You are on page 1of 6

1. Georgescu, M. (2006). Introducere n consilierea psihologica.

Bucuresti:
Editura Fundatiei Romnia de Mine.
2. Jigau, M. (2001). Consilierea carierei. Bucuresti: Editura Sigma.
3. Lemeni, G., Miclea, M. (coord.). (2004). Consiliere si orientare. Ghid de
educatie pentru cariera. Cluj-Napoca: Editura ASCR.
4. Szilagyi, A-M. [2007](2008). Manualul consultantului n cariera. Iasi: Institutul
European.
5. Tomsa, Gh. (2001). Consilierea si orientarea n scoala. Bucuresti: Editura
Credis
Bibliografie facultativa:
1. Baban, A. (coord.). (2001). Consiliere educationala - Ghid metodologic pentru
orele de dirigentie si consiliere. Cluj-Napoca: Psinet / Ardealul.
2. Birch, A. (2000). Psihologia dezvoltarii. Bucuresti: Editura Tehnica.
3. Botnariuc, P. (2001). Utilizarea TIC n orientarea scolara si profesionala.
Bucuresti: ISE.
4. Cerghit, I. (2002). Sisteme de instruire alternative si complementare. Structuri,
stiluri si strategii. Bucuresti: Editura Aramis.
5. Dafinoiu, I. (2002). Personalitatea. Metode de abordare clinica. Observatia si
interviul. Iasi: Editura Polirom.
6. De Peretti, A., Legrand, J.A., J. Boniface. (2001). Tehnici de comunicare. Iasi:
Editura Polirom.
7. Dimitriu - Tirion, E. (2005). Consiliere educationala. Iasi: Institutul European.
8. Dumitru, I. Al. (2008). Consiliere psihopedagogica. Baze teoretice si sugestii
practice. Iasi: Editura Polirom.
9. Goleman. D. (2001). Inteligenta emotionala. Bucuresti: Editura Curtea Veche.
10. Grigoras, M., Soldanescu, P. (2001). Consilierea si orientarea n alegerea
carierei. Braila: Editura Danubius.
11. Ivey, A.E., Gluckstern, N., Bradford I. M. (1999). Abilitatile consilierului Abordare din perspectiva microconsilierii. Cluj-Napoca: Editura Risoprint.
12. Janda, L. (2003). Teste pentru alegerea carierei. Bucuresti: Editura Business
Tech.
13. Jigau, M. (coord.). (2001). Consiliere si orientare. Ghid metodologic.
Bucuresti: CNC-MEC.
14. Jigau, M. (2003). Consilierea carierei adultilor. Bucuresti: ISE.
15. Jigau, M. (coord.) (2004). Codul etic n consiliere. Standarde de calitate n
consilier. Bucuresti: AFIR.
16. Larousse - Marele dictionar al psihologiei. (2006). Bucuresti: Editura Trei.
17. Lemeni, G., Miclea, M. (coord.). (2004). Consiliere si orientare. Ghid de
educatie pentru cariera. Cluj-Napoca: Editura ASCR.

