You are on page 1of 2

Kumis ucing

Kumis ucing nya ta ngaran tutuwuhan anu kembangna siga kumis ucing. Ieu
tutuwuhan th tumuwuh ajeg, watangna pasagi, dina buku-bukuna aya akaran tapi
teu siga akar nu dijero taneuh, tangkal kumis ucing th jangkungna biasana nepi ka
2m.
[1] Wangun daunna lonjong, tungtungna lncop, ukuranana ti 1 nepi ka 10 cm.[1]
Makuta kembangna warna bungur ngora atawa bodas panjangna 13 27mm, di
bagian luhur ditutupan ku bulu nu parondok warnana bungur atawa bodas.
[a] Benang sari ukuranana leuwih panjang batan tabung kembang sarta
ngaleuwihan biwir kembang bagian luhur.
- Kumis ucing rasana rada pait, asin, kesed, tur rada tiis.
[b] Kumis ucing ngandung zat samak, minyak asiri, ortholiphonglikosida,
minyak lemak, saponin, sapofonin, uyah kalium, jeung myoinositol.
[2] Daun kumis ucing biasa dimangpaatkeun pikeun ubar rupa-rupa kasakit.
[a] Di Indonsia daun anu garing dipak minangka ubar pikeun ngalancarkeun
kahampangan (diuretik) sedengkeun di India pikeun ubar reumatik.
[b] Kumis ucing digunakeun ku masarakat minangka ubar tradisional pikeun
batuk, nyeri cangkng, asup angin sarta hs ngising (sembelit).
[c] Salian ti ta kumis ucing og biasana dimangpaatkeun pikeun ubar radang
ginjal, wawatu, diabts, albuminuria, sarta kasakit syphilis.[1] [2]

Referensi
1. a b c d e f g h Kumis kucing (Diakses ping 30 Oktober 2011)
2. a b c Hariana, Arief. 2008. Tumbuhan Obat dan Khasiatnya. Jakarta:Penebar
Swadaya Hal. 65
Artikel ieu mangrupa taratas, perlu disampurnakeun. Upami sadrk uninga
langkung paos perkawis ieu, dihaturan kanggo ngalengkepan Bakery sells
doughnuts injected with liquor (BWNToday)
Kaca ieu panungtungan dirobah 11.07, 10 Maret 2013. Teks tersedia di bawah
Lisensi Atribusi-BerbagiSerupa Creative Commons; ketentuan tambahan mungkin
berlaku. Lihat Ketentuan Penggunaan untuk lebih jelasnya.

Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Plantae (unranked): Angiosperms
Division: Spermatophyta Subdivision: Angiospermae
(unranked): Eudicots

Class: Dicotyledonae (unranked): Asterids Order: Lamiales


Family: Lamiaceae
Genus: Orthosiphon Species: O. aristatus Ngaran binomial Orthosiphon aristatus