You are on page 1of 73

Atemporal

Published by Bogdan Ivanov at Smashwords
copyright 2011 Bogdan Ivanov

Smashwords Edition, License Notes
Thank you for downloading this free ebook. You are welcome to share it with your
friends. This book may be reproduced, copied and distributed for non-commercial
purposes, provided the book remains in its complete original form. If you enjoyed this
book, please return to Smashwords.com to discover other works by this author. Thank
you for your support.

Continut
Stai
Sunet de patefon
Amantism Adamant
Aventura unui cuvant
Intoarcere
Ar mai fi ceva de spus
Nedefinit
Vizionar
Casa Verde
Testament
In flacara de lumanare
Plumb
In trecut adanc
O singura lacrima
Colectionarul de oase
Ca-ntotdeauna cenusa iubirii mele
Pe sub pleoape
Au murit zeii
Ploaie
Prea mult timp
Ceas
Memorii
Zambet
Sunete
Resurectie
Pe aripi de orb
Negru diamant
Aripi se aprind
Static
Aripi se rup
Perpetuum mobile
Pe aripi orbind
Titanii
Si totusi nu simt
Bratara
Palid trandafir
Confiteor

O noapte
Eva
Adam si Eva
Profetul
Pasare neagra
Ultimul suflet
Fantasma
Cortina cade
Un zeu printre insecte

Scurge-mi o petala. Tacerea iti aluneca pe sub ochi. Tipa-mi o durere. Flacara apei imi potoleste mintea. Visul mi se-ascunde-ntre pleoape. tu. dinte infipt. tu. Deschide-mi o speranta.Stai Matasea tepilor imi racoreste foamea. tu. vant hain. . intuneric sihastru. tu. zeu nerostit. Racoreste-mi o secunda.

si sa-ti simt glasul.. si un soare fierbinte zambind raze aurii in eul nostru aruncandu-l in al zeilor rostru in soapte aprinse-n noapte si concepte suprimate prin sunete dezgropate lasate libere-n vid incins in mod sublim .cand degetele mi se plimba prin nisipul alb.. si vantul ma imbie sa-ti gust mireasma. si ideile-mi stralucesc in valuri. sa-ti aud privirea. sa ma inec in tine. sa ma hranesc din tine alungand izbavirea. si sa-ti sorb aroma pe plaja dimineata. ascunsi de timp univers cuprins intr-un chip. si glasul imi striga numele de sub pietre. si in mine. . si sufletul in gandurile tale mi se pierde. sa fiu totul si in tine.atunci sunt tot ceea vreau sa fiu.Sunet de patefon . sa uit de mine.

murmur de invesmant pe piciorul alb si ritm cuprins in valuri de cearceaf. amintiri neclare 'ncrustate-n pat. si adevar primar in glas cristal. Simte-mi atingerea si glasul slab. sunete vagi trimise-n vid surpat. Calc in pasi sihastrii pe hictal. si-mi sterg urmele cu un ultim glas. si erosul tau si placerea mea. te las in urma mea cu-n ablas. Priveste intunericul alunecand pe trup si raza vaga ce te strange-n crup. sa ne adancim in hedonism. Acum intuneca-ti privirea. Si eu voi fi ascuns in susur zerdiceaf. dincolo de gustul si umbra ta. . sa putem patrunde-n vis.Amantism Adamant Si eu voi fi cu tine totul.

sta singur ascuns sub o alta masca. scris de un gand grabit.. ascuns printre randuri isi citeste gandul. calatoreste printre pagini-ngalbenite. Schiop cuvantul se-mpiedica printre frazele intortocheate ale unui gand. . isi smulge masca. ii curge gandul liber... taie foaia ca un fulger timid trasneste intr-un colt de vis... Tremura cuvantul in singuratate. il doare.. roase de timp. nu a gasit decat cuvinte de nisip de-l cauti acum. doarme cuvantul.. il gasesti tremurand de singuratate in cartea scrisa cu ghimpi. dar..Aventura unui cuvant Un cuvant ce trece prin piept adulmeca drumul spre inima si cheama restul de cuvinte sa vina sa intre adanc in ea si s-o zgarie lasand sa curga doar dor si speranta.

arse de pasiunea ce candva i-a atins silabele. se scurge usor din el. adanc incrustata-n ganduri devorate. se lasa-n genunchi pe-o fraza. o striga. o cauta. sunet in amurg de viata. in dorinte infime Alergand printre paginile ingalbenite. un manunchi de cerneala stearsa. amintiri ce par a nu fi. o cheama. gandul i se stinge in apa rece. cuvantul cade scrijelit pe un colt de hartie.. si-si continua cautarea. o flacara arde intr-un colt. Jumatate din el nu mai este.... rasete de copii... se ridica mereu.Suspinand. transfigurate-n timp. lacrima de speranta. picioarele literelor slabe. ecourile ii aud strigatul de stinsa disperare. .

lacom ating lumea prin priviri si inspir pentru prima oara. . ingerilor marturie. Fericit. visand necugetand. privesc prima si ultima iubire ce se stinge-n trecut. vars lacrimi stinse pe pamantul mamei si tatalui gand. adancit in intunericul cald ce-a-ncetat sa mai doara. uitand boala batranetii pentru o clipa de speranta. ganguresc cuvinte neprinse in plasa gandurilor de sticla. pulsand amintirea-i fada-n fiorul si primul sarut. o sarut. sorb lacom apa vietii din causul murdar al nevestii. Un deget fin se plimba pe corpu-mi intinerind in clipa. ii jur credinta-n rau si bine.parinti-mi sunt bunici plini de viata.Intoarcere Deschid ochii si simt boala batranetii apasandu-mi umerii. mananc pentru ultima data sacrificiul celui ce l-am crescut. plangand copilaresc sub aripa mamei. in atingerea-i senina si clara a viitorului necunoscut. Sufletu-mi zambeste . inchid ochii. cu noua viata s-a nascut in ei o farama de bucurie.

...Ar mai fi ceva de spus. Poate ar mai fi ceva ascuns printre umbre gri si minciuni subtil create spovedite in lumina neagra Poate ar mai fi ceva de spus despre jocuri idioate si ganduri depravate Poate ar mai fi ceva printre zambete incerte poze cochete si sunete de trompete Poate ar mai fi ceva de sters intr-un flirt pervers si cuvant complex.

Ochii ingreunati de praful mileniilor trecute te viseaza mincinos. nu te mai ajunge pasesti printre lumi la apus de soare. Ce rost mai au daca nu te pot privi? Covorul de frunze aramii sta neatins sub talpile noastre tu fantasma. Glasul meu.Nedefinit Care este rostul Soarelui acum la sfarsit de drum? Imi rade batjocoritor in fata luminand locul in care tu nu esti. De ce as mai sufla viata intr-un cufar de amintiri cand peste visurile noastre sta o cruce si-un mormant? . ascuns in rafale de vant. eu visand.

. Se ascunde gandul printre nori de cuvinte. 3. ascunse timid de astrii. si lumina cade pe alese peste un gand opac.Vizionar 1. Cand suflul se zbate timpul tresare sub pasii tai. Timpul curge usor printre cuvinte sterse. 2. Ochii alearga prin paduri aprinse. Suflul se zbate in ritm stingher. atinse usor de vant. pierduti prin lacrimi sarate. tremura intr-un colt de vis. surprins tacut de viata. Un zambet se ascunde pe buze. ascuns intr-un ceas viitor. Sunete de amurg se-ngramadesc sub privirea ta. se misca lenes intre un tic si un tac. soptit in valuri desfirate. Raze de luna se unduiesc sub gandul tau. Si totul ingheata cand tu nu esti.

sunete se sterg prafuite sub soare de amurg. vorbe ascunse-n ritm ametitor si amintiri uitate din viitor. si tot ce-am fost. te tin departe de paradis. si regrete zboara-n vis. stele dispar in memorii false de demiurg. o idee si-un gand abandonat intr-un eu mult prea incarcat. sta pierdut pe drum. Clipe cat o vesnicie se misca-n dans funebru. lumini de scena se plimba-n vis celebru. Lumi se’aprind in memorii trecute sub asternut. si un sarut usor trece prin valuri de mare. Trecutul moare intr-un viitor rece. cade pe un zambet aprins. Dansam printre lumini si umbre.un cutremur si-un zbucium. se stinge o lumanare. cuvinte ce prin ceruri fade se scurg. intr-un vis . si clipele raman mute intr-un timp pretins. 5. maini se’ating intr-un viitor mai alb ca negru. Tremura clipe ratacite-n gand. aglomerate-n fum. si glasul sta sub apa intunecat.imbracat in scrum. Un viitor aluneca-n trecut uitat. Un cuvant scapa pe sub priviri tacute. Timpul doarme . lacrimi stranse-n suflu bland. . 4. in pasi marunti si priviri scurte.si o soapta se misca fierbinte prinsa-n hatis. doar momente slabe. gratii ce pazesc un zid mult prea integru.