18. Lemeni, G., Porumb, M. (coord.). (2004). Consiliere si orientare. Ghid de


educatie pentru cariera. Activitati pentru clasele I IV, V- VIII. Cluj-Napoca:
Editura ASCR.
19. Lemeni, G., Taau, A. (coord.). (2004). Consiliere si orientare. Ghid de
educatie pentru cariera. Activitati pentru clasele IX-XII / SAM Cluj-Napoca:
Editura ASCR.
20. Lelord, Francois si Andre, Christophe. (2003). Cum sa te iubesti pe tine
pentru a te ntelege mai bine cu ceilalti. Bucuresti: Editura Trei.
21. Luca, M. R. (2002). Elemente teoretice si metodice pentru consilierea carierei
n scoala. Brasov: Editura Universitatii Transilvania.
22. Marcelli, D si Berthaut, E. (2007). Depresie si tentative de suicid la
adolescenta. Iasi : Editura Polirom.
23. Nelson-Jones, R. (2009). Manual de consiliere. Bucuresti: Editura Trei
24. Negovan, V. (2004). Psihologia carierei. Bucuresti: Editura Studenteasca.
25. Oancea, C. (2002). Tehnici de sfatuire / consiliere. Bucuresti: Editua
Medicala.
26. Petermann, F. si Petermann, U. (2006). Program terapeutic pentru copiii
agresivi. Cluj Napoca Editura RTS.
27. Plosca, M., Mois, M. (2001). Consiliere privind cariera. Aplicatii n scoala.
Cluj- Napoca: Editura Dacia.
28. Schurmann Frolich, Dopfner. (2006). Program terapeutic pentru copiii cu
probleme comportamentale de tip hiperchinetic si opozant THOP. Cluj Napoca:
Editura RTS.
29. Szilagyi, A-M. [2007](2008). Manualul consultantului n cariera. Iasi: Institutul
European.
30. Tomsa, Gh. (2001). Consilierea si orientarea n scoala. Bucuresti: Editura
Credis
31. Vernon, A. [1998] (2008). Pasaport pentru succes n dezvoltarea Emotionala,
Sociala, Cognitiva si personala a copiilor din clasele I IV, V-VIII, IX-XII. Cluj
Napoca: Editura RTS.

1.Allport G., Structura i dezvoltarea personalitii. Bucureti: Ed. Didactic


i Pedagogic,1991; 2.Creu R.Z., Evaluarea personalitii. Iai: Editura
Polirom, 2005; 3.Dafinoiu I., Personalitatea. Metode calitative de abordare.
Iasi: Polirom, 2002; 4.Freud S., Introducere n psihoanaliz, Bucureti,

EDP, 2000; 5.Jacobi J., Psihologia lui C.G. Jung. Bucureti: Editura Trei,
2012; 6.Zlate M., Eul i personalitatea. Ediia a IV-a. Bucureti: Editura Trei,
2008. Opional: 1. Adler A., Cunoaterea omului, Bucureti, IRI, 1991; 2.
Birch A., & Hayward Sh., Diferene interindividuale. Bucureti: Editura
Tehnic, 1999; 3. Golu M., Dinamica personalitii. Bucureti: Editura
Geneze, 1993; 4. Ghebos A., Psihologia nsuirilor personalitii, Chiinu,
Lumina, 1986; 5. Horney Karen., Autoanaliza, Bucureti, Teora, 2000; 6.
Hedges P., Personalitate i temperament, Bucureti: Editura Humanitas,
2006; 7. Ilu P., Sinele i cunoaterea lui. Iai: Editura Polirom, 2001; 8.
Keirsey D., Personalitate i temperamente. Iai: Editura Polirom, 2009; 9.
Marcus S., Empatie i personalitate. Bucureti: Editura Atos, 1997; 10.
Mattheus G., Deary I.J., Whiteman Martha C., Psihologia personalitii
Trsturi, cauze, consecine. Iai Editura Polirom, 2005; 11. Muntean A.,
Psihologia dezvoltrii umane, Iai, Polirom, 2006; 12. Moisin A., Caracterul
la elevi, Bucureti, EDP, 1996; 13. Sima T., Elemente de personologie.
Bucureti: Editura Victor, 2004; 14. Teste de personalitate (adapt. de Platon
C., Foca-Semionov S.). Chiinu, 1993; 15. Teste de inteligen i
aptitudini (adapt. Platon C., Foca-Semionov S.), Chiinu, 1993; 16.
.., . , . , 1990; 17.
., ., . .: . , 2006.

