You are on page 1of 7

CANALUL PANAMA

Canalul Panama (spaniolă: Canal de Panamá) este un canal important
care traversează istmul Panama în America Centrală, legând
oceanele Atlantic și Pacific. Construcția canalului a reprezentat unul dintre cele
mai mari proiecte de inginerie întreprinse vreodată. A avut un impact enorm
asupra navigației, deoarece navele nu mai trebuie să treacă pe drumul periculos
prin Pasajul Drake și Capul Horn în punctul cel mai sudic al Americii de Sud. O
navă care pleacă de la New York către San Francisco, dacă trece prin canal,
parcurge în total 9.500 km, mult sub distanța de 22.500 km pe care o
presupunea ruta ocolitoare pe la Capul Horn (strâmtoarea Magellan).
Deși conceptul unui canal în Panama datează de la începutul secolului al
XVI-lea, prima încercare de construcție a avut loc începând cu 1880 sub
conducere francezului Ferdinand de Lesseps. După ce această încercare a
eșuat, lucrul a fost terminat în cele din urmă de Statele Unite, și canalul s-a
deschis în 1914. Construcția canalului, de o lungime de 77 km, a fost presărată
de probleme, cum ar fi bolile (în special malaria și febra galbenă) și
enormele alunecări de teren. Se estimează că la construcția canalului au murit
până la 27 500 de muncitori.
De la deschidere, canalul a avut un succes enorm, și este în continuare
un element indispensabil al navigației internaționale. În fiecare an prin canal trec
mai mult de 14 000 de nave, transportând mai mult de 20378 milioane
de tone de marfă.

DESCRIERE

pentru a evita orice confuzie. la capătul dinspre Atlantic. cu o capacitate totală de 278. de la iahturi private mici până la nave comerciale destul de mari. din punctul de vedere al unei nave care îl traversează din Pacific către Atlantic. incluzând peretele de apropiere. 14 011 vase au trecut prin canal în 2005. O traversare obișnuită a canalului de o navă comercială ia în jur de nouă ore. . marcată cu balize. Un alt lac artificial. principala direcție de navigație este către nordvest. are rol de rezervor pentru canal. Din cauza formei de S a istmului Panama. autoritățile au clasificat tranzitul prin canal ca spre nord (din Pacific în Atlantic) și spre sud (din Atlantic în Pacific). este cum urmează: Datorită geografiei locale.Canalul Panama face legătura între Golful Panama din cadrul Oceanului Pacific cu Marea Caraibelor și Oceanul Atlantic. cu o diferență totală de altitudine de 16. canalul pleacă din sud-est. ele fiind cunoscute ca nave post-Panamax. câteva canale artificiale și trei seturi de ecluze.5 m la jumătatea mareei. cu o medie de aproape 40 de vase pe zi PLAN Canalul e format din două lacuri artificiale.  De la începutul intrării în canal. are 1. Dimensiunea maximă a vaselor care pot folosi canalul este cunoscută sub numele de Panamax.8 milioane tone. navele navighează 13. Prin canal pot trece vase. tot mai multe nave moderne depășesc această limită. Dispunerea canalului. către nord-vest. din capătul dinspre Pacific. însă direcția în general din Pacific către Atlantic este spre est.2 km pe canal.7 km lungime. până la ecluzele Miraflores trecând pe sub Podul Americilor  Sistemul de ecluze cu două trepte de la Miraflores. Lacul Alajuela.

un lac artificial format prin costruirea Barajului Gatun. pe partea atlantică. și aflat la 16.4 km lungime. duce navele pe o distanță de 24. Lungimea totală de la canalul de intrare în Pacific până la ieșirea în Atlantic este de 76.3456 km lungime.  Tăietura Gaillard (Culebra) taie 12.  Râul Chagres (Río Chagres). prin urmare. modificat prin construcția unui baraj al lacutului Gatún.5 m. este un loc de ancorare adăpostit. curge către vest circa 8. Cea mai mare diferență de maree înspre Oceanul Pacific este de la +3.35 metri până la -3.6 km prin istm. un port natural uriaș.  Un canal de 3.2 km  Ecluzele Gatún. până la nivelul principal al canalului. Diferența de maree pe partea atlantică nu depășește 60 tone .20 metri. de 1.9 km.7 km lungime. și se întinde pe 8.]Nivelul normal al mării la capătul dinspre Pacific al canalului este în medie cu 20 cm mai înalt decât cel dinspre Atlantic.7 kilometri până la Oceanul Atlantic. un curs de apă natural. Lacul artificial Miraflores este următoarea etapă. reprezintă un loc de ancorare pentru unele nave aflate la intrarea în canal. coboară navele înapoi la nivelul mării. și ridică navele cu 9. și trece pe sub Podul Centenar.1 metri la flux și 19.5 m deasupra nivelului mării  Ecluza Pedro Miguel.  Lacul Gatun. vărsându-se în Lacul Gatun. protejat de . Golful Limón.2 kilometri lungime reprezintă secțiunea premergătoare a ecluzelor din partea atlantică  Golful Limón (Bahía Limón). are 1. de 1. înălțimea câștigată la Miraflores variază între 13.5 km.7 la reflux. cu o singură treaptă. un set de ecluze în trei trepte. la o altitudine de 26 m.

însă cea mai mică adâncime este de 12. nu sunt transportate tot cu locomotivele. ECLUZE Cea mai impresionantă parte a canalului e dată de ecluzele sale. permițând în principiu trecerea a două nave în direcții opuse simultan. Adâncimea apei în ecluze este variabilă. Navele mari. numite astfel după animalele care înainte trăgeau barjele). în practică traficul naval se desfășoară alternativ. spațiul din interiorul golfului nu mai este adecvat pentru numărul și dimensiunea navelor care folosesc canalul. deși este protejat de topografia închisă a Golfului Panama.un dig. există două seturi paralele de ecluze în fiecare loc. cum ar fi iahturile private sau vaporașele.8 metri. mergând pe șine pe pereții ecluzelor. . Locul de ancorare în partea pacifică este deschis. Toate ecluzele din canal sunt perechi. Fiecare secțiune a ecluzei necesită 101 000 metri cubi de apă pentru a se umple. ci de remorchere. această mărime este cunoscută sub numele de Panamax. navele mai mici.55 metri în partea sudică a ecluzelor Pedro Miguel.53 metri și o lungime folosibilă de 304. Navele sunt transportate prin ecluze de mici locomotive numite mulas (asini. Aceste dimensiuni determină mărimea maximă a navelor care pot tranzita prin canal. printr-o rețea de conducte sub fiecare cameră a ecluzei. nu pot traversa în siguranță pe la Tăietura Gaillard. totuși. însă. folosind fiecare "bandă" a ecluzelor într-o singură direcție la un moment dat. Secțiunile ecluzelor au o lățime de 33. și multe nave așteaptă la ancoră în afara golfului.[8] această apă intră cu ajutorul gravitației.