simfonia unei adieri de vant. bucati din cer se rup si cad. . Si cuvintele se-nvart in jurul nostru. si viitorul pluteste pe al zeilor rostru. stele apar rand pe rand. in distanta. umbre cad si lumini se’aprind.Soapte curg si maini se-ntind. in trecut nomad.

si razele ii misuna intruna nu vor sa mai plece. . doar pasi rataciti ii mai calca treptele ascunse. 2. agale. Trupurile noastre stau prinse-n piatra . Lumina soarelui sta ascunsa-n colt. si-n dansul memoriilor ascunse ne lasam prinsi in cuvinte nespuse. Candva pierdeam zilele pe iarba moale.pierduti de vreme in tinda si zambetul ascuns sub ei sorbind usor un ceai de tei. Zambetul tau sta in piatra prins. se-nfrupta iar din pamantul rece. seminte de pastrat intr-o vaza albastra. doar cuvinte sterse intr-o carte nedreapta. Zgomote mute apar fantasme din trecut pierdut. la granita dintre noapte si zi. iluzii de netrecut. rosu pierdut in timp fara pereche. si lunile se scurgeau la deal. Doar artificii peste cerul negru si lumini stinse fara foc in centru am intins mana. Am lasat o poveste in urma noastra.Casa Verde 1. Casa noastra sta acum inchisa-ntre frunze. Mai stii ochii verzi din oglinda? .ceasul ticaie pe birou fara rost cade si ultima petala din floarea veche. o fotografie peste care a nins. ca niciodata dintr-un gand si o inima aberanta.in departare un caine latra si timpul sta inghetat sub clopot de apa. Luna cade acum ca-ntotdeauna. . atunci.

Si casa verde sta-nchisa-n gand vechi.3. ai vedea oare trecutul captiv in ei? Ai vedea povestea asternuta pe foile galbene ale timpului pierdut? Ca o carte veche stam prinsi in timp acum. Doar ochii-ti stau prizonieri sub greutatea randurilor negre inima-ti tremura. Doar trecatori rataciti in timp si vietati scormonind un viitor ce n-a fost. . nici umbre. De-ai putea sa-mi citesti in ochi.. Doar fantomele unui viitor parasit castel. nici eu.. antic si de demult. Iar eroul cuvintelor scrise ar trebui sa fiu eu. Fortareata cuvintelor mele inconjoara tot ce am fi. dar eroii adesea cad. Nici lumini.

sfaramandu-mi inima in bucati de lut. ma las purtat in zbor catre urmatorul pamant. Si cu un zambet acum cand soarele rasare.Testament Pasesti agale pe al meu mormant. ma amagesc cu invizibile soapte. prins intre atatea indoielnice soapte amare. plutesc si stiu ca sunt invins. ma adancesc in noroiul din inima mea de lut. . Ma pierd printre ele-n amar vis. umbre de foc apar ca prin ceata si ma cheama in fiecare noapte. lasandu-ma pe aripile invizibilelor soapte. ma amagesti cu invizibile soapte. Valuri de intuneric se prefac in apa. Ma chemi la tine in fiecare noapte. Si-nchid ochii acum la sfarsit de noapte.

acum. Tu. trupului muritor. in lumanare.raza de soare. si lasa-ti deoparte gandurile amare. ramai aici in viitor si lasa-ti trecutul si prezentul. tu. raza de soare. Da-o incet la o parte si arata-ti chipul la lumina flacarii de lumanare sa-ti vad zambetul . temerile si viata. Vino cu mine.In flacara de lumanare Pe razele de-ntuneric ce izvorasc din sufletul meu. sa pasesti usor. spirit ascuns in mine. In flacara de lumanare vom fi noi doi. un damnat strigoi. . Plasa lor este adancita-n fantasmele din trecut apasa incet pe ea sa nu o rupi. eu.

se nasc in inima mea vise sumbre ce sapa-n mine adanc. Adorm in intunericul din mine in fiecare noapte. plin. Inchid ochii si ii aud cuvintele amare de dincolo de zare.Plumb Se-ntind la picioarele mele umbre ce ma trag sub pamant. nici carnea vie de pe os… Pe carari de lumini albastre ma las dus de vant sa-mi vad al meu mormant de plumb. Nu mai pot sa dansez nici la mine-n gand pe sufletul meu de lut. In mine nu mai gasesc nici un gand frumos. Nu mai vad decat lacrimi. murdar de pamant. alunec in soapte… Intind mana prin bezna sa ating un vis plin de lacrimi si foc nestins. carne si oase prin valuri spumoase. Privesc un ochi trist in apa din trecut. .

Priveste-ma si asculta .In trecut adanc… 1. fara dorinte.Destinul meu! 2. De ce te simt in mine de fiecare data cand graiesti? De ce incetez sa respir atunci cand te privesc? De ce sufletul tau tace si nu-mi mai vorbeste? Ce se-ntampla in noi? Cuvinte nu mai am sa-ti spun. fara vise. nici in pumn nu le mai vreau. sa le tin captive. ma doare fiecare suflu? Si daca vreau sa-mi privesc dorintele orbesc in lumina lor? Am incetat sa-ti mai respir aerul si sa-ti spun visele mele… Dorinte nu mai doresc sa am.ce vezi ? Dispret sau amor? Tu in mine sau eu in tine? . si visul meu . De ce atunci cand intind mana dupa vise le scap printre degete rasfirate ? Si daca vreau sa-nchid pumnul. Acolo ma voi inchide eu. fara suflu… Si-l voi arunca departe de mine in Abis… Si de ce suflul nu ma mai doare? Eu sunt dorinta mea. si suflul meu.

Imi lipseste suflul tau de cand nu-ti mai inspir mireasma. De ce nu mai vad ce am vazut si pana acum? Este o iluzie din trecut sau adevar? Inima imi bate mai incet si suflul nu vrea sa mai iasa… Eu visez la zile ce-au trecut peste noi. Tu. Inchid ochii intr-o zi ce nu a fost a mea. De ce nu-mi vorbesti? Te strig. Rasete aluneca pe langa mine si ma trag cu ele in neant. nici un cuvant nu simt… cel putin un adio… 3. De ce nu-mi raspunzi? Nici un gand nu aud. Te caut in mine si te-aud plangand. Adorm in plansete nestinse. in vise triste. la ce? Ce ganduri ai fara mine? Ce simti fara eul meu? In lacrimi ce nu se vad te ineci oare asemeni mie? .

Inchid ochii si-mi inund sufletul imi inec inima… Vreau sa aud cuvantul ce-l tii in tine… Oare este al meu? De ce cand intind mana dupa tine tu te-ndepartezi si mai mult? Astept sa vad pasii tai apropiindu-se de timpul meu. daca nici la tine-n gand? De ce nu te simt langa mine cand te privesc? Unde esti atunci cand te chem? De ce nu mai vrea nimeni sa vada ceea ce vad si eu? De ce te-ai scuns fara sa-mi spui de tine si eu? Curg lacrimi din ochii nostri si nu stim ca suntem noi… 4.sau tu esti rasetul ce aluneca pe langa mine? De ce-mi curg lacrimi si tu nu le vezi? In mine adanc nu sunt nici eu… unde sunt. Strig dupa tine prin intunericul meu sa te simt aproape… Dar tot nu te vad. .

nici noi… 5.Dar tu? Tu mi-ai da suflul tau? Tu mi-ai arata visul tau? Dorinta ta? Sau fantasme ale unei iluzii din trecut? 6. Vei mai incepe.Nici tu nu esti. dar daca nu se mai intoarce? Ti-as trimite si suflul meu . Rasetul nu ti-l mai aud decat din departare adus de vant… Si nu mai vad decat eul tau ce mocneste-n mine. nici eu. sa arzi in mine ca altadata? Sau singur ma voi consuma in flacarile iluziei noastre? As da drumul visului meu din pumn. Mai esti inca in lacrimile mele stand de veghe la poarta sufletului meu ? Am obosit sa fiu inecat in temerile copilariei mele… Ranile ce le am nu se vindeca . vreodata.

nu te mai pot creea in mine… Adio. ori suflu ori gand. Pe o sarma de ghimpi atarna trecutul nostru… Doar viitorul zboara liber. Adio. Nu te mai pot vedea. fara lacrimi ori suspine fara scrum de destine… E clipa sa-ti dau drumul din inchisoarea neagra a sufletului meu. ca inainte. Voi da drumul temerilor mele trecutului meu suflului tau ii voi sopti in noapte. Amandoi cu un suflu la unison. E clipa cand trebuie sa ii dau drumul in neant… Fara nici un cuvant. Prin timp m-ai captivat cu gandul tau prin suflul tau m-ai creeat. iluzia mea. fantasma a unei iluzii din trecut. 7. daramam zabrelele de fier ruginit. .nici cand te vad ci mai mult se adancesc.

