Izracunajte I crne tacke

Da li su horizontalne linije paralelne???

Koliko nogu ima ovaj slon???

Pazljivo posmatrajte crnu tacku. Nakon izvjesnog vremena sivi dio ce polako nestajati!!!

Fokusirajte pogled na tacku u centru I pomjerajte glavu naprijed, natrag, cudno?!

Ovo je bez sumnje najbolja PC iluzija. Slijedite instrukcije: 1. 2. 3. 4. 5. Opustite se I koncentrisite se na 4 male tackice u sredini slike na 30-40 sekundi Zatim, pogledajte u zid blizu vas (bilo koju ravnu povrsinu iste boje) Vidjecete kako se razvija svijetli krug Trepnite nekoliko puta, I vidjecete obrise figure kako se pojavljuje Sta vidite? Ili bolje receno KOGA vidite???

Pogledajte ovu sliku, nije animacija. Vase oci cine da se krugovi okrecu. Da bi ste testirali ovo, zurite u jednu tacku par sekundi I sve ce prestati da se krece.. Ili pogledajte u crni centar svakog kruga takodje ce prestati da se krece. Ali pogledajte u susjednu crnu tacku,prethodna ce poceti da se krece.

Da li je ova knjiga okrenuta prema vama ili obrnuto??

A sada posaljite ovu poruku na bar sest adresa, u roku 2 min. na vasem desktopu ce se pojaviti zaista nevjerovatna opticka iluzija. Vjerujte vrijedi«

Da li su purpurne linije ravne ili zaobljene?

Koji krug u sredini je veci?

Da li vidite sivi dio izmedju crnih kvadrata? Odakle on dolazi???

Na slici biste trebali vidjeti lice ali I rijec na engleskom... Naputak: Nakrenite glavu na desno, rijec pocinje slovom 'L'

Da li je ovo moguce!?!

Ako se fokusirate na centralni krstic primjeticete da ce krug ljubicastih kruzica nestati potpunoyou, jedino sto cete vidjeti je zelena tacka (koja je u stvari ljubicasta)

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful