ostale teme Stagnacija – rezignacija – flegmatičnost – nedostatak radosti – besciljnost – odsutnost – tapkanje na površini života. .SIMBOL Br. obnoviti se.

Uto Vam u susret dolazi jedan mladić. teška glava. nemogućnost otpuštanja. .Nervoza: živjeti u krajnjoj napetosti. »pa ćete opet biti kao novi«. opterećivati se neupotrebljivim stvarima. dopuštamo da nas nešto prevari. osjećati se isušeno iznutra. usporenost. Mozak: središte koordinacije i komunikacije. previše argumentiranja. Sada i Vi zračite. tako nov? Onda pobjeđuje Vaše iskonsko povjerenje – ostavljate svoju odjeću na obali. prenaglašavanje intelekta. Zatvor: ne željeti otpustiti duševna opterećenja. Umorni ste. čeka Vas novo ruho. prenadraženost osjetila. mokra mu kosa blista na suncu. prašnjavi. tako nag. nedostatak intuicije. ulazite u vodu. »Dolazim s Izvora mladosti«. kaže ljubazno i pokazuje Vam put. Pogledajte. kaže. oklijevate. a i odjeća Vam je već poderana. Uskačete u nj – tako je mekano. zavaravati se. Stigavši do izvora. Duševna pozadina preopterećenost. boriti se izvana. Meditacija Iza vas je duga šetnja. »Samo trebate sve ostaviti iza sebe«. arhiv znanja. Zrači svježinom. Stoji kao saliveno. pohlepa za materijalnim. podleći konzumerizmu. plivate kroz nju i prelazite na drugu obalu. Nadraženost osjetila: preopterećenost. Kakav bi to bio osjećaj.

To može biti u privatnom. financijskom ili tjelesnom području. 27 Anđeo za smrt i ponovno rađanje »Svaka smrt istodobno je i novi početak.« Osnovna tema Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) možemo uspjeti ostaviti staro i potrošeno u nama i u našem životu i ostaviti to iza sebe. Kada smo spremni otpustiti sve što nas opterećuje. Ostale teme Otpuštanje na svim razinama – donošenje odluka bez „zaštitne mreže” – izdržati krizu u vezi – iskustva poslije smrti – odricanje od materijalne sigurnosti – prerezati pupčanu vrpcu kojom smo vezani za roditelje. prolazimo kroz porođajni kanal i spremni smo za novi početak.SIMBOL Br. Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Mjehur – spolni organi – neplodnost – seksualnost. . Ovaj je anđeo uvijek na našoj strani. Onda kada je najmračnije možemo biti sigurni da je svjetlost već veoma blizu. Ponekad je potrebno pustiti da nešto u nama umre kako bismo izašli iz određene situacije obnovljeni i sretni. poslovnom.

u leptira. a za sobom ostavite ono što više ne trebate. nespremnost na primanje. zapravo. Meditacija Zatvorite oči i zamislite leptira. što. Vidite li njegova svilenkasta krila? Fine nijanse boja? Dlačice na njegovim ticalima kako drhte na vjetru? Još se ljuljuška amo-tamo. glumiti nešto pred sobom i drugima. Iz jajeta u gusjenicu. stres. postupati s Duševna pozadina napetošću. Neplodnost: nesvjesno odbijanje trudnoće. Uskoro će početi očaravati svojom lakoćom i ljepotom. Spolni organi: nadvladati polaritet. Pogledajte – Vaš leptir je odletio! Vidite li ga još? . držati druge na distanci. ne moći se osloboditi. pokloniti život. No sve to je i u Vama. otpustiti nešto ili nekoga. izdržavati pritisak. Naime. ući u jedinstvo. Seksualnost: ne prihvaćati svoje tijelo takvo kakvo je. strah od odgovornosti. Učinite poput leptira – dopustite da se preobrazite. preopterećenost poslom. upravo se svježe iščahurio. Dobro ga promotrite.Mjehur: omogućiti olakšanje. u ličinku. dopušta vjetru da mu osuši krila. Jednostavno to dopustite. više ne pripada Vama.

Ostale teme Prihvaćanje situacija iz kojih učimo – bolje ophođenje s našim vremenom – naučiti čekati.SIMBOL Br. jedna ishitrena odluka često mogu uništiti sve što smo planirali i izgradili. . 28 Anđeo za strpljivost i bezvremenost »Sve prihvaćam sa strpljivošću. Jedan nepromišljeni korak. a neki se problemi rješavaju sami od sebe. Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Bedra – kukovi – šake i dlanovi – nervoza. pri kojoj nam pomaže ovaj anđeo. onda se mučimo. Ako trenutak nije povoljan. a ipak ne napredujemo. Ako je pravi trenutak. Važno je pri donošenju odluka uzeti u obzir i vremensku kvalitetu. Strpljivost i prihvaćanje »razdoblja čekanja« tijekom kojih ne smijemo intervenirati u postojeće probleme ili situacije zadaća je učenja. onda sve ide lakše od ruke.« Osnovna tema Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) možemo uspjeti smoći strpljivost koju život katkad traži od nas.

ne pomicati se dalje. oholost. voda. posve zatvoreni pupoljak. ne željeti uložiti energiju u promjene. Nervoza: živjeti u krajnjoj napetosti. nemogućnost otpuštanja. Prihvatite sebe takve kakvi jeste. Uzmite sve to. biti odgovoran za vlastiti život. Sjetite se: Put je cilj! . prihvaćanje. Meditacija Zamislite da ste ruža koja upravo cvate. Naprotiv. radujte se – uskoro ćete se razviti u predivan cvijet. ako je tlo oskudno. seksualnost. napredak. uspon. a možda čak i gnojivo. prenadraženost osjetila. Šake i dlanovi: snaga djelovanja. budite velikodušni. davanje. Potrebno Vam je sunce. boriti se izvana. preopterećenost. manipulirati drugima.Duševna pozadina Bedra: sprječavanje napretka. pretjerivanje. Ne budite žalosni ako ste tek malen. ispitati vlastiti djelokrug. posjedovanje. Ispružite se prema suncu i priuštite si sve vrijeme koje je potrebno dok ne zasjate u svoj svojoj ljepoti. otpuštanje. Kukovi: učiniti prve korake. A zatim – budite strpljivi.

Ponekad je možda potrebno naučiti da sve u životu ima svoju vrijednost. uskoro nastaje manjak energije koji se može pokazati – tjelesno. koja se nadoknađuje odgovarajućom protuvrijednošću. a da si ništa ne priuštimo. Ovaj nam anđeo pomaže zadržati pregled i živjeti u jasnoći. ne dobivajući ništa za uzvrat. No isto tako ne bi nam trebao niti curiti kroz prste. duševno ili materijalno.SIMBOL Br. Ostale teme Dobrodušnost – gubljenje vrijednih stvari ili novca – škrtost – tvrdokornost – prekomjerno rasipanje novca – blokiranje protočnosti života. 29 Anđeo za materijalna pitanja »Zaslužujem posjedovati materijalno blagostanje. .« Osnovna tema Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) možemo uspjeti poboljšati svoj način ophođenja s financijama. Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Kosti – zubi – koljena – zglobovi. Novac ne bi trebao ostati u našim rukama. Ako uvijek samo dajemo.

unutarnja čvrstina. Imajte povjerenja. Provjeravate koliko košta. Zubi: sredstvo probijanja. agresija. Jedna slika ljepša od druge. ustrajati na Duševna pozadina načelima u tolikoj mjeri da to već prelazi u tvrdoću i nepopustljivost. Istinski osjetite. Već se želite razočarano okrenuti.. biti prisiljen kleknuti ničice. Meditacija Zamislite da ste na izložbi. U svojoj viziji dajte novac za nju. Osnažite se energijom slike. nepovjerenje. ego.Kosti: postojanost i struktura. pokazati zube. dotakla je Vaše srce. poniznost. osobito raskošna bojama. Ali stanite – uživite se potpuno u ovu situaciju i osjetite. nepopustljivost.. novac potreban za tu sliku ponovno će priteći u Vaš život. Zglobovi: izraz pokretljivosti. Ako se uistinu angažirate oko toga. S druge strane je slika sa svojom energijom koja je jako dobra za Vas. Koljena: ne željeti popustiti ni pod koju cijenu. ponos. imati i prepoznavati granice. Osjećate li to već? . ispunjavanje normi. S jedne strane je ograničenje. preskupa Vam je. kruto ustrajati na nečemu. krutost. Ali jedna. imati dobar ugriz. samoporicanje.

SIMBOL Br. koje su nekonvencionalne. . I biti uz partnera kojeg drugi kritiziraju ili dovode u pitanje iziskuje hrabrost. Ponekad je potrebno donijeti odluke koje odstupaju od uobičajenih društvenih normi. Strpljivost i ustrajnost često idu rame uz rame. Onda smo na kušnji da se vidi hoćemo li ustrajati uz tog partnera ili ne. a naučiti strpljivost i ustrajnost jedna je od najtežih zadaća koje nam zadaje život. Ostale teme Izdržljivost – dosljednost – ne popustiti unatoč teškoćama – stajati iza svoje vlastite istine – samodisciplina – nadvladavanje strahova. 30 Anđeo za hrabrost i ustrajnost »Hrabro i sa svim posljedicama prihvaćam izazove svog života. Hrabrost je potrebna i da bi se donijele odluke kod kojih nije predvidiv ishod situacije.« Osnovna tema Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) možemo izdržati situacije u kojima su potrebni hrabrost i ustrajnost. Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Stres – strah – pluća – stopala.

On ima odgovor na sva Vaša pitanja.Stres: prekomjerna taština. Strah: ne moći (više) imati povjerenja. Vaša je hrabrost nagrađena. u životu stojimo čvrsto na zemlji. nekome željeti nešto dokazati. vruće je i sparno. Sama džungla zakrčuje Vam put. Pluća: kontakt prema izvanjskome. osjećaj bijega. Stopala: postojanost. Strah je sve veći. ali idete dalje. Susret s njime toliko Vas privlači da radite sve kako biste došli do njega. trauma rođenja i neprerađeni šokovi. Meditacija Dospjela je do Vas slika jednog mudrog čovjeka. čujete zvukove koji su Vam nelagodni. I tako ste sami na putu i nije Vam nimalo lako. Sa svakim sljedećim korakom raste vaše samopouzdanje. ukorijenjenost. zlorabiti unutarnju pokretačku snagu. sposobnost razmjene. Nažalost on živi usred džungle. Oblijeću Vas rojevi kukaca. biti otvoren. samostalno zastupati svoja vlastita gledišta. Vaši su Vas prijatelji i obitelj proglasili ludima kada ste im pričali o putovanju koje namjeravate poduzeti. . ne moći se odvojiti. simbol komunikacije. Stižete na cilj prije nego što ste očekivali. Mudri Vam čovjek pruža ruku. juriti najvećom mogućom Duševna pozadina brzinom. slobodno disati.

SIMBOL Br. no pritom zadržavam svoje granice. Ostale teme Pretjerana požrtvovnost – nemogućnost primanja pomoći – nemogućnost pokazivanja vlastite slabosti – naučiti postavljati granice – naučiti reći »ne«. zato je važno zaštititi se od toga. Nije uvijek jednostavno smoći energije. pomaganja i dopuštanja da nas iskorištavaju.« Osnovna tema Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) možemo pomagati drugima. snage i strpljivosti za druge. . Neki ljudi doslovno sišu energiju. Ovaj nam anđeo pomaže da nađemo zlatnu sredinu između bliskosti i distance. Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Krvožilni sustav – srce – depresija – nedostatak energije/umor. 31 Anđeo za suosjećanje »Spreman sam pomoći drugima. stavivši svoj život u službu svojih bližnjih. Štiti nas od kradljivaca energije i otvara nas za situacije u kojima drugi ljudi hitno trebaju našu pomoć i našu senzibilnost.

vapaj za ljubavlju i pažnjom. A štogod učinite. kao da to – za Vašeg prijatelja – nije ono pravo. opskrbljivanje sebe i drugih. umor: živjeti mimo stvarnog života. dozvoliti drugima da nas energetski iscrpljuju. Duševna pozadina komunikacija. No. Sada ste energetski zaštićeni i možete pomagati. često usmjerena na samog sebe. trošiti se u pogrešnim životnim područjima. Sjedi nasuprot Vama i priča Vam o svojim problemima. bijeg od stresa. Brzo se obavijte snopom zlatne svjetlosti i otvorite krunsku čakru. Slušate ga.Krvožilni sustav: energetska protočnost. Depresija: potisnuta agresija. Meditacija Zamislite da Vam je došao prijatelj. . Osjetite kako je dobar osjećaj. podupirete ga. posvetili ste mu se. što god Vi kažete. Udahnite. Srčane smetnje: osjećaj zgrčenosti. povrijeđenost u središtu osjećaja. Osjećate kako Vam je sve lošije. Nedostatak energije. oboljeti u središtu (duše). Njegovi Vam problemi oduzimaju snagu i energiju. nailazi na zid. potisnuta tuga. životna snaga. a da Vas to ne iscrpi.

Ovaj nas anđeo oslobađa od lažnih vrijednosti.« Osnovna tema Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) možemo uspjeti izaći iz kaveza strahova i emocija koji smo sami načinili. Iskupljuje nas od pogrešnih misaonih struktura i očekivanja. 32 Anđeo za oslobađanje od ovisnosti »Slobodan sam od starih obrazaca. Otklanja i ovisnosti. . kao i od društvenih vrijednosnih sudova i normi. Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Problemi s kožom – srčane teškoće – pluća – kukovi. starih obrazaca i nadvladanih moralnih prosudbi. osjećamo i doživljavamo sebe. Ostale teme Ograničenja – ograničen radijus kretanja – ne usuditi se što učiniti – ovisnost i ovisničko ponašanje – emocionalne ovisnosti – kidanje spona koji nas vežu iznutra (po metodi kidanja veza Phyllis Krystal). ovisnosti i vrijednosti. bilo da je riječ o opsesijama ili o ovisnostima o drugim ljudima. Tek kad smo slobodni iznutra.SIMBOL Br.

Uto kroz procjep u zidu prodire sunčeva zraka i uspijeva joj pobuditi Vašu znatiželju. vapaj za ljubavlju i pažnjom. ograničavanje prema van. a život vani prikazuje Vam se u šarenim bojama. Srčane smetnje: osjećaj zgrčenosti. »Ne diraj me!«. problemi s dod- Duševna pozadina irom. uspon. Teško dišete. Zatim duboko udišete i dižete svoju tamnicu u zrak. slobodno disati. Vaša čežnja za tim svijetom sve je jača. ispitati vlastiti djelokrug. Slobodni ste i osjećate se kao ponovno rođeni. pretjerivanje.Problemi s kožom: ono što se dugo potiskivalo nadire iz podsvijesti. biti otvoren. Kukovi: učiniti prve korake. komunikacija. Potpuno usredotočeni uzimate novu energiju oko Vas. Meditacija Zamislite da sjedite zatočeni u tornju. Pluća: kontakt prema izvanjskome. Tamo je svijetlo. sunce sja. Odlazite do pukotine i kroz nju ugledate posve novi svijet. Oni Vas guše. oboljeti u središtu (duše). povrijeđenost u središtu osjećaja. zrak je ljepljiv i vlažan. . sposobnost razmjene. napredak. Zidovi oko Vas su Vaši strahovi i Vaša negativna očekivanja.

Ostale teme Pjevanje – gluma – tekstovi – kazalište – pisanje poezije/pisama/dnevnika – neverbalni kontakt. Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Vrat – štitnjača – glasnice – upala. Ovaj nam anđeo može puno pomoći da svoje misli kreativno i izražajno pretočimo u riječi te da priopćimo emocije koje će svi dobro razumjeti. Time sami sebi postavljamo granice.SIMBOL Br. Jasno osjećamo svoje osjećaje. . 33 Anđeo za stvaralačku riječ »Učim izražavati svoje osjećaje. Često radije ništa ne govorimo i šutimo jer mislimo da se ne znamo izraziti tako spretno kao naš sugovornik. ali nedostaju nam prave riječi kako bismo to izgovorili.« Osnovna tema Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) možemo raditi na tome da prevladamo svoje jezične barijere i da izgovorimo ono što nam leži na srcu.

ne htjeti progutati nešto. nedostatak slatkoće u životu. verbalna razmjena. stupiti u kontakt. pođite za svojim dahom u područje svoga vrata i grla. izopćiti samog sebe. osobito kod novih izazova. pohlepa – ne moći se zasititi. Sada u mislima otvorite ta vratašca i pustite neka izađe sve što želite reći: svoje zamisli. – smanjeni rad: izolirati se od vanjskog svijeta. Meditacija Lezite. obrambena reakcija. opuštenije? Inače. svoju kritiku. stoji nam nešto u Duševna pozadina grlu. odsada te riječi možete zaista i izgovoriti! . svoje prijedloge za poboljšanje. svoje želje. Osjećate li napetost. tamo u mislima naslikajte vratašca koja vode u Vaš vrat. vrata ostaju otvorena. povlačenje. Ona su tirkizne boje. možda čak i ljubavnu izjavu. Glasnice: znak za emocionalni samoizražaj. Kako ste sada? Osjećate li se slobodnije. bolje. Štitnjača – pojačani rad: sukob s autoritetom i ovisnost. agresija ili zastoj energije.Vrat i problemi s vratom: komunikacija. Upala: sukob koji je postao tvaran. knedlu u grlu? Tamo gdje je grč najveći. opustite se. potisnuti strah od smrti. skinuti brigu s vrata. glad za životom. preforsirati se.

a što neispravno. previše smo pod utjecajem intelekta. to više otvaramo kanal prema gore. Često osjećamo što je ispravno. ali i drugima u brojnim životnim situacijama. 34 Anđeo za staro znanje »Dovoljno sam hrabar da se oslonim na svoju unutarnju mudrost. isto tako često taj osjećaj potisnemo. to se više približavamo znanju koje čuči u svakome od nas. No. Javljaju se sumnje. Ostale teme Strah od parapsiholoških fenomena – biti medij – vidovitost – simbolika snova – kanalizirati – potpuno se osloniti na svoj unutarnji glas.« Osnovna tema Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) možemo doprijeti do svog unutarnjeg znanja. Što više dopuštamo svijesti da se širi. ako ga zamolimo da nas vodi. sve ćemo se više približavati istini i prosvjetljenju koji će dalje pomagati nama.SIMBOL Br. . Ako pojačamo kontakt s ovim anđelom. Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Glavobolja – hipofiza – nadraženost osjetila.

Glavobolja: teška glava. U kontaktu ste sa svojim anđelom Sunca. živjeti po unutarnjem satu. (Ako je moguće. podleći konzumerizmu. Meditacija Opušteno sjednite na stolicu. Noge su Vam čvrsto na podu. zavaravati se. po unutarnjem (životnom) ritmu. željeti glavom kroz zid. oko«: uvid. izujte cipele. tik do ispod vrha lubanje. Stopalima osjećate tlo pod sobom. osjetite kako Vas ono osvjetljuje i prosvjetljava iznutra. prenaglašavanje intelekta. . Sada zamislite kako se Vaša lubanja otvara i spaja sa sjajnom svjetlošću iznad Vas. perfekcionizam. Hipofiza (pituitarna žlijezda)/»3. zavaravati se. Osjetite kako svjetlost i sjaj zvijezda teku kroz čitavo Vaše tijelo. dopuštamo da nas nešto prevari.) U mislima prijeđite s nogu čitavim tijelom do glave. Nadraženost osjetila: preopterećenost. nešto si utuviti u Duševna pozadina glavu. zablokirati se.

Ili sumnjamo u svoju vrijednost i bojimo se da možda nismo niti zaslužili uspjeh. 35 Anđeo za pokretačku snagu i uspjeh »Vjerujem u sebe i u svoj uspjeh.SIMBOL Br. . Često smo upravo mi ti koji sprječavamo svoj vlastiti uspjeh jer ne vjerujemo u njega. Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Kosti – stres – osteoporoza – visok krvni tlak. Ovaj nam anđeo može pomoći da omogućimo da zamisli i projekti. Ostale teme Pionirski rad – ostvarivanje zamisli – financijski uspjeh – prekoračivanje vlastitih ograničenja – vjera u nedostižno – činiti nekonvencionalne korake – podariti snagu svojim snovima.« Osnovna tema Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) možemo naučiti vjerovati u uspjeh i dopuštati ga. Ponekad uspjeh nije pitanje sposobnosti. a zatim i u realnosti. nego dopuštanja. naš svakodnevni rad ili uspjeh u iscjeljivanju prvo postanu stvarni u mislima.

ustrajati na Duševna pozadina načelima u tolikoj mjeri da to već prelazi u tvrdoću i nepopustljivost. Prije svega saznajete o situacijama koje su naizgled stajale na putu uspjehu. Čujete njihove priče. Ta osoba ste Vi. ispunjavanje normi. Tako. Dobro slušajte i smješkajte se. banka joj je dala željeni kredit. juriti najvećom mogućom brzinom. nekome željeti nešto dokazati.Kosti: postojanost i struktura. nositi sa sobom previše tereta. unutarnja čvrstina. Visoki krvni tlak: biti pod stalnim pritiskom. priče o njihovoj karijeri. . stalna spremnost na obranu. primjerice. Opčinjeno slušate te priče i film završava. Njeno je ime dospjelo u medije. Nakon toga se više nije bojao nikakvih vremenskih uvjeta. Meditacija Zamislite da idete u kino i gledate film o uspješnim ljudima. Jedna dizajnerica govori o najvećem fijasku u svojoj karijeri – o jednoj haljini koja se na modnoj pisti raspala u komadiće. stari životni obrasci. Osteoporoza: nedostatak stabilnosti. Stres: prekomjerna taština. No. zlorabiti unutarnju pokretačku snagu. blokirana aktivnost. nesavladani konflikti autoriteta. svi su mislili da je to bila isplanirana šala. Samo će još jedna osoba ispričati svoju priču. potisnuta agresija. biti premalo učvršćen. čovjek koji je uspješno oplovio svijet priča o najgoroj oluji u njegovom životu i kako ju je preživio.

Tek kad sve otpustimo može nastupiti ono što je bila naša najveća želja. u mnogim slučajevima blokiramo energije koje tek mogu omogućiti ispunjenje neke želje ili vizije.« Osnovna tema Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) u stanju smo otpustiti ono što nas opterećuje. ispunjen život. 36 Anđeo za otpuštanje »Jedina je sigurnost u otpuštanju. Ostale teme Grčevito se držati čega – sjediti na svojoj ušteđevini – trebati velike financijske sigurnosne presvlake – problemi s težinom – prekomjerno štićenje djece – skupljanje i gomilanje.SIMBOL Br. Kada vrtimo uvijek iste misli. Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Šake i dlanovi – srce – mjehur – seksualnost – zatvor . Često je potrebno sve ostaviti i započeti nov. Često su upravo najveće želje ono što trebamo otpustiti kako bi se one mogle ostvariti. Ovaj nam anđeo može pomoći i ako smo previše plašljivi u materijalnim pitanjima.

zajedno s Vašom željom! Gledajte za balonom kako se postupno smanjuje. glumiti nešto pred sobom i drugima. Bilo da je riječ o jedrenju oko svijeta. Tek nakon što otpustimo tu želju. davanje. no uskoro i ona nestaje u nebeskom prostranstvu. manipulirati drugima. Gledajte kako balon uzlijeće. prihvaćanje. usporenost.. Jer. energija je vezana. pohlepa za materijalnim. vapaj za ljubavlju i pažnjom. biti Duševna pozadina odgovoran za vlastiti život. otpustiti nešto ili nekoga. držati druge na distanci. otpuštanje. Čestitam – konačno ste otpustili! . Srčane smetnje: osjećaj zgrčenosti. opterećivati se neupotrebljivim stvarima. A sada prijeđimo na Vas: prisjetite se koja je Vaša najveća želja i zatvorite oči. postupati s napetošću. a poneki čitav život u sebi nose neke vrlo osobite želje.Šake i dlanovi: snaga djelovanja. Sada je tek točkica. ako u mislima neprekidno kružimo oko nečega. posjedovanje. Meditacija Svaki čovjek ima čežnje.. moguće ju je ostvariti. željenom djetetu ili kući iz snova. oboljeti u središtu (duše). Zapakirajte svoju želju u jednu kutiju i vežite kutiju za balon ispunjen toplim zrakom. Zatvor: ne željeti otpustiti duševna opterećenja. povrijeđenost u središtu osjećaja. Seksualnost: ne prihvaćati svoje tijelo takvo kakvo je. ne moći se osloboditi. izdržavati pritisak. Mjehur: omogućiti olakšanje. osjećati se isušeno iznutra.

« Osnovna tema Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) možemo naučiti voljeti sve što nam život sprema. . nestaju teškoće koje smo s njima imali. nego i svoje kamene spoticanja i teškoće.SIMBOL Br. Zavolimo ih unatoč tome. Volimo i prihvaćamo sve ljude takve kakvi jesu. 37 Anđeo za ljubav prema svemu »Razvijam se od bezuvjetne ljubavi u ljubav prema svemu što jest. Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Srce – bubrezi – strah – koljena. Uvijek iznova suočeni smo s ljudima i situacijama koje nam otežavaju život. jer su one tek projekcije naših vlastitih grešaka i slabosti. Ostale teme Zaštita životinja i biljaka – integracija slabih ljudi i ljudi s invaliditetom – odustati od potrebe za kritiziranjem – suditi i vrednovati druge – neprekidno imati potrebu uspoređivati se s drugima – projekcija. Mi nismo ti koji bismo trebali suditi o drugima. mjeriti i vagati. Prestajemo suditi. Ne samo ugodno i pozitivno. U trenutku kada ih prihvatimo.

. samoporicanje. Svojim zrakama dodirujete i opčinjavate svako živo biće. preobražavajući svaku energiju na Zemlji.Srčane smetnje: osjećaj zgrčenosti. Koljena: ne željeti popustiti ni pod koju cijenu. Bubrezi: partnerstvo. trauma rođenja i neprerađeni šokovi. I drugi postaju predivna. Zamislite da Vaša ljubav zahvaća sve. Sve dok ta ljubav ne ispuni čitav Svemir. ego. nalaženje unutarnje ravnoteže i sklada. povrijeđenost u središtu osjećaja. poniznost. osjećaji bijega. Zračite svjetlošću i ljubavlju. ponos. Meditacija Zamislite da ste predivno. nego osvjetljavate sve što se zatekne u Vašoj blizini. biti prisiljen kleknuti ničice. oboljeti u središtu Duševna pozadina (duše). sjajna zvjezdana bića. nepopustljivost. Strah: ne moći (više) imati povjerenja. Ne prosuđujete što je dobro. ne moći se odvojiti. a što loše. Zamislite da ste izvan bilo kakve kritike ili suda. vapaj za ljubavlju i pažnjom. sjajno zvjezdano biće. prelazeći na druge. Svi sad razgrćete pokrov ljubavi prema svemu preko čitavog čovječanstva i planeta Zemlje. naučiti otpustiti. »nešto mi ide na bubrege«.

Ostale teme Ovisnosti – podčinjavanje – pogreške i zablude koje se uvijek iznova vraćaju – ne učimo iz situacija – držimo se veza koje su pukle. Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Detoksikacija i čišćenje – srce – seksualnost – strah. S mnogim nas – često bliskim – ljudima veže vrlo teška karma. 38 Anđeo za karmičko iskupljenje »Slobodan sam iskupiti se od karmičkih opterećenja.SIMBOL Br. koju nismo uvijek u stanju riješiti sami.« Osnovna tema Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) možemo uspjeti razriješiti opterećujuće karmičke veze i zaplete. Ako ih zamolimo. Ovaj nam anđeo pomaže i podržava nas u tome da iskupimo karmu i da se oslobodimo okova bivših života. oni će nam pomoći da iskupimo svoju karmu u ovom životu. I mi trebamo surađivati na iskupljenju od karme u okviru svojih mogućnosti. Za sve što ih nadmašuje potrebna je pomoć i podrška naših anđela. .

Ne možete se osloboditi jer su Vam ruke vezane. Jer. držati druge na distanci. bijeg. jasnoća i Duševna pozadina novi početak. Približava se sve više i toliko je svijetla da morate zatvoriti oči. zraka svjetlosti otpustila je Vaše okove. očistiti se iznutra. Meditacija Zamislite da ste zarobljeni u mreži načinjenoj od niti. Srčane smetnje: osjećaj zgrčenosti. vapaj za ljubavlju i pažnjom. Strah: ne moći (više) imati povjerenja. Ne možete se čak ni kretati. izlaze izvan vremena i života. povrijeđenost u središtu osjećaja. ne moći se odvojiti. Seksualni problemi: ne prihvaćati svoje tijelo takvo kakvo je. Iznenada se iznad Vas javlja sjajna zraka svjetlosti. osjećate da se nešto pokrenulo. ne moći se osloboditi. No.Detoksikacija i čišćenje: odbaciti staro. drugi. potrošeno. Napokon ste slobodni! Zahvalite zraci! . teret. dati si novu šansu. glumiti nešto pred sobom i drugima. Kao laserskom zrakom presijeca uzicu za uzicom. trauma rođenja i neprerađeni šokovi. Neki od tih lančanih spojeva sežu do drugih ljudi. pak. Vi ste se pokrenuli. uzica i konopa. oboljeti u središtu (duše).

tako da se zamršeni čvor dade odmrsiti. I kada je riječ o karmičkim vezama i zapletima. Milost je dar koji ne možemo sami načiniti ili zaraditi. Ostale teme Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Pomoć u teškim situacijama u životu i u opasnim situacijama – otpuštanje – dar božji.« Osnovna tema Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) možemo se otvoriti da dospijemo u milost. jedino nam milost može pomoći da krenemo dalje. anđeo za milost pomaže nam idemo dalje. u kojima se sve čini beznadno i ustaljeno. . Katkada je milost steći određenu spoznaju ili iskusiti dalekosežnu promjenu. U situacijama u kojima sve stane. Milost je izvan našeg htijenja i naše vlastite volje.SIMBOL Br. Probavne smetnje – glavobolja – želudac – neplodnost. 39 Anđeo za milost »U svom životu uživam milost.

Glavobolja: teška glava. prenaglašavanje intelekta. a ako nam to i Duševna pozadina uspije. vidite kako pacijenti pate. Gledate njegovo bezizražajno lice.Probavne smetnje: nemogućnost prerade ili prihvaćanja dojmova. . osjećati se kao zadnji jadnik. preopterećenost poslom. Meditacija Zamislite da ste u posjeti u bolnici. perfekcionizam. Nakon nekoliko dana ponovno ga susrećete. Čudo u koje se nitko nije usuđivao vjerovati ipak se dogodilo. zablokirati se. stres. oni teško sjedaju na želudac. Predstoji mu teška operacija. željeti glavom kroz zid. gutanje ljutnje. problemi u obitelji. strah od odgovornosti. Želudac: spremnost za primanje osjećaja i dojmova. Jednome je osobito teško. nespremnost na primanje. nešto si utuviti u glavu. zavaravati se. Njegovi izgledi da će operacija proći dobro veoma su mali. Neplodnost: nesvjesno odbijanje trudnoće. Nitko mu ne može zaista pomoći. Zrak je ljepljiv i vruć.

40 Anđeo za Božansku snagu »Uz tvoju pomoć dobit ću Božansku snagu.SIMBOL Br.« Osnovna tema Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) možemo. meditirajmo uz njegov simbol i bit će nam opet bolje. odnosno da je ugradimo u svoj život. Povežimo se s anđelom za Božansku snagu. iscrpljeno i prazno. Ova je snaga poput beskrajno velike i snažne elektrane čija nam energija stoji na raspolaganju u svakom trenutku. Ovaj nam anđeo pomaže da uđemo još dublje u ovaj energetski potencijal. Ostale teme Nedostatak energije – kontakt s osobama koje »usisavaju energiju« – sindrom izgaranja – gubitak energije nakon operacija – stanja potpune duševne i /ili fizičke iscrpljenosti. uz pomoć Božanske snage. dozvoliti da postanemo ojačani i prožeti. Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Kosti – kralježnica – živčani sustav – krvožilni sustav. . Katkad postoje situacije u kojima se osjećamo izmoreno.

Iscrpljeni. ispunjavanje normi. Uprežete vola u svoj plug i osjećate razliku.Kosti: postojanost i struktura. Zahvaljujete volu od sveg srca i radujete se žetvi. opskrbljivati sebe i druge. . uzimate si stanku i zaspite u hladovini. Skoro će podne. dinamičnost. upravljanje. Meditacija Zamislite da morate obraditi polje. Puno prije sumraka zemlja je preorana. iskrenost. ali još niste obradili ni četvrtinu svoje oranice. Oči su mu tamnosmeđe i nježno Vas pozivaju da prihvatite njegovu pomoć. Krzno mu zlatno svijetli kao da je od čistog sunčevog svjetla. Dugo nije pala kiša. reguliranje. Kada se probudite. Oranica je prepuna kamenja. Golim rukama kopate zemlju. a zemlja veoma tvrda. središnji: posredovanje. imati »kičmu«. osjećaji. komunikacija. pred Vama stoji vol. unutarnja čvrstina. zauzeti stav. Krvne žile. a sjeme posijano. krvotok: energetski protok. kontroliranje. Živčani sustav. životna snaga. komunikacija. ustrajati na Duševna pozadina načelima u tolikoj mjeri da to već prelazi u tvrdoću i nepopustljivost. Kralježnica: središte brojnih emocija.

Ovaj nam anđeo pomaže da dopremo do tog velikog potencijala. 41 Anđeo za Božansku mudrost »Uz tvoju pomoć doprijet ću do svoje unutarnje Božanske mudrosti. Sve više osjećamo da nam iznenada na um padaju moguća rješenja do kojih prije ne bismo došli ni u snu ili da odjednom uočavamo povoljne situacije koje se kasnije pokažu kao prave. Kada smo priključeni na Božansku mudrost.SIMBOL Br. a neki manje svjesni. Ostale teme Intuicija umjesto intelekta – vidovitost – povjerenje u osjećaje – povjerenje u vlastiti unutarnji glas – integracija znanja iz ranijih inkarnacija – slušati unutrašnjeg učitelja. Svi mi. puno toga u životu opet je lakše. svatko ponaosob. Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Hipofiza – nervoza – strah – glavobolja. da vjerujemo u njega i da ga bolje iskoristimo.« Osnovna tema Pomoću ovog anđela (anđeoskog simbola) možemo pronaći pristup do svoje unutarnje Božanske mudrosti. Neki su toga više. . On nas podržava da osvijestimo taj dar u nama. u sebi nosimo Božansku mudrost.

Koračajte dalje sve dok ne dođete do natpisa koji odgovara na Vaše pitanje. nemogućnost otpuštanja. trauma rođenja i neprerađeni šokovi. svjetlost. Nervoza. To je dugačak hodnik ispunjen svjetlošću. a nitko Vam ne zna pomoći? Krenite hodnikom Božanske mudrosti. sloboda i još mnogo toga. Sa zidova teče izvorska voda i osvježava Vas. željeti glavom kroz zid. po unutarn- Duševna pozadina jem (životnom) ritmu. zablokirati se. živjeti po unutarnjem satu. biljke s cvjetovima prekrasnog mirisa raduju Vaša osjetila.Hipofiza (pituitarna žlijezda)/»3. ljubav. nešto si utuviti u glavu. Već vidite puno jasnije nego prije. prenadraženost osjetila. boriti se izvana. oko«: uvid. mir. Glavobolja: teška glava. Otvorite vrata i uđite u prostoriju. zavaravati se. preopterećenost. Meditacija Tražite li savjet. Uto primjećujete da hodnik ima puno vrata s raznim natpisima: milost. osjećaji bijega. . Strah: ne moći (više) imati povjerenja. perfekcionizam. prenaglašavanje intelekta. slom živaca: živjeti u krajnjoj napetosti. ne moći se odvojiti. Drago kamenje resi taj put.

Podržava naše povjerenje u život. Kroz njega osjećamo opuštenost u svim životnim situacijama. Arhanđeo Mihael unosi svjetlo u mračne situacije koje nas čine nesigurnima.SIMBOL Br. Plava boja je boja mira. u kojima trebamo zaštitu i pomoć. Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Grlo – vrat i problemi s vratom – koža – hipofiza. Odmaknut će od nas situacije. plave zrake. ljude ili emocije koje nas opterećuju ako ga zamolimo za to. ostati mirni i opušteni te biti sigurni u njegovom prisustvu. . plaše ili opterećuju. u naš životni plan. spokoja. 42 Arhanđeo Mihael »Uz tvoju pomoć zaštićen sam na svim razinama. naše vizije i naše ciljeve.« Osnovna tema Pomoću arhanđela Mihaela (i njegovog anđeoskog simbola) uspijeva nam u teškim situacijama. zaštićenosti. Arhanđeo Mihael snaži našu intuiciju i podučava nas da se ne bismo trebali oslanjati samo na svoj intelekt. bez obzira koliko teške se činile. On je čuvar prve zrake svjetlosti. Ostale teme Vjera – volja Božja – pravo i pravednost – nesebičnost – ostvarenje želja – zaustavljanje ovisnosti – otpuštanje blokada u području fine tvari – pomoć i podrška na samrti – element vatra. On nas štiti od ljudi i situacija koje nas žele odvući i skrenuti s puta.

Ono stvara. živjeti po unutarnjem satu. Primjećujete kako su svi strahovi i napetosti. po unutarnjem (životnom) ritmu. ograničavanje prema van. gutanje nečega. To je svjetlo mira. Ta je svjetlost već obavila Vaše noge. ne htjeti progutati nešto. sve brige i uzbuđenja nestali. Meditacija Sjednite ili legnite i udobno se smjestite. reći nekome da »nam se skine s vrata«.Grlo: problemi s izražavanjem. . Problemi s kožom: ono što se dugo potiskivalo nadire iz podsvijesti. Hipofiza (pituitarna žlijezda)/»3. nemati glasa (nemati Duševna pozadina suodlučivanja). ramena i Vaše glave. skinuti brigu s vrata. Zamislite kako se tamnoplava svjetlost počinje obavijati oko Vašeg tijela. problemi s dodirom. zatim čitav trup. Osjećate kao da ste obavijeni golemom plavom. zatvorite oči. doista gradi zaštitni sloj u kojem se osjećate sigurni i zaštićeni. oko«: uvid. stoji nam nešto u grlu. Osjećate dubok unutarnji mir i povjerenje u život. ne moći se zasititi. prelazi preko ruku. Osobito Vam dobro čini plava svjetlost u području glave i vrata. »Ne diraj me!«. pohlepa. predivno mekom vatom. Vrat i problemi s vratom: komunikacija. potiskivanje želja.

Njegova nas zlatnožuta boja podupire kada se želimo riješiti ovisnosti i kada se borimo protiv depresivnog raspoloženja. Podučava nas mudrosti i strpljivosti. zlato je boja mudrosti koju nosimo u sebi. ne možemo živjeti svoje unutarnje znanje. pomaže nam kada smo obeshrabreni ili poniženi.« Osnovna tema Pomoću arhanđela Jofiela (i njegovog anđeoskog simbola) uspijeva nam doprijeti do svojeg unutarnjeg znanja i svoje unutarnje mudrosti. 43 Arhanđeo Jofiel »Uz tvoju pomoć dopirem do svoje unutrašnje mudrosti. možemo ga zamoliti za pomoć. Ostale teme Slobodan razvoj duha – duhovne znanosti – unutarnja čvrstina – postojanost – rast i zrelost – sumnja u samog sebe – beznadnost – zasićenost životom – uvriježeni stavovi i mišljenja – strah i zbunjenost. Ako obavljamo pionirski posao u bilo kojem području.SIMBOL Br. također. Iscjeljujući anđeoski simboli . ako se bavimo otkrićima. u glavi. Podupire sve koji tragaju i snaži nas u našem procesu sazrijevanja. Ako smo previše u intelektu. Zato nam on pomaže spojiti to dvoje. On nas. On je čuvar druge zrake svjetlosti. zlatnožute zrake. Žuta boja je boja intelekta i naučenog znanja. podučava da smijemo stajati na svjetlu. izumima ili inovacijama.

Osjećate ugodno tople žmarce. Ono osobito jako osvjetljava Vaš solarni pleksus u središtu Vašeg tijela. osjećati se kao Duševna pozadina zadnji jadnik. Zimska depresija: potisnuta agresija. Meditacija Zamislite kako se na Vaše tijelo spušta zlatnožuta svjetlost. a ako nam to i uspije. nemogućnost otpuštanja. Osjetite kako se područje oko Vašeg pupka zagrijava i duboko dišite kroz tu točku. Probavne smetnje: nemogućnost prerade ili prihvaćanja dojmova. iznutra i izvana.Želudac – nervoza – probava – zimska depresija. postaje mekan i okrugao. neprerađeni sukobi. boriti se izvana. Osjećate se opušteno i iskupljeno. . oni teško sjedaju na želudac. Nervoza: živjeti u krajnjoj napetosti. premalo svjetlosti. Nastupa opuštanje. To je svjetlost neustrašivosti. prenadraženost osjetila. najčešće usmjerena protiv samog sebe. potpuno ga obavijajući. gutanje ljutnje. Vaš želudac koji je prije još možda bio zgrčen sada se smiruje. preopterećenost. Vaši osjećaj straha iščezava. Zamislite kako svaka stanica upija zlatnožutu svjetlost i prenosi je dalje kroz tijelo. Tjelesne manifestacije Želudac: spremnost za primanje osjećaja i dojmova.

Ostale teme Ženstvenost (uključujući i ženski dio kod muškaraca) – povezanost s Majkom Zemljom – emocionalni život – romantičnost – nedostatak nježnosti i pažnje prema drugima – nedostatak intimnosti – klevetanje – pokornost. 44 Arhanđeo Chamuel »Uz tvoju pomoć učim bezuvjetno voljeti. ne znaju baš najbolje pokazati ljubav on je od velike pomoći. u ljubavi i brižnosti. Tjelesne manifestacije Iscjeljujući anđeoski simboli Srce – spolni organi – hormonalna ravnoteža – mjehur.« Osnovna tema Pomoću arhanđela Chamuela (i njegovog anđeoskog simbola) uspijeva nam živjeti u skladu i ravnoteži. Arhanđeo Chamuel daruje nam i zaštićenost i iskonsko povjerenje u odnosima. Arhanđeo Chamuel je čuvar partnerstva i svih međuljudskih odnosa. On je čuvar treće zrake svjetlosti. da se oslobodimo emocionalno i da dopustimo istinsku bliskost.SIMBOL Br. tako da ne moramo uvijek sve preispitivati i kontrolirati. Ružičasta boja je boja ljubavi. nježnosti. zrake ružičaste boje. stoga. Za ljude koji su proživjeli teško i nesretno djetinjstvo te. . ali i ljubavi prema samome sebi i samopoštovanja. On nam pomaže da dovedemo u sklad svoje osjećaje i svoja djela.

pokloniti život. Pustite neka ružičasta svjetlost utekne u Vaše srce. u žena: neprihvaćanje vlastite ženskosti/vlastitog tijela. Možda ste doživjeli razočaranje ili izgubili nekoga. postupati s napetošću. laki poput perca. Ružičastocrvena zraka najjače osvjetljava Vaše srce koje je još bolno. korak u učenju: ljubav prema samome sebi i ispunjena seksualnost. izdržavati pritisak. Meditacija Sjednite ili lezite udobno i zatvorite oči. ući u jedinstvo. nježno Vas obavija. povrijeđenost u središtu osjećaja. Možda se i Vi teško otvarate u ljubavi. Uzimajte sve dok ne budete tako siti da tu svjetlost možete poslati drugim ljudima koje volite. bolan doživljaj ženstva. Spolni organi: nadvladati polaritet. Mjehur: omogućiti olakšanje. Zamislite kako se ružičasta svjetlost spušta na Vas. Hormonalne smetnje.Srčane smetnje: osjećaj zgrčenosti. Sada možete iscijeliti to stanje. vapaj za ljubavlju i pažnjom. jačajući ga i iscjeljujući. oboljeti u središtu Duševna pozadina (duše). obavijajući Vaše tijelo. Osjećate se kao da ste na ružičastocrvenom oblaku. otpustiti nešto ili nekoga. To je svjetlost ljubavi. . Uzmite tako puno da se zaista zasitite.