Strig Adio prin trecut adanc si ma nasc intr-un nou gand. .

O singura lacrima
Nu mai vreau acum decat un ultim dans,
prin cantec sa ne despartim intr-un singur pas sa ne amintim tresariri ce-au fost in trecut,
sperante si vise ce le-am avut.
Sangerez prin lacrimi ce-ti aluneca pe gat,
privesc si iubesc un nou dispretuitor gand.
Nici un cuvant, nimic nu mai pot sa aud,
greutatea trecutului acum nu mai pot sa o duc.
Acum mai curge o singura lacrima rece
si-ngheata-n vidul timpului ce trece,
cu tine-n gand acum nu mai adorm,
pe valuri de emotii nu mai zbor.

Colectionarul de oase
Merg cu o galeata-n mana si calc tare pe pamant,
merg printer cruci si aduna oasele din fiecare mormant.
Sunt pentru colectia me de buze si oseminte,
pentru colectia mea de morminte.
Asez oasele pe umerase-n cuier,
si buzele le pun pe ultimul raft in sifonier.
Doar ochiul ei il pun in frigider,
alaturi de bratul meu de dulgher.
Ma asez pe patul meu de oase,
langa schelete si unghii roase.
Perna mea e din buze moarte,
visele doar imperceptibile soapte.
Lumina apare si mi se face foame
in casa plina de poame.
Mananc un sandvis cu buze si oase
pe un scaun de unghii roase.
Merg iar cu o galeata-n mana si calc tare pe pamant,
merg printre cruci si caut corpul putred al unui muribund.
Un exponat nou pentru colectia mea de oase,
pentru colectia mea de buze si unghii roase.

Ca-ntotdeauna cenusa iubirii mele
Ca-ntotdeauna buzele i le ating usor sa nu i le trezesc,
ma oglindesc in ochii ei pe chip ingeresc,
ii prind degetele-n palma mea si-o implor prin soapte,
sa se-ntoarca de pe drumul ce duce spre vesnica noapte.
Ca-ntotdeauna nu mai este calda, ci buza de sus ii e rece,
eu prin veac acelasi si ea imbatranind cu vremea ce trece,
oglindirea mi-o privesc in ochiul imbietor si dulce,
alaturi de ea ma contopesc bucuros cu Mincinoasa Cruce.
Ca-ntotdeauna vorbe dulci acum ea nu mai are,
prin lumina Soarelui gol si rece imi spune sarutari amare,
fara glas, fara de cuvinte ori suspine grele,
prin fantasme, vedenii si adjuvante iele.
Ca-ntotdeauna ma-aplec si-acum, si-o sarut prin gand,
pe buzele vineti, degetele-i inghetate si arcticul gat,
fara sunete, fara suspine ori ganduri amare,
privesc si eu acum spre crucea Regelui Soare.
Ca-ntotdeauna cenusa iubirii mele o vars acum in mare,
si apa-nvolburata acum suspina si glasuri nu mai are,
si norii vin, si plang, si implora, si suspina,
si nici Soarele nu mai arunca cu lumina.

Candva si eu voi striga si voi plange alaturi de ei. inchidem ochii. ma las mintit de al destinului sfesnic. Candva si ei aici au stat si-au implorat si au iubit. tristi de prea multe sfaramate destine. ne pierdem printre vise ale unei vieti ce-am dorit. Dar acum aud acelasi vesnic “Nu” gol si rece prin lumina trista a vremii ce trece. glasuri si cuvinte ce cu greu s-au spus. Printre ganduri ascunse ma-ngrop si eu adanc. Si alaturi de el plang. Prin ceata vremurilor de acum mii de ani au strigat. ma pierd printre vise ale unei vieti ce-am dorit. am iubit. dar n-au uitat. si-am plans. si plangem si imploram Soarele vesnic si rece. Am strigat. si-am implorat. unde am ajuns.Pe sub pleoape Se mai aude strigatul meu din zile ce-au apus. iubim si murim o data cu vremea ce trece. Strigam. Sunete ce implorau intrarea pe vesnicul drum. Si implor destinul prin cuvinte nespuse si-aud. si-am uitat. Nu stiam atunci unde sunt. si plangem. si voi implora iubirea pentru fiii mei. si-am plans. si strig si implor. si plang. in fata portii interzisa oricarui muritor. . si-aud si uit ca am iubit. si-au plans. Plangeau nori deasupra mea cu mine. Inchid ochii. si plang. prin vremuri si destine devenite scrum. prin poarta se auzea acelasi vesnic raspuns. si pe sub pleoape imi vad urmasul prunc. si-auzim si uitam ca-am iubit. Pe sub pleoape ma ascund in intuneric vesnic. si-au plans in fata aprigilor dusmani. si ma uit printre ganduri ascunse.

Se lasa purtat pe valuri de lumini. Si cu litere amortite. moarte. doar un gand mai aduce aminte de vechile fapturi de lut. apare scris: “Oare Zeii au murit?” . …………………………………………………………….Au murit zeii Isi tarasc vesnicia dupa ei si isi spun Zei. si praful. pe trepte impins de mii de tipete si un singur amin. Se cutremura totul si o piatra se ridica. si pamantul simte taria oaselor. Cerul plange in urma lor. Doar un gand mai cutremura acum vechiul pamant. si vantul forma i-o indica. Dar tot atunci au disparut. S-au nascut candva in trecut si-au fost multi cei ce i-au vazut.

nori se ciocnesc.praful se lasa topit. Soarele se-ascunde dupa nori ce se ciocnesc. bate vantul usor ca un subtil gand . .cad praguri de lumini. Corbi se ridica-n aer si plutesc. lumini usoare ating cate-o brazda .vantul sufla. ochi de cristal spre pamant privesc . printre praguri de lumini corbi plutesc .Ploaie Cad picaturi de ploaie peste aridul pamant. Soarele palid se zbate-n ceata groasa.

am sters si am distrus. am tinut in ea focul creatiei. creionul maretiei. am sters si am creat.prea mult timp nu a simtit mana fina a singuratatii. lumi intregi mi se intind la picioare. prea mult timp am distrus .Prea mult timp mana ma doare mult prea tare. dar mana asta ma doare mult prea tare. am scris si am distrus. am scris si am creat. lumi ma cred un soare. . prea mult timp am creat. prea mult timp am folosit-o la lucruri grele.

Ceas Stau si ma uit la ceasul de pe birou. negru. dar orarul nu vrea sa-mi asculte porunca. . coala de hartie aluneca sub creion. usor. poate secundarul o va lua inapoi. in fortez ochii poate minutarul. nu o ia inapoi. Veioza imi lumineaza caietul. si mana stanga. zgarie lemnul galbui si sar scantei.

imi intredeschid fiinta si zambesc. sa simt cum fiecare lucru trosneste in mintea mea. parca as arunca totul intr-un cerc de foc. . in urma lor cenusa sa lase si sa calc pe ea. sa arda. sub tortura ma tin si si totusi. Ridic ochii si privesc. s-o strivesc sub pasii mei. Dar focul s-a stins de mult. si s-au topit si lumanarile de cult.Memorii Amintiri ma urmaresc si nu-mi dau pace.

suspendat. . o mangaiam.Zambet Zambetul ciudat ce mi se-asaza pe buze. Le-am gasit aruncate in spatele blocului. o atingeam. Dar s-a spulberat si am ramas cu acest zambet ciudat zambet ce nu-mi apartine.nu sunt ale mele. Fumul iesea si ramanea in aer. o iubeam. fetele acelor indepartate muze . si imaginea ei aparea pe suport argintat. si langa ele o viata fumigena. in ghena.

cum cruci se sparg si lumini se-arunca-n adanc. cum se desfac aripi si se zbat in mormant. cum sclipiri de argint se-arunca-n viitor cum in intuneric cade fiecare muritor. .Sunete Stau singur pe o platforma de vise si ascult cum cranii cad pe pamant imbibat cu sange. si intorc privirea si privesc cum rauri de sange pe fata mea se contopesc.

