You are on page 1of 7

Proiect la

Caroserii și sisteme de siguranță pasivă

Student: Posoiu Alexandru
Specializarea: Autovehicule Rutiere
Grupa:1121
Îndrumător: Prof. Dr. Ing. Adrian Ovidiu Șoica

Brașov, 2016

Introducere În situaţia în care vehiculul se loveşte de un obstacol solid. Rezultatele cele mai frecvente sunt răni severe ale capului. ceea ce îmbunătăţeşte fiabilitatea. Cercetările privind consecinţele accidentelor au stabilit că în 68% din cazuri.000. Metoda ce a devenit cea mai răspândită pentru sistemele air-bag este de a reuni majoritatea componentelor necesare într-o singură unitate. Brașov. se estimează faptul că air-bagurile frontale diminuează numărul morţilor cu circa 25% pentru acei conducători auto care poartă centura de siguranţă şi cu circa 30% pentru cei care nu o poartă. folosite împreună. în virtutea inerţiei ocupanţii sunt aruncaţi spre înainte. care şi singură asigură salvarea multor vieţi. Air-bagurile asigură o pernă moale pentru corpul uman. Într-un sistem de protecţie pasivă pasagerii nu intervin cu nimic pe durata acţiunii acestuia. rănirile grave ce intervin în cazul unor coliziuni frontale pot fi reduse cu 65% la nivelul pieptului şi până la 75% pentru cap. întrucât un air-bag nu poate fi testat – el având un singur ciclu de funcţionare. Cazurile mortale printre pasagerii din faţă cu centura pusă se reduc cu circa 15%. La viteze ce depăşesc 40 km/h centura de siguranţă singură nu mai asigură o protecţie suficientă. numărul anual al deceselor s-ar putea reduce cu peste 50. iar pentru cei fără centură cu peste 20%. În eventualitatea unei coliziuni violente a vehiculului.1. Centura de siguranţă. În unele echipamente de protecţie pasivă. un air-bag asigură o ameliorare semnificativă a siguranţei. un dispozitiv de pretensionare pentru centura de siguranţă şi un air-bag. asigurând o preluare moderată a impulsului din momentul impactului. În situaţia unei coliziuni frontale. Trebuie însă evidenţiat faptul că în primul caz baza de referinţă este mult mai redusă datorită efectului centurii de siguranţă. 2016 . Prin folosirea combinată a centurii cu air-bag. Aceasta reduce volumul de cabluri şi conectoare. pentru pasagerul din dreapta se poate folosi un sistem cu dispozitiv de întindere (pretensionare) a centurii de siguranţă. Centurile de siguranţă reprezintă primul mod de protecţie şi trebuie folosit chiar dacă vehiculul este echipat cu air-baguri. în faţa conducătorului auto şi a pasagerului din dreapta se umflă nişte saci de aer (air-bag). pentru a proteja pasagerii de pe locurile din faţă. gâtului şi pieptului. Se sugerează chiar că în situaţia în care toate automobilele din lume ar fi echipate cu air-bag-uri. formează la ora actuală cel mai eficient sitem de reţinere în eventualitatea unui accident serios. Este de asemenea important să fie prevăzută prin fabricaţie o anumită formă de monitorizare.

in acest fel centura fiind bine mulată pe corpul pasagerului. Pretesionerul are rolul de a elimina orice stare de detensionare a chingii centurii. În interiorul camerei. de mici dimensiuni. Comanda de aprindere a combustibilului se face prin intermediul a doi electrozi conectați la procesorul central. se află un material exploziv. De regulă pretensionerele sunt cuplate la aceeasi unitate electronică de control cu airbagul. prezentat anterior. Elementul central al pretensionerelor îl reprezintă camera de combustie. Retrăgand centura in momentul socului. au imperfecțuni inerente datorită principiului de funcționare care le limitează eficacitatea. in eventualitatea unui impact. Acest joc produce acelasi efect. ocupantul are tendința să alunece pe sub partea abdominală a centurii de siguranță. pretensionerul. Este de preferat sa se mențină bazinul ocupantului de către centura de siguranță. Forța din centură este repartizată de la bazin spre coloana vertebrală. 2016 . Puțin cunoscut. el apasă inchizătorul. La ora actuală pe piață există mai multe tipuri de pretensionere. cu retractor. efectul de „sous-marinage” poate intervene în cazurile de coliziune frontală: sub primul efect al șocului. În timpul tracțiunii chinga se tasează pe bobina mosorului. in cazul unui impact. Este deci o absorbție negativă de energie.2. care va duce la apropierea periculoasă a capului de volan sau de plansa de bord. Această tasare poate ajunge la 70 mm in timpul unui soc sever. in plus. unele “trăgand” de întreg sistemul retractor înspre înapoi. Unele pretensionere sunt pe baza unor motoare electrice sau solenoizi. Sistemul de pretensionare al centurii de siguranță Centurile de siguranță clasice. Desi mecanismele convenționale de blocare din retractor țin chinga centurii oarecum bine mulată pe corpul pasagerului. dar cu ajutorul unor măsuri specifice de protecție. Brașov. pretensionerul reduce cele două efecte mai sus menționate. altele rotind doar mosorul retractorului. dar cele mai multe sunt acționate pirotehnic pentru a trage de chinga centurii. sarcină la care aceasta nu poate rezista. In mod normal acest sistem lucrează complementar cu mecanismele clasice de blocare a centurii. reducand fenomenul de submarinaj (alunecarea pe abdomen). procesorul va activa pretensionerul si apoi airbagul. si este prezentă chiar si in timpul socurilor mai usoare. În cazul unei decelarații mai mari decat un prag. Jocul care există intre centură si corp este inevitabil si este dorit pentru a avea un confort acceptabil. prin forța cu care acționează poziționează pasagerul intr-o poziție optimă pe scaun.