1. Debesse, M., (coord.), Psihologia copilului de la natere la


adolescen, 1976, EDP, Bucureti 2. Epuran, M., Psihologia
vrstelor, n vol. Epuran, M., Psihologia educaiei fizice, 1976, pag.
40-79, Edit. Sport-Turism, Bucureti 3. Golu, P., Slate, M., Verza, E.,
Psihologia copilului, 1994, EDP, Bucureti 4. Golu, P., nvare i
dezvoltare, 1985, Ed. tiinific i Enciclopedic, Bucureti 5. Golu,
P., chiopu, U., Dezvoltarea psihic uman, n vol. PopescuNeveanu, P., (red), Psihologie colar, 1987, pag. 36-61,
Universitatea din Bucureti 6. Hayes, N., Orrel, S., Psihologia
dezvoltrii, n vol. Hayes, N., Orrel, S., Introducere n psihologie,
1997, pag. 325-373, Edit. ALL, Bucureti 7. Milcu, t., Lungu, Al.,
Treptele vrstelor i sistemului endocrin, n vol. Milcu, t., Lungu, Al.,
Hormonii i viaa, 1971, pag. 327-346, Edit. tiinific, Bucureti 8.
Munteanu, A., Psihologia dezvoltrii umane, 2006, Polirom, Iai 9.

2.

Osterrieth, P. A., Introducere n psihologia copilului, 1976, EDP,


Bucureti 10. Piaget, J., Psihologia inteligenei, 1965, Edit. tiinific,
Bucureti 11. Piaget, J., Naterea inteligenei la copil, 1973, EDP,
Bucureti 12. Piaget, J., Construirea realului la copil, 1976, EDP,
Bucureti 13. Piaget, J., Judecata moral la copil, 1980, EDP,
Bucureti 14. Piaget, J., Inhelder, B., Psihologia copilului, (f.a.), EDP,
Bucureti 15. Roca, Al., Chircev, A., (coord.), Psihologia copilului
precolar, 1970, EDP, Bucureti 16. chiopu, U., Psihologia copilului,
1967, EDP, Bucureti 17. chiopu, U., Piscoi, V., Psihologia general
i psihologia copilului, 1986, EDP, Bucureti 18. chiopu, U., Verza,
E., Psihologia vrstelor, 1981 (ed. I), 1995 (ed. a II-a ), EDP,
Bucureti 19. chiopu, U., Verza, E., Adolescena, personalitate i
limbaj, 1989, Ed. Albatros, Bucureti 20. chiopu, U., Criza de
originalitate la adolesceni, 1997, EDP, Bucureti 21. Wallon, H.,
Evoluia psihologic a copilului, 1975, EDP, Bucureti 22. Vi

3. 1. Birch, A., Psihologia dezvoltrii, Ed. Tehnic, Bucureti, 2000 2.


Bonchard, T.J., McGue, M., Familial Studies of Intelligence. A Review.
Sciencce 212: 1055-58 3. Chiriac, I., Chitu, A., Cartea sntii
psihice a copilului, Ed. Medicala, Bucureti., 1983 4. Cre u, V.,
Educaia pentru drepturile copilului, Editura Semne, Bucure ti, 1999
5. Debesse, M., Psihologia copilului de la natere la adolescen,
EDP, Bucureti, 1970 6. Dumitrana, M., Copilul institu ionalizat, EDP,
Bucureti, 1998 7. Golu, M., Bazele psihologiei, Ed. Universitar,
Bucureti, 2005 8. Jinga, Ion, Conducerea nv mntului, EDP, 1993
9. Killen, K., Copilul maltratat, Editura Eurobit, cu sprijinul UNICEF,
1996 10. Marcelli, D., Tratat de psihopatologia copilului,EFG, 2003
11. Punescu, C-tin, Muu, I., Psihopedagogie special integrat, Ed.
Pro Humanitate, Bucureti, 1997 12. Punescu, C-tin., Deficien a
mintal i organizarea personalitii, E.D.P., Bucureti, 1977 13.
Piaget, J., Reprezentarea lumii la copil, Ed. Cartier, Bucureti, 2005
14. Piaget, J., Judecata moral la copil, E.D.P., Bucureti, 1980 15.
Popovici, D.V., Elemente de psiho-pedagogia integrrii, Ed. Pro
Humanitate, Bucureti, 1999 16. Popovici, D.V., Orientri teoretice i
practice n educaia integrat, Ed. Universitii Aurel Vlaicu, Arad,
2007 17. Popovici, D.V. (coord.), Intervenia recuperativ-terapeutic
pentru copiii cu dizabiliti multiple, Ed. Ruxandra, Chi inu, 2009 18.
Popovici, D.V. (coord), Recuperare i educaie n polihandicap,