Si privesc tot ce-am fost si-am avut. lumini se joaca-n jurul meu si aripi de-ntuneric isi intind.Resurectie Strazile sunt pustii si nimicul ma inghesuie in vid. Valuri de apa sterg imagini ce-am avut. vieti ce le-am trait si nu le-am stiut imi intorc privirea si ascult. Cuvinte se rotesc si dispar in zare. privirea mi se afunda-n soare. dispar temeri ce nu le-am vrut. Imi deschid sicriul si-n aripi de corb ma-nchid. intind mana si privirea in zbor mi-o prind. .

ma ridic in aer si plec mai departe. crucea mormantului meu se sparge-n soapte. . Aripile mi le-ntind in noapte si-ncerc sa zbor pe mii de soapte. ma ridic din sicriul meu si plec mai departe. inchid ochii si-n starea mea de orb imi incredintez moartea in corb. Razele lunii trec pe la mine in corp.Pe aripi de corb Stafiile firelor de praf pasesc usor in noapte.

Privesc cum vazul imi este luat si aruncat spre cer si singur raman sa tremur.si cu el si eu. Aripile bat ca doua clopote in zi de mort si lumanari se sting de pe pamantul tot. Picaturi de gheata se rostogolesc pe obrazul meu si ma ard in carnea me de semi-zeu. spatele mi se cresteaza si. din sange. Mana o intind si cuburi de gheata prind. degetele haotic le misc si pumnu-l inchid . aripi albe se intind. . sa-nghet in staticul ger.Negru diamant Aerul trece pe langa mine si vreau cu bratul sa-l ating.

intind mana si ating fara sa simt. intunericul dispare violent si eu ma inec in zgomot orbitor. privesc si doresc in lumini sa decad. . umbra mea si umbra lor se-aprind. si cad. Cruci se-aprind si vederea mi-o inchid. Cruci in fata mea se-ntind. alerg dupa glasuri.Aripi se-aprind Lumini se plimba-n jurul meu. Ma sting in intuneric. ating fara sa simt fiecare nimic .si lumina ma prinde. Umbra mea se-ntinde pana-n umbra lor si ochii mi se pierd intr-o minune a universului incolor. sfere de lumini trec pe langa mine si le ating. incerc sa le prind. vreau sa strig si nu pot cere ajutor.

momente ingheata-n fata mea si dorul de privirea sa. Alerg in mers. Intind mana si o ating. Ma-ntorc in timp. invat sa prind aripi si zbor fara sa plutesc mereu.. dar totusi nu o simt. cu mine si vantul. fara sa simt.. merg in alergat.Static Ma transform fara sa vad. chipul i-l privesc. vantul trece pe langa mine turbat. Ii aud glasul si ma opresc. . imi privesc ochii opaci si ii inchid. Timpul se dezgheata si cu el si eu.

ma amageau si-mi spuneau. pe langa mine clipe treceau.. orbeam in lumina lor. Atingeam spatiul in intuneric. nu vedeam. in regret.. dormeam pe a prapastiei gura si incercam. inceputul mi-l vedeam. . Ma-ntindeam spre nor. ma aplecam si priveam. dar nu puteam... spatiul il impingeam. ma ascundeam si doream sa ma inec in spatiu. in intunericul sau orbeam. si fara sa cad decadeam. orbeam in bezna eternului abis si cadeam in vis. Spre nor ma-ntindeam. si in timp decadeam. vroiam sa strig si nu puteam.. nu vedeam in intuneric.Aripi se rup 1. Ma plimbam in negura. Si fara sa cad decadeam. dispretuiam si iubeam nimic. decadeam in lumina amara si-ncercam sa ies afara. Treceau pe langa mine clipe si ma minteau. Nu puteam. in negura ma plimbam. nimic iubeam si dispretuiam.-mi sopteau ca au trecut mii de minute. Nu puteam..

. Si-n poza de fantasma spiritul marii se crea. spatiul vroia sa se stranga si nu putea... Intunericul crestea in fata mea. si fara sa vreau. dorinte ce ma vor cuprinde si o punga ce-o voi prinde intr-o noapte ce se va aprinde..2. timpul vroia sa se dilate si nu reusea. O pasare neagra. aprig complice. fara sa stiu cadeam. . Un profet prevestea o fata din oglinzi. gura imi spunea ca iubeam iar eu dispretuiam.. la mormantul unui om un ultim suflet ratacea... Vroiam sa strig si nu puteam. un corb se ruga catre orb. gura imi spunea ca iubeam iar eu dispretuiam. Vantul ma-mpinge.... .

Un suflu greu ma trage-n timp. ma-ntorc si doresc sa prind un timp ceresc. nebun celest. Imping spatiul cu un deget. Alerg prin timp si ma-ntorc. Ma-ntorc si privesc. din mers nebun. sa strig: “Stop!” . ma opresc din alergat.. Alerg prin timp si univers. Se strang ore in ermetic plic. lumini se ratacesc prin chip captiv in plic.. imping spatiul si-mi fac loc. lumini se joaca frenetic prin timp. puncte se ratacesc prin chip de inger magnific. ma ridic si timpul il repet dormind in regret.Perpetuum mobile Clipe se-aduna-n timp.

chiar si gandirea mea neroada si pozitia mea de om prost! . cercetand in morminte fiecare os. si ideile mele de om atotstapanitor.pictate imagini sumbre. imi caut suflul de inger si spiritul de om. si eu eu tot sunt o umbra sumbra ce te-asteapta.. Te astept in a mea visare iubesc o stare de acuta nepasare. cercetand fiecare amintire. .. imi caut trupul de demon si glasul de om. totul in jurul meu este in umbre . . imi caut gandul amar si suflul ars.. cercetand fiecare Nimic... .. . Te astept sa vii sa cazi in lacrimile mele amare... .. inainte treceau prin fata mea lumini.acum totul este in umbre cenusii. Orbind in intuneric.Pe aripi orbind Orbind pe aripi de abanos.. chiar si mana aceasta bleaga de-atata gandit fara rost. Orbind pe carari de nemurire. prapastii in mine sa casti. sa plangi pentru fiecare zare. si idealurile mele de om nemuritor.

Aripile tale de inger nebun imi perforeaza spiritul si fiecare gand vorbele tale trec prin mine. Alerg dupa tine . incerci sa ma-ntelegi (mereu) si te-nchizi intr-o colivie pentru vesnicie. In interiorul meu te zbati continuu si nu reusesti din abisul meu sa evadezi. doresc sa iubesc ca o bruta. bratele-mi cad. grele. existenta-mi dispare dincolo de zare. dincolo de tine. dincolo de noi. Ma adancesc in temeri ce nu-mi apartin. Paradis al ingerilor ce cad. Iubesc o stare de nepasare acuta. un iluzoriu abis poate in destramare un paradis. in destramare un paradis. sa te ineci in dorinte aspre.sa iubesti cenusa existentei mele. Ochii mi se-nchid. Si ramai la mine-n vis. Poate este un abrupt vis. Te zbati sa evadezi din inchisoarea sufletului meu. al unor ingeri ce se zbat in libera cadere – din spiritul meu gandul tau sa evadeze. alunec pe carari ce-mi parvin.

si te strang. invat sa cad si ma ridic. sa te simt. In sfarsit am orbit! . Ma retrag in mine invat sa simt si nu mai ating. sa te strang. si te prind la piept. si te simt. invat sa vad si nu mai privesc.sa te prind.

. Cateodata suspina privind spre acest colt de Univers sa vada lucrarea duhului ingeresc. Cateodata mai varsa lacrimi peste acest pamant plangand soarta fapturii de lut.in bataia aripilor lor se naste fiecare muritor. Cateodata canta in triluri divine catrene laudand vietile eterne. .sunt eterni in viata nascatori de speranta. Cateodata se-aduna toti in cerc in jurul profetului de lut sa cunoasca viitorul acestui pamant.Titanii . Cateodata se-aduna toti in cor si pe aripi se-nalta-n zbor pana ce ating cel mai de sus nor. .in vuietul lor maret se naste al vremii staret.si-ncojoara intreaga lume pe valuri de apa tulbure.in zborul spre necunoscut mii de aripi li se frang. .calatori prin cosmos si sfidatori lui Cronos. . . Cateodata mai poposesc asupra unei pietre de mormant si privesc catre Ingerii de pamant.

si totusi nu simt. imi dau drumul sa alunec pe ale vietii carari si mi se aprind pe drum mii de lumanari… . . vantul bate si-l aud cum murmura… . imi aud numele strigat din cele patru parti si mi se pare ca aud glasuri de morti… .Si totusi nu simt lumini si umbre se plimba prin fata mea.si totusi nu simt. ma ridic si praful de pe mine se cutremura. inting mana dupa ea sa-i simt atingerea… .si totusi nu simt.si totusi nu simt.