To je ogledalo spoznaje u kojem postaju vidljive sve naše osobine koje su nam dotad bile skrivene. Arhanđeo Gabriel je i čuvar naših misli i riječi. Arhanđeo Gabriel pomaže nam da bolje shvatimo karmičke uzroke životnih okolnosti ili međuljudskih problema te ih očistiti. Iscjeljujući anđeoski simboli . Ostale teme Nada u poboljšanje – snaga negativnih misli – čišćenje misli i osjećaja – svjetlost i jasnoća u tamnim područjima naše psihe – kidanje (unutarnjih okova i oslobađanje od ovisnosti). Bijela boja je boja čišćenja. raščišćavanja. On osvjetljava situacije i čini ih jasnijima kako bismo ih mogli bolje razumjeti. Donosi svjetlost u nejasne situacije i omogućuje nam da bolje prepoznamo svoj sljedeći korak.SIMBOL Br. On je čuvar četvrte zrake svjetlosti. istine. kristalnobijelog sjaja. 45 Arhanđeo Gabriel »Uz tvoju pomoć postižem jasnoću.« Osnovna tema Pomoću arhanđela Gabriela (i njegovog anđeoskog simbola) uspijeva nam razjasniti situacije u kojima smo se zatekli. Gabriel podupire i vodi procese odlučivanja ako ga zamolimo za to. Ponekad nam i pridržava ogledalo kako bismo vidjeli svoj odraz u njemu.

jasno svjetlo i obavija Vaše tijelo. jasnoća i Duševna pozadina novi početak. . svi zaostali toksini ispiru iz Vašeg tijela. dati si novu šansu. Meditacija Sjednite ili lezite udobno i zatvorite oči. Zamislite kako se na Vas spušta čisto. To je svjetlost čišćenja. teret. Svjetlost prska po Vama poput najbistrijeg vodopada.Sve čakre – čišćenje i detoksikacija. Osjećate se kao da ste ponovno rođeni. Osjetite kako se sve nakupine. potrošeno. Osjećate kako Vam koža bridi. Neka se ispere svaka napetost i zategnutost. Prepustite se dubinskom čišćenju. očistiti se iznutra. Tjelesne manifestacije Detoksikacija i čišćenje: odbaciti staro. uđite u svoju dušu. Već se osjećate osvježeno. U duhu ustanite i stanite pod taj svjetlosni tuš. a pore počinju disati.

Iscjeljujući anđeoski simboli . duh i duša. Zelena boja je boja ozdravljenja. Bez obzira na to je li je iscjeljenje potrebno nama samima ili pomažemo drugima da ozdrave – uvijek se treba obratiti arhanđelu Rafaelu. suosjećanja.SIMBOL Br. zrake smaragdnozelene boje. Kada uslijed neravnoteže u međuljudskim odnosima iziđemo iz svog središta. regeneracije.« Osnovna tema Pomoću arhanđela Rafaela (i njegovog anđeoskog simbola) svi nam procesi ozdravljenja bolje uspijevaju. daje nam nove životne impulse i daje nam snagu koja potiče život. Kada liječimo rukama. Ona je boja prirode. on nam pomaže pronaći put do sebe samih. unosi red i uravnoteženost u naše živote. Ostale teme Osobna sloboda – osnovni stav koji afirmira život – odustajanje od destruktivnih načina razmišljanja – pronalaženje životnih zadaća – životni impulsi – ljubav prema bližnjima. 46 Arhanđeo Rafael »Uz tvoju pomoć ozdravljuju moje tijelo. ravnoteže. On otpušta povrijeđene osjećaje. Zamišljamo kako nas polijeva svojom smaragdnozelenom zrakom iscjeljenja. On je čuvar pete zrake svjetlosti. molimo ga da pusti svoju iscjeljiteljsku snagu da teče kroz naše ruke. sklada. rasta.

. povrijeđenost u središtu osjećaja. kako se mobilizira obrambena snaga. Duboko dišite. kako se stanice ponovno obnavljaju. Tjelesne manifestacije Srčane smetnje: osjećaj zgrčenosti. To svjetlo sasvim blago prodire u Vaše tijelo. Zamislite kako po Vama teče smaragdnozeleno svjetlo i obavija Vaše tijelo. Započeo je Vaš proces samoiscjeljenja. Duboko udahnite. zamislite kako zelena svjetlost osnažuje Vaš imunološki sustav. upala i bolova. oboljeti u središtu Duševna pozadina (duše). To je svjetlo iscjeljenja. Primjećujete li kako Vaša pluća bolje primaju kisik? Osjetite kako se opušta Vaše srce.Srce – cijelo tijelo. Meditacija Sjednite ili lezite udobno i zatvorite oči. srce vapi za ljubavlju i pažnjom. oslobađa od napetosti. Sve u Vašem tijelu dovodi se u red.

Predstoji nam živahan. O nama ovisi hoćemo li dopola punu čašu smatrati polupunom ili polupraznom. Arhanđeo Uriel ispunjava nas zahvalnošću i pozitivnim životnim stavom.« Osnovna tema Pomoću arhanđela Uriela (i njegovog anđeoskog simbola) uspijeva nam pustiti radost i životno veselje u svoj život. Ostale teme Božja milost – provedba zamisli – radost u aktivnostima. zrake crvenozlatne boje. Crvena boja je boja aktivnosti i potrebe za djelovanjem. 47 Arhanđeo Uriel »Uz tvoju pomoć puštam radost u svoj život. bogatstvo na svim razinama. pionirskog duha i strasti. Imamo stvaralačku snagu da provedemo sve i da pokažemo što smo nakanili učiniti. sumnji i ponašanja koje je previše ukotvljeno u umu – manifestacija i stvaranje novoga. optimizam i vjeru. regeneracije i energije. naša živahnost osnažuje. Iscjeljujući anđeoski simboli . Zlatno označava životnu radost i čulnost. Ako u sebi nosimo puno radosti. bojama i oblicima – uzemljenje – otpuštanje dubinskih strahova.SIMBOL Br. On je čuvar šeste zrake svjetlosti. čulan život. kreativan.

Noge. Zajedno s njima slavit ćete život. Meditacija Sjednite ili lezite udobno i zatvorite oči. pak. uživate u čulnim životnim radostima. Aktivira Vas. Uskoro ćete vidjeti kako Vaša živahnost zarazno djeluje na druge ljude. motivira. trošiti se u pogrešnim životnim područjima. samostalno zastupati svoja vlastita gledišta. ukorijenjenost. Ta svjetlost prodire u Vas kroz Vaše tabane. uspinjući se do pupka. Vaša bezvoljnost i Vaš umor nestaju za tren i opet se oduševljeno upuštate u nešto. Zamislite kako se crvenozlatna svjetlost spušta na Vas. gležnjevi: označavaju postojanost. umor: živjeti mimo stvarnog života. gležnjevi. energizira. u životu stojimo čvrsto na zemlji. dozvoliti drugima da nas energetski iscrpljuju. komunikacija.Krvožilni sustav – nedostatak energije – noge. Tjelesne manifestacije Krvožilni sustav. krvotok: energetska protočnost. . Pustite svoju omiljenu glazbu i počnite se kretati. ležati do nečijih nogu. Nedostatak energije. Nemojte dopustiti da to ostane tek u Vašim mislima. To je svjetlost životne radosti. Možda želite plesati ili se baviti sportom ili. opskrbljivanje sebe i drugih. životna Duševna pozadina snaga. obavijajući Vaše tijelo.

48 Arhanđeo Zadkiel »Uz tvoju pomoć opraštam i iskupljujem. tuge. smrt. On otpušta sve što nije u skladu s kozmičkim zakonima i stvara božanski mir. rastava. patnje. On nas iskupljuje od sjenki prošlosti i priprema nas za prodor i novi početak. Ostale teme Krivica i oprost – božanska milost – transformacija destruktivnih misli – ponovno rađanje na duhovnoj razini – intuicija i telepatija. On nam pomaže da iskupimo svoju karmu i podržava nas u situacijama u koje ne smijemo intervenirati. Iscjeljujući anđeoski simboli . Arhanđeo Zadkiel nam pomaže kod dubokih promjena u životu kao što je razdvajanje. zrake ljubičaste boje. Arhanđeo Zadkiel je »božanska pročišćavajuća energija«. boja osjećaja da ne želimo biti ovdje.SIMBOL Br. ali i promjena posla ili mjesta stanovanja. On je čuvar sedme zrake svjetlosti.« Osnovna tema Pomoću arhanđela Zadkiela (i njegovog anđeoskog simbola) uspijevaju nam veliki prevrati i preustroji u našem životu. Arhanđeo Zadkiel nam pomaže da oprostimo sebi samima i drugima. Ljubičasta boja je boja promjene i preobražaja.

Meditacija Sjednite ili lezite udobno i zatvorite oči. opterećivalo. Uzmite je s radošću! . pustite da Vam misli vrludaju. previše argumen- Duševna pozadina tiranja. prenaglašavanje intelekta. teška glava. obavijajući Vaše tijelo.Mozak – glavobolja – hipofiza. Tjelesne manifestacije Mozak: središte koordinacije i komunikacije. Duboko izdišite. Glavobolja: teška glava. Promatrajte sve s višeg stupnja. živjeti po unutarnjem satu. željeti glavom kroz zid. perfekcionizam. Osjetite kako odlazi i otpušta se sve što Vas je rastuživalo. Vi prepoznajete promjene koje su potrebne u Vašem životu. zablokirati se. Zamislite kako se ljubičasta svjetlost spušta na Vas. prenaglašavanje intelekta. To je svjetlost preobražaja. Razumijete boli koje ste propatili na tjelesnoj i duševnoj razini i prepoznajete poruku koja stoji iza njih. oko«: uvid. Predajte se svjetlu preobražaja. boljelo. Hipofiza (pituitarna žlijezda)/»3. arhiv znanja. po unutarnjem (životnom) ritmu. nedostatak intuicije. zavaravati se. Ljubičasta svjetlost unosi promjenu u Vaš život. nešto si utuviti u glavu. ali ne hvatajte se za njih.

« Paulo Coelho. s portugalskog preveo Želimir Brala. Zlatna je boja božanske alkemije. [.] Jedina je dužnost ljudi ostvariti vlastitu Osobnu legendu. Alkemičar. Neke želje ispunjavaju se tek nakon godina provjera.] tko god da jesi ili što god da činiš. Znanje. »[. Samo to. to je najčešće dio našeg životnog plana. Zagreb 1998 Iscjeljujući anđeoski simboli .. 49 Arhanđeo Metatron »Uz tvoju pomoć ispunjavam svoj životni plan. ali ono što nam je određeno. Arhanđeo Metatron pomaže nam pri provedbi našeg osobnog životnog plana. u njegovom slučaju. a zlatno. On je čuvar bijelozlatne svjetlosti..SIMBOL Br.. Arhanđeo Metatron pomoći će nam da to postignemo čak iako je to povezano s velikim zadaćama učenja.. To je tvoje poslanje na Zemlji. * Paulo Coelho. 24. str. znači preobrazbu. Alkemičar* Kada nešto intenzivno želimo. A kad nešto odista želiš.« Osnovna tema Pomoću arhanđela Metatrona – kralja anđela – (i njegovog anđeoskog simbola) uspijeva nam prepoznati i živjeti svoj životni plan. Bijelo označava transcendenciju i jasnoću. pripada nam. kad nešto želiš s voljom. to je zato što je ta želja rođena u Duši Svijeta. onda se i sav Svijet uroti da to i ostvariš.

Uronite u taj predivan osjećaj i pusti neka te odnese. tijelo Vam bridi. Slavite ovo slavlje! Pomalo vraćate svoju svijest u svakodnevnicu. širinu. Slušate glazbu i želite zaplesati. Zamislite kako se bijelozlatna svjetlost spušta na Vas. Tjelesne manifestacije Meditacija Sjednite ili lezite udobno i zatvorite oči. beskraj. no uskoro više niste u stanju razlikovati val od sebe samoga. promatrate zvijezde oko sebe. Prvo plivate na tome valu. Arhanđeo Metatron pomaže nam i podržava nas kod svih tjelesnih i duševnih problema. Postajete sve lakši i lakši. no znate da se u svakom trenutku možete povezati s Metatronom. Osjećate se slobodni i neopterećeni. svemir.Duhovnost – Kronika Akasha – Božanska svjetlost – vizije – realizacija – transcenden- Ostale teme cija. strahovi i sumnje ostavljaju Vas. To je svjetlost blaženstva. sve brige. obavijajući Vaše tijelo. .

ma kako neugodna bila. Iscjeljujući anđeoski simboli . onda upitajmo koju je kvalitetu ili koji vid učenja taj dan donio. Anđeoska karta će nam pokazati na što trebamo paziti i koji anđeo će nas tog dana osobito snažno podržavati i pratiti. Obratimo se posve osobnom molitvom. Svaki čovjek. Meditacija Razmislimo danas o predstojećem danu. vlastitim riječima. Anđeoski simbol i anđeo mogu odgonetnuti takve susrete. donijeti neku odluku. otići na put. položiti ispit. Ako tek navečer nađemo vremena i mogućnosti za izvlačenje anđeoske karte.. zahtjevi s kojima ste možda upravo suočeni također su mi jako dobro poznati. nosi nam poruku. Slažete li se ako odsada počnem govoriti u prvom licu množine? U svakom slučaju smo se do sada već dobro upoznali. Ponekad srećemo ljude i ne znamo što bismo mislili o takvom susretu ili što bismo mogli naučiti iz ponašanja tog čovjeka. za vodstvo za današnji dan. trebamo dodatnu pomoć i podršku? Možda namjeravamo posjetiti kuću nekog bolesnika. A i problemi..Sustavi polaganja U nastavku Vam predstavljam nekoliko mogućih načina na koje se može intenzivnije i sveobuhvatnije raditi s anđeoskim kartama. svaka situacija. Je li to jedan običan dan ili je nešto u planu. za što. eventualno.

hoćemo li čekati pravi trenutak ili iz straha propustiti sve – o tome sami odlučujemo. Svakodnevno je iznova osmišljamo svojim mislima. postavimo ih licem prema dolje u polukrug i izvučemo tri karte. Anđeli nam nikada neće proricati budućnost jer bi time odredili naše odluke. Promiješamo karte. pozitivnim ili negativnim programom i svojim djelima. Budućnost je promjenjiva. molimo svoje anđele za odgovor. One nam pokazuju: Karta 1 Odakle potječe moj problem? Koji je bio moj dosadašnji program učenja? Karta 2 Što u ovom času učim iz toga? Na što trebam osobito obratiti pozornost? Karta 3 Kako ću to riješiti? Koji će mi anđeo pri tome pomoći? Sustavi polaganja . Vremenska kvaliteta je zadana i predvidiva. hoćemo li je iskoristiti ili ćemo pustiti da prođe. Što ćemo iz nje učiniti.Prošlost – sadašnjost – budućnost Ako želimo pobliže razjasniti i preispitati neku temu ili situaciju. raspoznati osnovnu nakanu ili vremensku kvalitetu. namjerama.

