You are on page 1of 2

Nj vez gjeli

Na u mblodhn nHonlulu
I gjith fisi, pleq e fmi
E nisn me kuvendu
T vendosin nj pari.
M par snjihnin si ksi
Skishin par fuqi kishin
Ndaj, pr nj vez do njeri
Vendosn puln t zgjidhshin.
Zgjodhn puln m t mir
E vendosn nfurriq me ar
Pr t ngrn e pr t pir
Fisi nxirrte margaritar.
Nisi pula ka, ka, ka
Ka, ka, ka e ki, ki, ki
Kakariste sa m ska
Nat e dit, e prsri.
Nisi fisi vallen mori
Mori vallen tr hare
Ska si pula jon asnjori
Ska mor ska n kt dhe.
Ka, ka, ka e ki, ki, ki
Mirpo vallja n mess ngeli
Ka, ka, ka e ki, ki, ki
sht pula, a sht gjeli?
Kakariste nat e dit
Kakariste do mngjes
Ngeli fisi duke prit
Po nuk doli asnj vez.
Pula kshtu ish msuar
Pula na e kish hallall
N at furriq t modernuar
Kakarist si papagall.
E, Honluluja 20 vjet
Priti vezn e nj shprese
Priti vezn e vrtet
Trashgim t nj kalese.
Edhe sot e njjta gj
Ka, ka, ka e ki, ki, ki

irret pula me plot z


Veza, ndrr prsri
(Fabul satirike nga: Donald Bezhani)
(Stafi G.D Shenim:)
Honlulu = Shqiperia (krahasuar me nje vend te prapambetur afrikan)
Fisi = Populli
Pula = Politika (qeveria)
Furriqi = Mbeshtetja politike (parlamenti dhe institucionet)
Veza = Shpresa e perparimit dhe ndryshimit
Kakarisja = Propaganda boshe e politikes shqipetare