ea o Eva. iubiri netraite. vreau s-o simt. imagini fugitive. vreau s-o ating si-ntind mana spre ea. . o gasesc mereu in visul meu. viata mea.Bratara bratara aceasta este tot ce de la ea mi-a ramas si mirosul ei rezident in nari. glasuri auzite iluzii ce-mi dau sperantele mult dorite. in nas. viata ei. am adus cu noi visul unei nopti de august: sa traim si totusi sa nu fim. captiva in aceasta bratara… eu un Adam. viata nostra legata. sa-i simt iubirea… bratara aceasta este tot ce a fost odata: fericirea noastra uitata.

de sub urma mea. … si adierea vantului de vara ce printre degete imi trece . imbietori. sarutari . … si fotografia ei: ochi dulci. de orele petrecute in sir. strazi ce acum sunt doar niste vagi amintiri. zile-mpreuna. lacrimile sale: picaturi cristaline ale cerului ce plange. fata mea. … si steaua de sus ce straluceste-n oglinda lacului albastru ce ma face uneori sa cred ca ea este acel straniu astru… … si fiecare zi din nemurirea mea stupida. buze rosi de sange.sarutari reci de dincolo de mormant. pe buze .Palid trandafir … si crucea mormantului imi aduce aminte de ea. iubirea… … si strazile pe care le colindam in noapte amandoi. obrazul meu neras din oglinda… … si pamantul de sub picioarele mele. toate aceste amintiri nu fac decat sa-mi accentueze durerea… . strigoi… … si fulgii de zapada ce-mi cad uneori pe obraz.atingerea mainilor ei de dincolo de mormant atat de rece.muze.

un abis ce-mi da tarcoale in fiecare noapte. lipsit de marimi. am dorit sa stapanesc puterea Anticului. dincolo de a mea speranta. Arogant precum un vechi zmeu.oamenii nu-mi inteleg nevoia de a fi rau. 2. totul ma face sa ma simt mai bine si sa mai pot trai pana maine. Nimeni nu stie cum este sa te prefaci in spatele ochilor de bland miel. intunecat. isi continua a lor viata dincolo de aceste gratii. Nici ingerii de pamant nu ma mai cunosc. Am dat viata nefiintei si am luat viata fiintei. Sangele varsat. vascos. Nici macar carnea rece ce ramane pe pamant in urma mea. sa-mi dea un semn de viata. Nici iubirile mele nu vor sa ma mai cunoasca. oamenii nu vor sa stie ca tot ce-i asteapta e doar un hau adanc. M-am nascut in vremuri antice si-am trait prin spatii cubice. nu-mi mai dau nici o speranta. un abis fara capat. Au plecat cu toti. murdar. au plecat departe de mine. Acesta sunt eu. Am iubit dracescul si vibratiile pamantului. nici macar sangele varsat adeseori ca sa scap de rautatea mea. Hei. voi. M-am nascut prin propria vointa si am luat infatisare de blanda fiinta. oameni stupizi! credeti ca am nevoie de ajutorul vostru stupid: . rezistenta si albul fiecarui lovit os. Dar oamenii . dincolo de moartea mea. Am iubit sa fiu adorat de pamanteni ca un zeu si-am fost alungat de catre Idiotul Zeu.Confiteor 1. am dat si Luna suparand legiunile Ingeresti. Am dat Soarele si marea lumii pamantesti. rosu. Acesta sunt eu. Primul plamadit de cel mai mare zeu. Nimeni nu stie cum este sa fii omul rau din spatele gratiilor de fier. in fiecare vis.

de bland om. poate si eu voi intelege intr-o zi si nu voi mai plange crezand ca ea este un Inger. sa creada ca el este stapan peste om. Demoni sau morminte. Nu vreau ca oamenii sa-mi hotarasca soarta iar apoi sa-si imbogateasca arta . pitic. nemurire as iubi. mic? Nu vreau decat sa va mai vad decat o singura data. sa vad ochi de om . dar eu sunt nimic si eu iubesc totul: chiar si Ingeri.. de a omori. crescut sa creasca. poate ea va intelege intr-o zi si nu va mai plange crezand ca eu sunt un Inger. de-as fi Inger. …arta de a ucide. de-as fi muritor.jalnic raspuns de om neinsemnat. inutil.. fara rost. de a distruge omul si totul ce viata duce… 3. . Inger as iubi. Acum e timpul sa te parasesc viata. decat ca eu sa aleg cum voi pleca. E timpul ca eu sa plec si nu vreau nimic in plus. poate voi iubi si altceva decat totul : poate chiar omul.

Uneori vroiam sa-i ating coapsele. sa-mi limpezesc mintea si sa vad din nou ca ea este moartea. Am consumat toate cele noua vieti si acum sunt la mana unor ingeri beti. Mi s-a dat un bilet scrie pe el: bilet! Trebuia sa iau trenul de pe peronul sapte. Stiam ca ea este ingerul meu.mai mult decat copti si ma-ncurcam in aripi de morti.O noapte Am ajuns in gara sufletelor ratacite. alteori sanii sai . Cand vroiam sa-i ating buzele rosi de sange imi aparea in fata ochilor al mortii inger. Mi-a spus mai demult. . M-au pus in asteptare. Si pana la urma noaptea de neuitat s-a terminat! A fost parca un vis anost si eu l-am crezut adevarat: ce prost! Cred ca trebuie sa beau o cafea. Dar ea m-a escortat pana aici si mi-a mai dat inca o noapte de neuitat. dar nu stiam ca face parte din al mortii cult.

mi-as lua si iub iea cu mine in loc de foc. apoi o sa o ingrijesc. sa ma limpezesc in saliva ei dulce. una pentru cap. una pentru spate. barlogul este inca mic mi-as lua si iubirea cu mine dar n-am loc. una pentru burta. casa mea de iarna are sase scanduri: una pentru picioare. o sa-mi rup o bucata de creie si o bucata de inima draceasca. a venit in sfarsit timpul mult asteptat sa pot pleca si eu la hibernat in rece pamant. 2. o sa-mi smulg parul de pe piept. acum eu cred ca ar fi mai bine sa ma trezesc. voi cauta ceva dracesc. casa mea de iarna se afla deasupra iadului.Eva 1. o sa-i ling ranile ce au ramas nelinse. o vad din departare cum se-ngrijeste regeste. in viermanos lut. ranile mai adanci o sa le adancesc cu-n bat. le lipesc una langa alta si o creez din nou. . una pentru mana dreapta. una pentru mana stanga. o sa-mi smulg piele de pe maini.

pe gat de fildes. o ating usor pe coapse albe de fildes. 3. intr-o noapte s-a schimbat tot ce stiam despre mine. eu rad. ea rade. noi zambim fara sa stim de ce eu rad. in ochi. pe ochi celest. ma retrag pe gat. pe umeri. despre noi. o sarut pe obraz.cu cinci metri mai jos de pamant. despre ea. ma ascund pe nas. ma ascund pe umar inaript. pe obraz imbujorat. . pe buze. noi zambim. ma retrag pe buze sangerii. de strigoi. pe sani timizi. i-am vazut aripile in ultima noapte cand ne iubeam si parul de abanos. ea rade. o iubesc si ma intreb oare este un inger? o iubesc si ma intreb de ce plange? o sarut pe nas acvilin. o cuprind in brate.

sa te strang tare la piept si sa tip in gura mare: “Sarpe! Vino. .Imi este foame si as vrea sa mananc din fructul cunoasterii.Profetul a grait Adam? Spune-mi: intr-adevar a grait in limba lui de foc? Intr-adevar vom crea eu si tu omul in acel oribil loc? Daca asa este atunci destinul ne-a fost scris in norii albi de sus si orice-am face tot va fi nevoie de-un Isus.se va crea omenirea.Din cand in cand imi trece prin suflet o intrebare ciudata: Oare iubirea ta a fost adevarata sau doar mimata? Nu stiu daca te mai pot iubi asa cum te-am iubit intregi ere. .Si totusi n-am gasit raspuns la intrebarea ce ne-am pus: Oare iubirea. poate astfel voi da spre biruire taina dragostei… Unde este Sarpele pe care tu-l astepti cu ganduri chinuite ? Cheama-l Adam! Eu il astept acum sa ma ispiteasca la a ta rugaminte. dragostea exista pe ascuns? As musca din fructul cunoasterii sa aflu ce-i iubirea dar Arhanghelul a spus ca primul om va fi femeia! . Imi vine uneori sa te iau in brate. Ce-mi esti tu Eva. .Inainte sa devin primul om pe pamant vreau sa stiu daca vei sta cu mine-n mormant.As vrea sa-ti raspund ca te iubesc de la cer pana la pamant. . te astept!” . lacurile si florile din jurul meu totul pentru mine este tot acelasi lucru si nu simt diferit nimic mereu. nu stiu sau nu vreau sa raspund la aceste intrebari aiurite. ce-mi sunt pasarile. De unde putem noi sti ce este iubirea. Nu stiu! Oare tot ce a fost intre noi a fost intr-adevar iubire ? . Nu! Nu putem sti ce este iubirea! . ma iubesti atat de mult incat sa-ti petreci vesnicia cu mine-n pamant? .Uneori se deschid usi ce ar trebui sa ramana inchise pentru totdeauna iar uneori usi ce ar trebui sa se stea deschise se inchid aiurea. dragostea? Raspunsurile nu cred ca le vom gasi pe pergamente aurite. Spune-mi Adam.Adam si Eva .Am auzit de la Ingeri ca noi suntem primii care nu stiu ce este iubirea si un Arhanghel prevestea ca dupa noi vor fi alti si altii .Nu pot.