Karta 1 Koji me anđeo štiti u ovoj situaciji? Karta 2 Koji me anđeo vodi kroz ovu situaciju? Karta 3 Koji mi anđeo daje snagu i energiju. U sredinu kruga eventualno dodatno položimo još i jednu fotografiju dragog čovjeka kojem je izrazito potrebna pomoć i pustimo da tako položene leže nekoliko dana. Postoje gorski kristali ili ružičasti kvarc koji u sredini imaju udubinu i u koju se može staviti dušica.Pomoć anđela Jesmo li u ovom trenutku u nekom problemu. Tako je moguće bez opasnosti ostaviti svjećicu da gori. ustrajnost i nadu? Karta 4 Koji anđeo se osobito skrbi o meni i dodatno mi pomaže? U osobito teškim situacijama ovaj sustav polaganja možemo koristiti s kartama arhanđela. moramo li učiniti neki odlučujući korak. Može se dodati i kitica cvijeća te upaliti svijeća. Iscjeljujući anđeoski simboli . hrabrost. u krizi. donijeti neku veliku odluku? Sve te teme moguće je rasvijetliti uz pomoć ovog sustava polaganja. a da ne moramo ostati u prostoriji. tjelesno ili duševno nismo dobro.

niti drugi nisu svjesni o nama. Karta 3 pokazuje nam ono čega smo mi svjesni o sebi. Anđeli nam putem simbola pokazuju kako doživljavamo sami sebe: Karta 1 pokazuje nam ono čega smo mi svjesni o sebi te čega su i drugi svjesni o nama. no čega drugi nisu svjesni o nama. U ovom načinu izvlačenja ne postavljamo pitanja. iskustava. Sustavi polaganja . * Hajo Banzhaf. – pretežno »funkcioniramo« preko podsvijesti. Ovim sustavom polaganja možemo bolje upoznati sami sebe.Samospoznaja Kod ovog načina polaganja – koji sam preuzela od Hajoa Banzhafa i primijenila na anđeoske karte – riječ je o tome da bolje spoznamo sebe i skrivene dijelove svoje ličnosti. Karta 4 pokazuje nam ono čega mi nismo svjesni o sebi. Zato nije teško shvatiti kako često sami sebe varamo i ne znajući to. München 1999. Karte su okrenute licem prema dolje i izvlačimo ih iz polukruga. Mi smo svjesni samo oko petnaest posto svih osjećaja. Karta 2 pokazuje nam ono čega ni mi nismo svjesni o sebi. Schlüsselworte zum Tarot. ali su drugi svjesni o nama. duševnih boli itd.

stojimo pred preprekom. Izvlačimo sedam karata: Karta 1 Odakle dolazim? Karta 5 Odakle mi dolazi pomoć? Što je bila tema mog dosadašnjeg Koji mi anđeo pritom pomaže? učenja? Što sam već naučio? Karta 6 Što mi je cilj? Koji je cilj mog sadašnjeg procesa učenja? Karta 2 Gdje sam sada? Što je tema mog sadašnjeg učenja? Karta 3 Što je sljedeći korak? Koja će se sljedeća tema učenja otvoriti? Karta 4 U čemu je moja prepreka. Iscjeljujući anđeoski simboli . odnosno koji nam anđeli pritom pomažu. moja blokada? Karta 7 Koji mi anđeo pomaže da postignem cilj svog sadašnjeg procesa učenja? Zadaće mog učenja Najčešće nam nekolicina životnih područja istodobno pokazuje zadaće učenja. izgubimo cilj iz vida: anđeli nam uvijek iznova pomažu da nastavimo dalje.Moj put Čak i ako ponekad tapkamo u mraku. Uz pomoć ovog sustava polaganja vidimo koje nam teme učenja predstoje u pojedinim područjima. Potonji sustav polaganja pritom nam može pokazati put.

stavimo cvijeće (možda svoj rođendanski buket) i zamolimo svoje anđele da sjednu s nama za stol. Sustavi polaganja . Nova godina u mom životu Naš rođendan je lijep trenutak za intenzivniji kontakt s anđelima.Izvlačimo pet karata iz polukruga u kojem su karte okrenute licem prema dolje. Sjednimo za stol. upalimo svijeću.. druga u mjesecu nakon toga itd. Prva karta pokazuje anđeosko vodstvo u tekućem mjesecu. Karta 4 Moja obitelj. Karta 1 Tema mog osobnog učenja. moja situacija u društvu. sve dok se ne izvuku sve karte. Zatim izvučemo 13 karata. partnerstvo ili djeca. položimo ih u polukrug licem prema dolje i zamolimo svoje anđele za vodstvo i pratnju kroz dolazeću godinu života. Karta 5 Moje zanimanje ili moj poziv. Karta 3 Moja najveća želja. Karta 2 Moje obveze. Trinaesta karta nam pokazuje našu godišnju temu. Zatim izmiješamo karte.

Možda stojimo pred nekim problemom koji je za nas nerješiv. odnosno aroma svjetiljke s eteričnim uljima. možda nekome iz našeg doma predstoji operacija ili neki veliki ispit. Za početak možemo zapaliti svijeću i na mjesto gdje namjeravamo položiti zaštitni krug postaviti kiticu cvijeća ili samo jedan cvijet. Uvijek iznova u životu se susrećemo sa situacijama koje možemo lakše svladati uz pomoć anđela. arhanđela Mihaela za zaštitu osobe čija se fotografija ili papirić s imenom (= komadić papira s imenom i eventualno datumom Iscjeljujući anđeoski simboli .Zaštitni krugovi Uz pomoć karata sa simbolima možemo polagati zaštitne krugove kada molimo za podršku i pomoć svijeta anđela. Mali zaštitni krug Iz svih karata izdvojimo sljedeće arhanđele: Mihael / Gabriel / Rafael / Uriel / Metatron Metatron Zatim ih položimo Rafael na sljedeći način: Gabriel fotografija Mihael Uriel Zamolimo Metatrona da preuzme vodstvo u zaštitnom krugu. U našem radu s anđelima pomaže nam i kandilo ili mirisni štapići. možda je netko iz obitelji doživio nesreću.

arhanđela Chamuela za prihvaćanje bliskosti i suosjećanja. Metatron Chamuel Gabriel Jofiel fotografija Rafael Mihael Uriel Zadkiel Zamolimo Metatrona da preuzme vodstvo u zaštitnom krugu. arhanđela Gabriela za razjašnjenje situacije ili jasnoću nakon šoka i zbunjenosti. Zaštitni krugovi . kralja arhanđela. arhanđela Gabriela za razjašnjenje situacije ili jasnoću nakon šoka i zbunjenosti. možemo za sebe ili druge položiti veliki anđeoski zaštitni krug. u kojima se sve čini beznadnim. Veliki zaštitni krug U veoma teškim situacijama. a arhanđela Uriela za ispunjenje i manifestaciju naše želje. arhanđela Jofiela za razumijevanje i prihvaćanje teških situacija.rođenja osobe) nalazi u sredini kruga. Za to koristimo svih sedam arhanđela i Metatrona. oporavak ili osnaženje na tjelesnom području. a arhanđela Uriela za ispunjenje i manifestaciju naše želje. oporavak ili osnaženje na tjelesnom području. arhanđela Zadkiela za promjenu situacije na dobro. arhanđela Rafaela za iscjeljenje. arhanđela Rafaela za iscjeljenje. arhanđela Mihaela za zaštitu osobe čija se fotografija ili papirić s imenom nalazi u sredini kruga.

Testirajte koliko dugo simboli 01 | Razgraničenje 128 trebaju stajati. opisuje dvaput – „bez testiranja“. Svaki postupak se. za Vas. kao i ljudi koji rade s mišićnim testom. Izvucite kartu sa simbolom. kartama sa simbolima. zati temu koja je taj dan aktualna. Položite svih 8 simbola arhanđela u 1. 3. One su napisane tako da će ljudi koji žele raditi čisto intuitivno. viskom ili biotenzorom pronaći točne upute. 2. 4. 1. 2. 3. odnosno „s testiranjem“. Bez testiranja S testiranjem Svakodnevne situacije – osjetljivi. u javnim krug. Uzmite knjigu u ruku i redak po pokažu kartu sa simbolom koji Vam je redak testirajte koja je poruka važna taj dan važan. to postoji jednostavna zaštita! dana. Pritom se možete u potpunosti osloniti na svoju intuiciju. dakle. Ako ne razumijete Iscjeljujući anđeoski simboli . Postavite simbole oko fotografije ili emocije ili probleme drugih ljudi. a u sredinu tog kruga postavite trebate te koliko njih. 5. Ovi se primjeri mogu po želji proširivati ili prilagođavati. Za 2. Pustite da to djeluje najmanje 3 papirića s imenom ili na njih. 02 | Svakodnevnica Ujutro – kao priprema za dolazeći 1. Provjerite koje karte sa simbolima senzibilni ljudi u gomili ljudi. Zamolite svoje anđele da Vam 2.Samo još nekoliko mogućnosti primjene u svakodnevnom životu. Potražite u knjizi i pročitajte što Vam ta karta ima za reći. Testirajte koja Vam karta želi poka- dan možete već raditi s anđeoskim simbolima i postavite ih u polukrug. ustanovama itd. osjećaju opterećujuće fotografiju ili papirić s imenom. Promiješajte svih 49 karata sa 1.

Postavite visak ili kraj biotenzora Isto kao gore. potrebno položiti biotenzor ili visak i potrebno čistiti. 3. Ostavite ga tako pola minute. 03 | Biotenzor i visak Čišćenje – sva pomagala. tvari. Zaštitni krugovi . poput 1. Ostavite ga tako pola minute. Uzmite kartu sa simbolom br. i ova energetska vrata potrebno želite slušati meditativnu glazbu. Ona će pobliže objasniti prvu kartu. povremeno je na kartu br.Bez testiranja S testiranjem poruku. 129 potrebna je zaštita. Baš kao i naše tijelo od grube 2. energije i vode ih u organe i važne smjestite. zor ili Vaš visak u radu bili povezani na kartu br. 2. 2. koliko dugo. Testirajte koje simbole trebate za od fine tvari. Testirajte treba li karte sa simboli- je uvijek iznova čistiti i štititi. Postavite njihalo ili kraj biotenzora 1. 42 | Arhanđeo Mihael. isključivo s pozitivnim energijama. primiti energetska opterećenja. Postavljajte kartu po redu – počev ma postavljati istodobno ili jednu za odozdo – na svojih 7 glavnih čakri. Zaštita – kako biste Vi i Vaš bioten- 1. One primaju životne Čistoća i jasnoća u ruku i udobno se svoj rad na čakrama i koliko njih. Opustite se i smirite. izvucite još jednu kartu. Testirajte na koju kartu ili karte je biotenzora ili viska. Testirajte koliko dugo simboli žlijezde. 04 | Čakre Čakre su energetska vrata tijela 1. 04 | Čistoća i jasnoća. 04 | 1. drugom. 3. budući da mogu 2. Možda pritom trebaju ležati na čakrama.

4. tjeme). avne „osmice“. U drugi krug osmice postavite fo- nešto treba prekinuti.Bez testiranja S testiranjem 4. postavljati karte. 3. Testirajte je li nakon tog vremena potrebna još jedna osmica. no ipak veoma djelot- fotografiju ili papirić s imenom osobe mice treba položiti fotografiju ili crtež voran oblik predstavlja kidanje veza od koje nešto treba prekinuti. 6. Pritom intuitivno njih. Iscjeljujući anđeoski simboli . Ostavite da osmica složena od kojom/kojim treba prekinuti vezu. 5. 05 | Kidanje veza 130 „Kidanje veza“ je korisna energetska 1. osobe/predmeta od koje/kojeg se pomoću anđeoskih simbola. U drugi krug osmice položite treba prekinuti. Testirajte kojim redoslijedom karte rješavaju ovisnosti. Testirajte u koji od dva kruga os- Pojednostavljen. treba posložiti u „osmicu“. 1. fotografiju ili crtež osobe/predmeta s 5. Izvucite 15 karata sa simbolima. Testirajte koje karte sa simbolima metoda koju je predstavila Phyllis 2. Testirajte koliko drugo osmica složena od simbola treba stajati. tografiju ili crtež osobe. minuta prije nego što ćete je položiti 5. Pritom se kidaju emocionalne veze i odlučite kojim ćete redoslijedom 2. Opustite se i udobno se smjestite. Postavite karte – na način koji Vam na sljedeću čakru (trtična kost – stidna je pokazalo testiranje – na svojih 7 kost – pupak – srce – grlo – čelo – glavnih čakri i pustite da djeluju. vezu s kojom 4. Postavite sve karte u oblik vodor- su potrebne za kidanje veza i koliko Krystal u svojoj knjizi „Kidanje veza“. Ostavite kartu sa simbolom 4 do 5 4. simbola odstoji najmanje 3 tjedna. U jedan krug osmice postavite 3.

06 | Energetsko čišćenje 131 07 | Vitaliziranje vode preuzeti i zadržati anđeoske energije. Na crtež. 2. ostaviti. Na ovaj način moguće je čistiti i očistiti i ostavite da tako stoji nekoliko 2. Možete rabiti i građevinski opterećeni negativnim energijama. Postavite neku kartu s anđeoskim 1. Čistoća i jasnoća i br. tjedana ili mjeseci. Testirajte koliko dugo karta sa kristale. primjerice kartu br. Testirajte koja Vam je karta s zacije i vitalizacije vode jednostavna simbolom. ili čaše s vodom i ostavite da stoji nije energizirali. ovisnosti itd. simbolom treba stajati. 1. pa čak i stoljećima tografirajte. papirić s imenom osobe koju treba papirić sa svojim imenom. fotografiju teške emocije. Možete rabiti i građevinski tografirajte. Zaštitni krugovi . 06 | anđeoskim simbolom potrebna za je i jeftina u odnosu na skupe naprave Promjena i preobražaj ispod vrča. Energiziranje – Ova metoda energi- 1. Potražite kartu br. Nacrtajte onečišćenu kuću ili je fo- 1. 04 | trebate položiti na crtež. 2. Voda će u nekoliko sekundi čaša treba stajati na karti.Bez testiranja S testiranjem Prostori i kuće – često su godinama. boce Vašu vodu kako biste je što optimal- za vitalizaciju vode. Nacrtajte onečišćenu kuću ili je fo- desetljećima. 04 | Čistoća i 1. Osobe – često iznova privlače nečistu 1. Testirajte koju kartu sa simbolom energiju. fotografiju ili nacrt 2. fotokopiranje. Razlog tome mogu biti jasnoća te je položite na fotografiju/ trebate položiti na svoju fotografiju/ opterećujuće emocije. nekadašnjem groblju ili poprištu bitke. Testirajte koje karte sa simbolima ili su s vremenom u zidove pohranjene položite karte sa simbolima br. 45 | Arhanđeo ili nacrt te koliko dugo ih treba tako Gabriel i ostavite nekoliko tjedana. kraće vrijeme. nacrt smanjen pomoću uređaja za nacrt smanjen pomoću uređaja za Moguće je da je zgrada izgrađena na fotokopiranje. Testirajte koliko dugo vrč/boca/ 2.