Ovidius University Press, Constana, 2007 19. Popovici, D.V. (coord),


Terapii ocupaionale pentru persoane cu deficien e, Ed. Muntenia,
Constana, 2005 20. Popovici, D.V., Dezvoltarea comunicrii la copiii
cu deficiene mintale, Editura Pro Humanitate, Bucure ti, 2000 21.
Radu, Ghe., Psihopedagogia colarilor cu handicap mintal, Ed. Pro
Humanitate, Bucureti, 2000 22. Radu, Ghe., (coord.), Introducere n
psihopedagogia colarilor cu handicap, Ed. Pro Humanitate,
Bucureti, 1999 23. Rascanu, R., Psihologia comportamentului
deviant, Ed. Universitii, Bucureti, 1994 24. Seamon and Kenrick,
Psychology, Prentice Hall Englewood Cliffs, New Jersey, 1992 25.
chiopu, U., Introducere n psihodiagnostic,Tipografia Universitii din
Bucureti, 1976 26. chiopu, U., Verza, E., Psihologia vrstelor,
E.D.P., Bucureti, 1997 27. Verza, E., Verza, Fl. (coord.), Tratat de
psiho-pedagogie special, Ed. Universitii din Bucure ti, 2011 28.
Verza, E., Conduita verbal a colarilor mici, E.D.P., Bucureti, 1970
29. Verza, E., Dislalia i terapia ei, E.D.P., Bucureti, 1977 30. Verza,
E., Tratat de logopedie, Ed. Fundaiei Humanitas, Bucureti, 2003 31.
Verza, Fl., Introducere n psihopedagogia special i n asisten a
social, Ed. Fundaiei Humanitas, Bucureti, 2002 32. Vlad E.,
Evaluarea n actul educaional terapeutic, Ed. Prohumanitate,
Bucureti, 1999
4. Center for the Prevention School Violence ( 2000) , A vision for Safer
Schools , Raleigh Virginia. Cosmovici, A., Iacob, L. ( 1998 ) ,
Psihologie scolara , EdituraPolirom , Iasi Debarbieux , E. ( 1996) , La
violence en milieu scolaire , vol I , ESF , Paris Debesse , M. ( 1970) ,
Psihologia copilului de la nastere la adolescenta, EDP , Bucuresti
Floro , M. ( 1996 ) , Question de violence a l`ecole , Editions Eres,
Paris Huditean , A.,( 2002) , Devianta comportamentala la elevi ,
Psihomedia , Sibiu Mitrofan , N.( 1996 ) , Agresivitatea , in Neculau,
A. ( coord ) , Psihologie sociala, Polirom , Iasi Neculau , A. ( 1996) ,
Psihologie sociala.Aspecte contemporane, Editura Polirom, Iasi.
Neamtu , C. ( 2003) , Devianta scolara, Editura Polirom , Iasi. Paun ,
E. , ( 1999) , Scoala.Abordare sociopsihopedagogica, Editura Polirom
, Iasi. Preda, V.( 1981) , Delincventa juvenila.O abordare
multidisciplinara, Presa Universitara Clujeana, Cluj Napoca. Radu ,
I. ( coord ). ( 1994) , Psihologie sociala, Editura Exe , Cluj Napoca.

5.

Radulescu, S. , Banciu, D. ( 1990) , Introducere in sociologia


delincventei juvenile. Adolescenta intre normalitate si devianta,
Editura Medicala, Bucuresti. Salavastru , D. (2003 ) , Violenta in
mediul scolar , in Ferreol,G., Neculau, A.( coord), Violenta in mediul
scolar , Editura Polirom , Iasi Steinberg , L.( 1993), Adolescence,
Mc.Graw Hill Inc., Londra. Schiopu , Z. , Verza, E. ( 1995), Psihologia
varstelor , EDP , Bucuresti. Weil , G. ( 1992 ) , Vivre le lycee
professionnel comee un nouveau depart , Chronique sociale, Lyon
ncent, R., Cunoaterea copilului, 1972, EDP, Bucureti 23. Zisulescu,
t., Adolescena, 1968, EDP, Bucureti