Spune-mi acum Eva ce-i iubirea? Merita sa-mi dau uitarii nemurirea? Eva! Unde esti. animal viclean.as vrea sa-ti pot spune ca te iubesc si voi sta cu tine-n mormant. vrei sa ma faci la nemurirea mea sa renunt doar ca sa aflu si eu ce-i iubirea? Atunci… te invoc Spirit de pamant: sculpteaza-mi si mie un mormant! . unde te-ai ascuns? sau Soarele pe pamant a si apus? . Vino si tu aici langa mine. vor stii ce-i iubirea! . Dar ce este iubirea. te astept langa pomul cunoasterii eterne! Se aud Arhanghelii Eva cum canta divine catrene! .Adam! Cheama Sarpele cel viclean din nou la tine.Uite Sarpele cel viclean se-apropie in umbrele ramurilor si se-aseaza langa pom cu-n mar in mana asemeni cersetorilor ce vor aparea ca ciupercile pe acest pamant pana cand un Adam si o Eva se vor afla in acelasi mormant. .Am auzit profetul lumii.Uite Sarpele. iubirii foc! . se va cunoaste uratenia si toti oamenii vor cunoaste.poate aflu ce-i iubirea.Intr-adevar Arhanghelii au decis astfel pentru mine? Intr-adevar sunt menit sa fiu in pamant alaturi de tine? Daca tot voi sta alaturi de tine o vesnicie voi lua ceasul sa masor cate clipe or sa fie. vezi tu. . cheama-l si spune-i ca vrei sa simti iubirea alaturi de mine.Este oare pamantul ultimul loc in care putem afla iubirea? Raspunde-mi Eva! Spune-mi cum imi pot minti nemurirea! Sarpe! Vino.Si tu. n-am aflat raspunsul vesnicelor intrebari ce in veacuri m-au framantat. Se apropie incet. Adam! Scria in cartea lui roasa de timp ca lumea nu va mai fi aceeasi fiind populata cu ghimpi! Se va cunoaste frumusetea. . in acest oribil loc sa simti al dragostei. eu inca nu stiu. Arhanghelul a grait Sarpe fara rost: viclean Profetul a scris ca Eu voi fi primul pamantean! . se-ascunde printre umbre de lumina ce se varsa peste fructul cunoasterii .

.Eva! Unde esti iubirea mea? Unde te-ai ascuns? Simt cum ma duc singur spre al vietii apus… .Se aud tunete in departare printre nori este asa ciudat sa fim din nou muritori! Idiotul pe Arhangheli tare s-a suparat pentru ca nu s-au ferit de urechile unui vechi pamantean..In curand vom intra amandoi in pamant si vom imparti acelasi rece mormant! Oare a meritat intr-adevar sa aflam ce-i iubirea dand spre uitare nemurirea? …………………………………………………… .Adam! Vino sa ne invelim amandoi cu acelasi pamant! Iubirea ne-a adus pe amandoi in acelasi viermanos rece lut… . batran muritor.Uneori ma gandesc ca tu chiar m-ai iubit intr-adevar si stau si-astept acum sa sufar in fata supremului Adevar. sa masori timpul cat vei fi sub umbra de nor. Iti voi aduce un ceas. .

pamant fermecat invoca vantul . Strange pana sa de fulger in mana sa zbarcita de timp si isi duce singur coroana lumii de ghimpi. Dumnezeu!” . Vine peste el.Profetul De-a lungul timpului a stat la capatul lumii ca un imparat viitorul lumii trasandu-l cu rigla cumpatat. ploaia il loveste naprasnic in fata. nici Eu nu vom rezista in fata creatiei omului. mana de foc ii ingheata. Sange-n picaturi cade pe vechiul albastru pamant apar Arhanghelii de foc rand pe rand in rand. exilat vechiul imparat pe vechiul taram .vechi amic sa-i tina companie in lumea de lumini! Se-apleaca asupra cartii sale roasa de timp: “ Lumea va fi populata cu miliarde de ghimpi si nici marele Spirit de pamant. Singur in lume.

frunzele se zbat. Gardianul Ingerilor de pamant se-apleaca peste al ultimului suflet mormant. se pregateste pentru innoptat. Mormintele se scutura in vale apa isi face drum prin lumea mare. suparat. . Pasarea neagra se-ntoarce de unde a plecat se-aseaza in cuib. se rostogolesc cazand in aer. Lumini de noapte apar in mare serpi de raze verzi se-ncolacesc. o pasare se elibereaza plecand spre zare-n-ntunecare pierzandu-se-n mare. se-nvarte-n jur imprejur un viscol de soapte adormite peste mult iubitele morminte. Frunzele se misca-n vant.cenusiu. in gol alunecand pe piatra rece de mormant.Pasare neagra Din vant apare-n rand un punct. isi intinde ciocul catre cerul innorat . creaza un zumzet dracesc ce se pierde-n zare! Se aude in departare un murmur . trist.

La capatul mormantului de lut va sta ca si astazi un Inger de pamant. in departare. cum ingerul cu sufletul ultim dispare. ca un gand. Aripi de ceata ii strabat spatele arcuit sub povara ultimului suflet ruginit. Norii plumburii deasupra ei se-aduna astupandu-i cu umbra fiecare urma. Vantul se apropie pe furis. Lacrima-i va fi roua de dimineata ce-i va potoli setea de dincolo de viata.Ultimul suflet 1. . Priviti acum Ingerul mortii si Ingerul de pamant cum se-ndreapta senini catre ultimul mormant. o veste cu el aducand: “Cerule. Priviti acum in zare. Frunzele fasaie sub pasii ei trecatori lasand urme efemere pentru muritori. calator. se va auzi glasul unui vant. usor lacrimi varsa pentru ultimul suflet de dor. ai primit in dar un Inger de pamant!” 2. Si din cand in cand.

urmaresc ale timpului minute. Stau in lumina difuza. 2. Din bratele mele se desprinde. Din punct un punct se creaza. se-ndreapta spre zarea ce se-aprinde.Fantasma 1. soapte de iubire cu glasul ei divin imi strabat sufletul din plin. O pata de sange timid apare estompand culori amare. rabdator in clipe. chipul sa-ti creeze. Apar culori in rand pe rand. Din contur un alt contur se iveste. . Nisipul este brazdat de o usoara urma. Stau pe malul marii si privesc fantoma iubirii mele. Raze albastrii se ivesc in Soare luminand intreaga mare. contururi amestecand. cu mintea confuza. calator. si sub grauntele insipid gust sarutul ei zambitor. vantul in urechi imi murmura.-n amanunte. zburatori. se creaza o imagine de poveste. Trec usor o apa rece. chipul incet ti se contureaza. Pe buze imi poposeste un bob de nisip. Valurile marii se cutremura sub pasii ei usori.

Valurile in adancimi o ascund in mare.astept noaptea cu-nfrigurare. . Ma uit in departare .