Iscjeljujući anđeoski simboli . Pročitajte koja je tema upravo aktu- donosi ta karta. snopa karata izvucite jednu kartu s obitelji. Testirajte koja karta s anđeoskim – može se raditi zasebno. te iz simbolima je potrebna Vama ili Vašoj potrebama pojedinca ili obitelji. Ovaj postupak možete ponavljati svaki dan ili jednom tjedno. Nastavite kako je opisano lijevo. 132 „Voda za dan“ ili „voda za obitelj“ 1. obiteljska tema). Postavite kartu na nekoliko minuta ispod vode za piće. VAŽNO: Voda s primjesom anđeoske esencije pedesetak je puta djelotvornija od vode koja je napunjena pomoću simbola. odnosno na sebe. alna (eventualno to može biti i neka 3. 2. Usredotočite se u mislima na 1. prema svoju obitelj. Testirajte po knjizi koju poruku 2. anđeoskim simbolom. 3.Bez testiranja S testiranjem Tako ćete dobiti visokovrijednu „anđeosku vodu“. 4.

Naša najvažnija tijela od fine tvari su: Eterično tijelo: Nastavlja se izravno na naše fizičko tijelo i sadrži podatke o našem tijelu. a da nismo progovorili ni riječi. bolesti. sretnemo nekoga. Preko njega primamo vitalnu energiju. životnu snagu i tjelesne osjete. Mentalno tijelo: Slijedi nakon emocionalnog tijela te je odgovorno za svjesne i nesvjesne procese mišljenja. nego i tijelo od fine tvari. primjerice. aura. čija kemija ne dogovara našoj. vrednovanja. ustaljene načine razmišljanja. Iscjeljenja na daljinu | Aura i čakre . etičke i moralne vrijednosne sudove. karakterne osobine i instinkte. Kada. katkad snažno. Često aura – prije nego naš razum – uočava osjećaje i titraje. osjećamo se nelagodno. katkad manje snažno. Osjećamo zračenje drugih ljudi. Tu se pohranjuju i osjećaji koje ne uočavamo ili ne izražavamo svjesno. To nas tijelo obavija poput elektromagnetskog polja. Duhovno tijelo (ili kauzalno tijelo): Povezuje nas sa stvaralačkom snagom. s našim Višim Sebstvom. koja opet ima nekoliko slojeva. zamisli itd. 133 Emocionalno tijelo: Nastavlja se na eterično tijelo i zaduženo je za naš emocionalni život.Aura i čakre Nas ne čini samo fizičko tijelo od grube tvari. morfogenetskim poljem i djeluje poput štita protiv zračenja. crne magije itd. emocije.

Ako se želimo riješiti neugodnih iskustava. te tijekom duljeg razdoblja u odgovarajući dio tijela ne dotječe životna energija. uzemljenje itd. Ona je. nego te informacije moramo izbaciti i iz svog energetskog polja. 134 U stvarnosti postoji preko stotinu čakri. No. živcima i stanicama organa. povezana je i s prvom čakrom. naš drugi mozak. tjelesnu strukturu. Možemo si ih predočiti kao rotirajuće lijevke koji privlače životnu energiju i prosljeđuju je pojedinim slojevima aure. Odgovorna je za održanje vrste. preživljavanje. Ova je čakra povezana sa žlijezdama adrenalne medule i time odgovorna za ravnotežu adrenalina. Iscjeljujući anđeoski simboli . Unutar naše aure postoje energetski centri. takozvane čakre. može doći do blokada fine tvari. te je stoga i na tjelesnom području važna za razmnožavanje. takoreći. kako pozitivni. One su »osjetilni organi« naše duše i našeg tijela. Izravno je povezana s adrenalnim korteksom i nadbubrežnom žlijezdom. tako i negativni. a kao posljedica toga i do tjelesnih problema. ali i našim žlijezdama. energetski centar – korijenska ili temeljna čakra: Ova čakra se nalazi u sjedaonom dijelu i otvorena je prema naprijed i prema dolje. no najčešće je riječ o sedam glavnih čakri: 1.U auri su pohranjeni svi podaci. 2. energetski centar – sakralna ili seksualna čakra: Nalazi se neposredno ispod pupka te je odgovorna za erotiku. što se odvija u sklopu terapije razgovorom. ali i za uspjeh. Ako je neka čakra blokirana. onda nije uvijek dovoljno preraditi ih u glavi. životnu radost i sposobnost stupanja u odnose.

opsesija i depresija. Na tjelesnoj je razini odgovorna za cjelokupan probavni sustav. pluća i krvotok. energetski centar – vratna ili grlena čakra: Ova se čakra nalazi u visini štitnjače te je odgovorna za gornje područje pluća. 6. lice. Na duševnoj je razini odgovorna za područja ljubavi. vidovitost i razumijevanje kozmičkih veza. 5. partnerstva. ovisnost. energetski centar – čeona čakra ili Treće oko: Nalazi se između obrva na čelu te je povezana s pituitarnom žlijezdom (hipofizom) i malim mozgom. 4. individualnost i komunikaciju. stabilnost kostiju i mišićno tkivo. pripadnosti. Potiče tjelesni i duševni razvoj čovjeka i pomaže mu ostvariti pristup do kozmičke svijesti. energetski centar – srčana čakra: Četvrta čakra povezana je s timusnom i paratiroidnom žlijezdom. oči. Podupire naše samoizražavanje. ali i za naš vegetativni živčani sustav. Tematska područja na duševnoj razini su dominacija. Na duševnoj/duhovnoj razini ona podupire našu samospoznaju. bronhije. vratnu 135 kralježnicu. nos. 7. moć. Tjelesno joj pripadaju uši. Odgovorna je i za srce. Regulira imunološki sustav. energetski centar – čakra solarnog pleksusa: Ova se čakra nalazi između krajeva rebara i pupka te je povezana sa stanicama gušterače (proizvodnja inzulina). razumijevanje našeg životnog plana. kao i fina motorika naših mišića.3. glava. zaštićenosti. energetski centar – tjemena ili krunska čakra: Ova se čakra nalazi iznad naše lubanje te je povezana s hipofizom i adenohipofizom. strah. Aura a čakry . područje nepca i ušiju.

Zatim se udobno smjestimo u ležećem položaju. stopalima. Anđeoski simboli mogu nam pomoći aktivirati i napuniti svoje čakre. koljenima i laktovima. Izvučemo kartu i pogledamo u popisu kojoj se čakri pripisuje ta karta. Dovoljno je četvrt sata kako biste ponovno napunili i oživjeli svoju čakru. Kroz njih prolaze najvažniji meridijani i živčani traktovi. Predstavljaju važnu poveznicu s raznim tjelesnim organima. opustimo se te položimo kartu sa simbolom licem prema tijelu na odgovarajuću čakru. 136 Iscjeljujući anđeoski simboli . slušamo svoju omiljenu glazbu.Sporedne čakre: Nalaze se u dlanovima.

Simboli | Aura | čakre Karta 1 Anđeo za vjeru i povjerenje – čeona čakra Karta 2 Anđeo za ljubav i ljubav prema sebi – srčana čakra Karta 3 Anđeo za mir i lakoću – srčana čakra Karta 4 Anđeo za čistoću i jasnoću – bilo koja čakra Karta 5 Anđeo za energiju i snagu – korijenska čakra Karta 6 Anđeo za promjenu i preobražaj – čeona čakra Karta 7 Anđeo za optimizam i ljepotu – srčana čakra Karta 8 Anđeo za smjer i cilj – čeona čakra Karta 9 Anđeo za samopoštovanje i samopouzdanje – seksualna čakra Karta 10 Anđeo za zrelost i mudrost – čakra solarnog pleksusa Karta 11 Anđeo za zaštićenost i sigurnost – seksualna čakra Karta 12 Anđeo za kreativnost i samoizražavanje – grlena čakra Karta 13 Anđeo za odlučivanje i nalaženje orijentacije – srčana čakra Karta 14 Anđeo za ljubav i bezuvjetnost – srčana čakra Karta 15 Anđeo za privid i zbilju – čeona čakra Karta 16 Anđeo za stvaralačku mudrost – čakra solarnog pleksusa Karta 17 Anđeo za blagostanje i punoću – čakra solarnog pleksusa Karta 18 Anđeo za osjećaj odgovornosti – korijenska čakra Karta 19 Anđeo za duhovno buđenje – krunska čakra Karta 20 Anđeo za ljubav i odnose – seksualna čakra Karta 21 Anđeo za ustrajnost i ispunjenje – sve čakre Karta 22 Anđeo za dosljednost i red – grlena čakra Karta 23 Anđeo za spoznaju i prihvaćanje – srčana čakra Karta 24 Anđeo za opsesivne misli i za rješenja – korijenska čakra Karta 25 Anđeo za duhovnu snagu i realizaciju – krunska čakra 137 Aura i čakre .

138 Karta 26 Anđeo za obnovu i razvoj – čeona čakra Karta 27 Anđeo za smrt i ponovno rađanje – čeona čakra Karta 28 Anđeo za strpljivost i bezvremenost – korijenska čakra Karta 29 Anđeo za materijalna pitanja – korijenska čakra Karta 30 Anđeo za hrabrost i ustrajnost – korijenska čakra Karta 31 Anđeo za suosjećanje – srčana čakra Karta 32 Anđeo za oslobađanje od ovisnosti – grlena čakra Karta 33 Anđeo za stvaralačku riječ – grlena čakra Karta 34 Anđeo za staro znanje – čakra solarnog pleksusa Karta 35 Anđeo za pokretačku snagu i uspjeh – čakra solarnog pleksusa Karta 36 Anđeo za otpuštanje – sve čakre Karta 37 Anđeo za ljubav prema svemu – krunska čakra Karta 38 Anđeo za karmičko iskupljenje – sve čakre Karta 39 Anđeo za milost – čakra solarnog pleksusa Karta 40 Anđeo za Božansku snagu – korijenska čakra Karta 41 Anđeo za Božansku mudrost – čakra solarnog pleksusa Karta 42 Arhanđeo Mihael – čeona čakra Karta 43 Arhanđeo Jofiel – čakra solarnog pleksusa Karta 44 Arhanđeo Chamuel – srčana čakra Karta 45 Arhanđeo Gabriel – sve čakre Karta 46 Arhanđeo Rafael – srčana čakra Karta 47 Arhanđeo Uriel – korijenska čakra Karta 48 Arhanđeo Zadkiel – krunska čakra Karta 49 Arhanđeo Metatron – sve čakre Iscjeljujući anđeoski simboli .

neprepoznata 3 | Anđeo za mir i lakoću agresivnost. oslabljeno ili loše ili već imate neki tjelesni simptom. ne pomicati se 11 | Anđeo za zaštićenost i sigurnost dalje. osobito u 10 | Anđeo za zrelost i mudrost proljeće. Alergije: snažna. Kada pogledate koji problem treba kojeg anđela. možete se obratiti anđelima ili određenom anđelu. 28 | Anđeo za strpljivost i bezvremenost 139 oholost. 18 | Anđeo za osjećaj odgovornosti nesvjesna neiskrenost. Bolovi u leđima: ne biti uza sebe samoga.Anđeli za tjelesne i duševne simptome Kadgod se osjećate blokirano. Tjelesni problemi često imaju duševnu pozadinu. neosviještena. ne željeti uložiti energiju u promjene. s molbom za pomoć. postat ćete svjesni nadređenih duhovnih ili mentalnih tema učenja. osjećati se pod pritiskom. kontaktne alergije: »S time ne želim više 17 | Anđeo za blagostanje i punoću imati posla!« 23 | Anđeo za spoznaju i prihvaćanje Bedra: sprječavanje napretka. iscjeljenje i podršku. 25 | Anđeo za duhovnu snagu i realizaciju Anđeli za tjelesne i duševne simptome . 22 | Anđeo za dosljednost i red nedostatak uporišta. potisnuta vitalnost. prekomjerna reakcija na tjelesnoj 13 | Anđeo za odlučivanje i nalaženje orijentacije razini.

previše se učahurivati. kritičnost. škrtost. dati si novu šansu. Čeljusni zglob: zauzeti odbojni stav prema 13 | Anđeo za odlučivanje i nalaženje orijentacije životu. primiti nešto u na- 16 | Anđeo za stvaralačku mudrost jdublji unutarnji svijet. poricanje vlastite muškosti/ženskosti. otpustiti staro i materiju. nemati slobode.Bubrezi: označavaju partnerstvo. jasnoća i 38 | Anđeo za karmičko iskupljenje novi početak. naučiti otpustiti. strah od odrastanja. često usmjerena 1 | Anđeo za vjeru i povjerenje na samog sebe. Crijevo: probavljati dojmove. 45 | Arhanđeo Gabriel Disanje: imati malo kontakta prema van. »nešto mi ide na 37 | Anđeo za ljubav prema svemu bubrege«. Iscjeljujući anđeoski simboli . 140 Depresija: potisnuta agresija. nalaženje 13 | Anđeo za odlučivanje i nalaženje orijentacije unutarnje ravnoteže i sklada. 7 | Anđeo za optimizam i ljepotu 31 | Anđeo za suosjećanje Detoksikacija i čišćenje: odbaciti staro. teret. očistiti se iznutra. davati i poklanjati. potisnuta tuga. 4 | Anđeo za čistoću i jasnoću potrošeno. bijeg od stresa. 15 | Anđeo za privid i zbilju osjećati se sputano.

24 | Anđeo za opsesivne misli i za rješenja 25 | Anđeo za duhovnu snagu i realizaciju 141 34 | Anđeo za staro znanje 38 | Anđeo za karmičko iskupljenje 41 | Anđeo za Božansku mudrost 48 | Arhanđeo Zadkiel Gležnjevi: biti nesavitljiv. 12 | Anđeo za kreativnost i samoizražavanje stupiti u kontakt. Anđeli za tjelesne i duševne simptome . izopćiti samog sebe. zablokirati 16 | Anđeo za stvaralačku mudrost se. biti ukočen. nešto si utuviti u glavu. pripisivati 8 | Anđeo za smjer i cilj drugima krivicu. perfekcionizam. verbalna 33 | Anđeo za stvaralačku riječ razmjena. 10 | Anđeo za zrelost i mudrost željeti glavom kroz zid.Epifiza (pinealna žlijezda): njena funkcija još 7 | Anđeo za optimizam i ljepotu nije znanstveno objašnjena. U starim se kulturama epifizu smatralo sjedištem duše. zavaravati se. Glasnice: znak za emocionalni samoizražaj. ne biti u mogućnosti prihvatiti zadovoljstva koja pruža život. Glavobolja: teška glava. prenaglašavanje in- 1 | Anđeo za vjeru i povjerenje telekta.