 Arderea combustibilului produce in cateva milisecunde un gaz sub presiune. piesa metalică de fixare. Principalele subansamble ale sistemului de pretensionare sunt:    generator de gaz pe bază de combustibil solid. Schema constructivă a unui pretensioner care acționează aupra închizătorului centurii Funcționarea pretensionerului decurge in următoarele faze:  Impulsul electric trimis de sistemul de detecție amorsează combustia propergolului.În continuare se vor prezenta un sistem pretensioner care acționează prin tragere asupra închizătorului centurii de siguranță si un sistem integrat în mecanismul retractor al centurii de siguranță. 2016 . cablu de tracțiune cu piston. care Brașov.

este dirijat cu mare viteză spre palele rotorului Brașov. astfel încât centura de siguranță este întinsă pe corpul ocupantului. Corp cu capsă detonantă. În cazul dispozitivului din figura următoare.  Un dispozitiv antiretur zăvorăste închizătorul astfel incat să poată prelua eforturile in centură. este tras in jos. un amestec de apă cu glicerină (pentru a nu îngheța la temperaturile scăzute ce pot fi întâlnite în mod obișnuit pe timpul iernii). care este legat de piston cu un cablu. camera de ardere și piston 2. Mișcarea de rotație a rotorului cu pale ale turbine determină rotirea axului rolei pentru centura de siguranță 3. Presiunea ridicată ce apare în acest fel forțează deplasarea pistonului prin tubul ce este umplut cu un lichid. Procesul de declanșare a dispozitivelor de pretensionare a centurilor de siguranță coincide cu cel de la air-bag. dispozitivul pirotehnic (detonant) plasat in corpul 1 forțează fluidul din tubul 2 asupra palelor de pe rotorul unei turbine 4. Lichidul. Tub 3. 1. 2016 . Rolă pentru centura de siguranță 4. Rotorul cu pale Capsa detonantă este activate cu ajutorul unui impuls electric.va acționa pistonul in cilindrul său. Această deplasare provoacă ruperea unei membrane ce închide celălalt capăt al tubului. Inchizătorul centurii.

Brașov. Închizătorul centurii. • Arderea combustibilului produce în câteva milisecunde un gaz sub presiune. Durata pretensionării este de 5 milisecunde. Timpul de startare este în jur de 10-20 milisecunde după începutul socului. Rotația turbinei antrenează axul rolei cu centura de siguranță în sensul înfășurării. cee ace determină tensionarea centurii. care este legat de piston cu un cablu. • piesa metalică de fixare. Functionarea pretensionerului decurge în următoarele faze: • Impulsul electric trimis de sistemul de detectie amorsează combustia propergolului. Pragul de activare corespunde unui şoc frontal de 12 km/h cu un zid de beton. este tras în jos • Un dispozitiv antiretur zăvorăşte închizătorul astfel încât să poată prelua eforturile în centură. care va acționa pistonul în cilindrul său.turbinei prin deschiderea apărută la capătul tubului după ruperea membrane. Pretensioner care actionează asupra închizătorului centurii Principalele subansamble ale sistemului de pretensionare sunt: • generator de gaz pe bază de combustibil solid. • cablu de tractiune cu piston. 2016 .

Brașov. 2016 .