Se-mpiedica de raze de intuneric albastre. Lumanarile au incetat sa mai arda. se fereste de imagini crude. calca prin noroi. alearga. maini se desprind si isi iau avant. Trece printre cruci. Din departare se-aud strigate infioratoare. si cu piciorele ude intoarce capul si se uita inapoi. 2. tipete si lumini apar in fata-i orbitoare. Razele lunii se opresc in zbor si cad pe pamant. Vestmantul ei alb se prinde in fier ruginit. se rotesc lumini ce nu ar trebui sa fie si cad bulgari de pamant prin vie. Si intunericul apare cu ai sai orbi condusi de ai destinului corbi. Si incet aripi se-ntind si lumanari se sting. se prinde-n disperare in vestmant ciupit. Focuri naprasnice in vid se-aprind. fiintele toate se ineaca in al luminii sange si picaturi de ceara cad din ochii luminii ce plange. Pamantul se sparge in bucati mii si mii. lumini se apleaca si cad din ce in ce mai des. oamenii se arunca-n ale haosului furii. Isi intoarce capul si se uita inapoi. . creaturile luminii in dueluri se ating. se ridica. alearga.Cortina cade 1. aerul se ridica si pleaca-n univers. fulgerele cad in praguri de lumini albastre si cerul se cutremura sub furia teribilelor astre. vantul indeamna fiecare om sa decada. calca prin noroi. se sperie de stralucirea ciudatelor astre. se-mpiedica.

se-adanceste si moare. ochi ciudati ii clipesc din Univers. limba-i simte gustul dulce si patetic se intoarce si cerceteaza cerul temeinic. Bratele slabite cad sub al sau corp si-ntuneric apare ultim al destinului corb. Copacii se apleaca-n bataia aprigului vant. . ochii. alearga. Sulite de lumini pieptul ii strapung. privirea in orbite i se scufunda. intoarce capul speriata si se uita inapoi. Sangele picura din ce in ce mai des. calca prin noroi. trupul sau devine una cu palidul pamant. Pamantul din jurul ei e cald si in el se afunda. avida. raze amare. lumini ii strabat jalnicul mormant. deschide ochii si cu privirea zboara-n Univers – lumini o strapung din ce in ce mai des. si privirea i se pierde in lumina. prin fata ei se perinda valuri de ceata. Se chinuie sa se ridice si nu poate este prinsa intre ale mortii soapte. Picaturi murdare de sange ii cad peste fata palida. si simte cum incet cade-n noroi.Si se-mpiedica de albul ce rasare din mormant. ii invadeaza sufletul si fiecare gand.

identici. Gandurile exista inainte de a avea argumente. cu toate ca experientele zilei au fost altele. Un timp uitat. daca nu o statuie bidimensionala a unui trecut mereu prezent. Suntem atasati de trecut. Altfel cum ne-am putea defini. 3. Nu poti descrie o idee in cuvinte fara alte cuvinte.Un zeu printre insecte Z Agnanam 1. Am cauta pe cineva sa ne completeze. fara regrete. sa te uiti pe geam lasandu-te prada luminii de primavara. Bucuria viitorului si regretul trecutului stau acum prinse in timp. sa asculti . Am ramane statui in timp. fotografia va fi aceeasi. O foaie alba ce nu poate fi scrisa. acel gand continuu cu un singur cuvant. La sfarsitul zilei. privit in treacat. Alegerea de azi o facem prin prisma alegerii de ieri influentand un lant ce se extinde in decursul a mii de generatii. Ce altceva este o fotografie. 2. Sa te trezesti dimineata. lumina. 4. cand moment dupa moment am fi aceiasi? 4. 3. Aceste cuvinte slabe ce nu pot reda realitatea sunt singurele ce ma mai tin in viata si-mi soptesc existenta unui trecut maiestuos. Doar un bloc de ciment. Cum poti exprima acea emotie profunda. Fiecare a ramas prins in acelasi gand. miros. remuscari. Rar privim dincolo de el. pe cand gandurile sunt concomitente. pozitie. 6.se afla intr-un prezent continuu. 7. Un bloc de piatra rece. cand fiecare in goliciunea sa este deja complet? Am inainta in timp. Toti identici in acelasi spatiu. de sine statatoare. Suntem prinsi in capcana timpului nostru. si nici atunci nu scapam in totalitate. daca nu prin propriul trecut? De neam defini prin prezent nu am fi decat o foaie alba. Cuvintele nu fac altceva decat sa bruieze ceea ce simtim in mod fundamental. aceeasi statuie. Cei din ea nu-si cunosc viitorul . 2. nepasator. Gandurile sunt atomice. cu uimire si neintelegere de catre cei ce au ales sa ramana in capcana trecutului lor. nedeosebiti unul de celalalt. Sunt liniare. cuvant ce sa nu depinda de altele? Un cuvant ce sa-si incorporeze propria definitie. caci viata nu ne este decat o succesiune de "prezenturi". 5. fara planuri. Am fi toti la fel. dorinte sau vise. A Deja-Vu 1. Nu pot exprima haosul din mintea fiecaruia.

Fotografia este fada. dar cand inceputul va veni din nou. Te-ar ajuta oare sa creezi un inceput si un sfarsit? 4. 9. ai mai crede ca exista sfarsit si inceput? 5. Vei incerca mereu sa prelungesti acea fereastra prin prezenturi suprapuse. sa stii ca ai un nume. 10. vantului si oamenilor de pe strada. Dureri si bucurii. Acum vei percepe lumea in mod diferit de ciclul anterior. cu speranta ca vei gasi sfarsitul chiar in momentul in care memoria prezenturilor traite va fi fotografiata si vei incepe noul ciclu cu o memorie noua. abia perceptibil. nu-l poti controla: de indata ce-l percepi dispare. Sau lumina rosiatica de la asfintitul urmarit de amandoi ca pe un mesager al vestilor de mult uitate. sperante si regrete suprapuse asemeni unor cadre de animatie desenate la intamplare. dar fara sa realizezi ca esti intr-un prezent continuu: nu ai fi atunci prins intr-o fotografie? 8. iar aici este oriunde esti acum. se va intoarce in sine. Sa te vezi in toate stadiile in acelasi moment si sa incerci sa faci ordine in ele. care este sfarsitul? Cand nu stii daca exista un inceput si un sfarsit? 3. Speranta este aici. al inimii celuilalt. Cand treci dincolo de hotarele timpului este greu sa-ti privesti prezentul in fata. ci ai stat deoparte intr-un alt prezent? 2. Vei continua ziua avand povara un regret permanent. Poate mirosul de piersici pe care il lasa mereu in urma. Speranta pare a fi eterna si coerenta. Nu ai tremura daca in ochii tai ai vedea mustrarea trecutului? Ca ai fost acolo si nu ai facut tot posibilul? Nu ai dat tot ce ai putut. vei realiza diferentele prezentului? Undeva vei fi simtit ca prezentul il traiesti din nou. Dar acest deja-vu este eluziv . Ori acel zgomot usor. luandu-ti orice speranta ca vei putea percepe si intelege diferentele dintre toate acele prezenturi. Un prezent ce-ti poate da o speranta desarta ca poti repara greselile prinse in capcana memoriilor mute.si un regret prins in el. . Aceeasi speranta prinsa in fotografia ce va avea sa fie facuta. chiar de ar fi fost la mile departare. cuprinde totul. sa stii un trecut imutabil . diferita de memoriile din toate celelalte inceputuri.zgomotul pasarilor. zambetul si chipul imortalizat pe o hartie. In sinea ta ai spera. Oricat de mica ar fi. un deja-vu te va conecta cu un infinit de prezenturi toate ale tale. Vei continua insa sa traiesti prezentul. Cine ar avea curajul sa mearga pe marginea randurilor scrise si rescrise de atatea ori? Cand trecutul din memorie se diferentiaza de cel al celorlalti. indiferent de multitudinea de prezenturi. B Maya 1.nu-l poti apuca. Cum ai putea sa le pui in ordine cand nu stii care este inceputul. Iti privesti corpul. Iar atunci fotografia prezentului se va afla in mainile tale. ce asemeni bandei lui Moebius. Memoria iti este in ceata amintirilor.