20 | Anđeo za ljubav i odnose neprerađena briga.Grlo: problemi s izražavanjem. majčinstvo. davati i primati ljubav. reći nekome da »nam se skine s vrata«. Grudi. ženske: zapostavljanje/povreda 2 | Anđeo za ljubav i ljubav prema sebi vlastitog ženskog svijeta osjećaja. 7 | Anđeo za optimizam i ljepotu 24 | Anđeo za opsesivne misli i za rješenja 25 | Anđeo za duhovnu snagu i realizaciju 34 | Anđeo za staro znanje 41 | Anđeo za Božansku mudrost 42 | Arhanđeo Mihael 48 | Arhanđeo Zadkiel Iscjeljujući anđeoski simboli . oko«: uvid. gutanje nečega. 1 | Anđeo za vjeru i povjerenje živjeti po unutarnjem satu. nemati glasa (nemati 42 | Arhanđeo Mihael suodlučivanja). 142 Gušterača (dijabetes): neprihvaćanje slatkoće 9 | Anđeo za samopoštovanje i samopouzdanje života (ljubavi). po unutarnjem 6 | Anđeo za promjenu i preobražaj ritmu. duboka. strah od ljubavi prema samome sebi i od življenja samoga sebe. potiskivanje 12 | Anđeo za kreativnost i samoizražavanje želja. nepriznata želja za ljubavi. Hipofiza (pituitarna žlijezda)/»3.

37 | Anđeo za ljubav prema svemu Kosti: postojanost i struktura. u žena: neprihvaćanje 2 | Anđeo za ljubav i ljubav prema sebi vlastite ženskosti/vlastitog tijela. 29 | Anđeo za materijalna pitanja 143 35 | Anđeo za pokretačku snagu i uspjeh 40 | Anđeo za Božansku snagu Kralježnica: središte brojnih emocija. op- 5 | Anđeo za energiju i snagu skrbljivati sebe i druge. ispunjavanje normi. 31 | Anđeo za suosjećanje 40 | Anđeo za Božansku snagu 47 | Arhanđeo Uriel Anđeli za tjelesne i duševne simptome . 25 | Anđeo za duhovnu snagu i realizaciju dinamičnost. 22 | Anđeo za dosljednost i red nepopustljivost. 11 | Anđeo za zaštićenost i sigurnost 44 | Arhanđeo Chamuel Koljena: ne željeti popustiti ni pod koju cijenu.Hormonalne smetnje. samoporicanje. unutarnja 11 | Anđeo za zaštićenost i sigurnost čvrstina. 40 | Anđeo za Božansku snagu iskrenost. biti prisiljen klek- 29 | Anđeo za materijalna pitanja nuti ničice. korak u 6 | Anđeo za promjenu i preobražaj učenju: ljubav prema samome sebi i ispunjena 10 | Anđeo za zrelost i mudrost seksualnost. ustrajati na 21 | Anđeo za ustrajnost i ispunjenje načelima u tolikoj mjeri da to već prelazi u 22 | Anđeo za dosljednost i red tvrdoću i nepopustljivost. imati kičmu. bolan doživljaj ženstva. poniznost. zauzeti stav. komu- 14 | Anđeo za ljubav i bezuvjetnost nikacija. Krvne žile/krvotok: energetski protok. ego. životna snaga. ponos.

ispitati vlastiti 22 | Anđeo za dosljednost i red djelokrug. učiti se braniti. Mjehur: omogućiti olakšanje. osvijestiti 10 | Anđeo za zrelost i mudrost sukobe i nesuglasice. 19 | Anđeo za duhovno buđenje znanja. uspon. 48 | Arhanđeo Zadkiel Nadraženost osjetila: preopterećenost. previše argumentiranja. pretjerivanje. Iscjeljujući anđeoski simboli .Kukovi: učiniti prve korake. 34 | Anđeo za staro znanje podleći konzumerizmu. teška glava. nedostatak intuicije. 26 | Anđeo za obnovu i razvoj prenaglašavanje intelekta. 26 | Anđeo za obnovu i razvoj zavaravati se. 28 | Anđeo za strpljivost i bezvremenost 32 | Anđeo za oslobađanje od ovisnosti Limfni sustav: srdžba. otpustiti nešto 14 | Anđeo za ljubav i bezuvjetnost ili nekoga. postupati s 17 | Anđeo za blagostanje i punoću napetošću. uhvatiti se u koštac sa stvarima. napredak. dopuštamo da nas nešto prevari. 27 | Anđeo za smrt i ponovno rađanje 36 | Anđeo za otpuštanje 144 44 | Arhanđeo Chamuel Mozak: središte koordinacije i komunikacije. izdržavati pritisak.

preopterećenost poslom. ne željeti gledati. pustiti da nas život nosi. umor: živjeti mimo 5 | Anđeo za energiju i snagu stvarnog života. prenadraženost osjetila. ne- 27 | Anđeo za smrt i ponovno rađanje spremnost na primanje. 38 | Anđeo za karmičko iskupljenje stres.Nedostatak energije. preopterećenost. strah od odgovornosti. 21 | Anđeo za ustrajnost i ispunjenje napredovati i ići dalje. 31 | Anđeo za suosjećanje 47 | Arhanđeo Uriel Neplodnost: nesvjesno odbijanje trudnoće. trošiti se u pogrešnim životnim 8 | Anđeo za smjer i cilj područjima. 40 | Anđeo za Božansku snagu 145 41 | Anđeo za Božansku mudrost 43 | Arhanđeo Jofiel Noge: postojanost. strah od 22 | Anđeo za dosljednost i red budućnosti. Anđeli za tjelesne i duševne simptome . dozvoliti drugima da nas energetski 19 | Anđeo za duhovno buđenje iscrpljuju. stajati na svojim nogama. Nervoza: živjeti u krajnjoj napetosti. boriti se iz- 26 | Anđeo za obnovu i razvoj vana. 28 | Anđeo za strpljivost i bezvremenost nemogućnost otpuštanja. Oči: ogledalo duše. zat- 4 | Anđeo za čistoću i jasnoću varati oči pred nečime (potiskivati).

komunikaci- 3 | Anđeo za mir i lakoću ja. biti 20 | Anđeo za ljubav i odnose otvoren. bijeg od svijeta (droge. 146 Pluća: kontakt prema izvanjskome. televizija). potiskivanje 23 | Anđeo za spoznaju i prihvaćanje osjećaja. problemi s polaritetom.Ošit: nemogućnost povlačenja granica. biti pre- 35 | Anđeo za pokretačku snagu i uspjeh malo učvršćen. pušenje. želja za izazivanjem opasnosti (kocka). slobodno disati. Osteoporoza: nedostatak stabilnosti. Ovisnost i ovisničko ponašanje: zaglaviti na 6 | Anđeo za promjenu i preobražaj razini nadomjeska (jelo. dozvoliti 9 | Anđeo za samopoštovanje i samopouzdanje si korake unazad. sposobnost razmjene. nositi sa sobom previše tereta i starih životnih obrazaca. seks). 23 | Anđeo za spoznaju i prihvaćanje 30 | Anđeo za hrabrost i ustrajnost 32 | Anđeo za oslobađanje od ovisnosti Područje grudi. pritisak: imati premalo 2 | Anđeo za ljubav i ljubav prema sebi prostora. sužavati vlastitu ličnost. Iscjeljujući anđeoski simboli .

24 | Anđeo za opsesivne misli i za rješenja Prehlada: komunikacija. oni 16 | Anđeo za stvaralačku mudrost teško sjedaju na želudac. opsesivne misli. jezgrovito 19 | Anđeo za duhovno buđenje sažeti. uopće 18 | Anđeo za osjećaj odgovornosti ne tiče. a ako nam to i uspije. Poremećaj spavanja: ne željeti izgubiti kon- 17 | Anđeo za blagostanje i punoću trolu. 38 | Anđeo za karmičko iskupljenje 43 | Arhanđeo Jofiel Anđeli za tjelesne i duševne simptome . ne 15 | Anđeo za privid i zbilju moći smisliti nekoga. Probavne smetnje: nemogućnost prerade ili 13 | Anđeo za odlučivanje i nalaženje orijentacije prihvaćanja dojmova. ne željeti više gutati. zapravo. ne 15 | Anđeo za privid i zbilju zastranjivati i ne bježati u izvanjsko. 24 | Anđeo za opsesivne misli i za rješenja Poteškoće s koncentracijom: ostati pri sebi.Područje ramena: teret koji opterećuje postaje 3 | Anđeo za mir i lakoću osjetan. nato- 12 | Anđeo za kreativnost i samoizražavanje variti si puno toga što nas se. reći 21 | Anđeo za ustrajnost i ispunjenje 147 nekome da »nam se skine s vrata«. višak energije. strah. imati pun nos. nositi nepodnošljivo sa sobom. »Na to sam posve hladnokrvan/hladnokrvna«.

36 | Anđeo za otpuštanje Seksualnost: ne prihvaćati svoje tijelo takvo 5 | Anđeo za energiju i snagu kakvo je. 20 | Anđeo za ljubav i odnose ograničavanje prema van. držati druge na 27 | Anđeo za smrt i ponovno rađanje distanci. prihvaćanje. 148 Ruke: energija. manipulirati drugima. 20 | Anđeo za ljubav i odnose davanje. posjedovanje. Šake i dlanovi: snaga djelovanja. »Ne diraj me!«. snaga.Problemi s kožom: ono što se dugo potiskivalo 2 | Anđeo za ljubav i ljubav prema sebi nadire iz podsvijesti. otpuštanje. nekoga zagrliti. kontakt s vanjskim 12 | Anđeo za kreativnost i samoizražavanje svijetom. 23 | Anđeo za spoznaju i prihvaćanje 32 | Anđeo za oslobađanje od ovisnosti 42 | Arhanđeo Mihael Problemi sa šijom: »tvrdokorno« se ustručavati 6 | Anđeo za promjenu i preobražaj osmotriti problem s druge strane. netko mi sjedi za vratom. problemi s dodirom. biti odgov- 28 | Anđeo za strpljivost i bezvremenost oran za vlastiti život. ne moći se osloboditi. 36 | Anđeo za otpuštanje 38 | Anđeo za karmičko iskupljenje Iscjeljujući anđeoski simboli . glumiti nešto pred sobom i drugima. ali i držati nekoga na 18 | Anđeo za osjećaj odgovornosti distanci.

zapostaviti intuiciju. 3 | Anđeo za mir i lakoću povrijeđenost u središtu osjećaja. pokloniti život. zablokirati se. ući u jedin- 27 | Anđeo za smrt i ponovno rađanje stvo. 14 | Anđeo za ljubav i bezuvjetnost 20 | Anđeo za ljubav i odnose 23 | Anđeo za spoznaju i prihvaćanje 31 | Anđeo za suosjećanje 149 32 | Anđeo za oslobađanje od ovisnosti 36 | Anđeo za otpuštanje 37 | Anđeo za ljubav prema svemu 38 | Anđeo za karmičko iskupljenje 44 | Arhanđeo Chamuel 46 | Arhanđeo Rafael Anđeli za tjelesne i duševne simptome . živjeti previše u 19 | Anđeo za duhovno buđenje intelektu. oboljeti u središtu (duše). 44 | Arhanđeo Chamuel Srčane smetnje: osjećaj zgrčenosti. »nekog/nečeg nam 4 | Anđeo za čistoću i jasnoću je pun nos«. vapaj za 2 | Anđeo za ljubav i ljubav prema sebi ljubavlju i pažnjom. Spolni organi: nadvladati polaritet.Sinusi: »biti zaštopan«.

Tjelesne tekućine: slijediti životni tijek. 30 | Anđeo za hrabrost i ustrajnost samostalno zastupati svoja vlastita gledišta. preforsirati se. trauma 16 | Anđeo za stvaralačku mudrost rođenja i neprerađeni šokovi. 150 Strah: ne moći (više) imati povjerenja. ne moći se 21 | Anđeo za ustrajnost i ispunjenje odvojiti. 47 | Arhanđeo Uriel ležati do nečijih nogu. nekome željeti nešto 30 | Anđeo za hrabrost i ustrajnost dokazati. gležnjevi: označavaju postojanost. 30 | Anđeo za hrabrost i ustrajnost 37 | Anđeo za ljubav prema svemu 38 | Anđeo za karmičko iskupljenje 41 | Anđeo za Božansku mudrost Stres: prekomjerna taština. Stopala. u životu stojimo čvrsto na zemlji. juriti najvećom mogućom brzinom. nedostatak slatkoće u životu. Iscjeljujući anđeoski simboli 10 | Anđeo za zrelost i mudrost . 35 | Anđeo za pokretačku snagu i uspjeh zlorabiti unutarnju pokretačku snagu. povlačenje. 8 | Anđeo za smjer i cilj ukorijenjenost. – smanjeni rad: izolirati se od vanjskog svijeta. dopustiti da nas nose.Štitnjača – pojačani rad: sukob s autoritetom 33 | Anđeo za stvaralačku riječ i ovisnost. glad za životom. pustiti nakupljenu energiju i strahove da isteknu. potisnuti strah od smrti. osjećaji bijega.

4 | Anđeo za čistoću i jasnoću zatvoriti uši uslijed emocionalne ili zvučne preopterećenosti. osjećati se isušeno iznutra. neriješeni stres. Visoki krvni tlak: biti pod stalnim pritiskom. stoji nam nešto u grlu. mora osjetiti«. blokirana 21 | Anđeo za ustrajnost i ispunjenje aktivnost. Zatvor: ne željeti otpustiti duševna opterećenja. 33 | Anđeo za stvaralačku riječ skinuti brigu s vrata. agresija ili 17 | Anđeo za blagostanje i punoću zastoj energije. Anđeli za tjelesne i duševne simptome . usporenost. Uši: premalo osluškivati unutarnji glas. potisnuta agresija. ne 17 | Anđeo za blagostanje i punoću htjeti progutati nešto. slušati – poslušati. obrambena reakcija. 14 | Anđeo za ljubav i bezuvjetnost stalna spremnost na obranu. osobito kod 33 | Anđeo za stvaralačku riječ novih izazova.Upala: sukob koji je postao tvaran. 26 | Anđeo za obnovu i razvoj opterećivati se neupotrebljivim stvarima. ne moći se 42 | Arhanđeo Mihael zasititi. 22 | Anđeo za dosljednost i red 151 35 | Anđeo za pokretačku snagu i uspjeh Vrat i problemi s vratom: komunikacija. pohlepa. »Ne mogu to više slušati!«. 36 | Anđeo za otpuštanje pohlepa za materijalnim. nesavladani konf- 15 | Anđeo za privid i zbilju likti autoriteta. »Tko ne želi čuti.

krutost.Želudac: spremnost za primanje osjećaja i 9 | Anđeo za samopoštovanje i samopouzdanje dojmova. pokazati zube. nepovjerenje. 43 | Arhanđeo Jofiel Zglobovi: izraz pokretljivosti. imati i prepozna- 18 | Anđeo za osjećaj odgovornosti vati granice. premalo svjet- 43 | Arhanđeo Jofiel losti. iznutra i izvana. Iscjeljujući anđeoski simboli 29 | Anđeo za materijalna pitanja . gutanje ljutnje. osjećaj odvojenosti od Kreacije. agresija. 39 | Anđeo za milost osjećati se kao zadnji jadnik. najčešće 7 | Anđeo za optimizam i ljepotu usmjerena protiv samog sebe. imati dobar ugriz. 152 Zubi: sredstvo probijanja. 29 | Anđeo za materijalna pitanja Zimska depresija: potisnuta agresija. kruto ustrajati na nečemu. problemi u obitelji.

Više o anđeoskim simbolima Objašnjenja načina djelovanja anđeoskih simbola ne odnose se samo na simbole 1 – 49 priložene ovoj knjizi. ručno rađeni na prozirnoj foliji. 153 Način djelovanja Anđeoski simboli istodobno djeluju na tri razine. kakve su primjerice priložene uz ovu knjigu. Više o anđeoskim simbolima . )( značenje simbola i )( anđeoske energije. priložene uz moje knjige. nego i na )( kombinirane anđeoske simbole )( anđeoske simbole za djecu )( anđeoske transformacijske simbole i )( simbole arhanđela i majstora. i kao simboli otisnuti na kartama od ljepenke. Svi navedeni simboli postoje u dvije inačice: kao originalni simboli. Te tri razine su: )( titraji boja.

šoka. energetske titraje koji utječu na našu osobnu osnovnu vibraciju. bijesa ili nesigurnosti izgubimo svoju unutarnju ravnotežu. Naposljetku. oni nas svojom frekvencijom vraćaju u našu idealnu osnovnu vibraciju. Kad se zraka svjetlosti prelomi kroz prizmu. Bachovih cvjetnih kapi ili anđeoskih simbola. Značenje simbola Značenje simbola. postaju vidljivi svi podaspekti svjetlosti. Ako zbog straha. simbola. No ono što mi još priopćio bilo je iznimno važno. Ili smo ujutro odabrali točno neku određenu boju jer smo baš nju poželjeli. sve boje spektra. za nas koji ih primjenjujemo nije važno te ga stoga nije potrebno tumačiti. Ekonja me upozorio da ne tumačim same oznake simbola na način na koji to mi. Svi ti titraji pomažu nam u ponovnom pronalaženju naše idealne osnovne vibracije. Rekao je da oznake simbola Iscjeljujući anđeoski simboli . zvukova. Ona utječe na naše tijelo i našu dušu. a time i na posve određenoj razini titraja.Titraji boja Svatko od nas osjetio je djelovanje boja stojeći pred velikom slikom koja ga se duboko dojmila. u naše idealno duševno stanje. svaka interpretacija je tek djelomična. Naprotiv. Svaka od tih boja nalazi se u određenom području frekvencija. Boje imaju energetske frekvencije. često rado činimo. Kako mi kao ljudi i sami imamo određenu osnovnu 154 vibraciju. homeopatije. ljudi. reagiramo i na titraje koji dodirnu naše tijelo: na frekvenciju boja. dragog kamenja. prema riječima mojeg anđela Ekonje.

anđeli ih energetski štite i zaključavaju. koje se odvija zahvaljujući titrajima boja i oznaka simbola. čime u velikoj mjeri utječu na proces transformacije. To se odnosi na originalne simbole izrađene rukom kao i na anđeoske simbole na kartama. teške ili strane energije. jer su i oni svojevrsni nosači podataka. anđeoske simbole rado uspoređujem s CD-ima. a vrše ga anđeli. Također je važno znati da anđeli neprekidno energetski „dopunjavaju“ anđeoske simbole. oni ne primaju negativne.povećavaju titraje DNS-a od fine tvari. oni bi djelovali tek veoma ograničeno. Na njima su pohranjene energije od fine tvari iz svijeta anđela. Više o anđeoskim simbolima . Anđeoske energije Preostaje nam još da kažemo nešto o djelovanju anđeoskih energija pohranjenih u simbolima. No. što znači da se njihova energija ne troši. znači energiju čiste ljubavi. oni nisu energizirani. U tom kontekstu. Usto. Tom ću se temom pobliže pozabaviti u svojoj knjizi „Die Symbole der Meister und der Erzengel“ [Simboli majstora i arhanđela]. Kada anđeli ne bi energizirali simbole. oni ne gube svoje djelovanje. Bez obzira koliko često rabite simbole. Važna informacija koju sam tek nedavno primila iz svijeta anđela je i sljedeća: anđeoski simboli sadrže i Kristovu energiju. crtaju po predlošku ili skidaju s interneta stoga imaju tek ograničeno djelovanje. drugim riječima. Simboli i karte koji se 155 umnožavaju strojem za fotokopiranje. i to isključivo putem titraja boja i oznaka simbola. To punjenje energijom povezano je sa mnom.

Anđeoske simbole nije moguće zlorabiti. jačaju i štite auru i čakre te ih možemo smatrati svojevrsnom preventivnom zdravstvenom skrbi na razini fine tvari. u sustav žlijezda (najvažnije žlijezde nalaze se točno na istom mjestu kao i glavne čakre!). omogućuju anđeoski simboli. Povrh toga. u čiji su nacrt. stanice i stanične jezgre. Mi. povrh gore nabrojenog. Anđeoski simboli energetski podupiru proces samoiscjeljenja tijela. među ostalim. Do sada nam je svijet anđela prenio tek otprilike 15 posto cjelokupnog načina djelovanja. trajno podižu i anđeoske energije pohranjene u simbolima.Još jedna osobitost je i činjenica da se. Zbog toga nije potrebno znanstveno-tehničkim metodama dokazivati način djelovanja simbola. zahvaljujući čemu su one uvijek u skladu s potrebama duhovnog i energetskog razvoja. budući da je naša sposobnost predočavanja ograničena na tri i četiri dimenzije. kako proces transformacije napreduje. pohranjene i strukture organa. Ako bi netko došao na zamisao da manipulira simbolima. baš kao i na karmičkoj. šireći njegovu svijest te podupirući i ubrzavajući njegov duhovni razvoj. a simboli djeluju i na više dimenzija. anđeoski simboli djeluju na emocionalnoj i mentalnoj razini. Posebnost ovih anđeoskih simbola Anđeoski simboli u jednakoj mjeri čiste. organe. usmjeravajući energije od fine tvari izravno u čakre. reprogramirajući eterično tijelo. Više ne bismo uspjeli razumjeti i pratiti. ljudi. Iscjeljujući anđeoski simboli . meridijane. a 156 time u čovjekovo tijelo. budući da ne postoje uređaji koji bi mogli izmjeriti djelovanje fine tvari na duhovnoj razini. anđeli bi odmah neutralizirali energiju. možemo razumjeti tek djelić svega onoga što. Na duhovnoj razini oni mogu ojačati čovjeka omogućujući mu jednostavniji pristup duhovnosti.

)( prikladni su za energiziranje prostorija. )( rješavaju karmičkih tereta i zapleta. štiti i zaključava. no prije svega iz njegove duše. energije se povećavaju u skladu s potrebama podizanja titraja na našoj planeti.). )( tijekom godina. Ljudi koji su malo zavirili u astrologiju znaju da natalni horoskop predstavlja sliku vlastitog životnog plana. )( anđeli ih čiste i trajno energiziraju. tj. Usto. 157 Osobni anđeoski simboli Svaki je čovjek jedinstven. na auru. simbolički gledano. pečatom prevladavajuće kvalitete vremena. svaki čovjek u sebi nosi svoj vlastiti individualni životni plan. )( pomažu ljudima kada imaju emocionalne i mentalne teškoće te razrješavaju blokade na razini finog tijela i obrasce ponašanja. konstelacija zvijezda koja je tada bila vidljiva na nebu obilježava nas.Dakle. )( mogu energetski podržati samoiscjeljujuće procese tijela. To je vidljivo već iz njegove vanjštine. Više o anđeoskim simbolima . meridijane itd. iscjeljujuće i anđeoske krugove. svijet anđela ih energetski „namješta“. čakre. vode i hrane. U trenutku našeg rođenja. )( mogu se rabiti za zaštitne. )( pokazuju se veoma djelotvornima i kod životinja i biljaka. )( osobito snažno djeluju na tijelo od fine tvari (npr. najvažnije o anđeoskim simbolima ukratko bi bilo sljedeće: )( svijet anđela ih energizira. )( podupiru proces duhovnog razvoja.

Najčešće se javljaju u obliku tjelesnih simptoma. Anđeoski simboli djelotvorni su za sve. kineziolozi. oni nam kucaju sve glasnije i glasnije. Imaju najviše titraje i energetske frekvencije te rade kroz sve čakre i slojeve aure. A ovdje smo kako bismo razvili svoj potencijal te prevladali svoje blokade i otklonili kamene spoticanja. Oni unose pozitivnu promjenu u strukturu čovjekove 158 duše. Stoga postoji i mogućnost da dobijete svoj individualni.Biljeg tog kozmičkog pečata nosimo čitav život. a katkad i u obliku duševnih smetnji. Hvala Bogu. To su kombinirani anđeoski simboli. slabosti i blokade. Ako kroz dulje razdoblje žmirimo na probleme. praktičari alternativne medicine itd. Ili – anđeli. A zacijelo ima situacija u kojima jednostavno nismo u mogućnosti sve obaviti sami. Njih je moguće rabiti neovisno o vrsti energetskog rada. Kombinirani anđeoski simboli Iscjeljujući anđeoski simboli . ali i nedostatke. (v. Dobivamo određene sposobnosti i preduvjete. U terapeutske svrhe mogu se rabiti sami za sebe ili u kombinaciji s drugim načinima liječenja. ignoriramo ih. U mjeri u kojoj je svaki čovjek jedinka za sebe individualni su i odgovarajući anđeoski simboli koji su pojedinom čovjeku potrebni u pojedinim situacijama. poglavlje LICHTPUNKT) Za energetičare Energetičarima svijet anđela daje na raspolaganje vlastite simbole. rade s njima veoma uspješno (o čemu više možete pročitati u mojoj knjizi „Wie Engel wirken“ [Kako djeluju anđeli]). a u težim ili dubljim područjima na raspolaganju su nam terapeuti i razne metode. tu su dobri prijatelji koji nam pritom pomažu. Brojni energetičari. osobni anđeoski simbol. podupirući proces iscjeljenja na tjelesnoj i duševnoj razini. Katkad pritom upadamo u teškoće. maseri.

přirozený vstup do světa andělů se u nich v průběhu let téměř nebo zcela ztratil. objevit. Više o anđeoskim simbolima . Bohužel je hodně dospělých nebere vážně a tak je toto důležité spojení ve většině případů pořád slabší. jelikož původní. Knjiga pod naslovom Heilende Engelessenzen. Kako bi se na prvi pogled vidjelo koja esencija se može pripisati kojem simbolu.mogu se jednostavno primjenjivati i u privatnom životu. aby opět hravě navázali kontakt se světem andělů nebo zesílili své stávající spojení k andělskému světu. na bočicama s esencijom nalaze se prikazi odgovarajućih simbola. až úplně zmizí. Sada „Andělské symboly pro děti“ má pomoci dětem a rodičům. Pro všechny dospělé je chápána jako „spirituální kniha objasnění“. 159 A proto jim ho pomáhá znovu nalézt. Kniha popisuje. odnosno s anđeoskim simbolima. Andělské symboly pro děti Děti jsou – většinou nevědomky – pro mnoho dospělých prostředníky mezi hmotných a duchovním světem. V prvních letech života jsou ještě intenzivně spojeni s andělským světem. U poglavlju Gdje što mogu nabaviti? možete pogledati gdje ih možete nabaviti. Geschenke aus der Engelwelt [Iscjeljujuće anđeoske esencije. jak můžou být použity přiložené kulaté karty se symboly andělů v průběhu dne. způsobem vhodným pro děti. Český překlad knihy „Andělské symboly pro děti“ se připravuje. Anđeoske esencije Anđeoske esencije su zamišljene kako bi se nadovezale na ili zaokružile rad s anđeoskim kartama. One sadrže istu osnovnu vibraciju kao i odgovarajući simbol.

koja opisuje način djelovanja i primjenu anđeoskih esencija 1-49. 160 Iscjeljujući anđeoski simboli . anđeoskih kombiniranih esencija i anđeoskih esencija za auru. je u pripremi.Pokloni iz svijeta anđela].

Korištena literatura
Hajo Banzhaf, The Tarot Handbook, 1993 & Tarot and the Journey of the Hero,
2000
Paul Coelho, Alkemičar, s portugalskog preveo Želimir Brala, str. 24, Znanje, Zagreb 1998.
Ruediger Dahlke, Krankheit als Symbol. Handbuch der Psychosomatik. München
1996
John Randolph Price, Angels Within Us: A Spiritual Guide to the Twenty-Two
Angels That Govern Our Everyday Lives.

161

Korištena literatura

Lichtpunkt
All products, books and further information available from:
LICHTPUNKT & EKONJA-VERLAG
Ingrid Auer GmbH
Wiener Strasse 49
A-3300 Amstetten
t: +43 (0) 664 / 48 00 676
f: +43 (0) 7472 / 69 172

info@engelsymbole.at
www.engelsymbole.com

Bezugsquelle Kroatien
Manuela Luncer
Sveta Ana 30
HR-10430 Samobor
t +385 91 555 / 23 60
www.kontakt@light-love-healing.com
www.light-love-healing.com

(dzt. noch begrenztes Sortiment)

162

Author
Ingrid Auer živi u Austriji te je godinama samostalno djelovala u područjima kineziologije, Bachovih cvjetnih kapi, tehnike Aura Soma i rada energijom prije nego što je od
svijeta anđela dobila zadatak da izradi anđeoske simbole i anđeoske esencije.
Ona je posrednica između svijeta anđela i zemaljskog svijeta, a svoja znanja i iskustva u
svojim predavanjima i seminarima prenosi kako laicima tako i terapeutima. Kao autorica
i izdavač za cilj si je zacrtala učiniti anđeoske poruke i energije dostupnima što većem
broju ljudi.

Iscjeljujući anđeoski simboli

Engelessenzen
Engel-Aura-Essenzen

www.engelsymbole.com

01 04 13 04 | Anđeo za čistoću i jasnoću 22 22 | Anđeo za dosljednost i red 13 | Anđeo za odlučivanje i nalaženje orijentacije Engelessenzen 30 ml 01 | Anđeo za vjeru i povjerenje .

engelsymbole.com .1.49 23 38 23 | Anđeo za spoznaju i prihvaćanje 47 48 47 | Arhanđeo Uriel 38 | Anđeo za karmičko iskupljenje 48 | Arhanđeo Zadkiel www.

Arhanđeo Mihael Arhanđeo Jofiel Arhanđeo Chamuel Arhanđeo Gabriel Arhanđeo Rafael Arhanđeo Uriel Engel-Aura-Essenzen 100 ml Schutzengel .

Arhanđeo Zadkiel Arhanđeo Metatron Energetische Abgrenzung Energetische Reinigung Anđeo Korathel Anđeo hariel Anđeo Sonael Höheres Selbst EngelMeditation Anđeo Norael www.engelsymbole.com .