3. dar in sinea ta simti ca nu esti tu. Astepti rabdator acea senzatie de nedescris. dar oare esti tu? Iar acel strigat ce te-a trezit din somnul acestei dimineti. Te-ai obisnuit deja cu miscarile timpului memoriilor tale. Iti stii numele. Durerea de atunci. Acelasi zgomot. Dar incet. Aceeasi lumina. Ti-ai auzit numele si ai deschis ochii. tipatul ce-ti striga numele de la mii de lumi departare te-au facut sa aluneci dincolo de timp si sa pierzi pana si imaginea chipului sau. de propriul corp. Acelasi pat. mirosul lasat in urma. dar acum. Cand simti rasaritul soarelui. La sfarsit te vei fi inecat intr-o platforma de vise doar pentru a-i simti din nou privirea. nimic nu mai are sens. Umbra in coltul ochiului te-a amagit in retraire. 7. Te orientezi si te adaptezi numelui pe care ceilalti il folosesc abuziv asupra ta. esti altcineva. cine te-ar putea striga daca tu nu stii decat ce nume porti? C Bean-sidhe 1. Esti altceva. in aceeasi speranta se infiltreaza regretele. Pentru a-i vedea din nou chipul. o gluma macabra facuta de viata pe seama ta.acelasi deja-vu eluziv. Il accepti supus vointei timpului. ci un impostor.toate sunt in amintirile tale prinse-n timp. 9. senzatia de cadere in sine. Prinzi o amintire aruncata-n vant . Acelasi soare. O cadere in care senzatia predominanta este cea de dezlipire de propriul eu. Dezlipit de propriul eu. 10. dar altele. speri ca celalalt este langa tine. Sunetul inimii.6. din acel ciclu temporal. totul parea sa aiba o logica bine definita. Ai vazut umbra de langa tine. dar doar atat. culoarea luminii din juru-i . de propriul loc te poti deplasa fara nici o piedica . Sunt aceleasi. Iti incordezi auzul in speranta ca ii vei mai auzi inca o data glasul strigandu-te. fara persoana ce te facea sa te simti complet. Pentru a auzi din nou tipatul ce-ti va fi purtat numele asezandu-l cu forta in memoria-ti muta. este oare doar o fantasma? Si pana la urma. 2. Aceeasi respiratie in ceafa. punandu-i in pericol pe ceilalti? In acele prezenturi. de propriul timp. 11. Acest prezent a venit fara un nume. Ce se va fi intamplat daca ai fi fost acolo cand ti-a strigat numele? Oare nu-ti cunosteai numele in acel prezent? 8. Respiratia in soapta nu a fost altceva decat un curent de aer. De ce nu i-ai spus totul? De ce nu i-ai aratat totul? De ce nu ai fost acolo? De ce a trebuit sa jonglezi printre realitati. Undeva in tine te pierzi si te regasesti in acelas timp. sfaramand-o in bucati si recreand-o cu un mic adaos. Nu esti tu din acel prezent. Aceeasi dimineata. Ai privit. Si al tau. 12. Speri ca totul a fost o minciuna.

ca te vei trezi intr-un final? Ca va fi acolo cand te vei trezi? 6. Nimic nu te tine in viata mai bine si mai sigur decat furia. atunci vei fi redevenit tu. 7. iti domolea setea de razbunare. motivul de a le tine lumea pe umeri. stele ce se sting de pe cer. Iti infierbanta spiritul si setea de razbunare. cu o singura privire ai putea distruge universul. Lasi furia. Este prea multa. Impotriva propriei abandonari. Cine mai are scapare? 5. realizarea propriei calatorii. 5. Sunetul lin iti patrunde fiecare colt al mintii. ai mai lasa omenirea sa traiasca in tradarea lor? Ei au fost cei care in prostia lor ti-au smuls motivul de a trai. 6. Sa te lepezi de umanitate si sa o arunci in abisul ignorantei sale. Doar insistenta asupra lor le tine in loc. Pentru asta ai fost creat. . Intunericul din tine se ridica si in vapaia flacarilor te inconjoara. 2. In alt timp ai fi stins focul cu propriile lacrimi si maini. D Shiva 1. distrugatorul lumilor. 7. ura si razbunarea sa curga din tine. 4. Cand vei fi realizat ca nu mai esti tu. 3. Glasul sau te inconjoara. ce te mai tine in viata? Memoriile dispar incetul cu incetul. 4. Regretul ca nu ai tinut mai strans? Speranta ca totul este doar un vis. Dar acum este doar o amintire pierduta in timp. Dar acum lacrimile-ti sunt pacura iar ochii foc.majora decat tresarirea. 8. Ce ai simtit atunci cand ai vazut intunericul din abisul spiritului tau? Cand speranta a fost pur si simplu sfaramata sub greutatea negurii iar toate regretele inghitite intr-un foc mistuitor? 8. Omenirea priveste prapadul si nu-ti realizeaza prezenta. Ce rost mai au ei acum? Ce rost mai are totul? Cu un singur cuvant. Lumina zambetului sau iti alina orice durere. Esti un zeu printre insecte. In zborul tau te opresti pe malul marii. Furia asupra tuturor celor care te-au abandonat sa lupti singur impotriva propriei singuratati. Totul arde in jurul tau. Ai devenit Shiva. Cand singurul lucru care-ti dadea un rost ti-a fost smuls din brate. Cand tu esti creatorul lumii. O amintire fada ce nu te poate linisti.

Gandurile si memoriile intunecate se afunda si mai mult in frunzarisul ideilor si sperantelor de viitor. Importanta actiunilor este mascata prin false pretentii de omul ce doreste sa para elevat. 2. batjocoritor. si nu-l poti schimba fara sa-l distrugi in mii de bucati. Stiloul nu este mai puternic decat sabia. acel punct fix sta departe de tine. 4. fragmente de oglinda. . oamenii se ascund in spatele mastilor decupate din cuvinte si fraze aparent importante. In final. 2. Intotdeauna se afla putin mai incolo. Vorba si cuvintele te amagesc cu promisiuni desarte reusind cu succes sa ascunda faptele. neschimbat. ci se complementeaza. ci zei.E Enso 1. Focul din vene ti se stinge. 5. lasandu-te prada unei vieti deja traita. Nu veti fi fost doar grozavi. faptele dispar si doar licaresc din cand in cand. Intinzi mana. Ca si cand ai privi frunzele dansand printre lumini de vara. fragmente din tine. Dar timpul curge fara sa-i pese de tine. 4. Raul vocii sale iti potoleste setea. Cum ar fi? Sa te doara ceva atat de tare. Vezi ce ar fi putut fi. neschimbabil. mereu prinse de prezent si de trecut. 5. F Cronus 1. lasand cale libera politeturilor si dulcegariilor. Caci ai iertat amagindu-te in cuvinte si ganduri rationalizate si ai uitat propriul trecut. linii ce se intrepatrund. incat tipatul mut din tine sa gaureasca tesutul tuturor universurilor. Va veni si timpul cand frunzisul o sa cada si va lasa clipele negre sa se vada in lumina orbitoare a zapezii. si sa realizezi ca singura decizie ce ar fi stat in mainile tale a fost un punct fix. dar nu vei putea sa ai. 3. Sa vezi viitorul. Sa-ti vezi si sa simti toate versiunile tale: toate posibilele sperante si regrete simtite in acelasi moment. Dar nodul temporal sta ascuns in fata ta. Sa-ti aduci aminte trecuturi care nu sunt ale tale dar care fac parte din tine. G Ares 1. dar nu-l poti atinge. Ipocriti. ca o poarta de sticla spre paradis. 3. Sinceritatea sta ascunsa in cel mai intunecat colt al fiintei.

9. H Mayasura 1. Sunt acum singur prins in capcana vietii mele.6. Furnicile de sub picioare nu conteaza. Acum sunt doar eu si un ultim scop. 7. ai taiat partile dureroase si le-ai ascuns la radacina timpului tau. L-ai taiat. Incepe creatia. Imi este teama de ceea ce voi deveni. Norii sunt din ce in ce mai grei. fulgerul nu se vede. Renunta la altruism disimulat in misantropie. Cine te mai poate opri acum cand tot ce simti s-a oprit? Te vei elibera in curand. M-a salvat din tenebrele trecutului meu. Inconjurat de mii de oameni ma simt mai singur ca niciodata. Mi s-a spus sa ma detasez. Iluzia suflului vesnic dispare in desertul noptii. Lutul batatorit de ele va fi reciclat si purificat. Pentru ca ea nu mai este. Lumea nu-si merita ingerii. 6. ploaia nu se simte. Am mers pe linia subtire dintre bine si rau pentru prea mult timp. indiferent de cine sufera. Nici luna nu mai e. Tunetul nu se aude. l-ai mutilat. 8. Nu a mai ramas nici o stea care sa-mi lumineze pasii. Creaza-ti locul in lume. Este timpul sa incep ce am refuzat sa fac. 2. 3. 10. Eram ultimii zei pe pamant. m-a creat. Dar iarna vine intotdeauna si timpul tau desfigurat va fi mai clar si mai insuportabil in aerul clar si rece. 7. 5. si mai tacuti. . 4.

lacrimi si zambete.smashwords. il puteti gasi pe Bogdan si eventualele sale creatii la urmatoarele locatii in cyber-spatiu: FACEBOOK https://www. Un produs al erei digitale.com/#!/bogdanivanov SMASHWORDS http://www. incercand de la inceputul mileniului trei sa provoace emotii.facebook.### Despre autor Programator si antreprenor in devenire in timpul zilei.com/profile/view/ivanovb .com/pages/Bogdan-Ivanov-Author/250352065028705 TWITTER https://twitter. cand gandurile nu-i sunt prinse in hatisul tehnicii se delecteaza in imaginatia si puterea cuvintelor.